Dix1 Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Já to mám opačně.Nevěřím lidem,ale technice.Lidi jsou podrazáci.Např. se vydávají za kamarády a pak udělají podraz.Anebo před svojim kamarádem pomluví a zesměšní. Citovat
pavelu96 Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Vložím sem ten seznam zrušených pošt, aby si mohl každý dohledat ve svém okolí Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Rikic339 Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Taky jsem si před časem zřídil datovku a s tím portál občana (super věc). Od té doby na poštu díky bohu nemusím. Odpadly problémy, kdy mi pošťačka nebyla schopná doručit psaní (jednou šlo o pokutu, podruhé když mi bazar posílal techničák a plnou moc k přepisu - obojí dost problém). Poštou mi teď vlastně chodí jen drobnosti z aliexpresu žijeme v době kdy jít osobně na poštu je prostě absolutní zbytečnost.. Péťa, Dix1 a dýzl ohodnotil 3 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Asi dost z Vás ví že já osobně poštu nazývám vyslanectvím pekla. A to i přesto že máti na poště dlouhý roky pracovala a já jsem pro ně svého času jezdil brigádně a řekněme že s valnou většinou firem se kterýma jsem spolupracoval mám i nadále korektní vztahy. Poslední kapkou pro mě bylo že dopis o zřízení datové schránky kterou mi zřídili protože jsem OSVČ jsem si musel vyzvednout na poště protože doručovatel mě údajně nezastihnul doma i když jsem ho viděl jak jede okolo a dokonce že okolo vrat jel krokem. A oznámení se v poštovní schránce objevilo asi o 3 dny později než bylo datované s tím že nemám zvonek a proto nezastižen. Zvonek mám a myslím si že i logicky umístěný. Mám posuvná vrata poštovní schránku mám na plotě který je pevný a zvonek nemám u poštovní schránky ale na sloupku ke kterému se vrata zavírají. Ale podle toho doručovatele zvonek nemám. Co se týče doručování z eshopů tak tam kde mají jen ČP ze zásady nenakupuju a mám klid. Takže mě rušení poboček nějak extra netrápí navíc tady venku okolo Prahy je ta síť už tak řídká že se v ní nedá škrtat alespoň podle mě. OK406 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
dýzl Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Mno na poště jsem byl naposledy vloni skrze ověření podpisů synovci, skrze dědictví. a to jsme stejně museli na hlavní poštu páč pobočka na sídlišti je .. měla nevhodnou pracovní dobu. A letos skrze zařízení datovky, a 100% tam půjdu ještě jednou pro ověření totožnosti skrze moje ID. a tím to asi ukončím. Mám s ní s Č P taky dost špatné zkušenosti . Jinak datovku mám asi měsíc a půl- a už mi tam přišlo ihned vyjmutí zástavy z katastru kdežto moje musela na CP, výpočet času odpracované doby skrze důchod-na ČSSZ nebyli schopni vyřešit, žádost o totéž přes datovku a byl sice s čekáním ale jen od PC v pokoji. Za 5 měsíců pak ještě zjisti zda jde přes DS zažádat o důchod, na ČSSZ na přepážku se mi moc nechce. JInak u nás ruší 3 pobočky-dvě sídlištní a jednu v průmyslové čtvrti, kde v dobách minulých jen třídili zásilky mezi hlavní a pobočky ve městě. Citovat
MotoMoto Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Aˇč jsem nepřítel OC, tak třeba pro pošty je to vhodné prostředí, protože mají dlouhou otvírací dobu, dobré parkování. Citovat
Dave_k Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Za mě by byla pošta dobrá a potřebná instituce, ale nesměli by ji řídit samí kverulanti a tuneláři, kteří z toho udělali to co je to dnes. Prostě to jde do pekel jako většina státních institucí (ČSA, ČD, ČEZ atd.) a začínám mít pocit, že to je cílený. dýzl a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 @MotoMoto A proto v Náchodě jednu takovou poštu ruší Ale chápu to, ze tří pošt ruší dvě a pochopitelně nechají tu hlavní. To má logiku. