Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Velký naftový kombík (manuál) do 100 000 Kč max.

Velký naftový kombík do 100 000 Kč max.  

12 hlasů

1. 1. Anketa k tématu

• Mondeo
    • Insignia
    • Octavia II.
    • Superb II.
      0
    • Jiné (do komentářů prosím upřesnit)

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Tlumiče na parkovišti naprosto v klidu, tyhle drobnosti dělám venku před garáží běžně. I rozvody, včetně sundání vršku a výměny vačky atd. Všechno, na co není třeba velký zvedák.

No a pokud se na to učí, určitě si dokáže poradit i s garáží či dílnou u nějakého kamaráda. Ostatně kdo pamatuje mé působení kdysi, fungoval jsem v garáži tak kilometr vzdušnou čarou od Medvěda, a co se tam panečku všechno udělalo. Netřeba dělat z vyučeného kluka nesvéprávného chudáčka, věřím tomu, že si dokáže poradit a bude to jen otázka ceny - holt přinejhorším tu školu bude mít trochu dražší, ale aspoň se o to víc naučí. A je to pro něj o to víc motivační, než když mu papínek nadělí něco, pro co nemusí hnout prstem.  

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, MotoMoto napsal:

@Medvěd kde jsi říkal, že bude junior parkovat? A pokud bude nutná oprava, kde to bude stát než třeba dá dohromady peníze na opravu? A nebo když postupně bude zjišťovat co je potřeba opravit a bude to stát na špalkách?

A nechci hodnotit odpovědnost otce, ale nechtěl bych aby mé jediné dítě jezdilo v autě které zrovna špičkou bezpečnosti nebude. 

Pokud bude dělat na autě něco většího, pak bude postupovat dle zvyklostí běžných v servisu, kam chodí na praxi - tzn. že si to PO PRÁCI může udělat tam a odstavit auto na rozumnou dobu potřebnou na opravu tam lze taky.
Co se "špičkové bezpečnosti" týče, na tohle téma odmítám vést debatu, páč sám většinou asistentů a bezpečnostních prvků považuju za zlo nesmyslně prodražující provoz
Jinak děkuju Oddiemu, zase jsem si chvilku nepřipadal jako TATAR

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Já bych se jen zeptal, co chce Pavel? :myslim Chce velké auto nebo něco rozumně ufinancovatelného? Za mě na naučení a parkování po Praze něco kratšího, rozumněj menšího. Ale to záleží na co se cítí. 

Jo a už má řidičák? :myslim Aby jsi tady neplánoval, co pořídíte a ve výsledku se mu zalíbí auto z autoškoly, protože na něho bude zvyklý. Takový případ jsem už viděl... 

Odesláno
před 43 minutami, Medvěd napsal:

Co se "špičkové bezpečnosti" týče, na tohle téma odmítám vést debatu, páč sám většinou asistentů a bezpečnostních prvků považuju za zlo nesmyslně prodražující provoz

To jsem neměl na mysli elektroniku i když podle mého není vůbec k zahození. Měl jsem na mysli opotřebování mechanických částí a to nejen brz, ale i třeba řízení, náprav a podobně. Já už bych třeba ve dvacet let starém autě nejezdil a nedovolil jezdit ani dětem. Pokud někdo chce polemizovat, že to tak není, že to auto je stejně bezpečné jako třeba 4 roky staré, tak s ním do diskuse rozhodně nepůjdu. Mám na to svůj názor.

A znovu otázka (protože vím že @Medvěd si tu stěžoval jaký je to u nich problém) kde bude parkovat? Kolik ho to bude stát? To platí pro každé auto. Je to spíš o tom, zda na to máte.

Odesláno

Parkovat bude tak jako já za stejný peníze jako já - každý člen rodiny může první auto parkovat za základní poplatek, větší částky platí Ti, co mají více aut na stejný rodný číslo 

Sám jezdím v tom, v čem jezdím a věř mi nebo ne, ale nemám s tím vůbec žádný problém. Naopak když čtu jak jsou auta nepojízdná kvůli nefunkční cypovině, kterou jsem nikdy nepotřeboval, jsem rád za starou a ekonomicky dosažitelnou paštiku 

Odesláno (upraveno)

Veškeré věci spojené s autem půjdou za majitelem, tedy za juniorem 

Ale POV (doufám, že si připojistí aspoň čelní sklo - nicméně to nechám na něm) se dá platit i kvartálně nebo měsíčně, takže ho to nemusí tak moc bolet.

Šméčka s placením POV jiným členem rodiny neuznávám, touhle cestou určitě nepůjdeme 

Odesláno (upraveno)
V 25. 7. 2024 at 21:10, pavelu96 napsal:

Stále je ve hře ten Anglický Superb :aut

Nemusí být jen "anglán" 😀

https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/superb/206878506

Ale je fakt, že ten Sup by byl asi z té naší sestavy nejrizikovější model. Do výběru jsem ho zařadil proto, že se občas v téhle ceně objeví.

Nicméně zatím lavírujeme mezi Mondeem MK 4 a Octou II generace, nafta je ale jasná volba

Odesláno

A v tom servisu, jak se učí, už se nějak profiluje, dělají tam nějakou značku víc, nebo je mu to jedno? Trochu bych zauvažoval i o tom, čemu se bude chtít věnovat, v čem se bude chtít učit diagnostiku, na co bude mít větší podporu v práci - to všechno má taky svoji cenu. Znalostní báze, určitá konstrukční řešení, zdroj dílů... Mmch. důvod, proč když něco hledám pro sebe či okolí, co budu mít na starosti, hledám primárně to co znám a mám na to diag, nemám chuť se učit a pořizovat si nějaké další příliš odlišné, pokud to není vysloveně nutné. Kompletní přechod jinam bývá zpravidla drahý a musí být sakra důvod, aby se vyplatil.

