VojtouNerCZ Odesláno 21. červenec 2025 Autor Odesláno 21. červenec 2025 Tak jsem zjistil, že bývalý majitel má zdr na klubu účet. Kdyby @petr.inoutzajímalo, co se s autem děje, tak zde to vše bude Citovat
ferinko2 Odesláno 21. červenec 2025 Odesláno 21. červenec 2025 před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal: Tady je jeden větrák ale má 3 rychlosti. Všechno jsem právě přes diag otestoval a maká to. Mrknu na schéma a projdu to. Tak to schéma čo som poslal ti bude na prd. Je na 2 ventilátory. Je mi to ľúto. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. červenec 2025 Autor Odesláno 21. červenec 2025 Asi prostě koupím novej ten relé blok co řídí sahary a uvidíme U mé 307 to taky furt hlásilo chybu ale sahary šly, a ten odpor odešel pořádně až časem. Citovat
chosiiik Odesláno 25. červenec 2025 Odesláno 25. červenec 2025 Dnes mě potkalo něco podobného. Chyba F72F. Větrák (3rychlostní sahara) při zkoušce přes diag funguje. Vnitřní větrák (topení/chlazení) jde jen na malé otáčky, po přidání větrání na otočnym ovladači nereaguje, jede pořád na nízké otáčky. Při aktivaci MAXimálního větrání nejede vůbec. Nějaké nápady, čím by to mohlo být? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. červenec 2025 Autor Odesláno 26. červenec 2025 (upraveno) Hmm, tím pádem F72F bude nejspíš na kabinový ventilátor. Podle VIN zjistit jaký ovládací modul tam máš a vyměnit. Já mám tuten. https://autodilos.cz/autodily/regulace-vnitrni-ventilace-617639153 Jinak jsem objednal tlakový spínač klimy. Protože stále blbne. No a nevím co mají všichni prodejci dílů z 807 za problém, každej mě uhání, že mu ty sedačky překáží a ať přijedu co nejdřív a když navrhnu termín, tak už nikdo není schopnej ani odpovědět xD Takže včera jsem měl jet pro hezký sedáky do 3 řady ve stejném dekoru co mám a zase prdlajs. Upraveno 26. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. červenec 2025 Autor Odesláno 26. červenec 2025 (upraveno) Mno, tak si to shrnu. Začal jsem včera asi o půl deváté večer, teď jdu domu. Chybělo mi ještě dodělat rameno na levé straně. Nasazeno, ale pořád mi nepasoval 1 šroub na uložení ramene, asi o 3mm. Páčil jsem, demontoval rameno, tam a zpátky. No, výsledek, prorazil jsem manžetymu čepu a manžetu poloosy, jak mi sjel pajcr. Takže jsem nasranej, černej jak vix a s potupou jdu domu. Objednaná nová manžeta na poloosu, ta mě krká asi nejvíc, zbytečně moc práce, a nová manžeta na čep ramene. Upraveno 27. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Milan+ a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 27. červenec 2025 Odesláno 27. červenec 2025 napadají mě slova písně ,i takové dny jsou' (Michal David) , často jsme si ji zpívali na šichtě Citovat
oddie Odesláno 27. červenec 2025 Odesláno 27. červenec 2025 U těhle aut se rameno snadno vymění jen když si člověk udělá okolo dost místa a rameno tam jde zcela volně. Tzn. poloosa ven a těhlici s Phersonem aspoň vyhnout úplně mimo, pokud se nemění i tlumiče a všechno není vyndané. Pak je to v pohodě. Páčit to tam, když je všechno nandané je bohužel peklo a nic moc to neušetří. Taky jsem si to párkrát vyzkoušel, různě i podkládal druhým heverem atd., šlo to, ale... