Přejít na obsah

Janvac

Uživatel
  • Počet příspěvků

    85
  • Registrace

Vše od uživatele Janvac

  1. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Zkus měřit obyčejnou žárovkovou zkoušečkou. Těch 18V je tam buď naindukovaných a potom při připojení zátěže (s vypnutým zapalováním) tam bude nula, nebo je problém v měřáku.
  2. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Pokud by Tec vyčistil palivovou soustavu po 3km, tak je to opravdu zázračný přípravek. Jestli technik v servisu řekne, že auto s tebou popsaným chováním je normální, tak bych ani ty jejich diagnostice moc nevěřil.
  3. Druhá Sklenaříková?
  4. Janvac

    poruchy 5008

    Homokinetický kloub?
  5. Janvac

    dá sa tankovať z kanistru?

    Kvůli vylití paliva tam je zátka (víčko). Jinak ta záklopka netěsní. Pokud tam chcete nalít třeba aditivum, tak v pohodě proteče- i bez odklopení, žádné těsnění tam není.
  6. Janvac

    dá sa tankovať z kanistru?

    Volná na 100% nemá být. Zajdi vyzkoušet u nového auta třeba v prodejně. Dvě možnosti: - trychtýř má stejný průměr jako naftová pistole - někdo tam narval pistolu a zámky na záklopce ulomil - je to jenom plast
  7. Janvac

    dá sa tankovať z kanistru?

    Ta záklopka je tam, aby někdo do nafty nenatankoval benzín. Benzínová pistole má menší průměr a tuto záklopku "neotevře". Naftová pistole s větším průměrem se po obvodě záklopky opře do "zarážek", které záklopku odjistí. Naopak do benzinu (má menší průměr) nejde zasunout naftová široká pistole. V ChR je běžné, že na "horší" naftě mají úzkou pistoli, protože to lidí lijí do starých aut, kde bylo hrdlo užší.
  8. Janvac

    Kvalita podvozku

    Pokračovat do bude ☺. Stejná zkušenost. A nejenom čep, ale i silenbloky na ramenách, tyčky stabilizátoru, kotouče. A to vše do 50t. km. Zkrátka Peugeot.
  9. Janvac

    Kola

    Samozřejmě doporučují koupit druhou sadu, pokud možno stejných, alu disků.
  10. Janvac

    Kola

    Šrouby mají dosedaci plochu na plechove disky buď kužel nebo čočku. Když použiješ ty "univerzalni" šrouby z obrázku výše (kužel je tam kvůli plechové rezervě), tak ti budou přečnivat, že tam možná ani nedáš poklice. Když spočitaš, kolik dáš za plecháče, poklice a možná i šrouby a pokud třeba dojíždíš zimaky přes léto, tak o plechovejch discích vůbec nepřemýšlel. Mluvím z vlastní zkušenost :-)
  11. Janvac

    Stříkající olej..

    Na kryty pod motorovým prostore a kolem podběhů nastříkej sprej proti kunám (na rozdíl od plašiček fungují), novou hadici lehce přetři olejem (sice bude trochu zasviněná, ale kuna se jí nedotkne) a jak bylo napsáno výše, zahaj jejich nehumánní chemickou likvidací třeba otrávenými vajíčky. Ale hlavně to nikomu neříkej, protože ten dobytek je chráněný :-)
  12. Janvac

    vibrace

    Píšeš o výměně silentbloků na ramenech (ty způsobují vibrace při brzdění)? Je zajímavé, že jejich výměna způsobí i vibrace motoru. Moje kotouče šly do šrotu po 50t. km. Minimální tloušťka přičemž destičky byly prakticky netknuté.
  13. Janvac

    nádržka na aditivum

    Pokud dávkování aditiva rok nefungovalo, tak se neregeneroval FAP (nebo velmi špatně) a auto to muselo poznat. Musely ti tam vyskakovat hlášky o zaneseném filtru apod.
  14. Janvac

