Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kdo tiskne dost tak se rozhodně vyplatí koupit multifunkci Epson s tankovým systémem. Barvy se prodávají v lahvičkách kdy originální inkoust stojí kolem 140,- Kč Lahvička má myslím 70 ml a slouží k několika naplněním nádrže. Vytiskne se na ni neskutečné kvanta stran za pár peněz. Mám doma pro děcka multifunkční Epson L455 kterou jsem kupoval před čtyřmi lety za 5500,- Bylo to proti konkurenci dost peněz ale tiskárna se ultra levným provozem x krát zaplatila. Dnes už stojí mnohem méně. Jediná nevýhoda je trochu pomalejší tisk a plnění nádrží kdy člověk musí být dost opatrný aby vše kolem nezašpinil. Jinak ale jen pozitiva kdy člověk cenu tisku totálně neřeší a nestíhá pouze kupovat papír. 

Odesláno

@peter23p Víš, co je zajímavé. Že některé barevné laserovky HP a Canon mají stejná střeva. Máme mnoho Canonek, do kterých kupujeme tonery od HP, protože pasují, jsou levnější a máme vysledováno, že na ně vytiskneme víc stran ;)

To, co píšeš platí pro inkoust.

Odesláno (upraveno)

Péťa - dtto jako Ty píšeš o tiskárnách zažil ještě za totáče můj kolega z práce, když si v TUZEXu kupoval věž. Vybral si nějakou AIWU, ale zrovna jak na potvoru jí TUZEX vyprodal a několik týdnů nebyla - měli jen docela podobnou TOSHIBU. Nicméně kolega chtěl AIWU, že to je "značka" (TOSHIBU neznal) a opravdu vydržel a koupil vysněnou AIWU. No a po čase mu něco přestalo makat, on jí otevřel a zjistil, že celý střeva jsou TOSHIBA, liší se jen ta plastová skříňka v který jsou schovaný (a to byl, prosím, rok 1986 nebo 87)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)
před 5 hodinami, HanysR napsal:

Epson L455 kterou jsem kupoval před čtyřmi lety za 5500,-

Mám ji taky zhruba tak dlouho a úplně bez problémů, na tisk fotek ale moc vhodná není, protože neumí bezokrajový tisk. (nebo to neumím nastavit)
Moc se mi líbí a využívám hodně možnost tisku přímo z mobilu přes Wi-Fi.

https://www.comfor.cz/periferie/tiskarny/multifunkcni-tiskarny/epson-l382,-a4,-5760x1440-dpi,-33-15-ppm-3-barev?gclid=Cj0KCQjw2PP1BRCiARIsAEqv-pSsvaWQ72hYEj3ReRDgz3jFDCJfua-SK9Y2I7Q-cwCJDay6ugkpasoaAkzmEALw_wcB
 Tady je za výbornou cenu.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno
V 13. 5. 2020 at 19:47, Charlie 1 napsal:

Ahoj tak jsem donucen koupi domů multifunkční tiskárnu...už je to neúnosné co jsou děti doma....

vůbec se v tom nevyznám,jestli inkoustovku nebo laserovku......

podmínka scaner...formát A4....fotky určitě tisknout nebudu...

poradíte??

Fotky tisknout nebudeš, ale potřebuješ barevnou?
Potřebuješ duplex?
Pokud ne, tak:
https://www.alza.cz/brother-dcp-1622we-d5215937.htm 

Odesláno

Aha, to jsem tady nikde nenašel, proto jsem se ptal :myslim  Každopádně po zkušenostech bych si rozhodně připlatil za laser. Ale taky záleží na tom, kolik místa na ní je. Ty laserové jsou přeci jen prostorově náročnější...

