Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Čas pokročil, kilometry na tachometru 807 naskákali a 807 bohužel přestala stačit nárokům na ni kladeným. To že po jiném voze pošilhávám nebylo tajemstvím  kandidátů však s ohledem na požadavky nebylo zase tolik. Dlouhou dobu jsem si pohrával s myšlenkou na Travellera nebo některý jeho klon bohužel v rámci financí by to bylo auto se spoustou najetých km a ač vím že na najetých km zas tolik nezáleží jako záleží na péči jaká byla autu dávána tak tam byl ještě jeden důvod chtěl jsem auto co nejmladší s co nejmenším množstvím ekofičur proto padla volba sem. 

H 1 r.2016 2,5L 100kw 6°manuál ve verzi kombi se dvěma řadama sedaček 3+3 i když ta přední řada je spíš 2.5. Za druhou řadou sedaček je originální přepážka která ve voze zůstane protože po zkušenostech vím že " pokojíček " musí být oddělený od " dílny ".  Výbava je téměř to co od auta vyžaduju takže elektrická přední okna, zrcátka , klimatizace manuální, rádio s BT s ovládáním na volantu. Co nemá je couvací kamera nebo alespoň parkovací čidla ale to jsou věci řešitelné.  Na cestě je TZ které se bude montovat to má kapacitu 2,3t což je téměř o 500 kg více než 807 a to je ten hlavní důvod proč tak velké auto protože čím dál častěji potřebuji tahat a většina aut která tahám jsou váhově +- 1800 kg a když vezmu 500 kg podval tak jsem s váhou akorát kdežto u 807 jsem tahal přeloženej. 

Samozřejmě že auto dozná úprav aby se mi s ním jezdilo co nejlépe ale všechno má svůj čas. 

181 850 výměna olej motorovej + převodovej

190640 výměna pneu

194255 výměna olej motorovej

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

@BubakGS  trefa takže s fotkama se zatím nebudu obtěžovat. Ne fotky dodám ale auto bylo umyté když jsem ho minulý týden přebíral a jak zapršelo tak je špinavé takže až nastane čas očisty tak vyfotím. 

No doufám že zlobit nebude, taky to nebylo jednoduchý vybrat z těch pár kousků co se na českém trhu v daný moment váleli. Čistě osobní verzi s 8/9 sedačkama jsem bral jako poslední možnost protože moc dobře vím že by interiér v kufru hodně trpěl mým používáním a při případném prodeji by to shazovalo cenu auta. Na druhou stranu čistě dodávku myslím jakože plechovku se 3 místama jsem vzít nemohl protože mám na starost stařečky a když bych je potřeboval vézt k doktoru nebo někam najednou tak by jsme se do plechovky nevešli a jelikož stařečkové mají taky Hyundai Accent ale třídvířko tak tam taky nepřipadá v úvahu abych řídil a některý ze stařečků se cpal dozadu. Z toho důvodu tenhle kompromis ale zatím jsem spokojen.            Bohužel co musím konstatovat tak francouzký inženýři jsou přeborníci ve vytváření odkládacích prostor v 807 jsem trochu brečel po polici nad čelním sklem co jsem měl předtím v Berlingu tady je to ještě větší bída v palubce před spolujezdcem sice dva kaslíky ale vrchní tak na poloviční šišku salámu a spodní když je v něm palubní literatura tak se tam vejde možná peněženka a nějaký drobnosti a to je v palubce vše na druhou stranu které auto z roku 2016 má v palubce funkční popelníček s osvětlením ? V každých dveřích jsou sice dva kaslíky ale ty nejsou zavírací a když se otevře za deště tak to co v kaslících je zmokne. 

Odesláno

No ono je to věc kterou si asi dokáže představit každý.  No 807 se musí dostat do formy je tam nějaká klempířina, dodělávky na PN aby se dalo říct že PN je po generálce pak STK a bude moct do světa.  Předpoklad je že během dubna bych to chtěl vše udělat a na konci dubna ji začít nabízet.

Odesláno

A já se ani nedivím. Je tam pořádný motor, je to poměrně nový auto, co se dá sehnat za slušný peníz. Stellantis opravdu nic takového nenabízí, koupit nějakej transporter nebo multivan, to je úplně jiná cenová kategorie a nějaká T4/T5, to je pomalu lepší ta 807. Ford a tourneo, opět jiná cenová kategorie. 

Odesláno (upraveno)

..jo potrebovat vetsi dodavku, asi bych sel taky do H1 - slusny motor, bytelny auto,  hnanej zadek (chce to trochu fistrona za volantem - ale zase v zime si dat par zatacek bokem  :D ), pry to docela pekne jezdi, nestoji nesmysl, nekrade se to a z doslechu to nema zadny zasadni problemy...   ..mno, v nabidce jich je sakra malo....

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Kluci jednoduchá matematika H 1 z r. 16 cca 180 kkm nebo Traveller příp. jeho klon z r. 16 cca 250-350 kkm nebo T5 z r. 2010 a starší a na budíku 400 + kkm . A pořád se točíme v +- stejným balíku peněz.  A co se týče rozměrů tak je to jen asi o 399 mm delší jak 807 rozvor to má +- podobnej a tím že to je zadokolka tak to má obrovskej rejd.  Dozadu do skříně se vleze paleta doložnost to má přes 1000 kg a abych tam tu paletu dokázal ve stavebninách dostat vysokozdvihem tak mám zadní dveře dvoukřídlé. 

Odesláno

Půlený dveře nemám rád (mám rád když pátý dveře vyklopím a neprší / nesněží mi za krk), ale je fakt, že celý palety nevozím a pokud jo, tak můžu sednout do Transita.

Jinak samozřejmě poměr cena / výkon mluví jasně a je fakt, že jsem taky nikde žádné velké breky o H1 nečetl

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak slíbené fotky zde:

IMG_20250330_133716_8.jpg IMG_20250330_133620_5.jpgIMG_20250330_133632_5.jpgIMG_20250316_091908_3.jpg

Už je namontované TZ  povinná výbava má také svoje místo. A co že je vplánu s autem dál přijdou zatmavit okna u druhé řady sedaček a v zadních vratech přijde udělat do nákladového prostoru podlážka možná že nějaký regálek nebo police to se asi uvidí podle možností a ceny materiálu už mám namyšlené jak přijdou dozadu přidělat pracovní světla dopředu přijde LED rampa. Časem možná přijde řada na nějaký trochu extravagantní polep. 

Jo a do garáže se vejde když ji nechám stát aby šli zavřít vrata tak se vzadu dá projít a i otevřít vrata což u 807 nešlo.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

@Medvěd nepotřebuju úplně velké auto abych tam stěhoval almary nebo podobné věci potřebuju auto se kterým se dá jezdit jako s daily a má dost velkou kapacitu na TZ což tohle splňuje parkovat se s tím dá v pohodě a když potřebuju vézt něco většího tak si zacvaknu káru akorát je teda zatím boj s károu couvat protože není za autem vidět ale to se brzo napraví dodělám pozičky na káru a je po problému. za 807 taky moc vidět nebyla ale tam se dalo použít na hlídání káry to zrcátko pro hlídání dětí ve druhé řadě to tady není a jak maj okna ve vratech vysoko spodní hranu tak není vidět kára ani vnitřním zrcátkem. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...