VojtouNerCZ Odesláno 22. leden 2025 Autor Odesláno 22. leden 2025 (upraveno) V pondělí výměna topení v kabině, teklo mezi těma nalisovanejma žebrama. Dnes výměna ventilů a oleje v automatu. Šlo to docela hladce, ve výsledku na tom nic není. Jen jsem si musel jet koupit čtyřhran na výpušťák, klika byla moc měkká xD Vymontoval jsem celý blok, rozebral, vyčistil, vyměnil oba hlavní ventily, na magnetech bylo trochu špon, nic hrozného, vypustil olej, ten taky nevypadal nijak zle. Doplněno 3 litry čerstvého a podle postupu srovnaná hladina. Auto řadí rychle, hladce, nekope a neprokluzuje. Uvidíme, jak dlouho. A nakonec nebyla ani nutná aktualizace sw v jednotce motoru, dorazil mi starší typ ventilů. Do budoucna to bude chtít shodit převodovku, vyměnit gufera (teče buď z převodovky nebo na klice), vyměnit gufera poloos, shodit rozvody, vyndat vačky a znovu podlepit to uchycení vaček, vzlíná tam olej. Nijak extra jsem to nefotil, začal jsem v 8 a teď ve 13 hodin muselo být auto opět v provozu, ale kdybych nesundaval blok kvůli čištění, dá sw to do hoďky udělat. A jde to krásně udělat s autem na zemi, bez sundání nárazníku. Upraveno 22. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607, Roman Bazi, regius a 1 další ohodnotil 4
VojtouNerCZ Odesláno 23. leden 2025 Autor Odesláno 23. leden 2025 Tak se podařilo rozlousknout, čím je způsobený problém s automatickýma stěračema. Na autě bylo od výroby poměrně speciální sklo, modré, akustické, antireflexní, s pruhem a nějakou vrstvou okolo senzoru (viz foto). Tyto okna byly později nahrazeny jinými, a tyto typy se nedodávají. Je tedy nutné sehnat deštový snímač z vozu, na kterém bylo od výroby klasické zelené okno, které tyto vrstvy nemají.
Charlie 607 Odesláno 23. leden 2025 Odesláno 23. leden 2025 Senzor tu na autě mám, jestli si umíš vytahnout z VINka jestli je tam to co potřebuješ...
VojtouNerCZ Odesláno 23. leden 2025 Autor Odesláno 23. leden 2025 @Charlie 607klidně ho sem hoď, juknu na to
P607Olda Odesláno 23. leden 2025 Odesláno 23. leden 2025 (upraveno) Automat stěračů: jediný, který fungoval, byl na 406 z roku 97, mmch byl to obdélník asi 5 x 1 cm, asi jako máš ty. Od té doby jsme měli ve firmě desítky Peugeotů (i 607, 4007=Mitsubishi, mnoho 308, 5008 MPV i SUV) a nefunguje žádný. Ani na novém skle, ani po výměně. V servise prodají nové stěrače za 1000 a nefunguje. Je příliš citlivý, jednou setře pomalu a pak se rozjede na max a vystačí si s rozlíčenou vlhkostí. Bohužel, vývojáři na to kašlou. Krom toho, snímač komunikuje přes sběrnici, tak aby pasovala. "Paměťové relé" z PAL Kroměříž, které se dalo vsunout do Favoritu, namísto obyčejného, je dneska jako zázrak. Některé automobilky už vyvíjejí podobnou funkci... (původně to byla konstrukce z Amatérského rádia). Páčkou do polohy Interval a vrátit zpět, a po uplynutí žádaného času páčku do polohy Interval - čas od 1 do 100 sekund bez přemýšlení. Upraveno 23. leden 2025 uživatelem P607Olda Hafity, oddie a regius ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 23. leden 2025 Autor Odesláno 23. leden 2025 (upraveno) Na předface 307 mám kulatý, lepil jsem si ho sám, funguje bez problémů. A na tomhle to taky fungovalo parádně. Na této snímač komunikuje, ale není možné provést adaptaci-pravděpodobně kvůli jiným barvám a vrstvám skla. Budu shánět opět z poface 307, ale na zelené okno. (mám 6405 CN, potřebuji pravděpodobně 6405 CL) Pak je tu možnost pojistit okna, počkat a vzít do ruky důlčík Upraveno 23. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ
oddie Odesláno 23. leden 2025 Odesláno 23. leden 2025 před 53 minutami, P607Olda napsal: Automat stěračů: jediný, který fungoval, byl na 406 z roku 97, mmch byl to obdélník asi 5 x 1 cm, asi jako máš ty. Od té doby jsme měli ve firmě desítky Peugeotů (i 607, 4007=Mitsubishi, mnoho 308, 5008 MPV i SUV) a nefunguje žádný. Ani na novém skle, ani po výměně. V servise prodají nové stěrače za 1000 a nefunguje. Je příliš citlivý, jednou setře pomalu a pak se rozjede na max a vystačí si s rozlíčenou vlhkostí. Bohužel, vývojáři na to kašlou. Krom toho, snímač komunikuje přes sběrnici, tak aby pasovala. "Paměťové relé" z PAL Kroměříž, které se dalo vsunout do Favoritu, namísto obyčejného, je dneska jako zázrak. Některé automobilky už vyvíjejí podobnou funkci... (původně to byla konstrukce z Amatérského rádia). Páčkou do polohy Interval a vrátit zpět, a po uplynutí žádaného času páčku do polohy Interval - čas od 1 do 100 sekund bez přemýšlení. Přesně. Tenhle paměťový cyklovač mám ještě v 806 a jestli mi něco v novějších autech chybí, tak je to právě ten. Kdyby tak šel nějak naimplementovat do 807...
