Přejít na obsah

bohm007

Uživatel
  • Počet příspěvků

    55
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 2008
  • Rok výroby
    2019

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Břasy
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

bohm007's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

14

Popularita

  1. @ozzy56 Ne v pohodě, nerozzuřil Chápu, že nevíš, kolik má kdo zkušeností a vidím, že se snažíš vždy poradit Já kdybych viděl takovou měrku, tak si taky myslím, že je neotřená a hned po vypnutí motoru . Bohužel tohle auto se opravdu nepovedlo.
  2. Ano byla to svolávačka na kontrolu rozvodového řemene a nějakou úpravu SW v řídící jednotce. Určitě nic nečistili ani neměnili, protože celá procedura trvala asi půl hodiny včetně vyřízení papírů. Jenom výměna oleje v rámci servisní prohlídky jim trvala naposledy 8 hodin.
  3. Jezdím už 30 let, opravdu si myslíš, že měřím hladinu oleje ve svahu nebo hned po jízdě? Bylo to měřeno cca půl hodiny po příjezdu, na rovině na dvoře a měrka byla několikrát otřena. Mám fotky ze všech měření asi 10 během celého dne. Ano a hladina byla více než 1 cm nad horní ryskou. Motor začal ztrácet výkon, kolísaly otáčky, při přidání plynu se dusil. To už se mi stalo několikrát a vždy byla vyšší hladina oleje. Než dojedu do servisu, tak se hladina srovná. Ve skvělém autorizovaném servisu v Plzni bylo auto několikrát na testování. Poprvé s ním najeli celých 800m, podruhé dokonce 3 km. Opravdu důkladné testy. Pak se opravdu hecli a ujeli dokonce 30 km ale závada se neprojevila. Takhle mi auto zlobí od začátku, vždy když je zapnuta klimatizace.
  4. Nárůst hladiny oleje pozoruji i u motoru bez turba. Vždy když se mi motor začne dusit a přestane táhnout, tak potom kontroluji hladinu oleje, někdy je to jen pár mm nad horní riskou, jednou to bylo dokonce přes 1 cm nad riskou. Po delší jízdě se hladina zase srovná. V servisu nad tím jen kroutili hlavou a samozřejmě na nic nepřišli. Teď mi začaly zlobit brzdy, jako kdyby to bylo zavzdušněné - první sešlápnutí pedálu nic, pedál měkký a sjede až na podlahu, po dalším sešlápnutí tak akorát, auto i brzdí. Při jízdě po městě a častém brzdění pedál tvrdý a auto stojí hned po sešlápnutí. Tak nevím, jestli to může být ucpaná pumpa na posilovač brzd od rozdroleného řemene? Na svolávačce jsem byl v prosinci, ale v Peugeot Plzeň, tak kdoví, jestli ten řemen vůbec kontrolovali. Oni totiž dokáží při týdenním intenzivním testování vozu (bylo uvedeno ve zprávě) najet pouhých 800m !
  5. Buďte rád, že to takhle dopadlo. Mám 1. generaci 2008 a při lícování předních dveří v autorizovaném servisu mi zlomili sloupek dveří. Pak to opravovali na 2x, protože špatně nastrojili dveře zvenku i zevnitř a obložení odpadávalo. Na problémy s rádiem a displayem mi vždy odpověděli, že to mám brát jako vlastnost. Teď mi něco vyměnili po 2,5 letech, ale moc tomu nevěřím. Jinak sedadlo řidiče nedrží výšku a sjíždí dolů - 3x reklamováno a stále neopraveno. Několikrát jsem chtěl odstoupit od smlouvy, bohužel mám auto na úvěr, takže bych přišel o hodně peněz. Takže za mě Peugeot už nikdy více. A rada pro lidi, kteří by to riskli: sežeňte si dobrého právníka.
  6. bohm007

    Dotyková obrazovka-funkce

    Nene, mám telefon s androidem. Zkoušel jsem to postupně se 3 různými - Huawei, Xiaomi a Honor. Obrazovka zhasíná i když telefon není připojený.
  7. bohm007

    Dotyková obrazovka-funkce

    Ahoj, již od koupě se potýkám s problémy s rádiem Bosch. Po použití telefonu se sníží hlasitost rádia, obrazovka se sama vypne, rádio se během jízdy resetuje, odpojuje android auto. Řešil jsem to opakovaně v servisu, několikrát přehráli SW, pak už jim to ani nešlo, tak mi bylo řečeno, že to mám brát jako vlastnost. Mě se nakonec SW povedlo upgradovat, ale problémy se stupňují. Teď už obrazovka nesvítí třeba celý den, nepomůže vypnout motor, vyndat klíč a znovu nastartovat. Nemůžu tak nic nastavit ani využívat výbavu, třeba parkovací senzory. Občas také po couvání zůstane na displayi obraz auta i když jedu dopředu. Už jsem z toho zoufalý, obrátil jsem se i na zastoupení Peugeotu, ale ti mi dokázali zpět na servis. Tam je ale auto celý den nebo i několik dní a nic s tím neudělali. Máte s tím někdo podobné zkušenosti? Chci už odstoupit od kupní smlouvy, ale prý to není důvod.
  8. bohm007

