VojtouNerCZ Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 Na tohle mi došly slova. Ne, nemá vozík. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 Tak to je jasnej invalida, potřebuje otevřít dveře dokořán . . . Citovat
Rikic339 Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 Něco na téma parkování motorkářů.. Vždy je na to hodně názorů, tak jsem zvědav co z toho bude tady Před pár týdny nám tu začala parkovat "nová" motorka, jestli si někdo udělal radost nebo přistěhoval nevím, ale trochu mě to sejří.. Parkuje totiž vždy tak jako na fotce - do místa pro auto, a to i přesto že je vždy možnost zaparkovat ohleduplně vůči ostatním. Třeba jak je na pozadí vidět ten skůtr, je to šikmé a auto tam nezaparkuje, nikomu tam nepřekáží, ideální pro moto. Ale ne, tenhle motorkář to pravidelně dává tak aby naštval řidiče aut - zda úmyslně nebo ne nevím.. Ještě přidávám fotku z map aby bylo jasno. Říkal jsem že bych s ním klidně i hodil řeč, ale nedaří se mi ho potkat Citovat
ozzy56 Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 přilep mu na nádrž dopis s upozorněním Citovat
Medvěd Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 Jo, jo Taky miluju, když motorkář nebo skutrista nacpou svůj stroj do metrové škvíry mezi auta - to je pak boží vyjížděníčko Citovat
sitler Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 "tak, aby nastvalk ridice aut.." ... jasne, nema nic lepsiho nez *neumím psát slušně* ostatni... Ma na parkovani narok uplne stejnej jako vsichni dalsi, a stoji na legalim parkovacim miste k tomu urcenym. Ano, jako motorka ma jistou vyhodu, ze se vejde i do stisnjsich oprostor. Ale rozhodne neplati, ze nemuze parkovat na beznych mistech. dýzl, BubakGS a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 ..souhlas se @sitler ..ale taky jsem vyrostl na sidlistich a ja bych dvoukolak zahodil k tomu skutru.... nebo na pana ke vchodu Citovat
sitler Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 (upraveno) ja kdyz vidim jak tam stoji ten skutr, tak dat to pred nej, budu se bat, ze mi to ten s fabii schodi nebo ze zase bude nadavat, ze sem mu to postavil hned k autu. Osobne bych to hodil na chodnik, ale to zas nejakej spoluobcan zavola mestapo, za stani na chodniku. Upraveno 23. červenec 2025 uživatelem sitler BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 Jak říkáš - i moto má nárok na parkovací místo. Ale jak je napsáno výše - pokud je místo kam se dá moto zahodit bokem a nezabírat nedostatková pro auto, tak proč to dát na velké místo. U nás je to opravdu boj o místo (už jen proto , že balíci z venkova nepoužívají parkovací domy pro ně určené a zabírají místa pro zde bydlící.) Pak oceníš, že ti normální jednostopí jdou sice navíc třeba 50 metrů, ale všichni to dávají na místo kam se auto nevejde ( je to cca 1,20m široký pruh) . A pak přijede bohém na Hondě a postaví to tak , že u kolmého stání zabere 2 (slovy dvě) místa. To pak opravdu narveš ruce do kapes a jen ztěžka odoláváš mu to neskopnout na zem. A to mám mezi moto blázny i pár kamarádů či známých Citovat
