Přejít na obsah

307rg

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 366
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2002

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Bardejov
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

307rg's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

163

Popularita

  1. Nie som si istý, či si dobre rozumieme, nemyslel so na zápis kľúča do systému auta, ale iba o znovu aktivovanie, keďže ďiaľka pracuje s tzv. plávajúcim kódom, tj. po každom stlačení tlačítka vyšle iný kód na základe predom stanoveného algoritmu. Po určitej, dlhej dobe, (rádovo roky) alebo po mnohopočetnom stláčaní diaľky mimo auta už BSI nebude schopná rozoznať, či zmena kódu je iba na základe algoritmu, alebo už ide o úplne iný kód od úplne iného auta, vtedy je treba vykonať aktiváciu. A áno, tá je popísana v tom návode a dá sa jednoducho vykonať bez pomoci diagnostiky. Narozdiel od zápisu kľúča do systému, na ktorý je nevyhnutná diagnostika, a aj PIN kód do BSI vozidla.
  2. Nevím co tím myslel... V podstate tým myslel to, že ak chceš tak to pre teba prečipuje, ale keďže tebe imobilizér funguje na oboch kľúčoch, pretože oboma sa dá štartovať, tak vyhodíš peniaze do luftu úplne zbytočne. No ale keď na tom budeš trvať, tak prečo by nezarobil, koniec koncom, aj ťa na to upozornil, čo je ten lepší prípad. Hlavne sa pohraj s tými kontaktami ako ti radí Ice-man, na neoriginálnych obaloch sú čistá katastrofa, stalo sa mi, že som jeden obal kľúča tuším až na desiaty pokus zacvakol správne, kedy som už bol presvedčený, že doska nefunguje. Ono totiž pri zacvaknutí púzdra dôjde k zatlačeniu dosky ps na kontakty, a tie sa v tej chvíli posunú, často až tak, že stratia kontakt s doskou. Proste daň za lacnejší neoriginál. Teda pokiaľ nemáš tú baterku priamo na doske, lebo aj také kľúče boli. Vychádzam ale z toho, že problém nastal po výmene baterky a hlavne púzdra. A aby to nebolo až také jednoduché, je teoreticky možné, že po rokoch čo sa diaľka nepoužívala je celkom možné, že nebude stačiť iba nájsť tu správnu polohu kontaktov (rôznym ohýbaním), ale za každým pokusom o zmenu polohy kontaktov a uzatvorením kľúča ešte vykonať aj tzv aktiváciu (NIE čipovanie, resp. prihlásenie do BSI, to ti funguje správne, pretože kľúče normálne naštartujú.), ktorá je popísaná v návode na obsluhu a aj tu na fóre už bola párkrát popísaná.
  3. 307rg

    1,6i 16v 80kw nestartuje

    Originál diagnostika by ti rovno zahlásila problém s imobilizérom... Univerzálne sú v takýchto prípadoch v nevýhode.
  4. 307rg

    Naviják na rezervu

    Pokiaľ si dobre pamätám, tak som to riešil deštrukciou tej plastovej krabice v ktorej je príslušenstvo na výmenu kolesa. Ale išlo o rozoberanie auta do šrotu, tá krabica nikomu nechýbala. Neviem či existuje iná možnosť ak sa ten naviják nepodarí nejako odblokovať. Ten naviják už nejaký ten rok čaká na povale na opravu, nejako sa mi do toho nechce, zatiaľ mám na aute vlastný, pôvodný, ani radšej nejdem skúšať či je funkčný, na aute je aj bez toho problémov dostatok.
  5. Kód motoru tam samozrejme na bloku je, je to ale ten istý motor, tak aj ten kód je tam predpokladám ten istý. Ak bol motor menený, nikdy nie je istota aká verzia príslušenstva bola použitá, či z toho staršieho modelu, alebo z toho novšieho, jednoducho musíš sám zistiť aký konkrétny filter tam má byť. Rozmery tých filtrov sú rozdielne, takže by to nemal byť problém. Niekedy je aj recyklačný kód dátumu výroby na viditeľnom mieste, a vtedy sa dá celkom ľahko určiť približný dátum výroby dielu.
  6. 307rg

