Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám světla H7/H7 Peugeot 206 sw 2006 a mám v potkávacích homologované ledky. A tak bych se chtěl zeptat když bych vyndal tu clonku zda by byl lepší účinek nebo je tam potřeba když tam je ledka?

Upraveno uživatelem ShadowCZ
Odesláno

V návodu k montáži těch led by to mělo být popsaný, pokud tam není napsáno nic tak tam clonka zůstává, účinek se podle mě nezlepší protože světlo se odráží od paraboly, nesvítí přímo z ledky na silnici ta clonka tomu nijak nevadí. Spíš když tam nebude bude to nejpiš oslňovat.

Odesláno (upraveno)

nejak nechapu vetu homologovany LEDky ve 206 :D
LED jsou homologovane do urcitych typu svetel - a tusim ze 206 mezi ne nepatri - osobne bych mel bobky u zadele to namontovat do auta ktere nema aspon cocku
to je tak kdyz clovek precte A ale uz neprecte B
A - svetla jsou homologovany
B- do svetel s oznacenim viz nejaka tabulka
a ve finale clovek zjisti ze treba ani 3 roky stara octavie pokud ma halogeny nemuze mit LEDky

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno (upraveno)

tak at dotycny ukaze svetlomet kde bude mit tyhle cisla
obavam se dalky jeste jo ale tlumeny asi neprojdou
nerikam ze nemuze byt vyjimka ale proc nektere mladsi modely tu homologaci stale nemaji ??

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno (upraveno)

Hm, že už by potom byly LEDky i pro Ulysse 2007? To jsem myslel, že pro takové retro nebudou nikdy, se budu muset podívat...

Edit: tak ani prd 🤣

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno (upraveno)
před 57 minutami, Havlicek.Lukas napsal:

tak at dotycny ukaze svetlomet kde bude mit tyhle cisla
obavam se dalky jeste jo ale tlumeny asi neprojdou
nerikam ze nemuze byt vyjimka ale proc nektere mladsi modely tu homologaci stale nemaji ??

Ja to nedavno hledal a ty schválený světla pro 206 jsou i ty starý skleněný s žebrováním

E2 8048 je čiré, těch je na netu vyfocených hafo i se štítkem
a E02 5054 bylo myslim to vroubkovaný, ale ted nemužu najit žadnou fotku se štítkem

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 23 minutami, Havlicek.Lukas napsal:

tak to je pekna odrbavka :D kdyz treba 406 coupe s cockou nesmi
dokonce ani zadne svetlo u ovecky pokud nema cocku (pokud behem 1,5 roku neco nezmenily)

Homologace je pomalá a ne úplně levná. Proto to tak trvá :myslim 

Odesláno (upraveno)

Ony ty seznamy povolených vozidel jsou celkově dosti divoký, protože ano, v tom seznamu vhodných vozů je sice 206 uvedena, ale když se člověk prokliká dál, na seznam LED H7 povolených v ČR, 206 už tam chybí.
Jednu dobu tam byla uvedena i předfacelift 307, dokonce starej pekáč jako 806, ale pak to zmizlo.
3722EE66-2320-45B3-BBF4-92AB93C9738D.thumb.png.8ff7dcff86febe784a18c495c05a5b8f.png

Edit-už jsem na to přišel. Viz tato tabulka (1) Jedná se o LED řady LEDriving HL. Ty nejsou homologované
https://www.osram.cz/am/campaigns/ledriving-compatibility-lists/ledriving-hl-compatibility-list/index.jsp
70CA5346-B16F-4AFE-8130-2BAB1AEB09F6.png.6ff9927f105bbdc0d1f49ca95129489f.png

Seznam legálních a homologovaných LED žárovek, vč seznamu schválených vozidel, je zde
https://www.osram.cz/ecat/Legální LED pro dálková a potkávací světla-Osvětlení vozidel-Automobilový průmysl/cz/cs/GPS01_3574187/

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

ano, nezaměňovat pojmy schválení pro provoz na veřejných komunikacích a kompatibilita se světlometem. Do světlometu 206 nacpeš v podstatě jakoukoliv LED H7, klidně i z číny, ale homologované pro provoz na veřejných komunikacích ta 206 nemá žádné. Osobně mám teda LEDky ve 206 taky, ale pouze na dálkových parabolách, v potkávacích mám normální halogenový H7, protože ačkoliv jsem zkoušel tři různý LEDky (včetně třeba Osram, co jsou pro jiný auta homologovaný pro provoz), tak žádná neměla správnou kresbu a vždycky z toho lezl rozpitej flek a oslňovalo to. Je klidně možný, že je to taky jen stavem světlometů, nejsou už nic moc a když jsem auto kupoval, tak v obou světlech byly žárovky nacpaný uplně obrácně na sílu a byly lehce zdeformovaný i ty clonky uvnitř, nicméně s halogenovýma žárovkama to po opravě prošlo regloskopem na STK bez problému. S LED to ale proti stěně prostě tu kresbu nemá. Takže OSRAM Led skončily ve Focusu, kde má LEDky homologované pro potkávací paraboly, ale pro dálkové už kupodivu homologaci taky nemají, nicméně tam mám Osramky nacpaný taky :D 

Odesláno

@Ferry přesně jak píšeš. Mám také LED H7 v dálkových světlech a mnohem líp a dřív vidím srnky a jinou zvěř kolem cesty. I dopravní značky a všechny reflexní prvky jsou vidět líp. Prostě bezpečnější jízda za tmy. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...