Pe.Tr Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 tak ja se taky jako vyse komentujici kolegove motorkari vyjadrim.... - vim co je to za motorku , nazev mam na jazyku , je "dlouha" a jejim velkym minusem je manevrovatelnost na miste , ja osobne bych to uz vedle takto postaveneho skutru taky nedal . - ad zakon tam je to jasne a pokud by si pan koupil auto misto motorky tak stejne mas smolika a minus jeden autoflek - pan to urcite nedela schvalne a naopak je vuci ostatnim ohleduplny , podivej jak stoji vuci chodniku, tzn nestoji podel ale sikmo od nej tak aby nezabral cele park misto ale jen tak aby nevycuhoval do cesty a aby auto za nim vklidu vyjelo . - umim i pochopit jestli je to nekdo kdo si nasetril na moto tak by oni nerad prisel tak treba je to i misto kam vidi z okna ja uz jsem ve stadiu kdy to zahazuju na chodnik ( to me naucila Praha , ja za to nemuzu ) ale zatim mi to vychazi a delam to tak abych nikoho nenakak a byli vsichni spokojeny @Medvěd Meďo představ si že tech cca stotisic motorek registrovanych v Praze a dalsi tisice co do Prahy denne dojizdi , by se pres noc promenila na auta.... pavelu96, Dave_k a Péťa ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 já nechával kdysi motorku (CZ175) u schránek, ale soudruhu domovnímu důvěrníkovi , tak se ta funkce nazývala se to nelíbilo, tak mi jednou v noci vypustil nádrž na chodník..., pak jsem parkoval pod oknem na parkovišti, zase problém--zabírám místo pro auta , tak jsem je na domovní schůzi poslal všecky do pici a bylo vyřešeno..., no měl jsem auto aj motorku--prostě boháč a závist je hrozná, navíc jsem parkoval před domem každý den jiným autem (kšefty), děcka měla adidasky... a to jsem motorku u schránek shodil ze stojanu a odjel bez motoru potichu daleko od baráku (bylo to z kopce) abych nebudil v 5 ráno, stejnak všecko špatně, tak jsem pak na parkovišti nastartoval, dooblíkl se, nasadil helmu a když už všichni nabeton vstali, tak jsem odjel do práce , tak zase schůze a tam jsem jim vysvětlil, že konám teď vše dle předpisů--vyšel na to článek ve Světě motorů, tak potom konečně zavřeli ty rudé ku*vy huby BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 (upraveno) Pe.Tr - tak by se do škvíry mezi zaparkovaná auta nenacpaly, což je to o čem mluvím Po posledním čištění ulic se ČÁST příznivců jedné stopy zázračně dohodla a sami o sobě (zatím nepodpořeno DZ) začali parkovat své stroje (vejde se cca 5 - 6) na jednom parkovacím místě ohraničené na jedné straně vjezdem do průjezdu a na straně druhé zúžením ulice kvůli přechodu - díky tomu se i líp vyjíždí řidičům z průjezdu, páč zlomit tam auto, když na tom místě stála třeba větší dodávka, to byl kolikrát taky oříšek. Bohužel se tam ale nenacpou všichni i kdyby chtěli a tak se dá zhusta zažít, že máš skutr zaparkovanej vedle dveří řidiče (v případě šikrmého stání, páč tam byla večír škvíra do který se ten stroj bohužel dokázal vecpat) nebo ho máš prsknutej kousek před/za nárazník, páč Ty si přece poradíš. Když se těsně před/za auto zaparkuje jiný auto vyjede se mnohem snáz, páč ono i já máme nárazníky a když vyjíždíš opatrně, tak je i dotek v cajku - motorky se jen dotkneš a padá k zemi a to fakt zažít ani řešit nechceš Vím, že jednostopý stroje šetřej místo a že jsou možná i uživatelsky výhodnější (minimálně nemusí poskakovat v kolonách, páč jim většina řidičů aut umožňuje průjezd), ale i jejich uživatelé by se měli chovat pokud možno čitelně a nekonfliktně před 2 hodinami, ozzy56 napsal: já nechával kdysi motorku (CZ175) u schránek, ale soudruhu domovnímu důvěrníkovi , tak se ta funkce nazývala se to nelíbilo, tak mi jednou v noci vypustil nádrž na chodník..., pak jsem parkoval pod oknem na parkovišti, zase problém--zabírám místo pro auta , tak jsem je na domovní schůzi poslal všecky do pici a bylo vyřešeno..., no měl jsem auto aj motorku--prostě boháč a závist