Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Přeji dobrý den všem,

dnes je auto po servisu a zase/další problém. V deklu pod motorem se objevil načervenalý olej (skvrny se daly pozorovat již delší čas pod autem, ale tam nebyla barva vůbec zjevná). V kdysi tak solidním servisu nejsou schopni říci, odkud to teče, ani se do toho pustit. Převodovka (automat 6ti kvalt, RHH) řadí normálně, motorovým olejem to nikde zašpiněné nebylo. V minulosti bylo podezření na gufero u převodovky, ale jistou dobu to skvrny nedělalo (bohužel asi jen díky tomu, že to ten dekl chvíli chytal). Bez demontáže nápravy prý nelze zjistit nic a ta asi nepůjde dát dolů...budu rád za nějaké tipy, rady, kdo by si věděl rady, byl ochoten...děkuji a ať se daří 

Posted (edited)

Obecně většinou teče okolo gufera na hřídeli u měniče, ale může ti při nejhorším sáknout i hydroměnič (to by oboje kapalo mezi blokem a skříní), rády u automatů prokapávaj čidla tlaku oleje, případně bývají vyloženě netěsnosti mezi částmi samotné skříně, kdy je to z výroby většinou lepené-to je pak finanční nesmysl přetěsňovat. Může kapat olejová vana, případně u chladiče oleje. Kdyby byla převodovka nějak šíleně přeplněná, může se olej tlačit vrchem přes šroub odvzdušnění. Bohužel nejde takto od monitoru říct, poteče to tady a tady. Chtělo by to aspoň fotku kde na převodovce je vidět nějaký olej. 

Edited by VojtouNerCZ
Posted

Přesně díky za odpoved. To je bohužel ta věc, že ani v servise, kde si dřív věděli se vším rady, neřekli nic kromě faktu, že je to asi převodový olej.... víc nic. Bez demontáže nápravy nejsou schopni říci...a že kdyby to byl automat, nedělají , ani nezařizují. Místní mechanik/známý mně akorát minulý rok říkal, že by to mohlo být gufero, pak by odpovídal i typ oleje, když ten motorový nebyl nalezen. Chvíle bez skvrn trvala asi vážně jen do chvíle, než se naplnil dekl pod motorem. Ale případná výměna snad na dva dny, demontáž nápravy a velkým otazníkem....našel jsem slušné recenze na nějaké pána z Týniště....těžko říci, co s tím. 

Posted (edited)

No a odkud to zhruba kape? Na převodovce musí být vidět nějaká aspoň mastnota. Pak se dá zhruba říct, jo, může to být gufero nebo pokud je to na druhý straně od motoru tak hledat jinde. 

Že nejde nic zjistit bez shození nápravnice... Se jim do toho spíš vůbec nechce. 

Edited by VojtouNerCZ
Posted

Jediné, co jsem se dozvěděl, že je to načervenalé a bylo to kolem převodovky a bylo to v podmotorovem krytu. Mají málo lidí a kloním se k Vaší variantě, že se jim do toho nechce....

Posted

Teoreticky by to mohlo být i ze serva, podle varianty je kapalina buď zelená nebo červená. Řekl bych přijeď, mrknem na to, ale je to z ruky. 

Posted

Dřív si člověk téměř celodenní výlet do Prahy udělal, protože tam dokázali vše vyřešit, ať už sami, nebo věděli kde. Teď to jde bohužel, zdá se, z kopce....takže nezbývá než hledat někoho dalšího. Současně ne někoho, kdo bude jen hádat t, měnit, tipovat a ....kasírovat 

Posted

Jako že by nešla udělat prohlídka bez sundavání nápravnice to je absolutně mimo. Pravdou je že pokud by to bylo řízení tak se musí nápravnice minimálně svěsit což je tak půlka 75% práce jako ji sundat.  A u 807 je to lahůdková práce cokoliv dělat s nápravnicí.  Ono na každém starším autě je to dost loterie demontáž nápravnice.

Posted

Tak sundat tu nápravnici je celkem easy, stačí uřezat hlavy šroubů :D ale pak je trochu horší dostat ven ty pahýly, no. Posledně jsem na tom přehřál dvě indukce po sobě... ale podařilo se.

Posted

No, dle slov to je práce naprd....asi volil snazší variantua vydělají jiným.... slušně řečeno mě to štve. Zítra pro auto jedu, ale nic nového se asi nedozvím....že někde něco teče a co to asi je, to jsem nemusel strávit půl dne na cestě 😌

Posted

To se právě chystám, jen zjistit kam.... při koupi to bylo jasné. Jezdil tam brácha s C8. Poradili si se vším, ceny slušné, stálo to za půl den času....ale teď....nevím jsem mohl zjistit sám. Když čistili spodek kvůli STK, že nemají ani tip....

Posted

S určitým sebezapřením to můžeš zjistit i sám. Ten kryt je na pár šroubech, vezmeš malou golu s desítkou oříškem a hurá na to. Nejlíp najet jednou stranou na vysokej obrubník a pak se pod tím trochu poplazit s čelovkou. 

Posted

Když tvrdil, že to není zjevné (a že při mytí motorů to vidět asi měli?!), tak to asi někam zavezu....jako gynekolog znám jiné spodky a maximálně přehodil kola, vyměním zrcátko nebo vybojku 

Posted

Teď jsem na cestě do Radotína a pak jedu zpět do HK....jinak kryt sundán byl, musely to zespodu umýt, jinak by to neprošlo STK. To, že je to zespodu oblité, poznám i já. Ale čím....špinavé je to tam leckde

Posted

pokud má olej červenou barvu, tak jen z aut. převodovky nebo servořízení, to řízení bys poznal na úbytku v nádobce, nebo by volant škubal atd., samozřejmě podle toho, jak moc to teče

Posted

No, na místech, kde to nechává fleky, to nevypadá na nic malého. Nádobku na servo kapalinu snad kontrolovali....nevím, kolik te náplně má. Ale řekl bych, že tam by se to muselo projevit. Takže se kloním spíše k té převodovce. Ale jak jsem psal výše, nevím, odkud všude to může téct, co je ne/typické...ale pokud to měli zvedle, a nebyli schopni ani navést, co by to mohlo být.... divné