    ABS Fault - diagnostika

    Tak zase až také staré tie 307čky nie sú. Pokiaľ je mi známo, tak tá prístrojovka ani nepoužíva žiarovky pre kontrolky, ale ledky na doske plošných spojov. Najviac pomôže pri hľadaní chyba práve tá originálna diagnostika, resp. pre takýto prípad aj jej čínska náhrada. Výmena abs snímača na prednom kolese u 307čky je nanešťastie takmer vždy spojená s odtrhnutím upevňovacieho šroubu (M6 a drží ako by bol privarený) a následne s nutnosťou jeho odvrtávania v neprístupnom priestore, ak nie je vadný, je lepšie sa tejto výmene vyhnúť.
  7. Naposledy, ale je to už dávno, som kupoval Magneti Mareli, je to aspoň nejaká značka a boli aj celkom lacné. Mám sice kombi ale to je jedno, ak objednávam správny typ a dojde iný rozmer tak niekde musí byť chyba. Mohol si zadať nesprávny údaj ty sám, predajca, prípadne aj v sklade to mohol niekto zamiešať, u zadných stieračov sa mi to už tiež stalo. Nechce sa mi veriť že by akýkoľvek výrobca vyrábal rozmer ktorý tam nevojde, a ešte pod originál OEM kódom (ako náhradu samozrejme). Ešte ma napadlo či nie je vytočený niektorý z koncov, bývajú na závitoch, lenže predpokladám že to by si si pri 15 mm asi všimol. Takže vyreklamovať alebo vymeniť.
  8. 307rg

    snímač hladiny oleja

    Obyčajne sa nezvykne používať rovnaká farba vodičov pokiaľ by záležalo na polarite. Aj konektory zvyknú mať rozdielne zámky (zárezy) pokiaľ je ten istý diel nekompatibilný. Opatrnosti ale nikdy nie je dosť.
  9. Foto čoho? Demontáže airbagu alebo dodatočného ukostrenia? Odporúčam vyhľadať na nete, sú tram toho mraky, aj videá na you tube, je to totiž jedna z najčastejších porúch asi všetkých PSA áut tých rokov.
  10. 307rg

    zaseknutý mechanický zámek

    Tak pokiaľ si dobre pamätám, tak sa mi dávnejšie podarilo pomocou veľkého dlhého šroubováka otvoriť kapotu cez masku chladiča, a to sa mi teda zdá oveľa rozumnejšia možnosť ako sa trepať pod auto, hlavne teraz, v tomto počasí. Otázka ale je, či po dlhšej dobe bez šťavy zostane to diaľkové funkčné.
  11. 307rg

    LED ziarovky vo svetlach

    Presne ako píšeš, mnoho ľudí si ani neuvedomuje, že aj zvýšená svietivosť môže byť problém, nie iba optika. Pri homologovaní svetlometov je pokiaľ viem pri zvýšenej svietivosti (ktorú majú takmer všetky LED) podmienkou aj automatická regulácia sklonu, o ktorú sa v moderných svetlometoch stará počítač, ktorý dokáže smer lúča presmerovať v milisekundách. Do klasických, starých, manuálne nastavovaných svetlometov tieto silné zdroje svetla jednoducho nepatria.
  12. Pokiaľ viem, tak na 307čku starý model sa dával jedine displej typu B, ten čo je na tom videu, a autá ktoré parkovali zvyčajne celé roky na slnku, mávajú s pixelami na tomto displeji problémy bežne.
  13. 307rg

    Zadní led žárovky

    Na začiatok rovno napíšem, že práve toto som neriešil a asi ti veľmi neporadím. Len ma napadlo, že načo tam dávať LEDky keď práve po FL to svieti možno až príliš ( 2x 5W na každú stranu ), a s väčšinou LED žiaroviek je viac problémov ako úžitku. Mal som tú česť skúšať 21W na cúvanie ale nakoniec som to vzdal, nemá to žiadny zmysel. Aj keď je pravda, že v tomto prípade ide skôr o problém samotného debilného svetla.
  14. 307rg

    Vymena prevodovych skrini 307

    Ja sice neviem či by tie skrine rozmerovo pasovali, ale už iba porovnaním priemeru spojky o tom veľmi silne pochybujem. A ako to už niekto vyššie spomenul, tu už ide o taký rozsah prestavby, že je fakt jednoduchšie vymeniť celé auto. Tiež som už z podobných vecí "vyrástol".
  15. 307rg

    307 automat

    Ten dvojliter proste žere aj trávu okolo cesty. Mal som tú česť s ním krátky čas jazdiť, no bol som celkom rád keď som sadol naspäť do NFU 1,6 16V benzín, teda hlavne kvôli tej spotrebe (s ľahkou nohou málokedy pod desať litrov - mix mesto a mimimesto). Na druhú stranu zase aj ten výkon je pekne cítiť. Za mňa dvojliter jedine s LPG alebo prevážne na diaľnice a bez automatu (hlavne u ojazdeného auta) aj keby bol akokoľvek dobrý.
×
×
  • Vytvořit...