Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

Jaky byste doporucili hever na obcasne pouzivani? cca 5x do roka na auto kolem P407 kolem 1,7 tuny.

Hlavnim parametrem pro me bude asi spolehlivost,pomale spousteni a vaha(budu tahat ze sklepa)

Celkem jsem spokojen se tnackou Yato, ale zvedaky jsem zatim nezkousel, takze koukam napr. po tomto:

https://allegro.cz/nabidka/yato-yt-1720-nizkoprofilovy-zdvihak-zaba-2t-9-36-5624430670

Nebo se mi libi jeste tento. Ma vetsi zdvih a bude robustnejsi, ale zas ta vaha a cena🤔

https://allegro.cz/nabidka/yato-hlinikovy-dvoupistovy-hever-zaba-2-5t-14103743696

Nebo nejakou jinou znacku s kterou mate zkusenosti?

Odesláno (upraveno)

Na sezonní výměny kol a olejů mám dva  takovéto  (výrobce nwn) https://allegro.cz/nabidka/hever-do-auta-hydraulicka-zaba-levarek-2t-135-330mm-guma-16627291534 

koupen v lidlu a druhý tuším v kaufu. zen z kaufu mám upraven- místo které se dává pod auto mámnavěřený cca30cm vinkl pro větší rozkložení hmotnosti (zvedám za určená místa na prazích.  Pro větší akce jsem si s kamarádem koupili tento :   https://www.aretacni-pripravky.cz/pojizdne-zvedaky-hevery/akcni-set-nizkoprofilovy-hydraulicky-zvedak--hever--jcb-th33013-s-podperami-th56957--3t/     ale nwn zda není jen na 2,5t. Tento je těžký udávají přes 40kg . Je včetně těch podpěr.

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Odesláno

Mar-Pol M80124 jsem kupoval koukám v r. 2013, takže u mě slouží už 11 let, a to ho asi používám častěji než 5x za rok :) a servisuju s ním i těžší auta než je 407 - 807, Expert...

Odesláno

No osobně první věc když chceš takový zvedák tak vědět na jakém povrchu s ním budeš většinově pracovat. Ten hliníkový vypadá že má kolečka sice menší průměrem ale má větší rozchod těch koleček tudíž by mohl být odolnější převrácení do boku, ten druhý má kolečka větší průměrem ale menší rozchod koleček tudíž větší kola se budou lépe odvalovat ale bude malinko náchylnější k vyvrácení do boku. Nicméně ani jeden není špatný.  Myslím si že většinu těchto heverů stejně práskaj v jedný fabrice v číně a jen na konci linky to čínský dítě hází na různé hromady kde se to finálně polepuje a balí podle jednotlivých značek. 

Mám na dílně stejný akorát jinou značku a jen zvedák bez podpěr co popisuje dýzl je těžký ale stabilní už u mě slouží možná 5-6 rok. A funguje 100% jen má jedno kolečko trochu šišatý. Ten menší od dýzla tak takový tady mám snad 25 roků a pořád funguje sice už malinko propouští pístnice ale auto pořád zvedne tehdy stál ke 2000 Kč když jsem ho kupoval. 

Odesláno (upraveno)

hlavně počítej s tím, že tyto zvedáky se při zvedání auta musí pohybovat--jezdí po těch kolečkách, takže podlaha MUSI' být rovná, já ho používám i venku na trávě a proto pod něj dávám plech 5 mm o rozměrech cca 40x60 cm a super 👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Diky za tipy. Jsem pomerne prijemne prekvapeny, ze celkem dlouho slouzi i ty mensi. I kdyz je tam trosku nizsi zdvih. Pomerim jeste na aute min(plus nejaka ta deska nebo plech na pojezd) a max zdvih a asi pujdu do levnejsi a hlavne lehci varianty. Zatim jsem ve stavu ze opravuju bud na chalupe neco tezsiho nebo na sidlaku takove ty blbiny. Takze tu hraje roli predevsim vaha a at mi to nespadne na hlavu 😂

U tech zvedaku, co jste zminili vyse, ma to dobre ovladani? Hlavne mi jde o citlivost vypousteni kapaliny, takze davani auta dolu.

Odesláno

Na ten YATO 1720 se dívám už asi rok, a asi ho teď už konečně vezmu, zatím jsem asi 10 let používal nějakej ten malej z Lídlu, ale už se začíná natáčet na jednu stranu. 

A tenhle YATO 1720 mě padl do oka že jsem řekl že 2 tisíce musí stačit, a jednak jako jeden z mála na otočnou páku, což u mě je docela potřeba, dvůr mám velkej ale průjezd je užší, a tam se někdy s tím menším heverem nevejdu právě kvůli té tycce. 

Odesláno (upraveno)

Ted na to koukam a ta otocna rukojet muze byt velke plus. Jen sem tam nekdo negativne hodnoti, ze se to nesikovne spousti dolu... Tak to bude snad jen o zvyku

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Necituj těsně předchazející přispěvky!!!
Odesláno (upraveno)

Spouštění je šroubem, tak jako v připadě toho maleho zvedaku, je potřeba opatrně povolit a pak to jde dolů pomalu, pokud to otevřeš moc tak to hupsne dolů, jako dá se to s trochou citu ovládat, mám ten malej a problem jsem nikdy neměl. Je potřeba na to myslet při spouštění.

Ten od YATO to ma naprosto stejně

Co tak ně ně koukám tak rozdil bude v akorát v barvě :D

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

ted jsou koukal na video. Fakt je to uplne jedno a to same. Jak psal Vena, beztak to delaj na jedne lince...

Koukam, ze ty velke zvedaky nemaji otocnou rukojet(coz by mohl byt problem) a 30 kg u mne bude fakt asi jenom na skodu. Mel bych sice lepsi pocit z neceho robustnejsiho, ale zas si oddelam zada pri prenaseni 😄

Takze jeste poctu recenze a vezmu asi jeden z tech mensich kolem 2 tisic.

Odesláno

Hlavně pozor u 407, je docela nízká a když dávám hever pod přední prahy tak se mi tam nevejde hever, radši bych se díval po nějakém nizkoprofilovem…..

Odesláno (upraveno)

Otočná rukojeť je podle mne mínus - pomocí rukojeti ho tlačíš na místo a upřesňuješ, je lepší mít pevnou.

Můj sen je toto, jediný problém, že běžný už mám...

obrazek.thumb.png.6facea40bb2203cba9c579b28694a7c4.png

https://allegro.cz/nabidka/hever-pneumaticky-do-auta-3500kg-polstarovy-3-5t-snehulak-15696135089

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

tak asi vezmu totok. Ty male zvedaky jsou stejne vsechny stejne, ale tento ma kufrik, gumy i rukojet...

I cena mi prijde rozumna. Jen premerim 407ku a potvrdim si, ze to tam vleze i s nejakou deskou jako pojezd.

https://hevery.heureka.cz/bjc-pojizdny-hydraulicky-zvedak-nizkoprofilovy-2_5-t/#prehled/

Upraveno uživatelem Péťa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...