Přejít na obsah

Brizan

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    1 478
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Brizan

  1. Když se nepoužívá, může být pod napětím? Já jí totiž mám. Můžu zkusit na jaký pin konektoru to je napojený, třeba se to tím podaří rozklíčovat kam by to mohlo vést.
  2. Děkuji za pomoc. Nakonec jsem našel problém že na pinu č. 1 nebylo vůbec napětí, pojistka č. 2 v pořádku i kabel od pojistek ke spínači. Problém byl v konektoru který se připojuje k tomuto boxu s pojistkami na baterce. Teď už mi to zase pěkně funguje. Jen mi vrtá hlavou na co je ta pojistka F 1, kterou jsem měl prasklou, viz můj předchozí příspěvek.
  3. Tak jsem proměřil pojistky, obě jsou v pořádku, ale zjistil jsem prasklou pojistku č. 1 na baterce. Bohužel v manuálu není uvedeno k čemu slouží. Můžeš mi to prosím zjistit? Piny na spínači jsem zatím neproměřoval, na to se ještě chystám. Děkuji
  4. Super, děkuji za podrobný návod, zítra to proměřím a snad na něco přijdu. Ještě bych se chtěl zeptat, je možné že by se tato závada (vadná pojistka, spínač či kabel) objevovala nahodile? Někdy jen co vyjedu od domu, hned chyba ABS, jindy zas ujedu 50km a nic se nestane. Děkuji
  5. VF30ERHE8ES283870 Děkuji
  6. Pojistky jsem samozřejmě kontroloval jako první, vše v pořádku a nevšiml jsem si ani žádné výrazné oxidace na kontaktech. Pro jistotu jsem patice pojistek prostriknul kontaktolem. Máš tušení kam vedou dráty od toho spínače pedálu? Zkusil bych je proměřit. Ještě uvažuji, pokud by byla v háji pojistka, tak by nefungoval ani jeden z těch dvou spínačů co jsou na pedálu, nebo má každý svoji pojistku?
  7. Ahoj, už delší dobu mě trápí porucha ABS/ESP. Diagnostika mi hlásí chyby P1536 - Snímač brzdového pedálu, U1213 Mezisystémová síť CAN, C0040 Závada brzdového spínače, a opět U1213 Závada - informace o rychlosti vozidla obdržená po síti CAN od počítače ABS nebo ESP - Neplatná hodnota. Spínač brzdového pedálu jsem už vyměnil 2x. Poprvé to byl z druhovýroby a další jsem už koupil originál. Chyba se ale stále objevuje. Tím pádem bych spínač vyloučil. Chyba se objevuje vždy za jízdy, při zastaveném autě chyba nenaskočí. Brzdová světla normálně svítí. Dnes jsem to opět napíchl na Dia a testoval jsem spínač brzdy na life datech, zarazilo mě, že jsem tam měl dvě položky spínače brzdy. Jeden normálně reagoval na sešlápnutí pedálu (sekundární), ale druhý (hlavní) ne viz přiložený printscreen. Co je ten druhý spínač zač? V autě je ještě něco dalšího než jen spínač na pedálu? (vím že samotný spínač na dvě funkce spínaní/rozepínání) Na dia jsem kontroloval také rychlosti otáčení jednotlivých kol, u pravého předního jsem pozoroval, že je křivka více kostrbatá než u ostatních, vyndal jsem tedy snímač ABS a zkontroloval kroužek na kole. Byl místy trochu zašpiněný a tak jsem ho očistil, poté již byla data o rychlosti otáčení kola stejná jako na ostatních kolech, ale bohužel to nepomohlo. Chyba se stále objevuje. Zítra ještě sundám podběh levého kola a podívám se na jednotku EPS + zkontroluji kabely k zadním snímačům i když dia nic z toho nesignalizuje. Docházejí mi nápady co by to mohlo způsobovat. Předem díky za jakékoliv komentáře
  8. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Na staré 407 z roku 2004 najeto 370tis a stále původní a funkční ventilky. Na 5008 o 11 let a 170tis mladší mám v háji baterky na obou předních kolech. Evidentně šetřili na baterkách.
  9. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    A páruje se to tak že jejich číslo opíšu do dia? Tu možnost jsem tam tuším viděl, ale dál jsem se v tom nehrabal když ty nové zatím nemám.
  10. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Díky Stačí je dát do kol a auto si je samo načte, nebo je potřeba je párovat přes dia? Dia mám jen jsem to ještě nikdy nedělal (myslím ty ventilky).
  11. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    VF30ERHE8ES283870 Díky
  12. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Snímače ve ventilkách je originální způsob přímo od peugeotu z výroby. Takže pokud ti dojde baterka jseš v háji a auto začne hlásit chyby. Jiný způsob hlídaní tlaků v 5008 MPV neexistuje. Proto se ptám jaké náhradní ventilky se snímači mám koupit aby mi auto s nimi komunikovalo a nemusel bych kupovat předražený od Peugeotu.
  13. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Trochu oživím starší můj dotaz ohledně nefunkčních snímačů. Mám v háji oba přední snímače (vybitá baterie). Může být toto příčinou chyby U1213 a následně nefunkčního ABS/ESP? Na dia jsem vypnul hlídání tlaků aby mě při každém nastartování neotravovala hláška o nefunkčnosti. Musím si ty snímače koupit nové aby mi opět fungovalo hlídání tlaků. Poradíte mi jaký typ by byl vhodný pro 5008? Na trhu je jich mraky, ale taky mraky jich budou nefunkční/nekvalitní. Rád bych to vyřešil teď při blížícím se přezouvání na letní gumy. Děkuji
  14. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Já tomu rozumím tak, že je u každého kola (Možná za podběhem) snímač od senzoru, který je kabelem propojen s centrální jednotkou. Jak by jinak mohla centrální jednotka vědět, kde se jaké kolo na autě nachází, když se kola můžou mezi sebou libovolně prohazovat a vždy se zobrazuje na dia správně.
  15. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    No na tom by možná mohlo něco být. Pro jistotu bych ale kabely chtěl zkontrolovat. Nevíte kde se nachází jednotka kontroly tlaků a kde jsou snímače od ventilků na předních kolech?
  16. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Baterka v autě je dobrá. Je tam cca dva roky a teď jsem jí dobíjel abych toto vyloučil. Snímače tam jsou od výroby tedy 2015. Rozumím tomu že odejde baterka ve snímači ale proč mi to píše že levé kolo není monitorováno a přitom to ukazuje nesmysl na pravém kole. To mi hlava nebere.
  17. Brizan

