sitler Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 @MotoMoto vzdycky je pako ridic Medvěd, MotoMoto a Rikic339 ohodnotil 3 Citovat
Weri 605 Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 I já jela po chodníku (bez navigace)... a dokonce na srazu... a sklidila sem za to potlesk a vytvořila spoustu dobrý nálady ... Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2023 Autor Odesláno 16. únor 2023 před 1 hodinou, sitler napsal: Ale je zase faktem, ze ty odkryte prazce na pasech uprostred silnice jsou strasna zhovadilost. tak je to jen na místech, kde jsou dva pruhy tam a dva zpátky--auto se tam dostane jen když ho řídí cyp, nebo je na koleje odhozeno jiným autem při kolizi atd., jinak jsou koleje v centrech měst samozřejmě zapuštěné v cestě , aby se dalo jezdit i po nich..., v poslední době se pražce zakrývají trávou, prý to snižuje hluk , ale jezdit se tudy autem taky nesmí Citovat
Medvěd Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 (upraveno) před 20 minutami, ozzy56 napsal: ..., v poslední době se pražce zakrývají trávou, prý to snižuje hluk , ale jezdit se tudy autem taky nesmí a kdo to zkusil, většinou v tý trávě zapadl Jinak už jsem to tu taky zmiňoval, ale tohle znemožnění jízdy po kolejích chápu podobně jako Sitler, tedy jako zlo. Máš sice, Ozzy, pravdu, že se to děje převážně u víceproudých komunikací, ale i ty bývají dost často ucpané a tvořit záchranářskou uličku najížděním koly auta na obrubníky (mnohdy dost vysoké) není určitě to, co by průjezd IZS mohlo urychlovat. Divím se, že si tohle manažeři z IZS nedokázali ošéfovat - osobně si myslím, že společenský zájem je v tomhle případě na vyšší úrovni než úspora pár set tisíc (nebo jednotek milionů) Kč neutracených za nepoužité panely (o pseudoklidu ve městě při použití trávníku ani nemluvím). Upraveno 16. únor 2023 uživatelem Medvěd Citovat
Weri 605 Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 Prej se tou trávou snižuje prašnost... Citovat
MJSytic Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 IZS mají rádi také "zelené kužele", které se s příchodem nové generace politiků začaly hojně používat. Tam, kde se dalo dříve kolonu v klidu a bezpečně objet, dnes stojí zelený nesmysl a pomáhá a chrání Medvěd, Dave_k a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 To je taky pěkná sra**a no... A že po Praze jich je. Dobroserove v praxi. Citovat
Dave_k Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 před 1 hodinou, MJSytic napsal: IZS mají rádi také "zelené kužele", které se s příchodem nové generace politiků začaly hojně používat. Tam, kde se dalo dříve kolonu v klidu a bezpečně objet, dnes stojí zelený nesmysl a pomáhá a chrání To samý jsou "zpomalovací" ostrůvky na začátku a konci obce. Některý jsou tak vysoký, že dokážou vyhodit kamióna ze silnice. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2023 Autor Odesláno 16. únor 2023 já bych to tak černě neviděl, resp. chce to pohled i z druhé strany , vůbec se starostům nedivím, že ty ostrůvky houfně instalují, co mají taky jiného dělat, když je uprostřed malé dědiny jediný přechod a lidi se nemohou dostat na druhou stranu, bo řidiči jezdí přes dědinu běžně 90, v 'Uvalně je rekord 131 km/h za bílého dne , někde mají i několik mrtvých na tom jediném přechodu , včetně dětí..., když zpomalím na cca 55 před tím ostrůvkem, tak mě blbec vezme v PROTISMĚRU kolem toho ostrůvku , někdy si říkám, že by pomohlo jen kulometné hnízdo na začátku a konci dědiny, protože takových zmr* za volantem přibývá rok co rok, a nemusíme chodit daleko--i tady plno členů považuje řidiče, co jede v obci rychlostí kolem 55 za pomalé hovado co mu zavazí v cestě MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 Ty ostruvky jsou doslova k nicemu. 99% z nich se necha jet s osobakem pod plnym plynem v 90 naprosto bez problemu. Problem ma maximalne dodavka nebo kamion. Jen omezovani a buzerace... nic vic. Citovat
