sitler Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 Nejak nerozumim, ze to zdechlo kvuli baterce? To to uplne prestalo mit elektriku? Jinak to nezastaveni a nepomoc... to je dost husty no. Pritom staci se jen zeptat, tim spis, kdyz tam jsou nejaky decka.
BubakGS Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 ...no tvl, to me jeste nikdy nenapadlo, ze u benzinaku muze takhle totalne chcipnout vsechno a pak to v zatacce neudrzis na silnici a bez elektriky ani nic neudelas s automatem.... ..klika, ze jste celi...
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2025 Autor Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) Tak altík to sám neutáhne. A baterce očividně něco je, už 2x se dostala k 10V. Alternátor normálně dobíjí. Nevím, doteď se nic nedělo, najednou se baterka začala sama přes noc vybíjet (pokles 0.6v i když nebyla zapojena k autu, to je moc). Baterku jsem na radu prodejce nabil, včera večer měla 13.6V, dnea ráno při montáži do vozu 12.6. Za jízdy najednou vše zhaslo, nehoda, mám teď v autě multimetr, naměřil jsem 10.2V. Tak mě kluci nahodili boosterem, najel jsem na podval a auto je teď u baráku. Nevím, stalo se, je to jediný co mě napadá, než začala kravit baterka, auto najelo denně 200km bez problémů. Teď už je to jedno. Ale u hatchbacku když měla žena Ko baterku tak to taky na altík nejelo. Prostě to zdechlo a nazdar. Příští sobotu jedu pro 807. Nebudu tohle držet. Než se to dá do kupy, bude muset tohle postačit, pak nechám přehodit lpg systém a 307 půjde na díly. Upraveno 13. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ
sitler Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 to se prave divim, ze to altik neutahne sam. Altik by prece mel utahnout cely auto + dobiti baterky + tam mit jeste malou rezervu, ne? Leda by ta vysypana baterka pusobila jako az moc velky odpor nebo spotrebic, ale stejne...
Akoc Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 V tej batérii musí byť slušný skrat - možno len občasný, a preto sa dá niekedy nabiť doplna.
BubakGS Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) @sitler ..ono ani za casu krale klacka, kdyz jsem drandil schade hundrtem nebo pozdeji fakem (Favorit) ... tak mi taky odesly baterky... ..ale ne takhle naraz a pokazde jsem na posledni volty doplachtil domu.... Samotny dynama/altiky neutahly ani tehdejsi auta s jednoduchou elektrikou.... ... dneska v modernich autech - el. posilovac rizeni, el. cerpadlo paliva, ..elektrika ovladajici automat ..... nechtel bych zazit to co VojtouNerCZ takhle naraz .... Riftera bych bez posilovace s bloklou prevodovkou a chciplym motorem taky neprepral.... Upraveno 13. únor 2025 uživatelem BubakGS
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2025 Autor Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) No poprvé jsem ji nabíjel chytrou nabíječkou celou noc a nehla se, tak jsem jel do obchodu. Tam mi řekli, že to chce pořádnou nabíječku, tak jsem ji dal na starou komunistickou trafačku, ts to tam prostě prala. Tady je na elektrice závislý vše. Převodovka, servo je elektrický... Neuděláš nic. Upraveno 13. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ
Medvěd Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 před 55 minutami, BubakGS napsal: @sitler ..ono ani za casu krale klacka, kdyz jsem drandil.... Já jsem takhle naprosto bez dobíjení jezdil celej den s naftovou dodávkou Mazda E 2200. Ráno jsem jí u hotelu nahodil přes kabely z auta hoteliéra a pak už jsem jí celý den nechcípal - vždycky jsem jenom vyběhl na krám, že potřebuju, aby si knihkupec došel vybrat k autu, já mu našel co si objednal a on si to pak sám odnesl do obchodu a já pokračoval dál. Tehdy se nemuselo trvale svítit a já nakonec dojel až domů (pravda stěrače už moc stírat nechtěly a poslední půlhodina jízdy už za šera docilila toho, že mi světla při parkování svítila jako bludičky. Druhý den už holka přes kabely nečapla a tak se vedla k elektrikářoj na odtahu. Fotky tý 307y mě po pravdě celkem překvapily - asi další důvod podporující můj odpor k automatický převodovce (u manuálu vyšlápneš spojku a i když nepůjde servo, tak s tím něco uděláš)
