fapy Odesláno 11. duben 2025 Odesláno 11. duben 2025 (upraveno) Zdravím pánové, už jsem zase zde. Po celém dni ježdění, z ničeho nic, se seklo pravé přední kolo, volant zůstal otočený o 90 stupňů abych vůbec mohl jed rovne a začal se ozývat výrazný hluk drhnutí. Na zpátečku to nic nedělá. Po sundání kola, není vidět žádná změna ničeho, nic nechybí, nic nevysi. Po navrácení kola zpět, jsem ujel asi 10 kilometrů, přestalo to dělat, a už zase jede normálně, čím to mohlo být?? Jediné co, že byl trochu odřený podběh ze vnitř asi 5cm. Poraďte? Upraveno 12. duben 2025 uživatelem fapy Citovat
Weri 605 Odesláno 11. duben 2025 Odesláno 11. duben 2025 Problém bude hlavně ten název vlákna.. rychle si to prosím oprav na něco smysluplného a vyjadřujícího... Např. seklo se přední kolo Určitě to dokážeš líp než já, popsat stručně do názvu o co jde.. Díky za spolupráci.. Pepito, Péťa a Vena garážmistr ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 12. duben 2025 Odesláno 12. duben 2025 Ahoj, muselo dojít k problému na uložení ramene, nebo některém čepu. Pokud jsi po sundání kola nic neviděl, ukaž to někomu, kdo ví, kam se podívat. Nebo sundej kolo, vyfoť to a foto dej sem. Rozhodně ale s autem už nejezdi, dokud se na to nepřijde Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2025 Odesláno 12. duben 2025 napadla mě poloosa , ale asi by to chtělo popsat více situaci jak k tomu došlo atd., v zatáčce, při přímé jízdě... Citovat
MJSytic Odesláno 12. duben 2025 Odesláno 12. duben 2025 Poloosa by ale neměla mít vliv na polohu (geometrii) kola, ne? To, že na zpátečku to drhnout přestalo, bych právě tipoval spíš na uvolněné zavěšení. Ale je to vaření z vody. Chtělo by to vidět Citovat
oddie Odesláno 12. duben 2025 Odesláno 12. duben 2025 Poloosa určitě ne, i kdyby se zasekla nebo rupla, nepůjde kolo do podběhu. Tohle je něco dost závažného na uložení ramene či rameni samotném. Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2025 Odesláno 12. duben 2025 já si právě myslím, že se muselo pohnout uložení kola, když pneumatika hoblovala podběh--takže rameno atd., a to se mohlo stát seknutím poloosy v zatáčce..., slabší silent ramena se tím kopnutím utrhne , je to můj tip Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. duben 2025 Odesláno 12. duben 2025 Mohl se hryznout homokloub a tím pádem to mohlo vzít čep, silenblok ramene... A nebo prostě selhaly sileny ramen, čep... Těžko říct. Chtělo by to aspoň fotku a pokud nic očividného neuvidíme, tak s tím nejezdit a sehnat někoho kdo ví na co koukat. Případně zvednout auto a vzít zs kolo, jestli tam někde nebude vůle. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
fapy Odesláno 12. duben 2025 Autor Odesláno 12. duben 2025 Díky za rady, momentálně jsem v práci. Hned po práci jdu na tom makat, fotky nafotim. Jediný co mě napadlo. Tak u ramene který je do tvaru L, prasknul vrchní šroub, a tím se rameno vsunulo do vnitř, dávalo by tak smysl proč byl odřený přední podběh. Vše zkontroluji, případně nafotim a dám vědět. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 12. duben 2025 Odesláno 12. duben 2025 Nebo je přední náprava na srajdy shnilá a už si to žije svým životem Jako aby kolo při cestě dopředu putovalo jedním směrem a při cestě dozadu druhým to by muselo být vidět na čepech Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. duben 2025 Odesláno 14. duben 2025 Jestli prdl šroub a rameno drží jen na jednom tak je to jasný. Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 14. duben 2025 Odesláno 14. duben 2025 Od začátku není jasno, co je to "seklé" - zda se nechce otáčet dopředu, dozadu, anebo zda zůstalo vychýlené do zatáčky, ale točí se normálně. Taky slova "Na zpátečku to nic nedělá" nejsou moc jasná - auto se na zpátečku chová úplně bezvadně? Anebo se ani nehne? Hafity ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.