Odesláno
před 4 hodinami, Medvěd napsal:

Šméčka s placením POV jiným členem rodiny neuznávám, touhle cestou určitě nepůjdeme 

Hlavně bys musek být uvedený v TP jako maiitel vozu a mladýmu by se ani nenačítaly body. Kolega měl takto oba syny na sebe, měli POV levný, a tes6bx museli řešit přepis vozů, aby mohlo být POV stále na něj. Ve výsledku s tím, jak šly ceny nahoru, teď má mlaďas 20k ročně, bez ničeho 😉

Já začala s 307 na 17. Teď mám 4k i se všema sklama, vč panoramy. 

Odesláno (upraveno)

Oprava, koukam ,ze od 2024 to uz neplati.. do lonska to slo. Ted je odpovedny provozovatel, nehlede na vlastnika.

Nemusis byt majitel v TP, ani provozovatel, aby mohl byt pojistnikem. Je to naprosto legitimni a legalni postup. Akorat je to blby v tom, ze se mladymu nenacitaj roky pojisteni a snad bezeskodniho prubehu, coz ho stejne jednou dobehne, takze se to realne dlouhodobne nevyplati.

Ale nasi to tak maj - kazdej ma auto napsany an sebe, ale obe maj povinne ruceni jen na tatu s jeho bonusama.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno (upraveno)
před 9 hodinami, oddie napsal:

A v tom servisu, jak se učí, už se nějak profiluje, dělají tam nějakou značku víc, nebo je mu to jedno? Trochu bych zauvažoval i o tom, čemu se bude chtít věnovat, v čem se bude chtít učit diagnostiku, na co bude mít větší podporu v práci - to všechno má taky svoji cenu. Znalostní báze, určitá konstrukční řešení, zdroj dílů... Mmch. důvod, proč když něco hledám pro sebe či okolí, co budu mít na starosti, hledám primárně to co znám a mám na to diag, nemám chuť se učit a pořizovat si nějaké další příliš odlišné, pokud to není vysloveně nutné. Kompletní přechod jinam bývá zpravidla drahý a musí být sakra důvod, aby se vyplatil.

Na praxe chodí do škodováckého autorizáku AUTO POLY (hned vedle Trnkoše) a dostal nabídku,  že pokud se bude dál snažit a nezvlčí, tak jo rádi po dokončení školy zaměstnají. Další vize co a jak dál přikládám naivitě raného mladí (PORSCHE AUTO, OUTLET CENTRUM na D8 nebo renovace a opravy veteránů na letišti ENGINE CLASSIC CAR) - každý jsme v mladí měl různé sny, až život nám vokázal kde je realita. Trochu mě trápí jeho ZATÍM dle mého názoru jalové představy o reálném měsíčním výdělku, ale to zjistí za pár let jestli je blíž realitě moje nebo jeho vize - sám jsem už dávno mimo obor a tak je možný,  že je moje představa opravdu přízemní a Pavel mě překvapí. 

Odesláno (upraveno)

@Medvěd

Pokud je mechos šikovný a dělá sám na sebe,tak je příjem hodně slušný,pokud bude jako zaměstnanec,tak když nebude zaměstnavatel škrt,tak zrovna tak. Jakou má on představu? Ty jsi z toho odešel hned,jak jsi tu psal. A veterány,tam se musíš umět postavit k soustruhu,frézce,vyvrtávačce,brusce,pokud si to nezadavají dělat.

Když vidím příjem našich děvčat,tak je ta doba trošku někde jinde i s volnem atd.

A docela jsem rád,že ta doba přinesla zlepšení i do našeho oboru a to obrábění,já k tomu ještě dělám programy a seřizování na CNC. 

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno (upraveno)
před 11 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Hlavně bys musek být uvedený v TP jako maiitel vozu a mladýmu by se ani nenačítaly body.

Pojistník nemusí být vlastníkem vozidla. Ale bonus nebo srážka bonusu by se počítalo pojistitníkovi

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno
před 3 hodinami, Milan+ napsal:

Když vidím příjem našich děvčat

A to kdybys viděl příjem "našich" holek.... :mrk :aut

Odesláno
před 16 hodinami, Medvěd napsal:

Na praxe chodí do škodováckého autorizáku AUTO POLY (hned vedle Trnkoše

Tak ( i vzhledem k tomu, co psal @oddie ) , bych asi vybíral škodovku - ale s hodně těžkým srdcem. Nebo si domluvit druhou praxi/ brigádu třeba u toho Trnkoše. Když ti servisuje Galaxii, tak i s Mondeem si bude vědět rady. 

Ten anglán je doufám jenom nadsázka, takové auto bych bral max tak někde na trojky cesty mezi vesnicemi. Po Praze bych s tím nechtěl jezdit ani já ( ale to je dobrý - jezdím jenom 18 roků), začátečníkovi bych to nedal. 

Dovoz? V této cenové kategorii, jedině si pro to zajet sám. Asi nemá smysl platit ještě dovozce.

Ještě mě napadlo hledat buď lehce bourané ( např nedobržděné ), co se spraví " jenom" výměnou dílů nebo s nějakým přiznaným problémem ( turbo, spojka... ) takové kousky jsou levnější a mladý by se mohl rovnou něco naučit. Tohle sice nejsou auta, o kterých se bavíme, to je jenom příklad, toho, co jsem měl na mysli.

https://auto.bazos.cz/inzerat/188592676/skoda-fabia-12htp-r2008.php

https://auto.bazos.cz/inzerat/188380238/citroen-c3.php

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...