VojtouNerCZ Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben Kdybys jel do Prahy, zavolej Vénovi, jak ti psal nahoře, kdyby do Kolína, dej mi vědět předem a nějak se domluvíme. Zvedák sice ještě nemám namontovaný, tento víkend budu míchat a lejt teprve beton, ale mám nájezdy, velký hever a klidně si pod to auto lehnu Hafity, Medvěd a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben (upraveno) VojtouNer & Véna garážmistr Pánové jak že to píše Radim? NEJSME JEN FÓRUM Díky za Vás - takových jen víc Upraveno 2. duben uživatelem Medvěd Citovat
kingbacker Odesláno 2. duben Autor Odesláno 2. duben No, tak osobně jsme se tam pochopili lépe. Ne že by to neviděli - teče to mezi motorem a automatem. Kdyby to prý bylo jen to gufero, to by asi snad prý zvládli. Ale že kdyby to bylo něco jiného, tak to nedělají, ani nezařizují a auto by tam bylo napůl rozebrané a práce přitom vniveč....prosím nějaké tipy na pomoc v dostupnosti HK? Citovat
oddie Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben No jo, se jim do toho nechce. I když to bude "jenom" gufero, furt je to práce pro zlost na celej den a marže na dílech k tomu žádná. Citovat
kingbacker Odesláno 2. duben Autor Odesláno 2. duben Věta "gufero bychom asi snad zvládli, ale kdyby to nebylo gufero, co pak s tím. Říkala tak dva dny práce, že to nepůjde povolit atp....já vůbec netuším, jak to může u 14 let starého auta jít, co musí a nemusí dolů..... šest let to bylo super, co neuměli, zařídili. Ale nejsou lidi.... Citovat
kingbacker Odesláno 2. duben Autor Odesláno 2. duben A taky pak ta poznámka, co když to nebude gufero.....jo, je co shánět. Náplň převodovky je veliká, ale hladina se zjistit nedá a vyřídit automat, může jít žába rovnou.... Citovat
oddie Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben No musí dolů nápravnice, viz předchozí popis, to je sice "jenom" 8 šroubů, ale velmi zákeřných. Pak se musí vyndat ta převodovka a pak se uvidí. V zásadě práce za min. 15tis, na jejímž konci může být zjištění, že to není jen gufero a co pak s tím, oprava převodovky klidně za 50 nebo loterijní nákup nějaké jiné z vraku. Pokud jsi s podobnými cenovými relacemi a riziky srozuměn a OK, myslím, že ti to klidně někdo udělá. Citovat
kingbacker Odesláno 2. duben Autor Odesláno 2. duben 15 tisíc, slušná sumička. Vzhledem k tomu, že to spíš dolů nepůjde....těžko říci, díky za nastínění ceny. Opravit se to musí tak či tak. Vzhledem k tomu, v jakém stavu auto jinak je.... A koukám, repasovaná převodovka 25t výměnou, jinak +-10t z vrakáče. Když už je cena práce taková, to je lepší se nachystat..... jó, Francouzi.... Citovat
Medvěd Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben (upraveno) před 1 hodinou, kingbacker napsal: .......A koukám, repasovaná převodovka 25t výměnou, jinak +-10t z vrakáče. Když už je cena práce taková, to je lepší se nachystat..... jó, Francouzi.... Buď rád za Francouze Třeba takovej Ford a jejich oužasnej automat Powershit .... Tam se opravy motaj kolem 60 - 80 tKč a proto je Mondeí, S Maxů a Galaxy 2006 - 2010 s powershitem plnej interfernet v cenách na první pohled velice lákavých DSG od koncernu taky není ouplně bezproblémové Upraveno 2. duben uživatelem Medvěd Citovat
MJSytic Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben Bude to jen gugero. U Aisinu klasika. Měl jsem to na 508 taky. Dělali to vrchem - bylo to pro ně prý jednodušší. Citovat
kingbacker Odesláno 2. duben Autor Odesláno 2. duben U 508 to asi vrchem šlo....nezbyde než hledat, kdo bude mít odvahu se do toho pustit. Jinak Ford, kolega měl Tourneo, a ač v manuálu, ano....ceny ještě horší Citovat
oddie Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben No jestli tohle bude někdo dělat u 807 horem, tak bych rád viděl fotodokumentaci Medvěd a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben předpokládám, že vyrabovali všechno nad převodovkou, tu posunuli co nejdále od motoru..., odhaduju tak 10 cm, víc to nejde ani s manuálem, když je tam nápravnice--a to se musí převodovka trochu natočit (automat jsem nedělal)..., mno, asi to jde když píšete, ale videjko by bodlo, to joo Citovat
Milan+ Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben Soused ,teď už důchodce,servis prodal a létá si letadýlkem mi dělal spojku komplet bez sundání napravnice, 2.2hdi ulysse cena komplet cca20… 21 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben spojku jsem tak dělal vícekrát, i s guferem na klice, setrvák ven..., budou odřené pazoury ale jde to, ale to gufero v převodovce tímto způsobem nikdy Citovat
MJSytic Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben Tak měl jsem kvůli tomu prakticky rozebraný předek auta a motor s automatem ven. Prý je to pro ně menší zlo, než nápravnice. Ale nevím, jak je tenhle postup možný/nemožný u 807 ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben Já vím, že to tak jde a co to obnáší. A úplně přesně proto bych to tak nedělal Když je k dispozici zvedák a solidní výbava, proč se zbytečně drásat s ježkem v kleci, vyndat to ven je produktivnější. Návod na spolehlivé sundání nápravnice bez poškození úchytů tu máte, a když ty uřezané pahýly místo indukce ohřejete autogenem, který je mnohem silnější, jsou venku hned. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben Z něčeho jsme motor tahali takhle ale ve finále to bylo spousta práce navíc s demontáží věcí který pokud shodíš nápravnici můžou v klidu na voze zůstat a když to řeknu časově tak to bylo třeba den a půl příprav dvě hodiny motání se s motorem ven pak zase dvě hodiny motání se s motorem zpátky a den na montáž věcí zpátky a uvedení vozu do původního stavu. Pokud jde všechno dobře tak rozházet to a připravit na vystěhování motoru a samotné vystěhování motoru je otázkou jedné směny když ho pustíš dolů a když je správný vybavení tak to zkušený mechanik zvládne sám maximálně s pomocníkem když motor opouští auto. Ale moc dobře rozumím tomu že na 807 se do toho nikomu nechce protože ať chceme nebo nechceme tak ať je auto v sebelepším stavu tak cena takové eskapády může velmi snadno překročit cenu vozu. Citovat
kingbacker Odesláno 3. duben Autor Odesláno 3. duben (upraveno) Bude to sázka do loterie.... nebýt auto v jinak slušném stavu....tak když to bude 20t, kde jinde co člověk něco takového sežene? Olej na zkrácený interval, na 150t km už třetí olej v převodovce, motorový max a 15t km, dělané prahy....bude to "zajímavé" Jinak brácha má C8 starší o 4 roky, nájezd 500t a tohle se mu(jako jedno z mála), ještě zatím nestalo Upraveno 3. duben uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Citovat
oddie Odesláno 4. duben Odesláno 4. duben Tak ono i kdyby to bylo 50 a ne "jen" 20, ani za to člověk nic moc jiného nesežene, a pokud je to jinak pěkné, ani tak bych neváhal a i tolik do toho klidně dal. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.