    vibrace

    Ty vibrace jsou stále, nebo při brzdění? Vadné silentbloky se projevují při brzdění vibrací volantu a při prudším zrychlování auto "nedrží stopu" (cítíš, že si náprava dělá co chce). Kotouče samozřejmě také mohou házet, ale nemusíš to za studena při změření poznat. Stačí prasklinka v žebrech kotouče a při zabrzdění ti volant uklepe ruce a na soustruhu nic nepoznáš.
  15. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Asi je to opravdu kus od kusu. Já si na zvukový projev motoru ani podvozku nemůžu stěžovat. O to víc mě vadí výdrž dílů přední nápravy. Ve srovnání s Octavii hrůza. V necelých 50.000 km vyměněné tyčky stabilizátoru, silenbloky ramen a nyní se chystám na totálně "osoustružené" brzdové kotouče.
  16. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Změň servis. O.K. to určité není.
  17. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Ještě dotaz. Proč vůbec baterku dobíjet? Není to přežitek z dob starých Škodovek a Žigulíků? Předpokládám, že s autem typu 5008 se neskáče 2km do práce a zpět, ale občas se projede trochu dál. Při současných výkonech alternátorů je nějaké dobíjení zbytečné. Osobně jsem na žádném autě baterku nedobíjel cca 20 let.
  18. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Tak to si prodejce asi trochu popletl. To, co říkal, se týká startování auta z "cizí" baterky (právě kvůli špatnému přístupu k minusovému pólu). Dobíjení baterie je jednoznačně popsané v manuálu: - Odpojte batériu vozidla - Dodržiavajte pokyny výrobcu nabíjačky. .......atd.
  19. Janvac

    Derava hadica turba

    Samozřejmě, že se do motoru podívám, ale už dávno nejsem typ, který slouží autu a opečevává ho jak člena rodiny. To bylo před 20 roky. Je to pro mně spotřební věc stejně jak oblečení, telefony, počítače a další krámy. Po opravě tam žádný olej nebyl, zas taková nemehla v autorizovaných servisech nejsou, ale jak jsem psal: nepodařilo se jim to vyčistit pod kroužkama a tam vidět není a omakávat každou hadici mně opravdu nebaví. Ale spíš to fouklo kolem ty měrky oleje. Žádnou opravu nedělali, pouze vyměnili olej, filtry a vyčistili klimu.
  20. Janvac

    Derava hadica turba

    Přesně stejný problém jsem také řešil, hadice byla úplně stejně zahnusená od oleje. Na hadici cca 3 malé dírky (ale asi nejsou skrz). Jelikož našeho Peugeta navštívila kuna, tak jsem to přičetl na vrub jejich ostrých zoubků (ještě okousané úchytky na \"kobercovém deklu\" motoru). Olej jsem několikrát pořádně utřel a hadice je po 5000 km naprosto čistá a ani při plném vytočení motoru (pro šťouraly samozřejmě na místě) z ní nic nefouká. Tak jsem to přestal řešit. Auto bylo před tím v servisu a podezřívám skvělé opraváře, že hadici polili olejem oni a moc se jím nechtělo olej vyčistit z pod těch prstýnku, které drží tvar hadice a po zahřátí olej začal pěkně vzlínat a vše zasvinil, anebo to prolíná kolem měrky oleje. Pokud by přes turbo unikalo takové množství oleje, asi by to po pár stovkách kilometrů bylo poznat. [upravil dne 5/2/14 18:43 od Janvac]
  21. Janvac

    poruchy 5008

    taťulda: Jak fungovala regenerace s vypnutým motorem? To snad z principu ani nejde.
  22. Janvac

    poruchy 5008

    V 35t. km další závada na přední nápravě. Ťukání při pomalém přejezdu nerovností --> vyměněné táhla stabilizátoru na obou stranách, nyní v pohodě. Zlatá Octávka, v 80t. km podvozek naprosto bez problému, u Francouze problémy od začátku.
  23. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Neměly by se při \"vibrujících\" kotoučích také přenášet vibrace do brzdového pedálu? U naší 5008 výměna celých sad silenbloků přední nápravy pomohla.
  24. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Tak to vypadalo. Jsem zvědav, jak dlouho to vydrží po opravě.
  25. Janvac

    5008 - zkušenosti

    Pokud to je pod hranou zadního okna, tak je to dle servisu nízko nalepeným sklem (zkrátka to jsou fušeráci), které se vlivem tepelné roztažnosti opírá o lak (plech). Ten následně praskne a začne se odlupovat. Řešil jsem to před cca 14 dny (záruka): odstrojení dveří, vyříznutí okna, příprava pod lak, lakování a vše znovu zpět. Ani si netroufám odhadnout, kolik by to stálo mimo záruku. [upravil dne 27/6/13 18:18 od Janvac]
×
×
  • Vytvořit...