Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Starší menší auto v automatu

Francouz_407

Recommended Posts

Odesláno

Nevíte někdo o nějakém starším menším autu v automatu? Něco jako Kia Picanto. Chci to pro manželku, jenom jako pojezd ve městě, nákupy a na odření 😀. Cena do 30 tisíc.

Odesláno

a má to i jezdit, jo ?? 😉 tak za třicet klacků auto s automatem leda od firmy Matchbox 🙈😂, ten automat vynechej a pak to snad půjde :myslim

Odesláno

Jako jo, najdou se

Ale zrovna počítej s tím, že kupuješ auto za půl ceny elektrokola a že se může podělat cokoli úplně kdykoli. Oprava automatu hravě násobně přeskočí Tvůj stanovený limit pro koupí.

Pokud jsi s tím vším v Oukeji, pak koukej po Corse, Pandě, Fiestě a možná i Polu nebo Fabii, ale zázraky nečekej.

Odesláno
před 11 minutami, ozzy56 napsal:

a má to i jezdit, jo ?? 😉 tak za třicet klacků auto s automatem leda od firmy Matchbox 🙈😂, ten automat vynechej a pak to snad půjde :myslim

Náhodou, před lety jsem koupil jedno za 20 a najelo dokonce asi 1000km, než se začlo sypat :D 

Odesláno

1007 ma ale robot prevodovku ne? 

ideal nejaky hydro , my mame i10 druhe generace s atmoctyrvalcem a max spokojenost, ale za 30 to budes hledat dlouho no

Odesláno
před 5 hodinami, ozzy56 napsal:

Za 15k jsem prodával 307 HB v automatu, 1.6i. 5k z toho byly fungl nový letní kola. Nový majitel s tím za půl roku nalítal 50k a jediný co kikslo, byl altík. Jinak jezdí zvesela dál, nyní má najeto 340k km. Mechanicky bylo v TOP stavu, estetika horší, ale za ty prachy, to je buřt. Osobně jsem za 4 roky vlastnictví do ní narval asi 15 litrů, ale najela za tu dobu skoro kilo.
Aktuální manželky 307 sw v automatu najela za 5 měsíců 20k, jediný co, dal jsem do kupy podvozek. Stála teda 45. 8k jsem do narval, z toho 3k byly rozvody, který byly dělaný před prodejem ale chtěl jsem mít jistotu.
Sehnat se dá, jen to chce hledat :) Nevyskytují se moc často.

Pokud budeš hledat u PSA, tak ty starý 4q hydroměniče jsou celkem fajn. Jo, pro fajšmekra to řazení není úplně košér, ale manželce to bude asi stejně tak putna, jako tý mý. Hlavně, že to za ni řadí. 

Odesláno

V inzerátech s filtrem na automaty bych vybral to, čeho je hodně. Pokud se pokazí, bude jich i dost na díly.

Vybrat něco co je nekomplikované.

Tedy pokud nejsou jiné požadavky.

Odesláno

Chlapi manželka má 10 let řidičák a po zkouškách už nejezdila, občas mě odvezla když jsem nemohl, cca 1x za rok v automatu. Potřebuji něco klidně na dva roky aby se rozkoukala v provozu, odřela někde atd. Pak může dostat něco jiného nebo přesedat na můj C5. Ale chce automat. 

Odesláno

@VojtouNerCZ   já mám v tomto prostě blbou povahu či co--kdybych to koupil, tak do toho narvu 300 tisíc, aby to bylo podle mého 😧, navíc bych pod tím furt ležel..., ee, tohle období mám už za sebou, už nechci  🤠

Odesláno

@ozzy56také jsem takový, viz moje zlatá, do které jsem narval naprostý nesmysl. Ale u takového auto jako má být tohle přehlížím estetiku a určité věci. Zajímalo mě pouze to, aby řadilo, spolehlivě odvezlo a bylo bezpečné (to jest v pořádku brzdy, podvozek apod). Samozřejmě práci jsem si dělal sám, něco to spolklo. Ale to i auto za kilo. 

Odesláno
před 8 hodinami, Francouz_407 napsal:

Nevíte někdo o nějakém starším menším autu v automatu?

Takhle zněl dotaz.... :roker  A na tento dotaz tazatel dostane několik odpovědí typu "já bych to nekupoval" .... :roll  

Odesláno

Zase bych takovej škarohlíd na starší auta nebyl.
Za 22 tis jsem kouil A4 B5 1.9TDI v automatu a jezdí to do dneška. Dokonce to teď používám jako hlavní auto na ježdění do práce, protože P206 má údržbu koroze. Jediné co jsem musel udělat bylo sehnat v polsku jinou převodovku a přehodit si hydroměniče, protože ten co tam byl už byl načatej. Ale o tom jsem věděl už při koupi.
Třeba staršího VW Golf v automatu bych se nebál. Jsou to staré docela spolehlivé 4q automaty s hydroměničem. A narozdíl do DSG a variátorů se to dá servisovat i doma, když člověk ví co dělá.
Taky jsem občas viděl P206 v automatu, ale o spolehlivosti toho moc nevím.

Odesláno

Jediná drobnost přehodit půl agregátu :D je pro člověka, co se tím nezabývá, náklad v servisu klidně v násobcích pořizovací ceny auta s velmi nejistým výsledkem. V tom je jaksi ten vtip.

Odesláno

Jenže s tím se jaksi u starého auta musí počítat,pokud nejsi sám zručný. S každým starým autem si do baráku táhneš práci.

Odesláno
před 7 hodinami, Francouz_407 napsal:

Micra je dobrá, vypadá zachovale, ještě jsem našel https://www.sauto.cz/osobni/detail/mercedes-benz/tridy-a/207344958

Co se týče převodovky, jaká by to měla být aby s ní nebyly problémy? 

Co vím, tak tyhle meďáky jsou taky klasický hydroměniče. Kolega to kdysi měl pro manželku, v plynu, a absolutně o tom autě nevěděl... Skonalo na náledí.

Odesláno
před 44 minutami, Milan+ napsal:

Jenže s tím se jaksi u starého auta musí počítat,pokud nejsi sám zručný. S každým starým autem si do baráku táhneš práci.

pokud máš 20--40 let, baví tě to a máš z toho servisování radost, tak OK 👍, ale pokud máš těch 40 a víc, zpravidla z toho vyrosteš 🙈, a i když třeba tomu trochu hovíš, máš plac a nářadí , tak to už tě zase nebaví 😂, ale někomu ta auta za 20-30 tisíc opravdu jezdí bez větších problémů od STK do další STK, třeba i po haluzi...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...