Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím. Mám tam dle všeho Klímu. Po zapnutí nesepne spojka, ale logicky nesepne jak je prázdná. Zkoušel někdo timto to plnit? Chtěl bych to zkusit  škoda platit 1600 v servise na tom starochovi 

Diky za info o zkušenostech.

Screenshot_20240815_144016_Allegro.jpg

Upraveno uživatelem szoteka
Dopnuji mazev
  • szoteka changed the title to Peugot 206, 1999rv, 1.1i - naplnění klimatizace
Odesláno

Zkusit to můžeš, ale pokud ti to uteče tak jsi vyhodil 600, kdežto v tom servisu ti udělají zkoušku a pokud to nebude těsný tak to ani plnit nebudou. Nehledě k tomu že v servisu ti doplní i olej do kompresoru

Odesláno

Haha. Zkoušku? Na C4 jsem před 2 měsíci prijel napojil to na mašinu a dělal testovací zkoušku a všechno prošlo krásně to naplnil zaplatil 1600 Kč no a odjel jsem a asi za dvě a půl minuty se to vyfučilo všechno ven tvrdil mi že mi chodírky to nepozná ale že by správně mi chodírky neměli tak rychle vypustit no samozřejmě jsem zkusil druhý servis a tam zjistili že byl  velký únik kolem tlakové hadice od kompresoru do chladiče no tak jsem si ho koupil vyměnil za 600 Kč naplnil někde jinde a šlape parádně takže nějakému měření těsnosti únik vůbec nevěřím

Odesláno

A jak z tohodle naplníš správné množství? co to hnusný lepidlo co pak zasere celý okruh? Lidi přemýšlíte vůbec o tom co v tom je za plyn?... 1600 za naplnění je ve výsledku je levná varianta ;)

Nehledě na to, že kvalitní servis umí najít unik vodíkem.. řeším dnes a denně a během 10 minut vím kudy to utíká ven.. 

Odesláno (upraveno)

Potom jsem nepochopil proč se teda vůbec ptáš, když už máš vlastně rozhodnuto a zkušenost už máš!

před 3 hodinami, ChouLu napsal:

Nehledě na to, že kvalitní servis umí najít unik vodíkem

Vážně vodíkem? Bych se dost bál. Nebude to třeba dusík nebo CO2?

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)
před 15 minutami, szoteka napsal:

Haha. Zkoušku? Na C4 jsem před 2 měsíci prijel napojil to na mašinu a dělal testovací zkoušku a všechno prošlo krásně to naplnil zaplatil 1600 Kč no a odjel jsem a asi za dvě a půl minuty se to vyfučilo všechno ven tvrdil mi že mi chodírky to nepozná ale že by správně mi chodírky neměli tak rychle vypustit no samozřejmě jsem zkusil druhý servis a tam zjistili že byl  velký únik kolem tlakové hadice od kompresoru do chladiče no tak jsem si ho koupil vyměnil za 600 Kč naplnil někde jinde a šlape parádně takže nějakému měření těsnosti únik vůbec nevěřím

A určitě sis zaplatil plnění plynem a očuchání auta, že? Protože kdyby jo, únik najdou. Obyčejné ozkoušení podtlakem nenajde úplně všechny úniky. Také mi to na 307 vzali podtlakem, nic nenašli, naplnili, a za 2 měsíce kaput. Nakonec přijel kamarád ke mně i s plničkou, očuchal, našel únik na výparníku v kabině, dal jsem to do kupy, doplnil za 500 a nazdar. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

V téhle plechovce je vysoce hořlavý propan. Ano, jako chladivo se používá, ano, stačí ho míň, než je oficiální schválená nehořlavá náplň cca 450g R123A, ale asi bych si to nenafučel do auta, kde je chladič klimy první na ráně a při nějakém šťouchanci, kdy dojde k úniku a nějaká jiskra to iniciuje, tak to bych pak nechěl vysvětlovat, proč jsem si klimu svépomocí v autě naplnil hořlavým plynem, který tam nemá co dělat.

Odesláno

Zkušenost mně zajímá ten co si to sam plnil. Ano citroena mi myslím ze ne vodikem ale dusíkem to bylo zjistil hned  ale do 20 sekund  bych rekl ze věděl , kde to tam bývá často. Prostě auto ma prd hodnotu a dát 1600 je vblbost. Těch 570 ještě bych zkusil  ale chtel jsem radu kdo už to sám dělal. 

Odesláno

Dneska sem vyhodil dva takovýhle kutili. Pane mistr potřeboval bych doplnit klimu ono to moc nestudí. Přijel a povídám jak dlouho to nestudí ? a asi dva roky a koupil sem si na Temu tu soupravu a nějak mi to stejně nejde a ještě se chlubil podobnou plechovkou. Jo pane mistr když jste dokázal tohle koupit tak to dokážete naplnit.  já tohle auto na naší mašinu nepřipojím.  A za dvě hodiny telefon už podle hlasu hnědočech a že by potřeboval dofouknout klimu že mu to kámoš dělal z jakési konzervy ale asi to mělo malí grády povídá tak jsem mu doporučil aby jel jinam že u nás to taky nemá grády. 

Největší průser těchto sad(souprav) je ve složení toho plynu a v tom že do toho domíchávaj utěsňovač a to nejen že zalepí okruh v autě ale když to nasaješ do mašiny tak to odrovná mašinu a ještě větší průšvih že tu mašinu to zalepuje postupně takže nepoznáš ze kterého auta jsi nasál tu kontaminaci. A pokud máš novou mašinu a dáš to s tímhle poškozením do servisu tak pá pá lá lá nikdo ze servisáků se v tom nechce hrabat a na záruku nemáš nárok.

Odesláno

No já řeším, je to starý klunkor auto. Ale klima tam je. Jak teda zjistit něco. Vyrážet tisice na pokusy jena prd. Citroen stačilo vyměnit 40cm tlakovou hadici a je OK. Tak mně to stalo ne jen za hadici za 600 ale 3200 2x naplnění. Což je hodnota auta :) . A bez tlaku nezjistím, jesti je klima spojka OK. Neni tlak tak nesepne... 

Odesláno

szoteka - nerozumím řeči Tvého kmene 

X lidí Ti tu naprosto smysluplně napsalo jakou cestou se dát, abys došel k rozumnému výsledku. Pravda, stojí to nějaký kačky, ale když chci provozovat auto, musím na to mít prostředky. Pokud nemáš 2 - 3000 na uvedení klimy do odpovídajícího stavu, tak holt využij rady Hurvajze a otevři si okno - rvát tam srajdu z nějaký piksly opravdu není cesta k úspěchu, ale daleko spíš končí zrychlenou likvidací auta

Odesláno
před 3 hodinami, szoteka napsal:

Zkoušel někdo timto to plnit?

Rozumně uvažující lidé, kteří nemají HOMIMO to ani nezkoušejí.... :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...