Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové. Potřeboval bych poradit. Plánuji vyměnit svoji 508 Dvoulitr HDI 2014 . Za novější kolem roku 2019 -2020. Nájezd tak do 150. Ale chci se zeptat na  1 ,5 motor. Protože samozřejmě jich je většina. Já osobně jsem pro dvoulitr. Ale hodně mě tam láká ta spotřeba. Díky za rady. 

Odesláno

ahoj, přečti si tady o motoru 1.5 HDi a taky si ho pak zkus v reálu v autorizáku nebo bazaru, osobně bych šel do toho dvoulitru, myslím že se v 2019 ještě 2.0 HDi prodávaly ,  jinak spotřeba není všechno  :myslim

Odesláno

Přesně jak píše Ozzy. I o 1.5 Hdi je tu toho popsáno už dost. A bohužel musím konstatovat co mám ze zkušeností a od známých tak to není povedený motor. A ani ona opěvovaná inovace spočívající ve výměně řětízku mezi vačkama  kdy se místo 7 mm aplikuje 8 mm řetízek a změně intervalu výměny oleje a změně specifikace oleje nezaručuje že to bude fungovat jako starší 1,6 nebo 2 litry. 

Odesláno

Na rovinu do auta velikosti 508 dvoulitr.

Dcerka má ve 2008 1.5 a především při rozjezdech jede o dost hůř než moje 3008 s 2.0.  

Ano spotřebu má o cca 0.75 litru menší než já, ale vozí o dost méně železa a pomaleji. Nehledě na to, že u ní s naložením auta stoupá spotřeba strměji než u mě. 

S tou 1.5, když potřebuješ výkon, musíš jít nad 2000 otáček, tzn podřadit i o dva kvalty, 2.0 se vzpamatuje už v 1600 a tedy většinu předjížděcích manévrů zvládneš jen sešlápnutím plynového pedálu. Pochopitelně automat by to odedřel za Tebe.

Kupodivu dříve topí dvoulitr (a to i v mé dřívější 308) - je to dáno elektrickým předehřevem hlavy.

Odesláno
před 20 minutami, RichVa napsal:

Kupodivu dříve topí dvoulitr (a to i v mé dřívější 308) - je to dáno elektrickým předehřevem hlavy.

To je prosím co a kde to tam najdu? :myslim 

Odesláno
před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal:

Přesně jak píše Ozzy. I o 1.5 Hdi je tu toho popsáno už dost. A bohužel musím konstatovat co mám ze zkušeností a od známých tak to není povedený motor. A ani ona opěvovaná inovace spočívající ve výměně řětízku mezi vačkama  kdy se místo 7 mm aplikuje 8 mm řetízek a změně intervalu výměny oleje a změně specifikace oleje nezaručuje že to bude fungovat jako starší 1,6 nebo 2 litry. 

Kolik jich už prošlo u Tebe dílnou? To jsou auta převážně v záruce. 

Odesláno (upraveno)

@MJSytic v tuhle noční hodinu není čas číst i poslední větu 😁 , hele tak to bude spešl domeček termostatu ale jak to v realu funguje nevim. 

https://granex.cz/termostat-chladivo-metzger-4006448

OT jinak kdysi sem na dilne videl par aut ze švedska i OI a meli v prednim narazniku normale zasuvku , v garazi jsi to napojil na 220V  a ono to udrzovalo chladici kapalinu v nejake asi standby teplote .

Screenshot_2024-09-26-04-38-46-746_com.opera.browser.jpg

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odesláno
před 7 hodinami, Milan+ napsal:

Kolik jich už prošlo u Tebe dílnou? To jsou auta převážně v záruce. 

Přečti si to ještě jednou. Že píšu ze zkušenosti a od známých vím.  A ono když nasloucháš a čteš tak se taky dozvíš spoustu věcí. A dávno to nejezdí jen v autech pod zárukou myslím si že to není úplně důležité ale tuším že 1,5 se montují takových 6/7 roků. 

Odesláno

v těch severských zemích byla ta el. spirála třeba v hlavě motoru stardardním vybavením snad všech aut--ohřívá to nejen vodu, ale je tam i el. poduška pod baterií atd.

kdysi jsme to montovali do všech Avií  🤠 (zezadu hlavy bylo víčko--tam se vkládala spirála)

Odesláno

Ten 1,5 HDI 96kW som mal v 308 SW a po 10 mesiacoch som ho predal na protihodnotu, práve preto že to bolo dosť slabé, jedine spotreba bola super, úprimne v 508 som ho nemal možnosť vyskúšať, ale ver tomu, že to bude veľmi slabé na váhu toho auta, takže ti určite odporúčam 2,0 hdi ja mám 133 kw a to už je rozdiel oproti tomu 1,5hdi

Odesláno

Prodal jsem lehce chipnute Ulysse 2,2 původně 94kw,chip na asi 110,musel bych prohledat grafy z brzdy,kvůli korozi prahů,koupil bývalé @ChouLu kovo auto tady,je to 1,6 HDI 80 kW a to auto se kopců boji,takže po naftě bych koukal jen 2,0 a výše.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...