Guest Evolve Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 (upraveno) Zdravím, stala se mi velmi nepříjemná věc a tou je údajně díra v pístu. Nevíte, jestli se v ČR zabývá nějaká slušná firma GO motoru značky Peugeot? Konkrétně se jedná o 5008, 1,6 HDI, 84kW, 2013, najeto skutečných 115 tis. km. Prosím o rady kde tyto opravy dělají a rozumí tomu. Děkuji. Upraveno 18. srpen 2023 uživatelem Evolve Citovat
oddie Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 Pokud je jen díra v pístu, asi nebude potřeba komplet GO. Od čeho je díra v pístu? Je propálený od ukapávajícího vstřiku, nebo proražený od ulomeného ventilu? Kde a jak přišli na to, že je díra v pístu? dýzl ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 (upraveno) Když se mi stejná příhoda stala na 406 2,0 HDI, bylo nejlevnější a nejrychlejší řešení koupě jiného polomotoru a přehození ks za ks Zkusil bych tedy poptat vrakoviště, jestli by někde neměli málo jetej motor a neprodali ho se zárukou (někde to i vrakoviště umí) Upraveno 18. srpen 2023 uživatelem Medvěd Citovat
ozzy56 Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 zrovna tento motor je hodně v kurzu, levný nebude ani ojetý, já bych šel do opravy, ale podle toho, co s ním doopravdy je, taky tipuju propálení od vstřiku Citovat
oddie Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 před 6 minutami, Medvěd napsal: Když se mi stejná příhoda stala na 406 2,0 HDI, bylo nejlevnější a nejrychlejší řešení koupě jiného polomotoru a přehození ks za ks Zkusil bych tedy poptat vrakoviště, jestli by někde neměli málo jetej motor a neprodali ho se zárukou (někde to i vrakoviště umí) No, oproti tomu RHZ na 406 bych řekl, že tenhle motor bude tak o jednu nulu dražší Citovat
P607Olda Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 Pokud vím, tak 1,6 se tolik nekazí, na vrakáči by mohl být. Já znám jenom adresy tady, vrakáč Křelov a Bystročice. Výborný motorář p. Axmann, Nový Malín. Citovat
Guest Evolve Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 před 3 hodinami, oddie napsal: Pokud je jen díra v pístu, asi nebude potřeba komplet GO. Od čeho je díra v pístu? Je propálený od ukapávajícího vstřiku, nebo proražený od ulomeného ventilu? Kde a jak přišli na to, že je díra v pístu? Za jízdy se ukázala tato hláška..manželka ihned zastavila a volala co má dělat, tak jsem řekl, že pokud motor funguje normálně ať jede..rozjela se a po 100 auto netahlo, tak zastavila na benzině..pak jsem přijel a smazal závadu na vstřikovači..nastartoval a po 2 vteřinách znova vyskočila závada vstřikovače a motor šel na 3 válce..to jsem zkusil asi ještě 3x..pak jsem zavolal odtah a odjelo auto do neautorizovaného servisu..tam řekli, že nemůžou nový vstřik adaptovat a že mlátí motor..pak koukali kamerou a zjistili, že je prý díra v pístu..nezaručuji, co s autem provedli a proč mám najednou díru v pístu. Opravář vstřikovačů mi potvrdil, že odešla cívka na vstřikovači, proto RJ ho odpojila.. Citovat
Guest Evolve Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 (upraveno) Jenže na dílně tvrdí, že stříká olej ven, zřejmě skrz díru v pístu..já osobně jsem fotky neviděl, ani stříkající olej. Ale domluva byla, že vyndají motor a pošle se na GO ..jen tak by asi tolik práce nechtěli dělat..cenu odhadli na 90 tis. bez DPH.. Upraveno 18. srpen 2023 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
oddie Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 No tak to bych hlavně vyndal auto z toho servisu... Hafity, PaKr, Péťa a 3 další ohodnotil 6 Citovat
