Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal:

Tady je jeden větrák ale má 3 rychlosti. Všechno jsem právě přes diag otestoval a maká to. Mrknu na schéma a projdu to. 

Tak to schéma čo som poslal ti bude na prd. Je na 2 ventilátory. Je mi to ľúto.

Odesláno

Dnes mě potkalo něco podobného. Chyba F72F.
Větrák (3rychlostní sahara) při zkoušce přes diag funguje. Vnitřní větrák (topení/chlazení) jde jen na malé otáčky, po  přidání větrání na otočnym ovladači nereaguje, jede pořád na nízké otáčky.
Při aktivaci MAXimálního větrání nejede vůbec.
Nějaké nápady, čím by to mohlo být?

Odesláno (upraveno)

Hmm, tím pádem F72F bude nejspíš na kabinový ventilátor. Podle VIN zjistit jaký ovládací modul tam máš a vyměnit. Já mám tuten. 

https://autodilos.cz/autodily/regulace-vnitrni-ventilace-617639153

Jinak jsem objednal tlakový spínač klimy. Protože stále blbne. 

No a nevím co mají všichni prodejci dílů z 807 za problém, každej mě uhání, že mu ty sedačky překáží a ať přijedu co nejdřív a když navrhnu termín, tak už nikdo není schopnej ani odpovědět xD Takže včera jsem měl jet pro hezký sedáky do 3 řady ve stejném dekoru co mám a zase prdlajs. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Mno, tak si to shrnu. Začal jsem včera asi o půl deváté večer, teď jdu domu. Chybělo mi ještě dodělat rameno na levé straně. Nasazeno, ale pořád mi nepasoval 1 šroub na uložení ramene, asi o 3mm. Páčil jsem, demontoval rameno, tam a zpátky. No, výsledek, prorazil jsem manžetymu čepu a manžetu poloosy, jak mi sjel pajcr. Takže jsem nasranej, černej jak vix a s potupou jdu domu. Objednaná nová manžeta na poloosu, ta mě krká asi nejvíc, zbytečně moc práce, a nová manžeta na čep ramene. 

Odesláno

U těhle aut se rameno snadno vymění jen když si člověk udělá okolo dost místa a rameno tam jde zcela volně. Tzn. poloosa ven a těhlici s Phersonem aspoň vyhnout úplně mimo, pokud se nemění i tlumiče a všechno není vyndané. Pak je to v pohodě. Páčit to tam, když je všechno nandané je bohužel peklo a nic moc to neušetří. Taky jsem si to párkrát vyzkoušel, různě i podkládal druhým heverem atd., šlo to, ale...

Odesláno

Jo jak píšeš kolikrát je jednodušší rozebrat o mnoho spojů více a vyházet z toho pro neznalého zdánlivě nesouvisející věci sice více práce ale ve finále to nezabere ani tolik času jako když se člověk snaží to tam narvat na tvrdo.  Ne nadarmo starý dědkové říkali dělej pomalu a přemejšlej u toho klidně si sedni a čum do toho ale zkus si to v palici promítnout jak by to mohlo fungovat. 

Odesláno (upraveno)

Poloosa ven se mi úplně nechtěla, jelikož jsem nedávno dával olej do automatu... Ale stejně mě ti nemine. Na netu je spousta videí jak to dělají, a normálně s poloosou, tlumičem a těhlicí na místě. Ale mně tam zaboha nejde dát na ten menší kus ten zadní šroub s otočeným torxem. Samozřejmě mám těhlici z tlumiče a ti celý daný nahoře. Ale furt mi tam 3mm chybí, nejde mi ta kostka správně ohnout. Odpoledne se staví kolega a budou ruce navíc... A v týdnu udělám ty manžety no. Nerad bych dělal za půl roku homoklouby. 

Odesláno (upraveno)

Hmm, zajímavý. Stejně me to nemine, bylo by to fajn usnadnění práce. Naštěstí jsem poškodil vnitřní manžetu takže mě nečeká žádný vytloukání kloubu, jen rozpojím tripod. Já ji tehdy vytáhl na před face. Na face jsem poloosy venku neměl. Nebo taky mohlo bejt s tou převodovkou něco blbě. 

Odesláno

Tak manžeta na čep ramene pasuje tuta,kdyby někdo hledal. Je sice trochu menší ale natáhne se. 115492800

Na čep jsem udělal maznice. 

Manžeta na poloosu byla brnkačka, docela mě překvapilo, že tripod není zajištěny perem, ale jezdí volně na hřídeli a jediné co tak na konci je zkleplý tisícihra. Ale hádám to nikam neujede. 

No a vyřešil jsem držák a nabíjení telefonu kvůli navigaci. S tou zásuvkou to bylo asi zbytečně moc práce ale nechci mít kabely přes celou palubku. 

20250731_172850.jpg

20250731_184139.jpg

20250731_184133.jpg

Odesláno
V 31. 7. 2025 at 18:42, VojtouNerCZ napsal:

Na čep jsem udělal maznice. 

Jen tak mně napadlo, kam  se dostaly špony z vrtání a řezání závitu.... :roker

Odesláno (upraveno)

Já bych tam dal rovnou maznici,ta je kratší a nehrozí,že ji uraziš. Ale i tak je to asi jedno. Stačí namazat nové pod manžetu a je to v pohodě.

Když to tak sleduji,to je hodin co pod tím ležíš.

Upraveno uživatelem Milan+

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...