Radek Hurvajz Odesláno 3. prosinec 2023 Odesláno 3. prosinec 2023 (upraveno) Muže mi prosím někdo kdo ma zkušenost s nějakým detektorem kabeláže a dalších věcí ve zdi nějakou takovou krabičku doporučit? Čas od času bych ji potřeboval. Bral bych neco spolehlivého a ne drahého. Díky. Upraveno 3. prosinec 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ozzy56 Odesláno 3. prosinec 2023 Odesláno 3. prosinec 2023 napíšu jen to, co říkal kluk--dělal montáže zabezpečovacích zařízení na domech, kamery atd., měli ty nejdražší a prý nejlepší detektory, ale spolehnout se na 100% nedá ani na jeden, bohužel jeden případ i na chatě, kde vjel vrtákem do kabelu--potřeboval jsem jednu jedinou díru na hmoždinku a trefil se přesně Radek Hurvajz, Péťa, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 3. prosinec 2023 Odesláno 3. prosinec 2023 Mne se osvedcila manzelka a pokyn "tu diru chci tady" MotoMoto, OK406 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. prosinec 2023 Autor Odesláno 3. prosinec 2023 No pravě, ted to tak vypada, řekla, tady chci poličky, jenže je tam velká krabice, sporak, zasuvka, tak bych si nerad vyrobil ještě další vícepráce v podobě sekaní a instalace dalši krabice. Citovat
Péťa Odesláno 3. prosinec 2023 Odesláno 3. prosinec 2023 Musíš vrtat opatrně, jiná rada není. Ty detektory jsou fakt k prdu. Máme nějaký super Bosch a svítí všude. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. prosinec 2023 Autor Odesláno 3. prosinec 2023 Hmm, tak aspon ušetřim, snad nic netrefim. Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. prosinec 2023 Odesláno 3. prosinec 2023 Taky jsme měli detektory a je to nanic... Na nějaký trubky (co třeba mám v kuchyni starý kovový coulky na vodo) v hloubce 3cm pod omítkou OK, ale na kabely moc ne. Prostě vrtat opatrně. Jinak podle polohy krabic se dá poměrně slušně odhadnout poloha kabelů (samozřejmě to někdo mohl tahat jako prase, takže to chce stejně dávat pozor), ale ve většině případů to pomůže Citovat
RichVa Odesláno 3. prosinec 2023 Odesláno 3. prosinec 2023 Obyčejný detektor je o ničem. Hvízdá si jak chce a kde chce. Taky má problém s hloubkou. Osvědčila se mi minohledačka (správně detektor kovů) nastavená na měď-mosaz. Bohužel polohová přesnost je podle velikosti ohniska antény takže něco kolem 5ti cm. Minohledačku už máme asi 8 let takže typ Ti teď neřeknu - musel bych se kouknout v práci (používáme ji na vyhledávání mezníků ). Asi by měla stačit libovolná, která má nastavení diskriminace pro různé kovy (u nás postupně - všechno (to většinou pípá pořád) ,železo, měď-mosaz, stříbro, zlato) a kalibraci pozadí. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. prosinec 2023 Autor Odesláno 3. prosinec 2023 Mladej ma velkou minohledačku, ma i dohledavačku, zeptam se ho, zkusit to mužem. RichVa ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 4. prosinec 2023 Odesláno 4. prosinec 2023 Já mám myslim z Lidlu, teda jen to pípa,když to něco detekuje ,ale celkem dobře to odhaluje elektrický dráty pod proudem i železo. Vyzkoušeno na panelech v paneláku. Trefil jsem akorát jednou roxor,ale už byl celkem hluboko,kabel jsem netrefil nikdy. Citovat
Zodiak Odesláno 4. prosinec 2023 Odesláno 4. prosinec 2023 Mám tyhle dva. Ten od Parkside umí detekovat kabely pod omítkou, kov nebo dřevo, má laser na měření vzdálenosti, plochy objemu, a kdovíco ještě. Ten multimetr umí najít pod omítkou kabely a rozlišit, jestli jsou pod napětím nebo ne. Oba celkem spolehlivé, poměr cena/výkon velice slušný. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. prosinec 2023 Autor Odesláno 4. prosinec 2023 Zajimavý, tak kua jak to je? Jednomu to funguje a druhýme ne Citovat
oddie Odesláno 4. prosinec 2023 Odesláno 4. prosinec 2023 Jak to je? Prostě orientačně to ukazuje, očekávat přesnost na centimetr je naivita. Leccos se dá odhadnout ze zkušenosti a různých směrů pohybu. Pokud chceš ověřit, že je pod povrchem single kabel, celkem se do dá. Pokud se chceš trefovat mezi kabely do nějakého masivnějšího svazku, tak těžko. V tom je celé kouzlo Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. prosinec 2023 Autor Odesláno 4. prosinec 2023 (upraveno) Tak jako počital jsem spíš s tím jedním kabelem, trefovat se mezi kabely nehodlám, spíš mi jde o to že nevím jak tady kdo tu elektriku natahal a bohužel někde je to prostě třeba po zdi uhlopříčně, což jsem zjistil když se bourala jedna příčka, tak prostě radši bych vrtal někam kde to nepípne, i když s opatrností. Ale jestli některý pištěj i když tam kabel není tak to se na to mužu rovnou vykašlat. Přesnost jsem určitě neočekával Upraveno 4. prosinec 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
oddie Odesláno 4. prosinec 2023 Odesláno 4. prosinec 2023 Jeden kabel vede kdovíjak - jezdíš po zdi sem a tam, u toho mého je i ukazatel, prostě v nějaký okamžik začne sloupec ukazatele naskakovat, až ukáže plný, při pohybu z druhé strany totéž, ta místa jsou od sebe třeba 10-15cm, kabel bude uprostřed. Mám nějaký prastarý Black and Decker, co jsem před 10 lety dostal zadarmo. Ukazuje dráty pod napětím a bez napětí. Tak nějak spolehnout se dá jen na ty pod napětím, tam se dá zase vypínat a zapínat to napětí... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.