Přejít na obsah

Michael B

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

Vše od uživatele Michael B

  1. Michael B

    MYPEUGEOT APP

    Ahoj, chci se optat na aplikaci. Dnes mi dělali rozvody+ výměnu oleje atd.... a chtěl jsem to napsat do aplikace jako servis a aplikace se mi nechce spojit. Stále to ukazuje aktualizaci dlke časové osy a servisní úkony ani zápis se všech servisů tam není. Nevíte někdo co s tím je. Jízdy a ostatní to načte bez problémů.
  2. @ChouLu no myslel jsem si to. Jinak to vyrobit pokud bych měl rozměry je hračka, dělal jsem mnohem složitější věci jak pár pásovic s drážkou. No nic budu to muset udělat bez toho jak u všech aut. Tak díky a mějte se.
  3. Asi máš pravdu ten rozdíl není zase takový. Ty máš přístup k těm přípravkům? Nebylo by možné je zapůjčit nebo odfotit a napsat rozměry. Výměnu bych si provedl sám, dělal jsem rozvody na několika autech i bez přípravků. Díky.
  4. To mi řekl technik, že prý mění takhle všechno. Když koupíš jen základní sadu jsou tam řemen, kladka a volnoběžka(třeba z Autokelly INA je za 1800,- po slevě). Těsnění atd.. záleží jak to rozděláš a v jakém je to stavu. Celou sadu i těsnění a ostatní mohu mít přímo z Peugeotu za 3000,-Kč, ale nevím jestli to není zbytečné.
  5. Ahoj, tak dnes jsem absolvoval kontrolu v Peogeotu na svolávací akci z důvodu řemenu. Přehráli řídící jednotku a udělali kontrolu řemenu( prej je v toleranci a nebobtná) a vše ostatní je v pořádku a prej nemusím mít strach s tím jezdit. Auto bude mít 6 let, tak mi to doporučili pro jistotu vyměnit dle nového nařízení 6let/100000km. Takže příští rok mě čekají rozvody nebo spíše kladka, napínák a řemen (sada od INA). Jinak po tom přehrání mi příjde auto trochu lenivější než předtím, tak to by mě zajímalo co tam z důvodu emisí atd... nahráli?
  6. jj to je úpřesně on co tam mám, jen je mi divný jak je možné, že tam, je zrovna tenhle a ten se tolik neloupe oproti původnímu. A výroba byla 2016 a meněný nebyl to jsem si zjistil u prodejce i v servisu. Sice dle servisu by měl být lepší, že se neloupe a nedělá takový bordel v motoru, ale stejně je na výměnu. Tak to soudruzi ve Francii stejně posr...., měnit rozvodový řemen po 6 letech to je jak před dvaceti lety.
  7. JJ máš úplnou pravdu, asi se podívám také po nové značce. Volal jsem si před chvílí s technikem, kde jsem auto kupoval dal mi také za pravdu, že jsou sami z toho nešťastný, ale že už vědí jak to aspoň hlídat, když budeš jezdit do autorizáku. Navrhl mi udělat ty rozvody za 10 000,- Kč, tak jsem mu poděkolval a to si je udělám radši sám za 3 000,-Kč, ale pěkně mě to *neumím psát slušně* to chování od Peugeotu. No aspoň je slušnej a nabídl mi celou sadu na opravu za 3 000,- Kč v rámci dobrých vztahů a že nazanevřu na Peugeota. Jo jinak prej tam teďka dávají sadu od INA - Schaeffler, ale taky nevědí jestli to tech 100000km dá. Fakt dneska se na něco spolehni je to fakt hrůza, nekupuju auto jako spotřební zboží, ale na několik let není to zadarmo.
