mobis Odesláno 1. duben 2008 Odesláno 1. duben 2008 Dobrý den Chtěl bych poradit. Chtělbych si koupit peugeota 307 v kombiku rozhoduji se mezi 1,6 benzín r.v. 2003nebo 1,6 diesel r.v. 2004. Může mi někdo poradit co je lepší. Slyšel jsem, že 1,6 v dieslu se nějak nepovedly, ale nevím co je na tom pravda. Díky za radu. [upravil dne 1.4.2008 mobis] Citovat
Hhonza Odesláno 1. duben 2008 Odesláno 1. duben 2008 Hlavně musíš nejprve vědět co chceš za motor, jestli benzínový nebo dieselový. Každý je pro odlišné \"potřeby\". Až poté bych vybíral motorizaci a dotazoval se na případné poruchovější typy. Citovat
mobis Odesláno 1. duben 2008 Autor Odesláno 1. duben 2008 Hlavně mě zajímalo jaky motor je lepší jestli nafta nebo benzín.Je mi to celkem jedno jestli to bude to nebo to.Hlavně do 1,8 obsahu Citovat
faget1 Odesláno 1. duben 2008 Odesláno 1. duben 2008 išiel by som do benzínu ale neviem prečo mal som diesel a bol som spokojny ale asi preto že sa mi vydarila kupa teraz mam benzin a tiež som spokojny ale vždy som bol viac fanda benzinu takže je to tažko rozhodovat všetko ma svoje pre a proti bol som spokojny s oboma Citovat
jaudax Odesláno 1. duben 2008 Odesláno 1. duben 2008 Asi bych volil podle toho, kolik ročně najezdíš, jestli krátké nebo dlouhé štreky a jaká je cena aut + výbava. Já bych ale šel asi do nafty. (I když mám benzín + LPG) Citovat
robozv Odesláno 1. duben 2008 Odesláno 1. duben 2008 s nazormi kolegov suhlasim je potrebne si to poriadne rozmysliet ako chces auto vyuzivat ja som tiez skor za benzin a dufam ze nikoho neurazim ked napisem ze nafta je iba do kachiel /len ma prosim za toto nezabite:bojim/ Citovat
vlado-.m Odesláno 1. duben 2008 Odesláno 1. duben 2008 U peugeota mi vychadza prevadzka benzinu ako hospodarnejsia. Sam mam 2,0 Hdi sw/nie novy, r. 03/ a kolega 1,6 benzin break. Spotrebu mame rovnaku okolo 7l. Ale ja jazdim ako slimak na max 2600ot=130km/h a on to zenie ako blazon aj 160km/h. Ani pri 1,6 hdi asi az taky velky rozdiel nebude. Na SK je nafta asi o 2 sk drahsia ako benzin. A to nehovorim o vymenach FAP, trysiek, turba, cerpadla a inych chotovkach co ta v prevadzke mozu postihnut a samozrejme vyssej nadobudacej cene dieslu. Mne sa dieslovy pohon sice paci viac ako benzinovy ale od francuza by som diesla uz nekupil. Preco chces vlastne Peugeot diesel? Ak teda peugeot tak by som isiel na benzin, ak nie si zaryty naftak, jeho prevadzka je hospodarnejsia.Ak chces kupovat nove auto, povedzme len na tri roky tak diesel sa vobec noplati. Ak ti nezalezi na prachoch tak peugeot diesel je tvoj. Stastnu volbu. Citovat
hnusoba Odesláno 1. duben 2008 Odesláno 1. duben 2008 Diesel by som odporučil 1.6 HDi 110 koní ale bez FAP filtra (typ motora 9HY). Tohto motora by som sa v žiadnom prípade nebál. 2004 ročník sa 90 koňové 1.6 HDi (9HX) tuším ani nerobilo, ten motor by som odporučil najskôr keďže je najspoľahlivejší... Ale na druhej strane 1.6 benzín nie je takisto zlá voľba. Tu by som nepozeral na spoľahlivosť nakoľko oba motory sú vcelku podarené ale skôr na to, či sa jazdí veľa alebo menej ako písali ostatní... Citovat
mand Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 Pokud se nenajede víc jak 20 tis. km za rok, tak jedině benzín. Motor je levnější, živější, není náročný na údržbu a navíc si oproti nafťáku člověk nepřipadá, že jede na šicím stroji. ;-) (Zvuk nafťáků vůbec mně osobně vadí.) Citovat
MartinR Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 Z vlastního pohledu jsem také velmi váhal, zna naftu či benzín.Vzhledem k tomu, že jsem měl pouze auta na naftu jsem přece jen s ohledem na zmiňovaný nájezd cca 20 000km zvolil benzín. Citovat
tanagy Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 No tak zatím to vyhrává benzín To by chtělo, aby sem napsal názor někdo, kdo má tu 1.6tku Hdi čko. Podle mě je to úžasnej motor s perfektní spotřebou - ale chce to hodně najezdit. Ideální by bylo koupit toho ropáka novýho, najezdit přes 20tisíc ročně a za tři roky ho prodat dál ))) Jinak máme 307 break s 1.6 benzín a zatím spokojenost. Motor je v rámci benzínu živej, přes zimu sem jezdil za 7.5litru/100 km a to nejsem brzda provozu. Motor je tichučkej, akorát sem si delší dobu musel zvykat na měkčí spojku, která zabírá vcelku vysoko (párkrát sem chcípl na křižovatce). Další věc, kterou bych zvažoval je zatížení vozu. Pokud bych vozil často naložený auto, nebo přívěs tak bych šel do nafty (ten krouťák odspodu je potřeba) Citovat