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Medvěd napsal:

Pepito - nejen tam. Ale i v budově MOTOKOVu na Pankráci a v Palackého ulici (spojka mezi Vodičkovou a Jungmannovou v centru Prahy)

To já vím, jen jsem to nechtěl vypisovat. Byl jsem v Praze 3,5 roku na učňáku v Bráníku a po vojně ještě 3 roky pracoval. V té době jsem Prahu znal víc jak většina rodilých Pražáků a stále si pamatuji hodně míst. Znal jsem všechny kina, většinu kostelů, bloudil jsem uličkami Starého Města Pražského a hledal Stínadla podle Jaroslava Foglara a mnoho dalších zajímavých míst. A jak Tě znám, tak máš taky taková místa projítá. :super :papa

Omlouvám se za :xvul :papa

Upraveno uživatelem Pepito
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

Tak jsem nakonec koupil Epson L3150 ecotank, tak uvidíme...sehnal jsem ji za 3400Kc,vc. 3 leté záruky a  cash back  800kc od Epsonu a od Mall jsem dostal ještě dárek 100 ks fotopapíru 10x15.....tak uvidíme😀

Odesláno

Tak koupit hned umí každý. Tady šlo primárně o to, aby to bylo za super cenu, se super cashbackem a super bonusem :D 

Odesláno

neumí....... :(

chci určitě HP, chci určitě barevnou a multi (tsk) a bylo by fajn, kdyby měla jak drát tak bezdrát... chci, aby nebyl problém do ní sehnat patrony.., chci, aby nebyla úplně velkáááá kráva... chci, aby byla "útulná" - aby neměla moc vytrčíno do všech stran.... a chci, aby nebyla úplně za raketu... opt.5.000 - 9.000,-

nooo... tak raď babo... :D

Odesláno
před 8 hodinami, Péťa napsal:

13. května jsi to začal řešit a teď koupil? 😮:D

Řešil jsem to až teď, protože jsem do října tisknul v práci a nějak to šlo, ale od října jsem v novém zaměstnání a tam už nic nevytisknu😉

Odesláno (upraveno)

@Weri 605 Já teď v říjnu kupoval domů tuhle:

obrazek.png

Jenže ta nesplňuje snad žádný z Tvých požadavků :) Já zase chtěl oboustranný tisk, podavač, jednoprůchodové oboustranné skenování a skenování do mailu :D

A jestli Canon nebo HP je úplně jedno, oni je snad dělají na stejné lince. Mají stejná střeva, jen maličko jiný design. V zaměstnání máme jak Canon, tak HP a mají mezi sebou vyměnitelné tonery :D

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

Shrnu moje kritéria: Co nejnižší provozní náklady, co nejnižší náklady na servis a údržbu, co nejjednodušší na provoz. připojení eth/wifi, podpora pro Windows/Linux/Android (tisk i sken), možnost dlouhodobější nečinnosti, výkonný duplexní tisk, alespoň 600dpi

Zavrhl jsem inkousty - zasychají, nelze je nechat delší dobu (týdny) nečinné, údržba je problém, problém je i rychlý duplexní tisk. barevný laser v lowendu, cca 6-7tis za tiskýrnu ale provozní náklady 5 a více korun na stranu, tonery jsou drahý, neoriginál do barevný tiskárny se ti může škaredě prodražit, tonery, válce, hlavně jsou to všechno cartridge, proto ta cena. Dát do malé tiskárna 4 barvy je neefektivní - 4 válce, 4 tonery, malý prostor = neoptimální řešení -> vysoká cena, problematická spolehlivost.

Výsledek - výkonný černobílý laser s cenovkou levného barevného. Vybíral jsem mezi Brother/Lexmark/OKI/Canon, nakonec jsem vybral Canon (model MF264dw) - důvod byl novější stroj, novější technologie lepší SW, hlavně SW je open source. A za 1500 mám origo toner na 4100 stran. Neorigo je pod tisícovku, ale to nemám potřebu riskovat. Bohužel s neoriginálními inkousty a tonery nemám příliš dobrou zkušenost. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...