Dave_k Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 Nepíšu o ostrůvcích kvůli přechodu pro chodce. Myslím ty ostrůvky co na vjezdu do obce udělají "vlnu" pro zpomalení. A některý mají kolem 15cm (a více) a ostrou hranu. U nás třeba v Obci Chvojenec mezi HK a Holicema. A stejně "letící hovada" to nezpomalí. Ti to berou přímým protisměrem. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 (upraveno) No, ty ostrůvky jsou ZLO, tady to vyrostlo uplně všude, a tam kde nejsou tak udělali skokanský můstky, retarder jako vlna, když ho v noci za deště přehlídneš to je panečku lochneska. Upraveno 16. únor 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2023 Autor Odesláno 16. únor 2023 dobře, tak co byste navrhli udělat jako starostové v obci, která má jediný přechod v celé vesnici a lidi si stěžují, že nemohou přejít cestu, protože řidiči nedodržují předepsanou rychlost ? Policii tam neuvidíš jak je rok dlouhý... @Dave_k píšu o těch ostrůvcích na začátku obce, jsou to spíše retardéry, které mají zpomalit provoz, značka OBEC je vždycky desítky metrů před ostrůvkem, takže by se tudy už mělo jet 50 km/h, navíc je tam i značka Přikázaný směr jízdy... Citovat
Akoc Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 Panstvo, čím to je? Na Slovensku mám v obci limit tempomat nastavený na 56 km/h, čo je v skutočnosti 53-54 km/h. A som bežne brzdou v premávke. Značka 40 znamená pre väčšinu jazdiť aspoň 50. Stačí prejsť pár kilometrov od Bratislavy do prvej dedinky v Rakúsku a všetci tí slovenskí lepiči za mojim autom sa od tabule obce po koniec vlečú max. 50-kou. Ak je niekde 40, tak neprekročia 40. Je to obavou z pokút, alebo cudzím prostredím? ludek72 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 Před hodinou, sitler napsal: Ty ostruvky jsou doslova k nicemu. 99% z nich se necha jet s osobakem pod plnym plynem v 90 naprosto bez problemu. Problem ma maximalne dodavka nebo kamion. Jen omezovani a buzerace... nic vic. No možná, že právě Ti kamioňáci jsou příčinou tvorby těchto zpomalovacích ostrůvků - nebo Tebe snad ještě nikdy netlačil před sebou v obci kamioňák nebo dodávkář nalepený Ti na zadeli a toužící, abys přidal na jeho maximálních 90 km/h? Mě teda dost často, ale já si z nich vrásky nedělám a jedu si svých 50, ať se třeba zvencnou. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2023 Autor Odesláno 16. únor 2023 @Medvěd zažívám to skoro denně, někdy se mi už zdá, že mám jeho motor na zadním sedadle, ale jedu si svých cca 55, což je v podstatě v normě, ale stejně trnu, kdy narazím na nějakého psychopata, co mě vytlačí mimo cestu Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2023 Autor Odesláno 16. únor 2023 @Akoc tohle chování československých řidičů je známé, ale všiml jsem si, že poláci jezdí jako hovada i tam MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 16. únor 2023 Odesláno 16. únor 2023 @ozzy56 někdy si říkám, že Polákům chybí ty cedule se symbolem obce Nedávno jsem jel po opravené Nádražní v Ostravě a taky jsem si nebyl jistý, jestli to přede mnou je vystrčený chodník nebo "vídeňská" zastávka. Pak jsem si říkal, že když je tam značka "dej přednost tramvaji", tak mám jet po kolejích. Navigace mě taky občas vypekla, hlavně když jsem jezdil na balíkovce, ale jednou jsem se nachytal i v Praze, kde jsem nakonec skončil na cyklostezce, ale to jsem prý nebyl sám. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2023 Autor Odesláno 16. únor 2023 @PaKr na té Nádražní je to super, když stojí obě tramvaje v zastávce a chce tudyma projet Policie nebo Záchranka, tak musí jet po chodníku a lidi uskakují..., navíc tam není vůbec přechod , prý by tam brzdil provoz Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2023 Autor Odesláno 16. únor 2023 před 56 minutami, ozzy56 napsal: dobře, tak co byste navrhli udělat jako starostové v obci, která má jediný přechod v celé vesnici a lidi si stěžují, takže nikdo nic, jak jsem si i myslel... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.