je hrozná, navíc jsem parkoval před domem každý den jiným autem (kšefty), děcka měla adidasky... a to jsem motorku u schránek shodil ze stojanu a odjel bez motoru potichu daleko od baráku (bylo to z kopce) abych nebudil v 5 ráno, stejnak všecko špatně, tak jsem pak na parkovišti nastartoval, dooblíkl se, nasadil helmu a když už všichni nabeton vstali, tak jsem odjel do práce , tak zase schůze a tam jsem jim vysvětlil, že konám teď vše dle předpisů--vyšel na to článek ve Světě motorů, tak potom konečně zavřeli ty rudé ku*vy huby U nás máme relativně širokej prostor mezi domy, kde jsou u baráků předzahrádky, pak chodník, pak cca 2 m široký pás kde rostou stromy a nic jinýho tam nikdy neporoste, páč tam se choděj venčit psi a teprve pak je ulice. Ještě před cca 10ti nebo 20ti??? lety příznivci jedné stopy běžně své stroje parkovali pod stromy v tom prostoru mezi chodníkem a ulicí, ale to najednou začalo vadit až tak, že si Praha 7 pořídila spešl antimotorkářskou botičku - no a dnes už si tam dovolí zaparkovat málokdo. Od té doby motorek silně přibylo a tak opravdu často dochází k tomu, co popisuju výše Foceno kdysi přímo u nás (ale ne mnou) Upraveno 24. červenec 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Rikic339 Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 Asi jsme se uplně nepochopili.. Já v ŽÁDNÉM případě netvrdím že nemá nárok parkovat, že tam nesmí parkovat atd.. Pouze se pozastavuji, proč u toho trochu nepřemýšlet? Jak psal výše Medvěd, na jedno parkovací místo se vejdou v klidu dvě tři motorky tak proč to takto neudělat? Dva skůtristi to tu tak praktikují léta a pohoda, ale teď je tu třetí který za každou cenu parkuje sám, ikdyž ty možnosti jsou. Já chápu že se o motorku bojí, chápu že chce parkovat jako ostatní a nemám proti tomu nic - beru to prostě podle sebe, sice nemám motorku ale i s autem se vždy snažím parkovat tak, aby to bylo nejlepší jak pro mě tak pro ostatní, aby zaparkoval ještě někdo další atd.. A vo to de pavelu96, Medvěd, Klemoň a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Péťa Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 Říká se tomu ohleduplnost. Ale to se bohužel nenosí. Dave_k, Pepito a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 Tohle já na Fcb,jelikož ho nepoužívám,tak jen foto a pokud by někdo uměl stáhnout ten odkaz s Fabií,tak ta jela do protisměru na Letné. Je to v sekci doprava na Jičínsku. Citovat
sitler Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 @Medvěd pro motorky jak delany , nebo Smart, nebo nejaky mensi tridvirko by se taky vlezlo, kdyz vidim, kolik je tam mista. V podstate cokoliv do nejakych 4 metru tam v pohode zacouve. Péťa a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 1. srpen 2025 Odesláno 1. srpen 2025 Takhle parkují v Brně mazáci (není to moje foto, přišlo mi to WA): pavelu96 a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 1. srpen 2025 Odesláno 1. srpen 2025 no jo budejicak - asi nevi jak se jezdi potazmo parkuje v poradnem meste Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 1. srpen 2025 Odesláno 1. srpen 2025 V 24. 7. 2025 at 20:26, sitler napsal: @Medvěd pro motorky jak delany , nebo Smart, nebo nejaky mensi tridvirko by se taky vlezlo, kdyz vidim, kolik je tam mista. V podstate cokoliv do nejakych 4 metru tam v pohode zacouve. i ten superb by to tam dal myslim ze vetsina podelneho stani v praze ma mensi vzdalenost Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.