Přejít na obsah

Jury06

Uživatel
  • Počet příspěvků

    34
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 2008
  • Rok výroby
    2021

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Mladá Boleslav
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Jury06's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

3

Popularita

  1. Jistě, najdou se problémy u každé značky. Já jen tvrdím že značka u které nelícuje plechařina, značka která není schopná uhlídat kvalitu lakování a to i v místech hůře dostupných, značka která bagatelizuje například pohyby řadící páky atd. je značka nedůvěryhodná jako taková a servis to nezachrání. Trávit čas záručními opravami se určitě nechce nikomu a brát záruční opravy jako standard je nesmysl.
  2. Toto byl můj třetí Peugeot a právě ten propadl na celé čáře. Pokud je někdo ochoten slevit ze základních kvalitativních standardů tak je to jeho volba. Moje nároky na kvalitu provedení exteriéru i interiéru jsou zcela běžně očekávatelné u nového vozu. Dalo by se na to říct na vrch huj ve spod fuj.
  3. Jsem rád, kam přijdu tam radím Peugeot už nikdy více. Sedím ve Škodě a jsem spokojen.
  4. To je myslím jedno pokud tu mluvím o kvalitě, tam se nedá splést.
  5. Je mi jasný že se snaží ojebávat většina ale vím jaká je výstupní kontrola ve Škodě a to od prvního plechu vypadlého z lisu až po měření spár měrkama. Dovolím si tvrdit že ta úroveň je na dost vysoké úrovni. Samozřejmě i tady něco uteče ale já tu zkušenost mám vlastní.
  6. Korejce jsem nikdy neměl tak nemohu soudit, Japonce jsem měl Mazdu 323 a Mazdu 3 a obě naprosto super. Peugeoty 206 a 106 celkem v pohodě. Ač haněný Ital Fiat Bravo tak taky udělal službu a za celou dobu odešel jen motorek stěrače, u dílenském zpracování by se taky něco našlo. Škoda Favorit až na motor katastrofa, Škoda 120 na tu dobu super auto. Posledních 15 let jsem vystřídal krom Superbu snad všechny Škodovky až na současná SUV, za dílenské zpracování dám ruku do ohně a poruchu jsem žádnou řešit nemusel. Netvrdím že nejsou v této kategorii lepší auta ale co se týče kvality a bezpečnosti je to už teď pro mne jasná volba. Zapomněl jsem na stále vlastněného Smarta z roku 2001 který je stále funkční a v provozu
  7. To že mohl mít pravdu ještě neznamená že je to OK. Takto se nemůže chovat mechanik autorizovaného servisu, špatný přístup a špatné lícování které jde určitě minimálně zlepšit. Mlátit víkem a kroutit ho na zámku aby se zamklo je faul. Pokud vím tak víko je na pantech což jsou 4 šrouby, oko zámku jsou dva šrouby, obojí s možností posunu do stran. Francouz na to kašle a lempl mechanik to ani nezkusí, co si potom myslet o zbytku když nejsou schopni vyřešit takovou banalitu.
  8. Spotřební zboží ano ale mělo by splňovat základní požadavky kvality za ty prachy. Nejsem mermomocí Škodovák, měl jsem Japonce, Francouze, Němce ale tento zážitek je vrchol. Ve škodovce měří spáry měrkami a tady zkřížili dveře přes zámek aby tam byla nějaká mezera a pak jsem musel pátejma dveřma mlátit jak za krále klacka. Mám nahraný hovor s mechanikem od Peugeotu kde mi na problém s pátými dveřmi na rovinu řekl že je lícovat nebude že je to u všech aut a že si na to frantíci nehrají, poslední kapka.
  9. Například i zde zmiňované pohyby řadící páky, naprosto špatné lícování pátých dveří, všeobecně lícování plechařiny, ostré hrany na zadní straně madla dveří ve spoji plastů, nedostatečná výplň sedáků předních sedaček a nedostatečné boční vedení sedaček. Hrana střechy v přechodu do předního okna špatně dolakovaná, něco jako vzít to jednou vrstvou sprejem a to ještě s vynecháním. Část prahů černá a v místech pro hever bílý lak, nedostříkáno. Vyhřívání sedaček je taky divné, zapnuto na nejnižší teplotu při čemž teplota kolísá, chvíli hřeje chvíli nehřeje což si myslím taky není dobře. Jinak abych všechno nehaněl tak jízda vcelku OK.
  10. Problém vyřešen. Vzhledem k množství detailů (závad),které jsem během měsíce zjistil a které považuji za nepřípustné u auta za skoro půl mega šel Peugeot z domu. Na pohled pro mne pěkné auto je ve skutečnosti frantíkama vyráběné do do. Na běhání po servisech a uplatňování záruk fakt nemám náladu a tak se vracím k osvědčené Škodě se kterou jsem nikdy neměl problém. Za svůj život jsem vyzkoušel dost značek a typů aut ale ani u jednoho jsem se tak nezklamal. Doporučení pro potencionální kupce je dobře si to rozmyslet.
  11. Zdravím. Má někdo zkušenost s rozměrem rámu pro přední sedačku řidiče u různých výbav ? Jde mi o to že když koupím podsedák(výplň) z výbavy GT tak jestli bude pasovat do Activu. Pátrám po dílenské příručce nebo seznamu náhradních dílů ale zatím marně. To by fakt pomohlo. díky za postřehy
  12. V autě jsem seděl a absolvoval jsem krátkou projížďku a bohužel jsem se spíš soustředil na jiné věci než je sedačka. Vystřídal jsem v životě celkem dost aut různých značek a nikde jsem podobný problém neměl. Když se na to podívám teď tak prostě boční vedení sedáku i opěry je malé což je v zatáčce znát a to že je málo pěny u rámu sedáku mi zase říkají moje otlačené kyčle. To jenom na vysvětlenou k mému dotazu a ano je to nová generace 2008. Než bastlení sedačky z jiného typu bych dal přednost spíš rekonstrukci stávající čímž myslím nové výplně a k tomu směřoval můj dotaz, zda to někdo už řešil nebo má někdo kontakt na dobrého čalouníka autosedaček. jinak dík za reakce
  13. Zdravím. Bohužel mi při koupi tohoto auta unikla nepohodlná přední sedadla. Řeším jen řidiče a tam je pro mne sedadlo úzké, a prakticky bez bočního vedení. Rád bych to nějak vyřešil a tak se ptám jestli to tu někdo neřešil. Mám představu nechat někde udělat nové výplně jen nevím kde by to udělali kvalitně a za rozumnou cenu. Budu rád za každou radu a předem díky.
  14. Čekal bych že bude spodek trochu ochráněný před horšími cestami, jezdím na ryby kde je to většinou horší polňačka a taky že nebude motorový prostor tolik zašpiněný. Jiný efekt si nedovedu představit, neměl jsem nikdy auto s tímto krytem.
  15. Už mi to taky pomalu dochází. Jde o to jestli to přínáší opravdu nějaký efekt aby stálo za to do toho investovat.
×
×
  • Vytvořit...