ozzy56 Odesláno 6. leden Odesláno 6. leden energeticky by to bylo asi šul nul, ale kolik pitomců by nespadlo ze střechy Citovat
Milan+ Odesláno 6. leden Odesláno 6. leden (upraveno) Tak jdu pro radu,chtěl bych si pořídit něco na občasnou kontrolu fve v zimě na ploché střeše, abych tam nemusel lézt, přeci jen ten železný žebřík bývá nahoře dost omrzly. Co by bylo za nějakého dronika vhodné? Něco v rozumné cenovce. A aby to nemuselo mít papíry. Upraveno 6. leden uživatelem Milan+ Citovat
Péťa Odesláno 6. leden Autor Odesláno 6. leden Začněme tím, že legálně u Tebe doma v podstatě nevzlétneš. Budou sousedi v pohodě, že tam létáš? Jinak s nějakým malým DJI neuděláš chybu. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 6. leden Odesláno 6. leden Tak se sousedy je to v pohodě, tady taky naproti létá,a fve bude kamarad dělat i sousedce,tak proto bych to chtěl. V zastavěné oblasti se nesmí létat? Citovat
Péťa Odesláno 6. leden Autor Odesláno 6. leden Není to zase tak jednoznačné, ale pokud by jsi chtěl dodržet vše, tak v podstatě nevzlétneš Ale zase se to asi nesmí tolik prožívat. https://letejtezodpovedne.cz/vse_o_letani/kde_mohu_letat/provoz_dronu_ve_meste https://dronemap.gov.cz/ Pepito ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 6. leden Odesláno 6. leden Něco levného by jsi doporučil. To vzletne jen párkrát v zimě. Citovat
Péťa Odesláno 6. leden Autor Odesláno 6. leden (upraveno) 233€ ??? Ale je to takové holátko... Co chceš na těch panelech kontrolovat? Upraveno 6. leden uživatelem Péťa Citovat
Milan+ Odesláno 6. leden Odesláno 6. leden (upraveno) To je pro mě zbytečně moc,vzletne to ze zahrady okoukne a půjde dolů,létat jinde nehodlám. Víceméně kvůli sněhu, ja na ně ze zahrady vůbec nevidím. Upraveno 6. leden uživatelem Milan+ Citovat
Vena garážmistr Odesláno 7. leden Odesláno 7. leden A nebylo by jednodušší tam na té střeše udělat nějakou konzoli na kterou by jsi umístil nějakou dohledovou kameru a přes ní to prohlídnul? Charlie 607, Pepito, pavelu96 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Péťa Odesláno 7. leden Autor Odesláno 7. leden Jestli to je pro tenhle jediný účel, tak má @Vena garážmistr garážmistr pravdu. Dej tam nějaký levný TP-LINK a můžeš se dívat i z teplé postele. Milan+, pavelu96 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 7. leden Odesláno 7. leden @PéťaTaky mě to napadlo.Ale k tomu bude zase muset jít určitě kabel? Tam mi WiFi asi nepojede. Péťa ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 7. leden Odesláno 7. leden (upraveno) Maji chlapi recht.. dohledova kamera bude lepsi napad jak dron... ..aby ten dron k necemu byl ... bude aspon za 12 a vic tisic.... .. a s necim takovym slehnout o zed nebo o panel nechces.... ..zvlast, kdyz s tim nebudes litat pravidelne... Upraveno 7. leden uživatelem BubakGS Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 7. leden Odesláno 7. leden Tak Wi-Fi se dá dát někde blízko těch panelů. Já mám třeba Wi-Fi u dveří do sklepa situovanou na zahradu, kterou mi to bez problému pokryje. A jak píší kluci, tak to bude nejlevnější a dostačující kontrola. Citovat
Lihous Odesláno 7. leden Odesláno 7. leden Inspekce jsem dělal několikrát především ploché střechy tak že pohoda létáš jen tam a zase zpátky s přesahem snímaného videa létalo se pomalu .... šikmá střecha byl už trošku problém ale to se létalo na Yuneec H .... šesti motorová klidná potvora .... Potřeba jen tu a tam se podívat stačí - kamera buď statická a nebo klidne otočnou se zoomem .... Spíš jde o cenu rozlišení ... Mám jednu v garáži a tam i s "opakovačem" signal WI FI byl špatný tak jsem to řešil kablikem - anténu mám venku a funguje celkem v pohode. App v Mt vlastne odkud koliv .... Otočná se zoomem je už náročnější na signál hlavně pro ovládaní dost často je velké zpoždění ale i tak se dá - a bonus je noční vidění to je fajn věc. Ale oproti dronu jde jen o statické umístnění - pohled z jedné strany ... atp. Nic méně nepředpokládám potřebu několika kamer do "kříže" není to elektrárna někde v "polích" .... Citovat