BubakGS Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 ...ale jo, ta stara Mazda nemela nemela zadny z dulezitych subsytemu na elektriku. Jako kazdy stary naftovy auto.... ...dokud to melo palivo, tak to vrcelo .... Medvěd ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2025 Autor Odesláno 13. únor 2025 Nafta je trochu jiná, kor stará. Defacto je tam vše mechanický, elektriku potřebuješ jen na start a světla. Medvěd a BubakGS ohodnotil 2
Roman Bazi Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) Já tedy nesouhlasím s tím, že to alternátor neutáhne. To by se baterie nikdy nedobila. Alternátor zvladá spotřebiče i dobít baterii. Píšeš baterie stará půl roku. Tam bude někde jiná závada. Toť můj názor. 307ma, které nejde alternator, umírá postupně za jízdy. Nepravidelný chod, cukání. Na vadnou baterii jezdí, jen nenastartuje. A pokud by docházela energie, zase by to auto dalo vědět dopředu. Cukáním. Malým výkonem. Jinak Ti tu situaci nezávidím. Neovladatelné auto, to je zlý sen. Upraveno 13. únor 2025 uživatelem Roman Bazi ozzy56 a Péťa ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2025 Autor Odesláno 13. únor 2025 Hele jak říkám, u hatchbacku se to stalo taky. Je teda pravda, že moje 307 jede dál jak píšeš. Možná rozdíl automat manuál? Nevím. Nicméně i v obchodě mi řekli, že baterka je prostě špatná ale mám ji zkusit natvrdo nabít. S tím, že jsem měl dnes dojet na měření elektrolitu a baterku by případně vyměnili. Navíc baterka, která samovolně klesne o 600mV za noc a za 4 dny co auto stálo byla na 10V, není za mě v pořádku. Pozdě.
Medvěd Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) před 5 hodinami, BubakGS napsal: ...ale jo, ta stara Mazda nemela nemela zadny z dulezitych subsytemu na elektriku. Jako kazdy stary naftovy auto.... ...dokud to melo palivo, tak to vrcelo .... Máš pravdu, i VW T4 2,5 TDI 65 kW to uměl Upraveno 13. únor 2025 uživatelem Medvěd BubakGS ohodnotil 1
Roman Bazi Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 @VojtouNerCZ Je to záhada. Dal bych baterii na nabíječku a pak na zátěžový test. Zajímalo by mě, co by to s ní udělalo. Koupíš 807. Co bude s 307?
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2025 Autor Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) Jak jsem psal, baterka byla u prodejce, tam měřili na zátěž a napětí + taky altík, vše OK, ale naměřili špatné hodnoty elektrolitu. Doporučili mi ji nabít ne chytrou ale obyč nabíječkou a druhý den přijet na kontrolu. No, nedojel jsem. Bohužel. Nicméně když jsem teď baterku nabíjel obyč trafačkou, tak poměrně rychle nabíječka ukazovala nabíjecí proud 0A a ráno jsem ji napojil na chytrou, tak psala také 0A ale ukazovala nízkou kapacitu. 307 dám prozatimně do kupy, vzadu do zavařím, aby šel nasadit nárazník a lampy, vepředu porovnám držáky, dám nový světlo, blatníky, nárazník, mám to k dispozici v černé barvě. Možná jedny dveře na levé a druhé na pravé, ty mají celkem ostrou hranu. Zatím bude jezdit, dokud nebude hotová 807. Pak se uvidí, co dál. Odstrojil jsem to a nevypadá to tak hrozně, když si s tím trochu pohraji a nebudu řešit estetiku, za pár to dám do kupy a auto bude jezdit, troufám ai říct jako doteď. Nápravy atd jsou netknuté. Takže buď nechám 307 manželce na ježdění s dětma do školy, a 807 bude sloužit na výlety, nebo necháme 807 a 307 půjde na díly. Třetí auto sw vždy hodí. Upraveno 13. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ BubakGS ohodnotil 1
PaKr Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 Celou dobu si říkám, že do toho obchodu už bych asi nešel. Hlavně pro zachování zdraví toho prodavače Spíš než automatu se budu bát, až místo mechanického řízení bude elektro převod. Bez serva to dám, však jsem bez něj nějakou dobu jezdil, ale chápu, že když je to nečekaný, je to horší. Však červený málem taky dlouho nejezdilo, když se před zatáčkou zamknul volant... Jinak se můžu podívat, jestli něco nepřibylo v "sekáči", co to je za odstín? EZCR ?