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 před 19 minutami, Dave_k napsal: Za mě by byla pošta dobrá a potřebná instituce No jo, za První republiky, deset deka salámu, to bylo salámu. Ne nadarmo říkám, že nejhorší hospodář je stát. Dave_k, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. březen 2023 Autor Odesláno 31. březen 2023 já ráno ze seznamu zjistil, že na 110 tisíc obyvatel v obvodu máme 6 pošt, 4 se zruší, takže budeme mít 2, slovy dvě , primátor zuří, hejtman píše do prahy otevřené dopisy, jen mi nějak nejde do kebule, že se nebude snižovat i stav vyššího a TOP managmentu , je to fajne OK406 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Co tady koukam na postu, tak je narvana v dobe, kdy se vyplaci davky a duchody - tzn. vsechno veci, na ktere posta neni vubec potreba a je jen ztratou casu to resit tam. Omezeni pobocek dava smysl. Takovy mnozstvi fakt potreba neni. Staci, kdyz na hlavni poste pojede plny pocet prepazek a ne na kazde poste jedna az dve ... MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 31. březen 2023 Odesláno 31. březen 2023 Před hodinou, ozzy56 napsal: já ráno ze seznamu zjistil, že na 110 tisíc obyvatel v obvodu máme 6 pošt, 4 se zruší, takže budeme mít 2, slovy dvě , primátor zuří, hejtman píše do prahy otevřené dopisy, jen mi nějak nejde do kebule, že se nebude snižovat i stav vyššího a TOP managmentu , je to fajne jo např Porubáky několik let zkoušeli ...ad rekonstrukce hlavní pošty u Sarezy zimáku a teď to dorazí . na 100000 obyvatel dve posty ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. březen 2023 Autor Odesláno 31. březen 2023 (upraveno) tak situace na bojišti se mění každou minutu--teď večer je těch zrušených pošt s naším směrovacím číslem už 6, (70030) takže v obvodě asi nebudeme mít pobočku žádnou , ráno psali, že v ostravě ruší 27 poboček, teď večer píšou jen 19 , tohle muselo v praze vymyslet neskutečné hovadoooooooo , až teď se domlouvají se starostama, která pobočka se vlastně zruší ... Upraveno 31. březen 2023 uživatelem ozzy56 radim.1008 a Pe.Tr ohodnotil 2 Citovat
OK406 Odesláno 1. duben 2023 Odesláno 1. duben 2023 (upraveno) U nás máme dvě pobočky pošty a ani jednu neruší. Musím souhlasit s @Vena garážmistr ohledně doručení zásilky versus doručovatel. Bohužel, i já mám stejnou zkušenost a to dvakrát. Po druhé jsem byl za vedoucí pobočky pošty a vše si vyříkali a to i konkrétnímu doručovateli, kterému jsem ukázal ještě ten den ukázal umístnění zvonku + plnou jeho funkci. Vedoucí mi dala za pravdu a omluvila se mi. Něco podobného se mi stalo i u zásilky balíku od GLS, kdy mi přišla sms, že jsem nebyl k zastižení. Přitom jsem byl celý den doma. Po mé stížnosti u dané společnosti se zjistilo, že vůbec řidič nebyl v našem městě a nechtěl si zajíždět, jelikož by nestihl prý ,,důležitější" zásilky. I nu, všude pracují jen lidé. @ozzy56 plně s tebou souhlasím, že by se snižování a rušení mělo týkat i vyššího a TOP managmentu České pošty. To ministr vnitra vykulenec Rakušan společně s novým ředitelm ČP Štěpánem ,,stavět" na nových základech se starým vyšším a TOP managmentem, který celou situaci ,,zavinil". Jsou tam dlouhodobě jedny a ti samý lidi! To je podle mě nesmysl! Chce to začít od základu s novými lidmi. Myslím si, že ČP má ve společnosti (státě) své místo. Jen musí být blíže k lidem a to i cenově. Nepochopil jsem výrok nového ředitele ČP M. Štěpána, který po svém nástupu do fuknkce prohlásil: ,,divím se, proč lidé nevyúžívají drahé služby České posšty"! Tak toto hovoří za vše. Jak to, že v okolních státech fungování pošty v státným sektoru funguje v zelených číslech? Že by to bylo tím, že jsme v Čechách? Upraveno 1. duben 2023 uživatelem OK406 ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. duben 2023 Odesláno 1. duben 2023 Protože tady u nás prší tak jsem brouzdal po internetech a narazil na nějakou reportáž na CCN prima a mě to docela logiku dává proč ruší ty pobočky který ruší většina je v " lukrativních " objektech třeba v těch Mariánkách nechají si pobočku ve starém honosném baráku kde by se když by to koupil kdokoli musel hodně plácnout přes kapsu aby ten barák zpřístupnil podle dnešních norem o bezbariérovosti když by tam měl fungovat nějaký obchod nebo něco zatím co ta pobočka kterou ruší má obstajný parkování a je bezbariérová. Za to dostanou víc peněz však o lidi a tím spíš ty starý nemohoucí jde až v poslední řadě. Jasně chápu všechny z Vás kdo tady píšete že výplata důchodu nebo podobné věci jsou záležitosti který se daj řešit