Milan+ Odesláno 7. leden Odesláno 7. leden před 8 hodinami, Péťa napsal: Jestli to je pro tenhle jediný účel, tak má @Vena garážmistr garážmistr pravdu. Dej tam nějaký levný TP-LINK a můžeš se dívat i z teplé postele. Tak asi jo,jen ne v tomto počasí. A Budu muset natáhnout z prádelny větračkou co mi jde ze střechy fve napájeci kabel pro zdroj a krkačkou s TV svody protáhnout ten LAN kabel,ten mi bude muset kámoš nasvorkovat. U mě na patře mam jeden z routeru volný. Tak jen spojka. Tak by to mohlo fungovat. Pepito, Péťa, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 7. leden Odesláno 7. leden No já jsem to tak jen plácnul protože v tutech věcech jsu panic neznalí ale selským rozumem mi to dává smysl neb já bych to klidně udělal i z nějaké sestavy couvací kamery a k tomu připojitelného monitoru což někde na Temu apod. jsou stokorunové položky. Protože potřebuješ mrknout na ty panely jednou dvakrát za týden jestli na tom není moc prachu případně sněhu když se ti bude zdát že to nevyrábí. Kdežto dron i nějaký obyčejný jde do tisíců a je to jako každé podobné zařízení i když se ho naučíš ovládat tak jen praxí to bude použitelné zařízení. Citovat
ChouLu Odesláno 7. leden Odesláno 7. leden Dron je zbytečná složitost a bastlit to z kamerky a displaye s nízkým rozlišením nemá smysl FHD kamera s cloudem se dnes nechá koupit do litru.. a dá se na to koukat odkudkoliv Dave_k a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 8. leden Autor Odesláno 8. leden V 7. 1. 2026 at 15:13, Milan+ napsal: Tak asi jo,jen ne v tomto počasí. A Budu muset natáhnout z prádelny větračkou co mi jde ze střechy fve napájeci kabel pro zdroj a krkačkou s TV svody protáhnout ten LAN kabel,ten mi bude muset kámoš nasvorkovat. U mě na patře mam jeden z routeru volný. Tak jen spojka. Tak by to mohlo fungovat. Stačí LAN a PoE napájení, nemusíš pak tahat žádnou elektriku. DATART má teď jednu skoro zadarmo: Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. leden Odesláno 8. leden (upraveno) @Péťa Co je to to PoE napájení? To bere z toho LAN? Jestli jo,dá to ten můj router? Upraveno 8. leden uživatelem Milan+ Citovat
RichVa Odesláno 8. leden Odesláno 8. leden (upraveno) Ano je to tak: Napájení kamer pomocí technologie PoE (Power over Ethernet) umožňuje přenášet data i elektrickou energii jedním ethernetovým kabelem, což zjednodušuje a zlevňuje instalaci. Pokud Tvůj router nemá přímo PoE (tzn. neumí pustit napajení do ethernetu což je většina), tak to nahradíš injektorem nebo adaptérem. Pro kameru Ti stačí výkon cca 15W. např. https://www.datart.cz/poe-injektor-ubiquiti-u-poe-af-u-poe-af-bily.html?gad_source=1&gad_campaignid=23000719363&gbraid=0AAAAAD6mxUwNEkqaJHpj1CIWLULGucydD&gclid=Cj0KCQiAyP3KBhD9ARIsAAJLnnb_y3eaeEd1h8Y9SD_j6O-duhF_x1KF2v3ndS3ss9xTrNmdp249-AMaAkD7EALw_wcB pokud nemáš zdroj nebo pak např. https://www.mironet.cz/mikrotik-gigabit-injector-poe+dp230199/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21449504129&utm_content=Cj0KCQiAyP3KBhD9ARIsAAJLnnbONUDX2TzA4hFD2VEQ39t4_rNZtd8nnHj_qIS7WC6vJK_5fQp0iRMaAu7eEALw_wcB&gclid=Cj0KCQiAyP3KBhD9ARIsAAJLnnbONUDX2TzA4hFD2VEQ39t4_rNZtd8nnHj_qIS7WC6vJK_5fQp0iRMaAu7eEALw_wcB&gad_source=1&gad_campaignid=21449504129&gbraid=0AAAAAD3mp_cw5RVs4bfhJBBkwJbrCi4ci pokud máš odpovídající zdroj a pouze potřebuješ dostat patřičné Volty s mAmpérami do vzdáleného zaříze po drátě Upraveno 8. leden uživatelem RichVa Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.