Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Já myslím, že v tomhle případě je výklad jasný. Prostě 1.11.- 31.3. pokud jsou "zimní podmínky" a v případě označených úseků 1.11. - 30.4. i kdyby bylo vedro jako v létě :myslim

Opravdu nevím, jak by to zákonodárci měli formulovat, aby to všichni svéprávní pochopili :aut

Háček: Bavíme se o jablkách a mícháš sem hrušky :D Je jasný, že když je takovýhle počasí, tak je lepší-rozumnější mít zimní pneu, o tom žádná. Bavíme se o tom, že pokud teď napadne sníh a já budu mít letní, a zastaví mě policajti, tak mi na pneu nemůžou nic říct (teda pokud se nebudu pohybovat na úseku označeným značkou "zimní výbava"). Na tom, že budu "hovádko s letňákama" se samo nic nemění ;)

Upraveno uživatelem MJSytic
Odesláno

OK406 nic ve zlém ,ale musel jsem se zasmát ,když kamaráda chtěli pokutovat za letní gumy a sami policajti je měli na autě taky, takže jde  o to na koho narazíš.

OK406 jde jednak taky o to, kde se nacházíš, já jednak napsal že jsem přezul a auto sotva jezdí po městě . Je něco jiné bydleti v Krkonoších kde je ještě sníh, tím pádem jezdím na zimních asi do května.

Asi nej je jezdit na kole či motorce, tam se zimní pneu nepoužívají.

No tak to se mýlíš na moto(skútry) už se dnes taky vyrábí zimní pneu.

Ale je to fakt jen o tom selském rozumu jak jsem psal výše člověk který jezdí jen po městě může jezdit po městě i v " zimním období"(1.11-31.3) na letních protože pokud bude nějaký marast tak to nechá stát doma a pojede sockou nebo prostě pojede na nákup až bude sucho. Ale člověk který jezdí denně a je na auto odkázán tak ten přezuje zavčasu i třeba koncem října a zpět na letní to přebouchá podle počasí někdy v dubnu případně i déle.

Guest servisman
Odesláno

Ano vím že se i vyrábějí, ale není to pro ně povinné. Nikde se o tom nepíše. Pak  když napadne sníh tak je příjemné před sebou míti člověka na skutru, který má nohy mimo stupažky a zadek skutru mu jezdí do stran jak mu to klouže .

Člověk přezouvá dle svého uvážení a taky dle svých podmínek co se týče potřeby auta. Před 3mi lety jsem přezouval taky jinak, auto bylo využíváno denně.

Odesláno

servisman, nevím, čemu si se smál? Že měl ,,tvůj" kamarád letní pneu a na vozovce byl sníh a dle klimatických podmínek, se dalo usoudit, že se mění. Pokud měla hlídka PČR na služebním vozidle letní pneu, tak se naskýtá několik otázek a to:

1) Byl si fyzicky přítomen u kontroly a na vlastní oči si viděl, jaké pneu má hlídka PČR na sl. vozidle?

2) Tvůj kamarád si to vymyslel, aby si udělal lepší a z hlídky PČR udělal pitomce. Jedna paní povídala.

4) Samotná hlídka PČR nemůže nikterak ovlivnit jaké pneu jsou na sl. vozidle.

5) na na jednostopé a vícestopé vozidlo (dle kategorie) se vyrábějí mimo jiné i zimní pneu.

Oddie, věř mi, že na trestní oznámení to není, pokud by si měl letní pneu před nebo po datu 1.11. - 31.3. a na vozovce by byl sníh v danou chvíli a nebo podle klimatických podmínek, by se dalo usuzovat, že se budou měnit (např. letošní aprílové počasí). Nechci se s tebou nikterak příst.

Co se týká zákona č. 361/2000 Sb. a §§ znění, tak samozřejmě, že každý si to vysvětlí po svém a k obrazu svému. Co soudce, to jiný výklad zákona a §§ znění. Bohužel.

MJSytic, pokud by v období 1.11. - 31.3. byli neobvykle vysoké teplotu nad výrobcem pneu uváděných a podle klimatických podmínek, by se dalo jasně a prokazatelně usoudit, že se nebudou měnit, tak lze mít letní pneu. Zde je problém s pojišťovnou. Ale to vše je dané zákonem. To nechme na právnících, jak ty by se k to mu postavili.

V této diskuzi se již chytáme za slovíčka. Každý zde jsme svéprávní, tak jednejme tak, aby jsme svým jednání neohrozili své zdraví, život a majetek a nebo zdraví, život a majetek druhých účastníků silničního provozu.

Pokud si myslíte, že v tomto počasí, které je například u nás můžete mít již letní pneu, tak si je mějte, ale zodpovídat za škody na zdraví či majetku se budete Vy samy. Ať s poškozením, s hlídkou PČR, u soudu či pozůstalým.  Možná, že se mi někteří budete teď smát, ale realita je bohužel už taková.

Odesláno (upraveno)

Takže podle tebe OK406 pokud napadne v květnu sníh a já budu mít na autě letní gumy, tak dostanu pokutu. Věř, že nejednou se to tady stalo, že v květnu sněžilo. Prostě do 31.3. Platí ty podmínky a po tomto datumu může padat co chce a kde chce v ČR a není povinnost mít zimní gumy.

Upraveno uživatelem Laďa
Odesláno

Neboj ona se ta povinnost udělá protože v úplně prvním návrhu povinných pneu to bylo tak že do konce dubna. A většina "odborníků" tvrdila že to není nutné ale počasí posledních dnů ukazuje že by to tak býti mělo. V dobách kdy jsem jezdil u SÚS tak se zimní období drželo od 1.10 do 30.4 v plném obsazení a kolikrát se ještě stavěla pohotovost na noc kolem 8.5 . A z tohoto zažitého se tehdy vycházelo.