  8. Po záruce jezdím do auto moto servis co je ve městě a dělá tam skoro všechny značky a mám vše zapsáno v servisce. Nikde není povinost po záruce do autorizáku jezdit a dle vyjádření ČOI za vady zodpovídá výrobce, když je dodržen pravidelný servis na autě. Výměna oleje byla vždy za předesaný Total 0-30W a do 10000km, takže podmínka byla splněna. Ten řemen je na výměnu to je jasné, ale po 38 253km to není tak kritické jak na tech videjích, kde je úplně rozpraskaný nebo ulámaný. Stejně je to bordel člověk si koupí auto s přesvědčením, že má 10 let pokoj a 150000km a oni ho prostě napálí, no chtěl jsem příští rok do nové 2008, ale to radši do japonce nebo číny. Jen by mě zajímalo co tam teď Peugotu dávají za značku řemenu a proč mění kladku a napínák, který má životnost 100000km dle nových podmínek? Jinak ten povrch není oloupaný, ale je to typ řemenu, poslal jsem fotku na rozbor a bylo mi takto odpovězeno, že pokud má řemen do 16,6mm je to v pořádku ( takže je vidět že co servis jiný názor). Spíš mi šlo o to čerpadlo a sítko, aby se nestalo že motor přestane jet. Rozvody u toho motoru je hračka dělat to se dá zvládnout i bez zvedáku. Zase na druhou stranu to mají vymyšlené docela dobře, když si vzpomenu na BMW, Audi nebo japonce tak to už bych teď nechtěl dělat.
  9. Takže nes jsem volal do třech a nikde nemají do pátku volno, tak jsem si vzpomněl na mladé léta , když jsem dělal servis aut a motorek a zase pod auto lehnul. Koupil jsem nové abych měl pokoj a stejně musím. Po všech videjích a článcích mi to prece nedalo a spoléhat na keci ze servisu se mi nechce, tak jsem se do toho vrhnul sám. Sundal jsem víko a změřil rozvoďák na pěti místech a má 16,5 popraskaný není a zuby vypadají taky dobře, ale je vidět že se už trochu začíná vydrolovat. Bohužel nápis na něm není, abych zjistil co tam dali za *neumím psát slušně*ku (předpokládám Dayco). Po kontrole rozvoďáku jsem se ještě vrhnul na vanu a kontrolu sítka vše naprosto čisté, až na několik kousků. Takže a mě si myslím že je pouze taková histerie. Pokud člověk mění olej do 10 000km, tak je asi vše v pohodě já jsem zatím vždy ho vyměnil do 10 000km. Bohužel se podle vyjádření servisu k tomu Peugeot staví dost bídně, takže pokud nejezdíte do autorizáku po celou dobu, tak prej není šance za bezplatnou výměnu. To mi řekli dva servisy, prostě to jsou *neumím psát slušně*y mají vadu a oklamali zkaníky lživou informací a ještě se brání servisem. Při tom nikde není napsaný, že po záruce musím do autorizovaného servisu. Přikládám pár fotek. Tak hlavně klid a ať vám to jezdí.
  10. No když vidím jak provádí servis ve W na naše auta, tak radši věřím autoservisu, kde dělá poctiví automechanik. Tato závada přece není moje chyba, ale chyba výrobce, že mě oklamal už při koupi, kde je v servisních podmínkách 150000km a 10 let výměna. Takže by to mělo být v zájmu automobilky se starat o své auta. Myslím že v soudním sporu, když by to auto teď kleklo musím vyhrát. Bohužel nemají čas se ani kouknout na ten rozvoďák. U motorky mi ze Suzuky poslali dopis na svolávačku cca 3 měsíce co byl zjištěn problém a u Peogeotu se to řeší minimálně dva roky. Jinak nikde není povinost jezdit do autorizovaného servisu po záruce.
  11. Ahoj, tak jsem zjistil v aplikaci, že se mě týk svolávací akce na rozvoďák. Kdybych neměl aplikaci asi by mi to nikdo neřekl a spokojeně jezdil. Servis mi dělá místní servis a autorizák nenavštěvuji. Dnes jsem volal do servisu, abych se objednal a nemají volno a v pátek mám odjet na dovolenou do Chorvatska a jsem tak trochu ve stresu. Koukal jsem nalévacím otvorem na řemen a příjdemi takový trochu z boku okousaný( vydrolené kraje), tak se budu modlit aby to vydrželo dovolenou a pak na servis a to mám poctivích 38245km a olej měním po 10 000km. Když je to výrobní vada a něco se mi posere posere je to na Peugeot nebo to vše cvakám já? To kdybych věděl při koupi vozidla, tak radši koupím znova Hyundai. ž o někomu měnili na záruku?
  12. Michael B

