Pepito Odesláno 2. únor 2023 Odesláno 2. únor 2023 Tak jsem si ten odkaz rokliknul a na mého Rapida schválené nejsou, ale pobavilo mě jaké jsou "rychlé" a "nádherné" typy Škodovek. Péťa, brixtr a MJSytic ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 2. únor 2023 Odesláno 2. únor 2023 No jo no, automaticky preklad je obcas superB Ono teda "Sedadlo" a "Chytry" v nabidce aut jsou taky bomba Pepito ohodnotil 1 Citovat
Peters56 Odesláno 6. únor 2023 Odesláno 6. únor 2023 Osram by měl aktualizovat 3x ročně seznam aktualizovaných vozidel,kde lze legálně užít led H7 popř. H4. Citovat
Šalda Odesláno 5. březen 2023 Odesláno 5. březen 2023 Tak já už jsem téměř měsíc majitel Osram H4 Led, a naprostá bomba. Vyměnil jsme je za Osram Nightbreaker 200, tudíž porovnávám za nejsilnější halogeny který má Osram, a řekl bych to asi takhle.: Svitivost co do jasu tak i do dálky cca stejná jako u Nightbreaker 200, do dálky možná trochu Led vedou, ale celkový pocit, asi hlavně kvůli barvě světla, je pecka, lépe vidím, nejsem tak unavený, a teda hlavně dálkový světla svítí až za kopec, tam je to naprostá nádhera. Každopádně to za ty peníze stojí, a byl jsem na STK na regloskopu, vše seřízeno, světla svítí jak mají, a za ten téměř měsíc mě ani jedno auto neprobliklo kvůli možnému oslnění. Vím že mě tady nejeden kolega napíše že to tam nemá co dělat atd, ale všechno to jsou hlavně špatný zkušeností s LED z Číny. Tyhle Osram Led svítí míň než většina Led z Číny, a je to hlavně proto aby byli homologovany. Takže za mě naprostá spokojenost a doporučuji. enikybeniky, kemo, OK406 a 9 další ohodnotil 12 Citovat
martg Odesláno 5. březen 2023 Odesláno 5. březen 2023 Tak přesně tento pohled a porovnání mi chybělo. Díky za užitečný příspěvek. Případně prosím napiš jak dopadneš na STK na pravidelné prohlídce. Ve svoji evoluci jsem zatím u NB200. Šalda ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 5. březen 2023 Odesláno 5. březen 2023 (upraveno) @Šalda, také jsem si před dvěma měsíci pořídil schválené OSRAM LED H15 do svého Rapida a nechal si je seřídit a také na mne nikdo neblikal že jej oslňuji. Jsem z nich také nadšený. Ale když jsem se tady s tím pochlubil, tak jsem hned dostal červený puntík. Tak jsem ten příspěvek smazal ať už dotyčného moderátora více nedráždím. Zřejmě jsi tu oblíbenější, když jsi žádný červený puntík nedostal. Tak ať Ti dobře slouží. Upraveno 6. březen 2023 uživatelem Pepito Oprava typu LED žárovky martg ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 5. březen 2023 Odesláno 5. březen 2023 Tak pokud jsou to ty verze, které mají svítivost stejnou, jako klasické halogenky a došlo k seřízení, tak by samozřejmě oslňovat neměly. Jediný problém je tedy v tom, že to je ilegální. Pokud teda ten konkrétní model auta a typ světlometu už nemá Osram v tabulce schválených úprav. Ale takových ilegálních věcí, co lidi tolerují je spousta, takže se v podstatě nic zásadního neděje martg ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 5. březen 2023 Odesláno 5. březen 2023 Jen taková úvaha!! Docela by mne zajímalo , jak by to dopadlo v případě DN kdy bude účastník tvrdit že byl oslněn a tím se zjistí neschválené osvětlení. Skoro jistě se toho poj. chytne jako houno košile a jak dotyčný pak ustojí snahu poj. vše na úkor takové osoby?! Citovat
