Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Odpočívej v pokoji - R.I.P. aneb navždy nás opustili...

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Umřel 3.12.2025 Theodor Pištěk

byl český malíř, kostýmní výtvarník, scénograf a automobilový závodník. Za filmové kostýmy a dekorace obdržel řadu cen, včetně Oscara za drama Amadeus a Césara za romantické drama Valmont v rámci spolupráce na Formanových filmech. V roce 2003 získal Českého lva za dlouhodobý umělecký přínos českému filmu, na karlovarském festivalu roku 2013 Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a v roce 2017 Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež.

První filmové kostýmy navrhl pro snímek Františka Vláčila Holubice. Oblékal pak herce v mnoha dalších českých filmech, například Marketa Lazarová, Údolí včel nebo Postřižiny. Vytvořil kostýmy například i ke sci-fi komediím Pane, vy jste vdova!, Zabil jsem Einsteina, pánové! či Zítra vstanu a opařím se čajem.

Na kontě má i pohádky, mimo jiné Tři oříšky pro Popelku či Ať žijí duchové, nebo seriály Arabela, Návštěvníci a Pan Tau. Navrhl i řadu divadelních a muzikálových kostýmů (Dracula, Rusalka, Monte Cristo). Na Expo 1967 v Montrealu spolupracoval na výtvarném řešení výstavy Člověk a jeho svět. Prezident Václav Havel mu svěřil návrh uniforem, které dodnes používá Hradní stráž.

Odesláno
V 5. 12. 2025 at 18:37, sitler napsal:

Mrazek, ustredna ... RIP

Dnes docela hezky promluvil Bouček. 

A já s Patrikem před pár lety prohodil pár slov, venčil psíka,když se bylo na natáčení s auty na kozím rynku. A @radim.1008

tam tenkrát fotil myslím Kanyzu, když koukal co se točí. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Matně si vzpomínám, že před lety vystupoval jako host v ČR na nějakém udílení cen a moderátor (možná Šíp, ale to si nejsem jistej) ho uváděl hako Chrise Rý. Když už mu jméno zkomolil potřetí (možná při podání ruky po písni) tak mu nahlas řekl

Aj em Chris Rea

Tolik moje vzpomínka

Odesláno (upraveno)

V noci jsem se díval na opakování nějakého Silvestrovského pořadu z vinařství na jihu Moravy a krom Čmani, Paulové a dalších herců tam perlil i Pavel Nečas

Ráno jsem přečetl, že ve svých 59 letech odešel na hereckou věčnost

img_1_1767274409382.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Dneska zemřel Erich von Däniken

byl kontroverzní švýcarský spisovatel a záhadolog, který je znám především svými knihami, v nichž píše o tom, že Zemi měli v minulosti navštěvovat mimozemšťané a ovlivňovat historii lidstva. Svoji první a asi nejdůležitější knihu, Vzpomínky na budoucnost, vydal v roce 1968 – ta ihned vzbudila veliké pozdvižení, mnoho kontroverze – Däniken obdržel spoustu kritiky, ale i sympatizanty, z nichž někteří pokračují v jeho výzkumu a považují se za alternativní nebo „ne-mainstreamové“ historické badatele, kteří nejstarší dějiny lidstva zkoumají právě z perspektivy Dänikenova axiomu. Knihy Ericha von Dänikena byly přeloženy do dvaceti jazyků. Stal se spoluzakladatelem a členem společnosti A.A.S.R.A. (Archaeology, Astronautics SETI Research Association), která sdružuje zájemce o výzkum mimozemských civilizací a dávné historie lidstva. Je rovněž považován za jednu z vůdčích postav New Age.[1]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...