G.Rast Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 no tak já tu 307 SW 1,6 HDi mám. Jak jsem psal, zatím jsem najezdil asi 1500 km. V podstatě \"couračky\" tak do 30 - 50 km. Dovoz z Belgie z leasingu - vyměnil jsem vodní pumpu, rozvody (i když jsem nemusel) oleje, kapaliny, doplni aditivum pro FAP, náklady celkem cca 17.000,-. Měl jsem doteď Golfa 1,9 TDi a vzhledem k najetým km si vůbec nenaříkám. Jen dodávám, že jsem měl 3 auta před tím na benzín a než jsem koupil toho Golfa a pak tohle to, tak jsem vybíral mezi novými benzíny (Renault, Ford, VW a i Peugeot) a stejně jsem skončil u nafty. Prostě taková intuice. Faktem je, že HDi chce skutečně alespoň trochu před vyjetím zahřát. Podle mého mechynika (výborný chlap a opravář) je to výborná koupě. Tak sám tedy po přečtení některých hodnocení tady na foru nevím. Myslím, že při dnešním provozu už je to jedno, jestli auto honíš nebo ne, bo stejně většinou jezdíš v Česku a musíš pomalu, anebo jestli ho máš na naftu nebo benzín. U Golfa jsem se naučil, že když jsem si věcí na tom autě hleděl, v pohodě, skutečně v pohodě jsem za tři měsíce na Moravu a zpět najezdil skoro 11.000 km. A to dodávám, že benzíny tam zamrzaly a naftička chytla skoro okamžitě !!!! Citovat
Jup48 Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 http://www.tipcars.com/magazin-koupit-peugeot-307-s-naftovym-nebo-benzinovym-motorem-6032.html Citovat
koblih69 Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Oba motory znám, takže napíšu že se autor mohl alespoň pokusit o objektivní radu Citovat
j.holda Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 ahoj chci přejít z 306 benzin na 307 1.6hdi 80kw 145000km z roku 2007 po prvním majiteli. budu muset dojíždět 70km denně do práce.Chtěl bych aby aspoň 6 let vydržel. mám do toho jít a na co se zaměřit při koupi. dík Jarda Citovat
64draki Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Tady ty PSA benzínové motory řady TU, hlavně 1,6 16V/80 kw byly ve své době velmi povedené, živé a spolehlivé. Manželka je měla v Xsaře II a Peugeotu 206. V Xsaře se mi zdál dokonce ještě lepší než v tom malém Peugeotu, který mu tak celkově nějak nestíhal, hlavně v zatáčkách. Prcek s ním letěl jako šíp a v zatáčce se díky odstředivým silám vždy málem roztočil. I 1,6 HDi se PSA docela povedl, mám ho teď v P 308 a zatím plná spokojenost. Věčný spor mezi benzínem a naftou nemá cenu teď řešit, často jsou obě strany hluché k argumentům protistrany. Pokud se s autem víc jezdí, tak spíš diesel. Ovšem ne nějaký vrak z půjčovny přitažený sem na kšeft s třikrát stočeným tachometrem;) Citovat
307rg Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 http://www.tipcars.com/magazin-koupit-peugeot-307-s-naftovym-nebo-benzinovym-motorem-6032.html jediné s čím možno v tomto hodnotení súhlasiť je jazda po diaľnici, určite by som bral HDI, všetko ostatné je maximálne subjektívne hodnotenie človeka, ktorý uznáva jedine naftu... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 měl jsem Felicii 1.6 Benzín tak jsem bral 1.6 16V Benzín i P307 moc toho nejezdím a zatím bez problému Citovat
pecino Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Před půlrokem jsem koupil 307 break 1.6 benzín r.v.2004 za 75 tis se SK a naj. 145 tkm po majiteli v Cr a zatim spokojenost. Po nejakych prvotnich problemech super auto. Jen pred nim jsem mel seat inca 1.9D se spotrebou kolem 5L nafty. Tak me prekvapila spotreba v rozmezi 6,5-9,5 L. Coz je u benzinu asi normal. Ale zbyly nejake kacky tak jsem nechal udelat ptrestavbu naLpg a super. Pri cene 17kc za litr jezdim kolem 1,60kc/km. Najezdim cca 12tis rocne tak za 2roky se mi to zaplati a pak budu jezdit levne. Soused ma to stejne auto v 2.0 hdi jezdi za cca 6,5 L ale kdyz jsem s tim jel tak mi pripadalo jako by mu chybela nejaka izolace mezi motorem a kabinou. Benzin je neskutecne tissi. To je muj osobni nazor. Preju dobry vyber! Citovat
Honza54 Odesláno 4. duben 2013 Odesláno 4. duben 2013 Nemůžu radit naftu jsem nikdy neměl, ale je třeba vzít v úvahu že nafta z roku 2004 už bude mít něco za sebou, v případě nepovedeného vozu hrozí podstatně větší náklady na opravy než u benzínu, já osobně bych takto starou ojetinu v naftě nebral. Jinak mám 307 1.6, 80kw benzin, tiché, živé a bezproblémové auto spotřeba okolo 7l. [upravil dne 4/4/13 07:30 od Honza54] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.