Návštěvník Odesláno 8. únor 2020 Odesláno 8. únor 2020 (upraveno) Dneska přijdu k autu, přední kolo prázdný, blatník skoro na kole........ Hned jsem tušil co se stalo a ano - prasklá pravá pružina a jako bonus propíchlý kolo. Téměř po 6 letech ta samá strana. Auto stojí na trávníku, tak jsem zvědav jak to budu zvedat a co budu dělat s tou pružinou, abych dojel těch 400 metrů do práce na zvedák na rezervním kole. Upraveno 8. únor 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Oliver741 Odesláno 17. únor 2020 Odesláno 17. únor 2020 (upraveno) Ještě na předchúdci jsem vzal 2 kurtny s ráčnou a pružinu tím stáhl, abych jí uvolnil z PNEU. Pak už jsem to v pohodě natáhl na odtahovku. ALe jet nevím jetsli bych s tím riskl . . . . Upraveno 17. únor 2020 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Návštěvník Odesláno 17. únor 2020 Odesláno 17. únor 2020 Zvedl jsem to u baráku, sundal kolo, uřízl pružinu a dojel jsem pomaličku na dílnu. Samotná výměna pružin je práce na každý straně na půl hodiny se správným nářadím a Citovat
Vena garážmistr Odesláno 22. únor 2020 Odesláno 22. únor 2020 Tak se hlásím taky do klubu prasklých pružin naštěstí mě to žádnou škodu neudělalo a přišel jsem na to když jsem zvednul auto v dílně. Takže jediná svízel je že mám zablokovanou dílnu než to udělám protože nebudu pokoušet štěstí abych to na tom vystrkoval z dílny a pak zase zavážel do dílny. Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. únor 2020 Odesláno 22. únor 2020 jj u C8 jsem si toho vsiml tak az pri prezouvani , obe ko ale uz dele Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. únor 2020 Odesláno 25. únor 2020 Tak jsem ji vyměnil tu s.ini prasklou a protože nemám takovej vercajk jako @kirkiz tak mi to trvalo asi tak hodinu a kousek čistého času. Ale zase jsem u toho do tajů oprav automobilů zasvěcoval Pepína kterej má prázdniny takže mám na celý týden asistenta. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
jiri2105 Odesláno 22. leden 2021 Odesláno 22. leden 2021 Tak mi to taky potkalo. Ráno přijdu k autu,nastartuju a po par cm couvání padne předek jak citron na měchách. Pružina byla tak hluboko, ze sem nemohl kolo vyskubnout. Dobrý je že se to nestalo za jízdy, špatný že budu muset měnit obe skoro nový gumy. Nevíte někdo jake byly origo tlumiče? Mam nájezd 270 a tlumiče mam viz foto, v dobrem stavu. Jestli to budou ještě z výroby tak vyměním i to uložení. Jinak po ohlidnuti vozu jsem zjistil že praskala je i druha pružina a asi už troch déle,pač už lom orez. Jo a mam Phedru Citovat
Milan+ Odesláno 22. leden 2021 Odesláno 22. leden 2021 V 17. 2. 2020 at 7:23, kirkiz napsal: Zvedl jsem to u baráku, sundal kolo, uřízl pružinu a dojel jsem pomaličku na dílnu. Samotná výměna pružin je práce na každý straně na půl hodiny se správným nářadím a Jedině tak při trošku slušném nářadí sundat a nandat pružinu na tlumič. To jo. Ale ne udělat celou jednu stranu. Citovat
jiri2105 Odesláno 22. leden 2021 Odesláno 22. leden 2021 No taky sem si to říkal . Me jen než sem zvednul auto ( nemohl jsem dostat hever pod vůz ) vyskub kolo a sundal tlumič trvalo přes půl hodiny. Ale nejsem automechanik no. To foto je origo tlumič? Nevíte nekdo? Citovat
Návštěvník Odesláno 23. leden 2021 Odesláno 23. leden 2021 (upraveno) před 9 hodinami, Milan+ napsal: Jedině tak při trošku slušném nářadí sundat a nandat pružinu na tlumič. To jo. Ale ne udělat celou jednu stranu. To jako proč? Dva šrouby v horním uložení, dva šrouby na těhlici a tlumič komplet je venku do 5 minut. Potom dalších deset minut výměna pružiny ve stahováku a dalších deset minut to dát zpět. Všechny šrouby jdou vzduchem, i ta matice co je tím utaženo horní uložení k tlumiči. Upraveno 23. leden 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
Jaroslav 807 Odesláno 10. březen 2021 Odesláno 10. březen 2021 Také jsem měnil, když mi praskla na levé straně. Naštěstí se s tím dalo dojet domů. Dělal jsem komplet obě strany. Tlumiče, pružiny, atd.. Masakr byl povolit šrouby dole na tlumiči a moje malé stahováky na pružiny to fakt nedaly. Opět mi pomohl Jarokare. Ještě jednou mu moc děkuji. Citovat