jarokare Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 U tohohle motoru odcházely vstřikovače elektricky , ještě jsem nezažil , že by byla propálená díra v pístu . A pořád jsou servisy , kde neví , že Peugeot počítá válce od setrváku , možná proto jim nejde ten novej načíst . Asi bych si poslechl názor ještě někoho jinýho HonzaC2 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 Hoď to ještě jinam. Nedávno se mi doma stavil pán s 307 automat AL4, že mu převodovka mlátí, v servisu řekli oprava převodovky a 90k. Přijel, chvíli jsem diagnostikoval převodovku, které se jevila v pořádku a světě div se, měl urvaný držák motoru... Péťa a dýzl ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 Za mě postup: vstřiky jsou vyndané všechny, nebo jen ten jeden? Stejně je bude třeba vyndat všechny, ty tři dobré poslat na kontrolu. Když jsou vyndané vstřiky, změřit kompresní tlaky válců. Pokud bude na tom dotčeném nula, je v něm skutečně problém, teprve potom bych řešil, co s tím. Pokud bude díra v pístu, nejprv bych si zjistil, za kolik by se dal sehnat ten jiný motor (holý), a kolik stojí píst a opičinky okolo. Pokud se dá píst a příslušenství sehnat rozumně a líp by vyšla oprava, není třeba vyndavat motor z auta, stačí sundat hlavu a vanu. Samozřejmě se může stát, že se poté zjistí i poškození válce, ale teprve potom bych případně vyndaval celý motor. Takže, co všechno kde poptat a pozjišťovat je asi trochu jasnější... Chip, Hafity, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 za 90 tisíc ti polák sežene ty polomotory dva , zbytek nahodí z tvého motoru, jinak nespoléhej na to, co ti kdo v servisu řekne--nechej si to ukázat, vysvětlit, vyfoť si to atd., možná by stálo za telefonát se zdejšími členy, kteří pracují v autor. servisech , zda by se na to nekoukli, popř. by se to opravovalo u nich, to jen nahlas uvažuju... dýzl, Medvěd, HonzaC2 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
HonzaC2 Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 90tis bez DPH to je snad novy polomotor ne? Jako do teto castky bych fakt nesel. Jeste kdyz pribeh zacal tim ze umrel vstrik, prijde mi podivne aby zaroven se udelala dira do pistu. Jak psal Jarokare kdovi, zda vubec adaptovali dobry vstrik. Jeste dodam, ale u 84kw verze asi uz byly vstriky 9802448680, ale pro jistotu stejne, kdyz se tyto vstriky meni a meneny vstrik nema toto cislo "9802448680" ale nejake 967xxxxxxx tak se musi flashnout novy soft RJ. Bez nej ten vstrik nepujde adaptovat. Citovat
Guest Evolve Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 (upraveno) před 2 hodinami, ozzy56 napsal: za 90 tisíc ti polák sežene ty polomotory dva , zbytek nahodí z tvého motoru, jinak nespoléhej na to, co ti kdo v servisu řekne--nechej si to ukázat, vysvětlit, vyfoť si to atd., možná by stálo za telefonát se zdejšími členy, kteří pracují v autor. servisech , zda by se na to nekoukli, popř. by se to opravovalo u nich, to jen nahlas uvažuju... Samozřejmě bych nejradši, někoho i z autorizaku, kdo tomu opravdu rozumí a tyto motory dělá a zná..jsem poblíž J.Hradce a auto už mám doma pod přístřeškem s vyndaným vstrikovacem, který je vadný..autorizak máme v J.H, ale nemám tam nikoho známého, tak se obávám, aby taky nebyla cenová nabídka 90tis..potřebuji zjistit jestli je opravdu díra v pístu. Upraveno 19. srpen 2023 uživatelem Evolve Citovat
Pe.Tr Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 dira v pistu ....za chodu motoru vyndej merku a uvidis jestli z ni pujde kour hlavne v dnesni dobe za 500 koupis kvalitni endoskop kameru s prisvitem tak jestli jsou venku vstriky.... Citovat
oddie Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 To by musela mít průměr tak 5mm, aby ji tam prostrčil. Citovat
Guest Evolve Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 před 29 minutami, Pe.Tr napsal: dira v pistu ....za chodu motoru vyndej merku a uvidis jestli z ni pujde kour hlavne v dnesni dobe za 500 koupis kvalitni endoskop kameru s prisvitem tak jestli jsou venku vstriky.... Takže normálně nastartovat na 3 válce a co ta dirka pro vstřikovač? Prý jim z toho lital olej..nechci ten motor trápit ještě víc..nevím co v tom servisu podělali.. Citovat
oddie Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Stačí protočit startérem a zkontrolovat kompresi na tom válci, kde je vyndaný ten vstřik. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.