VojtouNerCZ Odesláno 23. leden 2025 Autor Odesláno 23. leden 2025 Jo, to paměťový stírání jsem měl ve felicii. Bylo to fajn
Radek Hurvajz Odesláno 23. leden 2025 Odesláno 23. leden 2025 Ja si to stavěl do Š105, super věc to byla.
ozzy56 Odesláno 23. leden 2025 Odesláno 23. leden 2025 já to měl taky ve 120, bože to už je dávno, to mě ještě bavilo se v tom hrabat, tak jsem překopal v předních dveřích spouštění oken na elektriku, motorek i s převodovkou z Avie na stěrače, tlačítka od kolegy z výtahu
Charlie 607 Odesláno 23. leden 2025 Odesláno 23. leden 2025 Jo v Corse C ten paměťovej mám taky, je to dobré, ale třeba v Ducatu dám cyklovač a pak si kroužkem nastavuji intenzitu stírání a to mi vyhovuje ještě víc, má to 4 nebo 5 poloh. Pro změnu nemusím přepínat páčkou, ale jen pootočím kroužkem a hotovo. V 607 jsem automat nepoužíval, okno originál z výroby, stěrače jsem dával origo, odmašťoval sklo a stejně si to stíralo po svym, většinou pořád.
VojtouNerCZ Odesláno 10. únor 2025 Autor Odesláno 10. únor 2025 Auto teď 4 dny stálo a dnes ráno ani ťuk. Ani klíček, ani palubka se nezapla. Baterka úplně mrtvá, startoval jsem přes kabely. A tak nějak nechápu proč. Baterka stará půl roku, altík dává 14.27V, a do teď v autě nic baterku nežralo Tak to budu sledovat. Přinejhorším mám v práci na ponku rozdělanej altík na repas.
PaKr Odesláno 10. únor 2025 Odesláno 10. únor 2025 U mě takhle odešla baterka během cca hodiny. A přes kabely se to sice oživilo, ale při samotném startu zdechla i zdrojová 206.
VojtouNerCZ Odesláno 10. únor 2025 Autor Odesláno 10. únor 2025 Jo, moje 307 kixla když jsem to startoval. Ale připisuji to tomu, že jsem to nedržel v otáčkách a už to nedalo proudově. Uvidíme zítra.
VojtouNerCZ Odesláno 10. únor 2025 Autor Odesláno 10. únor 2025 Tak baterka má 12.26V, což je celkem málo, vezmu li v potaz, že s tím dnes žena najela přes 100km. Snad bude stačit přes noc dobít.
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2025 Autor Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) Včera mi v obchodě řekli, že má baterka špatný hodnoty elektrokitu, ať ji dobiju. Byla na nabíječce 24 hodin. Dnes mi auto v 90 za jízdy zdechlo... Upraveno 13. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2025 Autor Odesláno 13. únor 2025 Jo. Obral jsem svodidla ze všech stran. Auto zdechlo, všechno zhaslo, ztuhl volant, nešlo vyřadit. Já zrovna v zatáčce a šlo to nejdřív na levý přední světlo, bok, levý zadní, v protisměru kamion, ten brzdil i vočima. Podařilo se mi to strhnout napravo a obral jsem pravou stranu. Pak to s problémama chytlo přes kabely, baterka má aktuálně 10v. Ráno byla nabitá na 12.8. Je kaput. Smutný je, že ti mě s tím samozřejmě pošlou do někam. Auto už je doma, nějak to dám zatím do kupy, aby to mohlo jezdit, kolega likviduje černou 307 sw, tak z ní vezmu karosařinu. Je ohnutý držák nárazníku, to nějak vybouchám, vzadu ten bok, to taky nějak prozatimně narovnám a zavařím, aby šel nasadit nárazník a světlo. Dveře uvidím, buď dám taky černý nebo se na ně vybodnu. Pak se uvidí co dál. Možná vezmu 807 v dvoulitru benzín a automat, kde je chyba v převodovce, dám to do kupy, nechám přemontovat plyn a tohle pošlu do lisu. Uvidíme. Mladej si o boční sklo rozbil akorát nos. Naštěstí nic vážného. Druhej smrad to má úplně na salámu. Za mnou jela hromada aut, nezastavil nikdo, za celou tři čtvrtě hodinu co jsem s tím stál na krajnici a uklidňoval kluka (autista, vzal to celkem blbě), se za mnou otočil z protisměru pán, který jezdí do stejné školy a nabídl pomoc. Smutný.
radim.1008 Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 To je blbý, že lidi jsou lhostejný a ani nikdo nezastaví... Buď rád, že to odnesly jen plasty a plechy. Já když skončil po smyku v příkopě tak to auto, co jelo za mnou sotva přibrzdilo a jelo dál. VojtouNerCZ ohodnotil 1
Recommended Posts