Milan+ Odesláno 10. březen 2021 Odesláno 10. březen 2021 (upraveno) V 23. 1. 2021 at 7:40, kirkiz napsal: To jako proč? Dva šrouby v horním uložení, dva šrouby na těhlici a tlumič komplet je venku do 5 minut. Potom dalších deset minut výměna pružiny ve stahováku a dalších deset minut to dát zpět. Všechny šrouby jdou vzduchem, i ta matice co je tím utaženo horní uložení k tlumiči. Upraveno 11. březen 2021 uživatelem brixtr odstraněn obrázek z citace Citovat
Milan+ Odesláno 10. březen 2021 Odesláno 10. březen 2021 @Jaroslav 807 Přečti si příspěvek kirkize ,jsou to minuty. Citovat
Návštěvník Odesláno 10. březen 2021 Odesláno 10. březen 2021 @Milan+ Nevím co reješ? Že to neumíš udělat a že na to nemáš správný vybavení je jen tvůj problém. Citovat
Milan+ Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Jen jsem mu napsal,ať si přečte tvůj příspěvek,tak nevím co se čertíš. Neboj udělat to umím,jen nemám hydro stahovák,tak s velkými pery,když už to někomu dělám,ne tak často jak ty,tak jezdím ke kamarádovi do dílny,ten má Hazet kde se mění lůžka podle per. Na osobák mám udělané svoje stahováky. Neživí mě to ,jen baví,ale čím dál méně,přece jenom léta na krku a sloupák v garáži nemám. A když je nejhůř,tak si i nějaký ten přípravek umím udělat,pak většinou skončí u toho kamaráda v dílně. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 pro toho kdo si chce pružinu (tlumič) vyměnit sám a nemá k tomu nic jen dvě ruce -- vymontujte celou tlumičovou vzpěru i s pružinou a dejte to vyměnit v servisu, stojí to pár korun, do hodiny (max) hotovo, nestahujte pružinu drátem atd., nestojí to za případné zranění..., ani nemá smysl na jedno auto kupovat stahováky atd. Vlado81, Péťa a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
Jaroslav 807 Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 (upraveno) V životě by mě nenapadlo stahovat pružiny čímkoliv jiným než stahováky k tomu určenými. Viděl jsem pána který neměl lícní kost, protože mu jí pružina rozdrtila na milión kusů Takže žádné dráty, provazy, atd... Upraveno 11. březen 2021 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Péťa, ozzy56 a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
Návštěvník Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 před 2 hodinami, Milan+ napsal: nevím co se čertíš. Ty jízlivý smajlíky a poznámky neokecáš. Nejsme tady ani jeden první den, abychom se tak trochu neznali a nevěděli kdo jak na co reaguje. Citovat
Jarda5 Odesláno 24. březen 2021 Odesláno 24. březen 2021 Já ráno sednu do auta a hned po dosednutí pink a bylo. Pravá přední, poslední závit dole. Stahováky mám. Výměnu pružin jsem zvládl na zahradě. Demontáž starých pohoda. Aby byla nová pružina dostatečně stlačena, bylo třeba dostat stahovák u nové pružiny přes 4 zavity. K tomu chybělo cca 3 cm. Lehce jsem stáhl kurtnou, pak bez problémů nasadil stahováky, kurtnu sundal a dále už nebyl žádný problém. Hned jsem vyměnil všechny 4 pružiny. A hned i kosti, když už byli na půl venku. Vzadu pohodka relax práce. A důležité je celou dobu při manipulaci myslet jen a jen na to, ať nemám tělo, hlavu nad pružinou. Kdykoliv se cokoliv může podělat. No a po výměně všech pružin (nové tlumiče už mám vyměněny také) se velmi zlepšilo řízení, je přesnější, předtím auto lehce plavalo , auto je v zatáčkách jistější, nenaklání se tolik a je to krása. Měl jsem ty pružiny vyměnit hned, když jsem měnil tlumiče. xpetrix, Kratoman, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
XPERIA Odesláno 15. leden 2022 Odesláno 15. leden 2022 V 26. 8. 2014 at 8:47, jarmyl napsal: Tak jsem nakonec vyměnil pružiny i tlumiče( Kayaba) a když už se v tom hrabalo, tak i kotouče s deskama (Brembo) vše od Badišáka , uvidíme co to vydrží Ahoj. Jak se změnil komfort po výměně tlumičů za KYB, neztvrdlo to? Dal by jsi tam znovu Kyby nebo dal raději třeba Sachs? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.