Odesláno

Už toho nechte, běžte se ven projít nebo dělat něco užitečného. Pořád a pomalu v každým vlákně musí být nějakej rozbroj. Mě už to fakt nebaví všude číst.

Guest servisman
Odesláno

To máš pravdu bylo to do konce dubna, ale bohužel to změnily. Nebo bude opět hlasování a skončí zimní období až 30.4. ?? Zákony se mění jako ponožky, takže se pak nemusíme ničemu divit.

Odesláno

Neboj ona se ta povinnost udělá protože v úplně prvním návrhu povinných pneu to bylo tak že do konce dubna. A většina "odborníků" tvrdila že to není nutné ale počasí posledních dnů ukazuje že by to tak býti mělo. V dobách kdy jsem jezdil u SÚS tak se zimní období drželo od 1.10 do 30.4 v plném obsazení a kolikrát se ještě stavěla pohotovost na noc kolem 8.5 . A z tohoto zažitého se tehdy vycházelo.

Osobne spis vnimam tlaky na povinnost prezouvani, tedy aby v +25 C meli ridici na autech gumy letni. Jsem zvedavy, jak to budou zakonne definovat, ale o zameru jsem uz cetl nekolkrat.

Odesláno

Nikdo zde nikoho mylně neinformuje.

Honzo, a co si udělal jako spolujezdec, když si zjistil na vlastní oči, jak píšeš, že má hlídka PČR letní pneu?

Souhlasím s Šaldou a pojďme ven a nebo na hokej ;):D :

post-4390-0-73293900-1428166035_thumb.jp

Guest servisman
Odesláno (upraveno)

Oldo jako spolujezdec raději mlčím, protože vím jak by to dopadlo. Proč zadělávat problém řidiči. Bohužel ty si budeš vždy bránit své kolegy a sám víš že Já policajty nemusím. Kdysy jsem ti Oldo napsal, že kdybych věděl že k nim patříš tak by se naše spolupráce od roku 2005 vyvíjela úplně jinak.

Upraveno uživatelem servisman
Odesláno (upraveno)

Ale ano, ty. 

Nebavíme se o úsecích označené značkou povinnost zimní pneu:

Tvrdíš, že když teď v dubnu bude na vozovce sníh (nebo se dá usoudit, že se budou klim. podmínky měnit) a já budu mít letní pneu, MŮŽU ZA TO DOSTAT POKUTU.

Já tvrdím, že sněhu může být kolik chce ale už je PO 31.3. a PČR ti pokutu za letní pneu dát prostě NEMŮŽE, je to naprosto přesně v zákoně definované.

Pokud by to bylo tak, jak tvrdíš ty, tak když v červnu (je to přeci PO 31.3., ne?) bude sníh a budu mít letní, MŮŽU ZA TO DOSTAT POKUTU -> to je přeci naprostá hloupost.

Zbytečně dezinformuješ ostatní.

Nikdo zde nikoho mylně neinformuje.

Upraveno uživatelem Frozz
Odesláno (upraveno)

Oldo jako spolujezdec raději mlčím, protože vím jak by to dopadlo. Proč zadělávat problém řidiči. Bohužel ty si budeš vždy bránit své kolegy a sám víš že Já policajty nemusím. Kdysy jsem ti Oldo napsal, že kdybych věděl že k nim patříš tak by se naše spolupráce od roku 2005 vyvíjela úplně jinak.

Honzo, tak po příště raději mlč. Jelikož se i jako spolujezdec můžeš zákoně bránit. Po bitvě je každý generál.  Dej mi opět za daný příspěvek palec dolů :)

Já nikoho nebráním. Jestli někdo může a nebo nemůže PČR, tak je to jeho věc. Jinak o tomto tato debata v daném příspěvku opravdu není.

Věř mi, že je mi jedno, kdo má jaké pneu. To jsem napsal v předchozím příspěvku. Ale pokud něco způsobí, tak si samozřejmě za to nese následky.

I Já jsem Šalda pracoval. Jelikož jsem sám, tak jsme vařil, a pracoval doma ;) .

Né sice vykopával pařezy, ale jinou činnost jsem dělal u rodičů. Jinak včerejší hokej byl dobrý. Po velmi dlouhé době jsem byl na hokeji. 

Šalda, o víkendu jdeš na pomlásku ;) ?  To bude dobrá činnost :D .  Pomlásku už mám upletenou. A na autech máme ještě zimní pneu :) . A už se prosím nehádejme. Jsem snad rozumný lidé Homo sapies sapies :D . Buď me rádi, že máme toto fórum :super .

Upraveno uživatelem OK406
Guest servisman
Odesláno

Sorry díky spolujezdci co měl námitky mne stála pokuta  místo 200 - 1500.A bylo mne řečeno poděkujte spolujezdci a raději jeďte. Takže Oldo záleží na koho narazíš.

palec dolů?? Občas si přečti co napíšeš a jaký pravopis , Jsi jediný co mne píše když dostane palec dolů. Já si to nevymyslel ten palec :aut

Odesláno

takže to tu ukončíme :D .. Šalda to tu už psal :D .. takže kdo jste už přezul ? ... a nechci tu číst zase blbince o pokutách :D díky všem učastníkům Vlákno nehody za učast sejdeme se u soudu :D 

Odesláno

Tak dnes krásně, jasno, sluníčko, sucho :)

Vykopal jsem asi 5 metrů strouhy, dal do ní chráničku a zase zaházel, zapravil drny, skoro to ani není poznat, zase je přípojka o pár metrů blíž... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...