Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj přátelé, jsem tu nový a hned bych potřeboval radu. Koupil jsem 106 1.5d a už při koupi jsem koukal, že nádobka na vodu je celá poblita od vody a rezu. Koukám do ní a tam nic ,tak jsem dolil a jel domů cca 100km. Auto jelo normálně ale neohřálo se na provozní teplotu,jen cca do třetiny budíku. Z nádržky přes víčko po cestě trochu chladící kapaliny zase vyteklo a když kouknu do nádobky je tam hodně rzi. Topení topí normálně,fukar se mi zdá že fouká jen na trojku a čtyřku. Bojím se,aby to nebylo těsnění pod hlavou. I když vzhledem k korozi v systému chlazení mě napadá jestli by nemohlo být něco jen ucpané. Poradí někdo? Děkuji 

Upraveno uživatelem Bobánek106
Napomenutí
Odesláno (upraveno)

Osobně bych bez základních praktických znalostí oprav aut auto s poblitou expanzkou plnou rzi nekoupil - 106ku v popsaném stavu maximálně za odvoz.

Přeju ať Tě hledání závady finančně nezruinuje.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

No ale "záhada" je clickbajt, zatímco "poblitá nádržka" nikoho nezaujme...😀

Dovezl sis hračku, tak začni proplachem chladicí soustavy.

Těsnění pod hlavou by tlakovalo do vody.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

přiznávám, že mě zaujalo jen slovo ,clickbajt',  ale děkuji, už vím o co jde  🙈👍,  ostatní bych svěřil servisu--kamarádovi co se vyzná :myslim

Odesláno

Po proplachu bych dal nové víčko ( nejlépe originální) na expanzku . A možná i tu nádržku novou.  

Asi to auto nemělo lehký život,  tak snad se podaří zachránit. 

Odesláno
před 8 hodinami, Bobánek106 napsal:

Bojím se,aby to nebylo těsnění pod hlavou.

THV u tohoto motoru je hodně drahá záležitost, pokud to má fungovat....

Odesláno (upraveno)

Nevím co je myšleno tím THV, ale jestli je to těsnění hlavy ventilů,tak například od REINZE ho mám za nějakých 730 korun plus nějaký slevy,nebo od Oringu za 686korun atd... K tomu práce a srovnání hlavy. Co je tedy na tom drahého?

před 19 hodinami, Medvěd napsal:

Osobně bych bez základních praktických znalostí oprav aut auto s poblitou expanzkou plnou rzi nekoupil - 106ku v popsaném stavu maximálně za odvoz.

Přeju ať Tě hledání závady finančně nezruinuje.

Mohl bych vědět, jakým způsobem může někoho finančně zruinovat 106? Je to malý starý auto ,kde se veškeré díly dají koupit za pár korun.

před 18 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Uprav si název vlákna, aby odkazoval na problém.

Tento název odporuje pravidlům fóra bod č.3. https://www.peugeot-club.com/guidelines/ .

Děkuji, že nepřiděláváš práci týmu moderátorů

Lepší šéfe?

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek a nepiš další, použij Upravit!
  • Bobánek106 changed the title to 106 koroze v nádržce na vodu
Odesláno

Tak ono to nemusí být nutně rez, ale úsady od chladící kapaliny, vypadá to podobně. Pokud se auto neohřejvá na provozní teplotu, tak je KO termostat. Pokud skrz víčko teče voda , tak buď je KO víčko, že nedrží tlak a nebo to tlakuje do vody a přes víčko to lítá ven. V tom případě bys měl vodní hadice hodně tvrdý a nejspíš těsnění pod hlavou KO.

Udělal bych proplach chlaídící soustavy a dal nový termostat a víčko, pak najezdil pár km, zjsitil jak se to chová. Když to bude všechno v cajku, tak udělat ještě jednou proplach a pak už normálně jezdit.

Odesláno
před 13 hodinami, Bobánek106 napsal:

Co je tedy na tom drahého?

Bez opravy hlavy a bez nových šroubů to s největší pravděpodobností nemá šanci.... Oprava hlavy kdysi vyšla zhruba na 7000,-. Jak teď nevím. Je tam konstrukční vada, kterou lze eliminovat pouze kompletním vyvařením prostoru okolo komůrek....

Odesláno

už si nepamatuju přesně o co šlo, ale kamarád motorář mi kdysi tento motor VELMI nedoporučoval :bojim, ale nakonec vem papír a pak tu opravu spočítej--materiál a práci zvlášť--určitě tuto službu pro ostatní pežoťáky od nováčka oceníme 👍,  samotná cena opravy je relativní--pro někoho moc, pro druhého nic :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...