    Dotyková obrazovka-funkce

    Tak v aplikaci My Peugeot nemám žádnou položku dotyková obrazovka a na stránce co píše zzipCZ mi to pouze píše soubory ke stažení a přitom tam žádné nejsou. Tady je fotka systému v autě.
  13. Michael B

    Dotyková obrazovka-funkce

    My Peugeot jsem si stáhl na nový mobil, tak jen to ještě musím připojit k autu a vyzkoušet. Na tech stránkách co poslal zzipCz jsem byl a nějak jsem to přesně nenašel, tak to zkusím ještě jednou.
  14. Michael B

    Dotyková obrazovka-funkce

    A kde si tu aktualizaci vzal. Já dle mého Vin jsem nic na strankách nenašel na aktualizaci radia.
  15. Michael B

    Dotyková obrazovka-funkce

    o.k. dnes to skusím doma. Zatím díky.
  16. Michael B

    Dotyková obrazovka-funkce

    Nejde mi to otevřít. Já mám ještě verzi bez navigace ta byla až od r. 2017.
  17. Michael B

    Dotyková obrazovka-funkce

    Ahoj kluci kde se dá sehnat ta aktualizace a klíč? Nám poslední dobou to rádio nějaké divné. Po vypnutí motoru a vypnutí radia mi nezůstane nalazená stanice a vždy to ladí novou, při použití USB a flashky mi to vždy při spuštění začne hrát první písničku z první složky i když předtím to hrálo třeba 20 písničku z třetí složky. Vymaže se i náhodné přehrávání a ostatní nastavení. Měl jsem auto na servisu před dovolenou a nevím co dělali, protože bylo vše co bylo nastavené v radiu smazané a musel jsem vše nastavit znova, ale právě to začalo dělat toto. Moc díky za rady.
  18. Díky za odpověď, no nemyslím si že dělají diagnostiku jen tak většinou si to musíš zaplatit. Svíčky mi vyměnili při koupi i měnili olej. Najel jsem od koupi 3750km. Total tam dávají když je auto v záruce pak tam lejou kde co.
  19. Ahoj, mám na autě 21500km a mám mít teď druhou prohlídku. Nevíte někdo, kde by se dal stáhnout seznam servisních úkonů na druhou a třetí prohlídku. Chci udělat servis jinde a né u Peugeotu, protože mi příjde nesmyslné platit 2x tolik za práci a ještě si brát dovolenou a jet 30km, když auto je po záruce. Moc díky.
  20. o.k. díky, nebyl jsem na internetu.
  21. Chi se optat neví někdo kde je spínač na vnitřní osvětlení ve dveřích? Dřív byl vidět při otevření dveří, ale na 2008 nic není, tak si myslím že bude v zámku, ale než rozdělám dveře lepší se zeptat. Chci si namontovat světlo do dveří, aby při otevření svítilo a byly vidět dveře, již několikrát se mi stalo, že jsem otevřel dveře a bral nákup a večer při tmě mě málem sejmul na kole. 3008/5008 to má pěkně udělaný, tak to chci taky provést.
  22. Ahoj Ježku jsem na to úplně stejně. Já tankuji již pouze od Benziny 100 okt. benzín a super. Spotřebu mám teda trochu vyšší, ale to asi proto že se rád svezu a využívám turbo. Jinak i30CW jsem měl taky a 2008 je lepší. Já mám na víčku pouze 98 nebo 100 tech 95 je škrtnutý a v návodu je nedoporučený.
  23. Michael B

    Výběr motoru 2008

    Super, tak asi odzkouším jiný telefon. Myslím že bude problém v telefonu s tou hláškou. Telefon se připojí, ale pokaždé chce povolit seznam jmen i když předtím se třeba třikrát připojil.
  24. Michael B

    Výběr motoru 2008

    Tak to blahopřeji. Pro nás kteří by to třeba chtěli byla by možnost napsat nějaký návod. Mohl by si založit vlákno, protože si myslím za ty peníze by to asi nebylo špatný a našlo by se dost lidí a nemusel by si to psát dokola. Kdyby si tam i hodil fotky montáže atd,... PS: měl bych na tebe dotaz, co mě štve je když spojím telefón s radiem tak to po každý chce povolit seznam a když dám příště nezobrazovat, tak to stále otravuje. A pokud nastoupím 5x mám pětkrát SMS a to mě ser... Mám Hauwei Y6 PRO. Myslím, že to asi bude telefonem......
  25. Michael B

    Výběr motoru 2008

    Teda koukám na to jak si to bravurně vyřešil. Můžeš pro nás ostatní to popsat trocu lépe. Kde to koupit, co koupit atd... Pokud by ta insvestice byla co říkáš asi bych do toho také šel.
×
×
  • Vytvořit...