VojtouNerCZ Odesláno 14. únor 2025 Autor Odesláno 14. únor 2025 (upraveno) Díky za nabídku, ale už se rozhodlo Jelikož po kontrole tomu autu defacto "nic" není (nejhorší je rorervaný blatník vzadu a ohnutá vzpěra vepředu, nic, co bych nevyřešil), tak si s tím trochu vyhraju. Poskládám to z dílů z černýho dárce, kterej stojí u kolegy a čeká na vrakáč (takže si z toho můžu vzít co chci, on za to nic nechce), opravím dolíky, rejhy atd. Chvíli to pojezdí, než se naskytne teplejší počasí a místo v dílně, pak auto odstrojím, pořádně srovnám, obrousím a nalakuju raptorem. Barvu si ještě manželka vybere. 807 beru tak i tak, beztak jsem po ní pokukoval, jen jsem nečekal, že to budu řešit tak na rychlo. Podval už je domluvenej, kolega s mulťákem taky, takže za tejden tradá do Zlína. Takže si z toho udělám takový zkušební projekt Upraveno 14. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ thorr001, ozzy56, BubakGS a 2 další ohodnotil 5
thorr001 Odesláno 18. únor 2025 Odesláno 18. únor 2025 držím palce, dej vědět co ta 807ka, občas koukám po něčem kde by se vzadu vešly 3 dětský sedačky a 807ka/C8 je podle mě nedoceněný auto s fajn poměrem cena/užitná hodnota
dracekvo Odesláno 18. únor 2025 Odesláno 18. únor 2025 (upraveno) Ono to může dobíjet a někdy nemusí. Už jsem to viděl, když byly špatný uhlíky, nebo regulátor. A to auto na baterku funguje nějakou dobu. Pak klesne napětí pod určitou mez a vypnou se v autě jednotky a všechno zhasne. Jen by asi měla svítit kontrolka dobíjení (ale nemusí). Jen čistě ze zvědavosti. Když ti vypadnul v zatáčce posilovač řízení. Držel si volant oběma rukama, tak jak se má? Protože je mi divný, že by jsi to neutáhnul. Ty auta jsou navrhnutý tak, že i v případě výpadku to jde nějak ovládat. A do budoucna. Jak začne baterka zlobit, tak je nejlepší ji okamžitě vyměnit (hlavně v zimě). Ona může klidně zdechnout z ničeho nic. Přijedeš někam zaparkuješ. Přijdeš a je tma. Co pak nekde s dětma v zimě dělat. To je lepší okamžitě vytáhnout 1500,- a koupit novou baterku. Upraveno 18. únor 2025 uživatelem dracekvo VojtouNerCZ, dýzl a Péťa ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 18. únor 2025 Autor Odesláno 18. únor 2025 @thorr001díky. 807 má jetý prahy (jeden málo, druhej je horší), opět to není nic, co bych nedokázal sám vyřešit. Případně je za opravdu dobrý peníz, takže pokud bude jako celej OK, nějakou kačku pustím klempíři. 3 dětský sedačky narvu do druhé řady v 307 sw. Není to úplně echt, zapnout pás je horší, ale jde to. Proto pro nás má 307 sw poměrně velkou hodnotu v poměru co tam narvu, co odveze, servisní náklady a cena samotné 307. thorr001 ohodnotil 1
Recommended Posts