    Peugeot 2008 ( 2013) syčení

    Dnes jsem byl v servisu na garanci a syčení prý dělá palivové čerpadlo a je to normální.
  9. Ahoj, v prosinci mi měnili na autě převodovku - totálně vysypaná v 25 tisících. Od té doby má můj motor stejný zvuk jako na začátku tohoto příspěvku. Navíc se i dost silně klepe na volnoběh - cca 1cm ve směru jízdy. Vibrace se přenáší i do auta, klepe se volant, pedály, prostě všechno. Nikdy mi zvuk tříválce k srdci nepřirostl, ale před tím byl motor alespoň na volnoběh tichý. Mám najeto 27 tisíc km a motor zní jako diesel těsně před smrtí. Chtěl bych se zeptat, jestli se s tím dá něco dělat, nebo je to u těchto motorů normální? Řešili jste to někdo se servisem? Za týden jdu na garanci a technik se mi bude určitě snažit přesvědčit, že je to v normě.
  10. bohm007

    Peugeot 2008 ( 2013) syčení

    Taky se mi ozývá syčení z pod vozu v místě zadních levných dveří. Myslel jsem, že je to z výfuku, už je po 2 letech pěkně zrezlý. Ale když jsem přezouval, tak jsem vlezl pod auto a z výfuku to nejde. Jde to opravdu z nádrže. Příští týden jdu na garanci, tak se jich zeptám. Je mi jasné, že zase řeknou, že je to normální. Ten zvuk se začal ozývat až letos v únoru. Řešili jste to už se servisem a jak jste dopadli?
  11. Ahoj, Osobně nejsem zastánce puretechu a znovu bych si ho už nekoupil, ale myslím si, že to nebude tak horké. Ty motory se už pár let vyrábí a dává je Peugeot, Citroën i Opel, takže možná jich už pár milionů jezdí. Pokud by ty řemeny byly opravdu špatné, tak by toho byl plný internet. Na českém FB zatím nikdo nepsal, že by se mu to potkalo, jen jednomu člověku měnili řemen v záruce, že se drolil. Je mi jasné, že v ČR by to zastoupení ututlalo, ale třeba v Německu by po pár případech dělali svolávačku. Ahoj Petr
  12. IC West Peugeot Plzeň. No napovídali mi toho spoustu, ale nic nevyřešili. Teď je auto zrovna u nich, letos asi počtvrté. tak jsem zvědavý na co přijdou.
  13. Ahoj, nevím jestli myslíte můj příspěvek. Letos se mi opět stalo, že motor ztratil výkon a vůbec nešel do otáček, jako by se dusil. Tak jsem změřil hladinu oleje (po vychladnutí motoru- cca 2 hodiny po příjezdu) a byla skoro 3 cm nad riskou. Nevěřil jsem vlastním očím, tak jsem měření opakoval asi 20x. Zkoušel jsem i zasunout měrku jen částečně a výsledek vždy odpovídal těm 3 cm. Abych se dostal na risku, mohl jsem měrku zasunout jen ke gumovému O kroužku na spodku plastového držáku měrky. Druhý den se mi vyresetovala řídící jednotka a auto jelo zase normálně. Hladina oleje byla přesně na risce. Nechápu to. Nyní je auto v servisu. Jejich odpověď opět zní: To jste jediný komu se to stalo. Asi to bylo zahřátý. Řídící jednotka se nemůže vyresetovat, to se jen přehřálo rádio. - ráno v 7 hodin, když bylo asi 15°C. Docela se bojím, že v určité situaci přestane pálit jedna svíčka a olej se naředí benzínem, ale kam se potom ztratí? Mám strach, aby se nedostal k řemenu. Mám uzavřenou smlouvu Optiway. Prodejce mi sliboval, že kryje všechny poškození kromě pneumatik na 3 roky. Servisní technik něco hledal v tabulkách, tak jsem se ho zeptal, proč to hledá, že mám Optiway a auto rok a půl staré. On se jen usmál a řekl, že díky Optiway mám jen zdarma garančky, takže výměny oleje, ale na reklamace se vztahuje záruka dle tabulek. Tak nevím, kdo mi lhal. Prostě jsem už rozhodnutý, až to auto doplatím, tak půjde hned z domu. Ahoj Petr
  14. bohm007

    P 2008 - potah na volant

    Omlouvám se, vkládal jsem to z mobilu. Zde by měl být funkční odkaz pro všechny: https://www.aliexpress.com/item/32895668206.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.755a4c4dtV2Ki8
  15. bohm007

    P 2008 - potah na volant

    Včera mi dorazil silikonový potah na volant z Alíku a kupodivu pasuje. Zde je odkaz: https://www.aliexpress.com/item/32895668206.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.755a4c4dtV2Ki8 Ještě jsem objednal jeden, tak pak hodím fotky a porovnám. Škoda, že jsem ho neobjednal před rokem, nemusel se mi origo volant oloupat.
×
×
  • Vytvořit...