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 27. červenec 2025 Odesláno 27. červenec 2025 Jo jak píšeš kolikrát je jednodušší rozebrat o mnoho spojů více a vyházet z toho pro neznalého zdánlivě nesouvisející věci sice více práce ale ve finále to nezabere ani tolik času jako když se člověk snaží to tam narvat na tvrdo. Ne nadarmo starý dědkové říkali dělej pomalu a přemejšlej u toho klidně si sedni a čum do toho ale zkus si to v palici promítnout jak by to mohlo fungovat. Hafity ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. červenec 2025 Autor Odesláno 27. červenec 2025 (upraveno) Poloosa ven se mi úplně nechtěla, jelikož jsem nedávno dával olej do automatu... Ale stejně mě ti nemine. Na netu je spousta videí jak to dělají, a normálně s poloosou, tlumičem a těhlicí na místě. Ale mně tam zaboha nejde dát na ten menší kus ten zadní šroub s otočeným torxem. Samozřejmě mám těhlici z tlumiče a ti celý daný nahoře. Ale furt mi tam 3mm chybí, nejde mi ta kostka správně ohnout. Odpoledne se staví kolega a budou ruce navíc... A v týdnu udělám ty manžety no. Nerad bych dělal za půl roku homoklouby. Upraveno 27. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Ice-man Odesláno 27. červenec 2025 Odesláno 27. červenec 2025 Poloosa ven se mi úplně nechtěla, jelikož jsem nedávno dával olej do automatu... Ahoj. U AL4 ti přece olej nevyteče, o to je to jednodušší ne? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. červenec 2025 Autor Odesláno 27. červenec 2025 (upraveno) Opravdu? Na 307 s AL4 když jsem ji omylem vycukl tak to všechno bylo venku @Ice-man Upraveno 27. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Ice-man Odesláno 27. červenec 2025 Odesláno 27. červenec 2025 Mám AL4 v 307 face a AM6 v 407 a u obou olej nevyteče. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. červenec 2025 Autor Odesláno 27. červenec 2025 (upraveno) Hmm, zajímavý. Stejně me to nemine, bylo by to fajn usnadnění práce. Naštěstí jsem poškodil vnitřní manžetu takže mě nečeká žádný vytloukání kloubu, jen rozpojím tripod. Já ji tehdy vytáhl na před face. Na face jsem poloosy venku neměl. Nebo taky mohlo bejt s tou převodovkou něco blbě. Upraveno 27. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. červenec 2025 Autor Odesláno 27. červenec 2025 Tak ve dvou lidech 10 minut s prstem v nose. A fakt jsou tam suchý poloosy. ozzy56 a Charlie 607 ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 31. červenec 2025 Autor Odesláno 31. červenec 2025 Tak manžeta na čep ramene pasuje tuta,kdyby někdo hledal. Je sice trochu menší ale natáhne se. 115492800 Na čep jsem udělal maznice. Manžeta na poloosu byla brnkačka, docela mě překvapilo, že tripod není zajištěny perem, ale jezdí volně na hřídeli a jediné co tak na konci je zkleplý tisícihra. Ale hádám to nikam neujede. No a vyřešil jsem držák a nabíjení telefonu kvůli navigaci. S tou zásuvkou to bylo asi zbytečně moc práce ale nechci mít kabely přes celou palubku. OK406, Charlie 607 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. srpen 2025 Autor Odesláno 8. srpen 2025 Dnes mi přišlo, že auto hůř řadí. Po sundání krytu pod motorem jsem zjistil, že zas teče čidlo tlaku oleje v automatu. Tvl už nevím co tam dát. Citovat
Hafity Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 V 31. 7. 2025 at 18:42, VojtouNerCZ napsal: Na čep jsem udělal maznice. Jen tak mně napadlo, kam se dostaly špony z vrtání a řezání závitu.... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. srpen 2025 Autor Odesláno 8. srpen 2025 Vrtal jsem pomalu a měl tam vazelinu. Tam zpátky tam zpátky. Asi jako když se dělá závit do vany. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Já bych tam dal rovnou maznici,ta je kratší a nehrozí,že ji uraziš. Ale i tak je to asi jedno. Stačí namazat nové pod manžetu a je to v pohodě. Když to tak sleduji,to je hodin co pod tím ležíš. Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.