Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, mám Peugeot 2008 1.2 Puretech 61 kW, r.v. 2019 najeto 78 000km.  Minulý týden se mi rozsvítila kontrolka Engine Fault. Po načtení diagnostikou se ukázala chyba P0420 - účinnost katalyzátoru je pod prahovou hodnotou. 2 automechanici s tímhle motorem nechtěli mít nic společného a v servisu specializovaném na Peugeot a Citroen mi řekli, že tam občas katalyzátor praskne, ale že to může dělat i lambda sonda za katalyzátorem. Rovnou mě upozornili, že do tohoto auta by už moc neinvestovali, že už je to na hraně životnosti. Dost mě to překvapilo, že Peugeot vyrábí auta na pár let? Jakou má mít katalyzátor a motor životnost? Samozřejmě při dodržení všech servisních intervalů, benzín tankuji u velkých distributorů, přidávám aditiva.

Odesláno

ahoj, s tím motorem jsi moc nevyhrál, protože je to opravdu shnilá mrcha i pro důchodce 😧, ani můj děda si nedal poradit, aby si koupil jeho výkonnější variantu a pak celou dobu co ho měl tak brečel, měl ho v Opel Crossland, ale zase tak špatně bych to neviděl, prostě nechej vyměnit co je špatné a jezdi dál, jinak to auto zůstalo v rodině a normálně jezdí..., ale  osobně bych se ho ale kolem 100 tisíc zbavil pro i zde popisované problémy s rozv. řemenem atd., prostě krásné auto se zmršeným motorem 😢

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím,
s katalyzátorem mne už strašili při první technické loni v květnu. Mám najeto kolem 71500 na stejné motorové verzi. 
Tak to se mám asi na co těšit. 😟 Rozvodový řemen mi měnili letos při servisní prohlídce, naštěstí na náklady Peugeot.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, mám Peugeot 2008 1.2 Puretech 81 kW, r.v. 2017 najeto 51 000km.  Několikrát ročně se rozsvítila kontrolka Engine Fault chyba P0420 - účinnost katalyzátoru je pod prahovou hodnotou, po každé v servisu mi řekli ať to neřeším že to je při městkém provozu normální. Autem jezdím skoro denně do práce cca 10km a za rok cca 7-10 000km. Olej se mění cca po 10 000km a benzím beru pouze 100 oktan Benzina nebo na OMW. Poslední rozvícení mi měnily i svíčky, protože na nové NGK jsem najel pouze 7 000km a prej byly v háji, tak tam daly drahý Bosch. Teď se rozsvítila znova a vypadáto, že katalyzátor odešel(prasklý není). Když jsem to kupoval myslel jsem, že to chvilku vydrží a ono to je naopak. V loni 16 000,- Kč servis rozvody, oleje + filtry, diagnostika, svíčky atd. Na konci roku znova svíčky a brzdy, zadní destičky kaput a kotouče sežraný od rezu, předek vyměněn taky i když byl tak na 40%. Má někdo zkušenosti, že by ten katalyzátor byl tak na *neumím psát slušně a brzdy? Na Nissanu jsem najel 100000km a vše bez závady. Nemá někdo šanci sehnat někde levnější katalyzátor ze servisu to je darda a jestli vydrží 50 000km, tak je jedno co tam bude.

• O 4 týdny později...
Odesláno

S katalyzátorem neporadím, ale zadní brzdy jsou katastrofa. Já mám najeto cca 105000km a zadní brzdy jsem už dělal 2krát, originály najely cca 40000, ATE cca 60000, teď jsem dal Bosch tak uvidíme (pokaždé kotouče i desky). Přední jsem dělal cca na 70000km jsou tam ATE a zatím to vypadá že jsou odolnější, než originální co tam byly po koupi 

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, tak už jsem celkem v koncích. Po znova rozvísení kontrolky motoru a přečtení chyby P0420 (malý účinek katalyzátoru) mi v dílně demontovaly katalyzátor, aby provedly kontrolu jestli není prasklý atd... Katalyzátor bez poškození, tak byl pro jistotu vyčištěný proplachem a znova namontován.

Najto cca 800km znova se rozsvítila kontrolka po načtení P0420 stejná chyba na diagnostice nic jiný, žádná závada nic, kontrola výfuku vše o.k. nikde netěsnost. Jelo se na emise a auto bez problému prošlo, tak proč servis stále tvrdí, že je katalyzátor špatný(když emise jsou v pořádku). Na diagnostice nic jiného nezjistíli, katalyzátor funguje a ta kontrolka se rozvsvěcuje co každých 600-800km. Tak to jsem z toho jelen, nerad bych vyměnil katalyzátor a ta kontrolka svítila znova. Autorizáku přestávám důvěřovat, chtějí jen prachy a výsledek žádný.