    snimac tlaku v pneumatikach

    Mám dotaz ohledně snímačů tlaků kol. Dva dny zpět mi vyskočila hláška, že tlaky koly nejsou sledovány. Nejdříve to bylo po ujetí pár km, ale teď je to po každém nastartování. Napíchl jsem to na dia a ta mi řekla, že není sledovaný tlak předního levého kola. (až do této doby tomu rozumím) Ale zároveň mi píše, že tlak pravého předního kola je 65,535Barů, levé ukazuje normální tlak 2,55Barů, když jsem začal dofukovat pravé přední kolo tak se na dia zvedal tlak u levého kola. Při dofukování pravého předního kola se tlak u žádného jiného kola na dia neměnil. Takže dia píše že není sledovaný tlak levého kola, ale přitom ukazuje nesmysly na pravém kole. Viz obrázek z dia. Není možné že bych měl na jednotce snímání tlaků nějak prohozené kabely mezi předními koly? Ještě na doplnění uvedu, že mě už delší dobu trápí vyskakující hláška o nefunkčním ABS/ESP a dle dia je to krom jiného spínač na pedálu s chybami P1536, U1213, C0040. Ten to ale ní protože jsem už zkoušel 4 jiné spínače a pokaždé se tam chyba objevila znovu. Tak mě napadlo, že by to mohlo způsobovat to hlídaní tlaků. Předem díky za jakékoliv pomocné komentáře
  18. Určitě se musí při výměně spínače stlačit pedál brzdy? K jeho nastavení dle pedálu dochází v momentě otočení o 90st při instalaci. Tudíž se domnívám, že v momentě kdy bude při instalaci spínače sešláplý pedál brzdy, nebude spínač správě nastaven na doraz. Měl jsem ho rozebraný a funguje to tam tak jak popisuji. Vím že na 407 to bylo tak jak je popsáno výše, ale zde se mi zdá že došlo ke změně. Můžete mi tuto domněnku někdo potvrdit? Díky.
  19. Ahoj lidi, auto mi občas vyhodí hlášku o nefunkční ABS/ESP. Stává se to nahodile, občas po nastartování, občas při jízdě. Napíchnul jsem auto na dia a mám tam chybu C139F - signál snímače spojového pedálu. viz přiložené foto. Můj dotaz zní jestli je hned nutné snímač kupovat, nebo ho stačí prostříknout kontaktolem? Koukal jsem, že snímač stojí cca kolem 1200,-Kč a nechci hned kupovat když by stačilo prostříknutí / vyčištění. Díky za pomoc.
  20. Brizan

    Peugeot 407 nestartuje

    Tak to byly uhlíky ve startéru. Dva ze čtyř totálně v háji. Má smysl nechávat startér repasovat, nebo na vrakáči za litr koupit jiný?
  21. Brizan

    Peugeot 407 nestartuje

    Zdravím, mám stejný problém, 407 2,0 nafta 100kW rv 2004 nestartuje. Včera manželka normálně přijela z práce a dnes ráno ani ťuk. Kontrolky se rozsvítí na první polohu klíče a na druhou jen cvakne relé a nic. Jen párkrát problikne kontrolka žhavení. Budíky i rádio všechno funguje i při pokusu o start, jen startér se ani nepokusí o otočení. Dal jsem to na dia a žádná chyba tam není. Proto se chci zeptat může toto chování způsobovat nějaká pojistka na motoru či vadný klíč, nebo čtecí kroužek klíče? Vím že takto od stolu se to těžko určuje, jen by mi pomohlo nasměrovat co by to mohlo způsobovat. Díky za případné odpovědi.
  22. Brizan

    Píská ventilátor topení

    Ok díky za info. Seženu tedy jiný a dám ho tam.
  23. Ahoj, už delší dobu mi píská ventilátor topení což je hodně otravné. Podle otáček ventilátoru se mění i intenzita pískání. Na minimu a maximum otáček to není slyšet, jsou to ale režimy které se minimálně používají. Když mám zapnutou automatiku tak to jede přibližně na střední výkon a pak to písků stále. Je mi jasné, že to bude nějakým bordelem, který se dostal do motoru (prach z uhlíků atd). Nevím ale jestli se dá motor rozdělat abych se dostal ke komutátoru, ložiskům a podobně. Neřešil jste někdo podobný problém? Případně jestli mám rovnou sehnat na vrakovišti nový a jen ho vyměnit. Předem díky za komentáře.
  24. Brizan

    Tažné zařízení

    To je dobrý typ s těmi šrouby. Na té druhé fotce je vidět že tam skutečně jsou a tak je zkusím povolit a kouli trochu přizvednout. Chci to tažné používat zejména pro držák kol a tak se obávám, že když je koule takto svěšená dolů, nebudu moct držák na kola dostatečně sklopit a tím pádem se nedostanu do kufru. Večer se na to podívám a dám vědět jestli se to podařilo přizvednout. Díky za rady
×
×
  • Vytvořit...