jinak než stát frontu na poště. Ale z dob kdy máti dělala na poště vím že pro hodně lidí řekněme v hodně seniorském věku to byla " událost " když si šli na poštu pro penzí jak ty staroušci říkali. A vím že hodně z nich mělo domluveno dopředu na poště jak jim na přepážce mají ty peníze rozdělit někdo to chtěl v malých bankovkách někdo měl i rozpis kolik kterých bankovek chce a dědkové který jinak po městě courali celý dny v montérkách nebo teplákách tak když si šli pro důchod tak si vzaly sako a košili protože to bylo jednou za měsíc spousta z nich chodila +- stejný čas aby se tam potkali s jinýma starouškama takže za mě ano pošta nefunguje dobře ale to se ví možná 20 let zpátky že pošta funguje tragicky je známá věc 5 možná 7 roků zpátky ale nikdo to doteď neřešil a naráz se tam vymění jeden panák ve vedení a protože nový koště dobře mete tak se většina těch nepotřebnejch snaží dokázat jak jsou potřebný a vymýšlí takový chujoviny. Myslím si že když by zredukovali ten " genštáb" kterej to vede na 25% lidí tak by to museli dokázat uřídit a ty ať mají takoví platy jako tam maj teď ty kašpaři co nic neumí. OK406 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. duben 2023 Autor Odesláno 1. duben 2023 (upraveno) @Vena garážmistr napsal jsi to super, tak nějak ,,lidsky'', i když se to dneska nenosí s pobavením tady čtu, jak jde všecko udělat jinak, aby člověk nemusel na poštu -- už vidím 80 letou babku co je sama, jak si vyřizuje internet doma na vesnici, a nepište tu pišoviny, jak vaše babka sjíždí internet od rána do večera, jsou takoví, ale je jich malinko...,to samé důchod na účet, proboha kde žijete, vždyť je všude neustálá masírka jak lehce se kradou peníze z účtů , starodůchodci se toho bojí jak čert kříže..., jinak jasně-pokud výkon pošty klesá, tak i debil pochopí, že se musejí pobočky rušit, ale sakra s rozumem !!!, tohle je evidentní rozhodnutí idiota od stolu, co se zrovna probral z opice..., v telce mluvil starosta , že se má u nich zrušit nově opravená pošta a ta druhá co jim padá na hlavu, bo je ve starém baráku se má dál provozovat..., tohle nevymyslíš, a už vůbec lidi nechápou, že nejde zadotovat poštu jednou a půl miliardou, když jdou jinde desítky a stovky miliard Upraveno 3. duben 2023 uživatelem ozzy56 OK406 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 1. duben 2023 Odesláno 1. duben 2023 Na vesnicích nikdo pošty neruší. Ve městě prostě popojede o 3 zastávky MHD dál. Žádnej velkej problém. Nevím, proč bych měl každýmu zaprdenci dotovat poštu kousek od baráku a MHD zadarmo k tomu. Péťa, Djzaza, MotoMoto a 1 další ohodnotil 2 2 Citovat
Guest Scratch Odesláno 3. duben 2023 Odesláno 3. duben 2023 @Vena garážmistr kdyby sis datovku udělal dříve, dobrovolně, přes portál občana, jako já, nemusel jsi nikam chodit. Protože datovka fakt nekouše a naopak šetří čas, a jak říkám já..... slušný podnikatel a občan se nemá čeho bát. Naopak jsem nadával, že to zase není propojené, protože mám datovku jako osvč, kam mi posílají úřady informace, ale když mi to píšou jako občanovi, tak to posílají dopisem za cca 69 Kč !!!!! už tady je šílená nehospodárnost, zvláště, když to musí poslat i manželce.... Úplně stejnou informaci !!! chápu, že to musíme dostat oba, ale máme stejnou adresu, nejsme rozvedeni.... apod.... ano chápu to, ale zrovna datovkou se dalo ušetřit 140 Kč z rozpočtu.... a když to vezmeme v globálu, tak to musí být peněz jak *neumím psát slušně*ek..... a k tomu ostatnímu..... na poštu musím jen z donucení, jinak se tam snažím nevyskytovat.... Citovat
petrinza Odesláno 3. duben 2023 Odesláno 3. duben 2023 V globálu to musí být peněz, že si to ani neumíme představit. Dělám ve výboru SVJ, máme asi tak 200 bytů s vlastníky. Lidi stárnou a nastala nutnost, udělat bezbariérové přístupy. Konečně jsme se dostali do fáze, kdy stavební úřad započal stavební řízení a informoval o tom všechny vlastníky doporučeným dopisem. Kde je jeden majitel, odešel jeden doporučený dopis na byt, kde jsou dva - manželé v rámci SVJ - tak dva nezávislé dopisy. Bratru 300 doporučených dopisů. Péťa a MotoMoto ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.