Přejít na obsah

Brizan

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    1 478
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Brizan

  • Datum narození 19.4.1980

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Louňovice
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    p.brizek@seznam.cz

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Brizan's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

23

Popularita

  1. Když se nepoužívá, může být pod napětím? Já jí totiž mám. Můžu zkusit na jaký pin konektoru to je napojený, třeba se to tím podaří rozklíčovat kam by to mohlo vést.
  2. Děkuji za pomoc. Nakonec jsem našel problém že na pinu č. 1 nebylo vůbec napětí, pojistka č. 2 v pořádku i kabel od pojistek ke spínači. Problém byl v konektoru který se připojuje k tomuto boxu s pojistkami na baterce. Teď už mi to zase pěkně funguje. Jen mi vrtá hlavou na co je ta pojistka F 1, kterou jsem měl prasklou, viz můj předchozí příspěvek.
  3. Tak jsem proměřil pojistky, obě jsou v pořádku, ale zjistil jsem prasklou pojistku č. 1 na baterce. Bohužel v manuálu není uvedeno k čemu slouží. Můžeš mi to prosím zjistit? Piny na spínači jsem zatím neproměřoval, na to se ještě chystám. Děkuji
  4. Super, děkuji za podrobný návod, zítra to proměřím a snad na něco přijdu. Ještě bych se chtěl zeptat, je možné že by se tato závada (vadná pojistka, spínač či kabel) objevovala nahodile? Někdy jen co vyjedu od domu, hned chyba ABS, jindy zas ujedu 50km a nic se nestane. Děkuji
  5. VF30ERHE8ES283870 Děkuji
  6. Pojistky jsem samozřejmě kontroloval jako první, vše v pořádku a nevšiml jsem si ani žádné výrazné oxidace na kontaktech. Pro jistotu jsem patice pojistek prostriknul kontaktolem. Máš tušení kam vedou dráty od toho spínače pedálu? Zkusil bych je proměřit. Ještě uvažuji, pokud by byla v háji pojistka, tak by nefungoval ani jeden z těch dvou spínačů co jsou na pedálu, nebo má každý svoji pojistku?
  7. Ahoj, už delší dobu mě trápí porucha ABS/ESP. Diagnostika mi hlásí chyby P1536 - Snímač brzdového pedálu, U1213 Mezisystémová síť CAN, C0040 Závada brzdového spínače, a opět U1213 Závada - informace o rychlosti vozidla obdržená po síti CAN od počítače ABS nebo ESP - Neplatná hodnota. Spínač brzdového pedálu jsem už vyměnil 2x. Poprvé to byl z druhovýroby a další jsem už koupil originál. Chyba se ale stále objevuje. Tím pádem bych spínač vyloučil. Chyba se objevuje vždy za jízdy, při zastaveném autě chyba nenaskočí. Brzdová světla normálně svítí. Dnes jsem to opět napíchl na Dia a testoval jsem spínač brzdy na life datech, zarazilo mě, že jsem tam měl dvě položky spínače brzdy. Jeden normálně reagoval na sešlápnutí pedálu (sekundární), ale druhý (hlavní) ne viz přiložený printscreen. Co je ten druhý spínač zač? V autě je ještě něco dalšího než jen spínač na pedálu? (vím že samotný spínač na dvě funkce spínaní/rozepínání) Na dia jsem kontroloval také rychlosti otáčení jednotlivých kol, u pravého předního jsem pozoroval, že je křivka více kostrbatá než u ostatních, vyndal jsem tedy snímač ABS a zkontroloval kroužek na kole. Byl místy trochu zašpiněný a tak jsem ho očistil, poté již byla data o rychlosti otáčení kola stejná jako na ostatních kolech, ale bohužel to nepomohlo. Chyba se stále objevuje. Zítra ještě sundám podběh levého kola a podívám se na jednotku EPS + zkontroluji kabely k zadním snímačům i když dia nic z toho nesignalizuje. Docházejí mi nápady co by to mohlo způsobovat. Předem díky za jakékoliv komentáře
  8. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Na staré 407 z roku 2004 najeto 370tis a stále původní a funkční ventilky. Na 5008 o 11 let a 170tis mladší mám v háji baterky na obou předních kolech. Evidentně šetřili na baterkách.
  9. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    A páruje se to tak že jejich číslo opíšu do dia? Tu možnost jsem tam tuším viděl, ale dál jsem se v tom nehrabal když ty nové zatím nemám.
  10. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Díky Stačí je dát do kol a auto si je samo načte, nebo je potřeba je párovat přes dia? Dia mám jen jsem to ještě nikdy nedělal (myslím ty ventilky).
  11. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    VF30ERHE8ES283870 Díky
  12. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Snímače ve ventilkách je originální způsob přímo od peugeotu z výroby. Takže pokud ti dojde baterka jseš v háji a auto začne hlásit chyby. Jiný způsob hlídaní tlaků v 5008 MPV neexistuje. Proto se ptám jaké náhradní ventilky se snímači mám koupit aby mi auto s nimi komunikovalo a nemusel bych kupovat předražený od Peugeotu.
  13. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Trochu oživím starší můj dotaz ohledně nefunkčních snímačů. Mám v háji oba přední snímače (vybitá baterie). Může být toto příčinou chyby U1213 a následně nefunkčního ABS/ESP? Na dia jsem vypnul hlídání tlaků aby mě při každém nastartování neotravovala hláška o nefunkčnosti. Musím si ty snímače koupit nové aby mi opět fungovalo hlídání tlaků. Poradíte mi jaký typ by byl vhodný pro 5008? Na trhu je jich mraky, ale taky mraky jich budou nefunkční/nekvalitní. Rád bych to vyřešil teď při blížícím se přezouvání na letní gumy. Děkuji
  14. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Já tomu rozumím tak, že je u každého kola (Možná za podběhem) snímač od senzoru, který je kabelem propojen s centrální jednotkou. Jak by jinak mohla centrální jednotka vědět, kde se jaké kolo na autě nachází, když se kola můžou mezi sebou libovolně prohazovat a vždy se zobrazuje na dia správně.
  15. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    No na tom by možná mohlo něco být. Pro jistotu bych ale kabely chtěl zkontrolovat. Nevíte kde se nachází jednotka kontroly tlaků a kde jsou snímače od ventilků na předních kolech?
×
×
  • Vytvořit...