Šalda Odesláno 5. březen 2023 Odesláno 5. březen 2023 před 5 hodinami, martg napsal: Tak přesně tento pohled a porovnání mi chybělo. Díky za užitečný příspěvek. Případně prosím napiš jak dopadneš na STK na pravidelné prohlídce. Ve svoji evoluci jsem zatím u NB200. Na STK jdu až za 23 měsíců, tak pak už asi nebude mít smysl psát jestli jsem prošel a nebo ne martg a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Šalda Odesláno 5. březen 2023 Odesláno 5. březen 2023 @Pepitonemyslím si že je to k tom zda jsem nebo nejsem oblíbený Jsem sice oblíbenej všude, ale tady si myslím že není důvod můj příspěvek mazat. Není v něm nic co by mělo porušovat nějaké pravidla. Nebo aspoň o tom nevím. Ale jedno vím, že se vždycky těším až bude tma, ať už večer nebo ráno, a budu zase moct jet ven, úplně si tu jízdu užívám radim.1008, martg a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Pepito Odesláno 5. březen 2023 Odesláno 5. březen 2023 @Šalda, mám to také tak, že se těším na jízdu po tmě. Mnohem dřív jsou vidět srnky a reflexní prvky kolem cest úplně září. Je to mnohem bezpečnější jízda. Šalda ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 6. březen 2023 Odesláno 6. březen 2023 A nechcete dát tip ostatním, co konkrétně jste koupili za verze? Jestli bylo třeba dokoupit nějaké redukce, nebo jak složitá byla montáž? Jestli třeba bylo nutné nějak upravovat zadní kryty světel, aby se to tam vešlo apod.? Citovat
Pepito Odesláno 6. březen 2023 Odesláno 6. březen 2023 (upraveno) Na Rapida jsem zakoupil tyto a nic jsem upravovat nemusel. https://www.osram.cz/ecat/LEDriving HL EASY H15-LEDriving HL EASY-LED pro dálková a potkávací světla-Osvětlení vozidel-Automobilový průmysl/cz/cs/GPS01_3836533/ZMP_4063388/ Upraveno 6. březen 2023 uživatelem Pepito Oprava odkazu Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. březen 2023 Autor Odesláno 6. březen 2023 Nahoře píšeš že si dával H8, a tady H15. Navíc teda koukám že se tam píše životnost 1000 hodin, to je celkem málo se mi zdá Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 6. březen 2023 Odesláno 6. březen 2023 Jj vím, spletl jsem se v typu, tak jsem to hned opravoval. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 6. březen 2023 Odesláno 6. březen 2023 před 18 hodinami, Pepito napsal: ... také jsem si před dvěma měsíci pořídil schválené OSRAM LED H15 do svého Rapida ... V popise žiarovky OSRAM LEDriving HL EASY H15 je uvedené, že nemá schválenie: Tyto výrobky nemají schválení ECE a nesmí se používat na veřejných komunikacích. Použití na veřejných komunikacích může vést odebrání technického průkazu a ztrátě pojistného krytí. Pepito a Šalda ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. březen 2023 Autor Odesláno 6. březen 2023 (upraveno) Tak ono riziko jejich použití bude naprosto stejné jako když použiješ schválenou H7 nebo H4 do světlometu pro který nebyla schválená. Takže kdy se toho v případě nehody chytne pojišťovna tak máš prostě zaděláno na průšvih tak jako tak. Upraveno 6. březen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Pepito ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. březen 2023 Autor Odesláno 6. březen 2023 (upraveno) před 18 hodinami, Pepito napsal: také jsem si před dvěma měsíci pořídil schválené OSRAM LED H15 do svého Rapida Tak my víme že máme pravdu ale o tom to není. Spíš to bylo na to že ty jsi psal že si koupil schválené LED, tak aby to nebylo zavádějící pro někoho dalšího. Upraveno 6. březen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Péťa, Pepito a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. březen 2023 Odesláno 6. březen 2023 před 5 hodinami, Pepito napsal: Na Rapida jsem zakoupil tyto a nic jsem upravovat nemusel. https://www.osram.cz/ecat/LEDriving HL EASY H15-LEDriving HL EASY-LED pro dálková a potkávací světla-Osvětlení vozidel-Automobilový průmysl/cz/cs/GPS01_3836533/ZMP_4063388/ kolik ta H15 stojji ?? ne ze bych ji potreboval ale mame par aut ktere jezdi jeste stary halogen a denni sviceni/dalkove mame origo zllute - v tlumenych mame starline xenon look a pak to vypada divoce a mit neco co sviti bile v rezimu denni / dalkove by vypadalo lepe Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.