Odesláno

Originál vydrží to co vydrží, jakákoliv druhoška vydrží ještě méně.

U svého bývalého 308GTi jsem tu hlášku P0420 nechal vypnout v ŘJM u týpka co se věnuje úpravám jednotek.

Dokud to projde na STK tak je asi zbytečný měnit KAT, mám vyzkoušeno na několika autech které průběžně rozsvěcí P0420 tak většinou na emisích projdou a když už ne, je čas na nový KAT 🤣

Odesláno

Ano to máš pravdu, jen mě to trochu *neumím psát slušně*. Autorizák jen krčí rameny a prachy si bere. Chtěl jsem auto prodat po STK a koupit nový vůz Hybrid, ale ta závada je dost blbá na prodej. Asi si ho ještě rok nechám a pak uvidím.

Odesláno
před 2 hodinami, Michael B napsal:

Aditivum tam dávám o jednu nádrž a jezdím na 100 OMW.

dal bych jedno NEBO druhé--100 oktan je aditivovaný z výroby, je zbytečné ještě přidávat sám  :myslim 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím, tak se přidávám se stejnou závadou. Peugeot 2008 1.2 61kW 2019, aktuálně najeto nějakých 78000. Auto od nového, loni měněn řemen na záruku, letos zadní brzdy (na STK neprošlo, koroze). Teď novinka chyba motoru (P0420), zatím smazáno. No příčina pravděpodobně zvýšená spotřeba oleje, za posledních asi 9000 jsem dolil litr. No, to jsem měl koupit turbo abych se alespoň projel. Atmosféra vybrána s ohledem na delší bezproblémový život.

No horší je že fakt netuším co pořídit jiného.

Odesláno

spotřeba oleje je obecně velmi slušná, nic mimořádného, ale ta atmosféra 61kw fakt nejede, máme ho v Oplu a nechce se mi s tím ani pro rohlíky, měl jsem ho s turbem 81kw a ten jede dobře.

Odesláno (upraveno)

lkomarek: Měl jsem kolegu v práci co dolíval 500 ml na 5000 km měl Passata naftu a STK prošel, ale ktěm brzdám ty brzdy reznou klidně po dvou týdnech  neježdění stačilo auto delší trasu projet a dost agresivně brzdit, zrovna jsem to dělal v sobotu 8.11, po třech týdnech neježdění, zadní destičky dřely o kotouče, ale po pár dost ostrých brždění byly čisté ( prostě je musíš vypálit)

Ujel jsem 70 km do Opavy a zpět přes vesničky a města jak je Hlučín, Dolní Benešov,Kravaře a Kozmice

Upraveno uživatelem davidse
Odesláno
před 2 hodinami, ozzy56 napsal:

spotřeba oleje je obecně velmi slušná, nic mimořádného, ale ta atmosféra 61kw fakt nejede, máme ho v Oplu a nechce se mi s tím ani pro rohlíky, měl jsem ho s turbem 81kw a ten jede dobře.

Jede to úplně v pohodě. Na cestování kolem komína do těch 80-100km/h bez problémů. A že mám s čím porovnávat ;) V tom provozu kolem Prahy a v Praze v podstatě ani není nic silnějšího potřeba :myslim 

Odesláno
V 10. 11. 2025 at 13:19, davidse napsal:

lkomarek: Měl jsem kolegu v práci co dolíval 500 ml na 5000 km měl Passata naftu a STK prošel, ale ktěm brzdám ty brzdy reznou klidně po dvou týdnech  neježdění stačilo auto delší trasu projet a dost agresivně brzdit, zrovna jsem to dělal v sobotu 8.11, po třech týdnech neježdění, zadní destičky dřely o kotouče, ale po pár dost ostrých brždění byly čisté ( prostě je musíš vypálit)

Ujel jsem 70 km do Opavy a zpět přes vesničky a města jak je Hlučín, Dolní Benešov,Kravaře a Kozmice

Možná špatně napsáno, nebyly orezlé na plochách že by auto stálo, na protokolu "hloubková koroze" nebo jak to tam uvádí a ano byly hodně. Na autě jsou plecháče tak na brzdy není moc vidět.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...