Charlie 607 Odesláno 28. listopad 2022 Odesláno 28. listopad 2022 (upraveno) Minulý týden jsem dom dovezl TataTaxi, pistácii jak jí doma všichni říkají. Jelikož vozím ženu ráno do práce, pak rozvoz dětí, odpoledne zas všechny vyzvednout, spousta startů, samé krátké trasy a přitom se namotá denně 40km, tak to nechci jezdit Ducatem. Koupil jsem teda: Opel Corsa C 3dv, rok 2001, motorizace 1.2 16V Z12XE, výbava Comfort (4x airbag, okna v elektrice, centrál na dálku, el.posilovač řízení, manuální šíbr, abs, 14" kola, výškově stavitelný volant, aktivní opěrky hlavy, výškově stavitelné sedadlo řidiče, 6x repro, držák brýlí) Auto bylo v roce 2019 (149tis km) dovezeno z D, kde mělo dle servisky do roku 2016 (123tis km) plný servis. Po ČR najelo za 3roky necelých 10tis km a olej prý měněn každý rok. Z venku je hodně kosmetiky (neřeším), zadní blatníky někdo stříkal sprejem, ale zdá se, že to žádnou ránu nedostalo. Bylo měněno čelní sklo a pravé zadní boční okno. Motor bězí klidně, rozvodový řetěz slyšet není. Zespoda bez náznaku koroze, sem tam nějakej puchýřek na dveřích, víku kufru, atd. Jinak auto jezdí, brzdí, svítí, STK do 7/23, nepochybuji že projde znovu. Co bude potřeba na autě udělat: - čepy řízení - pravej je vymlácenej, ale je to otázka 300kč za oba dva - rozleštit levý přední světlomet - vyměnit tlačítka DO v klíči, už je mám objednané (218kč) Co jsem tak zhruba počítal, tak se mi to auto zaplatí za 6měsíců v rozdílu paliva oproti jízd s Ducatem. Upraveno 27. březen 2025 uživatelem Charlie 607 Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. listopad 2022 Odesláno 28. listopad 2022 měli jsme doma 10 let úplně stejnou, na lítačku kolem komína super Citovat
Charlie 607 Odesláno 4. prosinec 2022 Autor Odesláno 4. prosinec 2022 @ozzy56 tchýně má 15let Corsu s 1.0 12V a maximálně spolehlivý auto, servisuju to já a krom letos prasklý pružiny a ložiska PP kola jen olej a filtry. Brali jí jako 3letou. Proto jsem taky šel do Corsy. Za 16tis ještě nadělá spoustu muziky. Na postácii dnes vyměněny oba čepy řízení od Meyle (308kč), v týdnu jsem měnil žárovky blinkrů páč už neblikali oranžově (73kč), baterka v DO klíčku (40kč) a namazal panty dveří. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. prosinec 2022 Odesláno 4. prosinec 2022 jasně že za ty koruny to udělá dost práce jen teda na tu práci kvůli lterý jsi to pořídil by se víc hodila pětivratová než tohle třívrato ale za ty prachy to bude sloužit i tak. Citovat
Charlie 607 Odesláno 6. prosinec 2022 Autor Odesláno 6. prosinec 2022 (upraveno) Jo pětidvířko by bylo lepší, ale ty jsou zas za víc peněz. Mě ale ten třídvéř nijak moc neomezuje. Dneska mi přestali svítit komplet brzdovky, tak jsem trošku pátral. První jsem šel po pojistce, ta byla vypálená, dal jsem novou a rozběhli se v lampách, ale třetí ve vratech ne, když jsem zahejbal vratama tak chvíli šla, chvíli ne tak to bylo jasné. Polámaná kabeláž v průchodce. Takže odstrojit vrata, poodpojovat kabeláž, aby šla povytahnout ven, posunout průchodku a pospojovat, zaizolovat, složit vše zpět. A už to zas svítí jak má. Edit: a úplně bych zapoměl, včera přišli 2 nový zimní pneu Kumho KW7400 155/80/R13 (jsou nepoužité, ale už starší) tak jsem je dnes nechal nazout a přehodil na auto zimní sadu. Při koupi auta jsem dostal navíc sadu zimáků Debica Frigo na origo plechách. 2 byli na odpis, tak ty se přezuli, 2 zimu ještě daj tak šli dozadu. Upraveno 6. prosinec 2022 uživatelem Charlie 607 radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 6. prosinec 2022 Odesláno 6. prosinec 2022 tak já jsem švagrovi na tu třídvíř 307 dal i takové ty "dorazy, chrániče" na hrany dveří, hlavně aby (zejména) neteře neomlátily vše v dosahu. A když to sečtu (nákup a "rozpohybování"), tak jsem zhruba na stejné, resp mírně nižší částce než co začínají inzeráty na tipcars (aukci pod 10k nepočítám) a stejně by se do toho muselo něco vrazit. @Charlie 607 takže přeji, ať Oplík spokojeně slouží , i když předpokládám, že jsi to koupil vzhledem ke stavu poněkud dráž tady jsou ty chrániče : https://www.autokelly.cz/Product/DO-05213/12372660/39849642;38957087;38957306;40111346;40110904 Citovat
Charlie 607 Odesláno 6. prosinec 2022 Autor Odesláno 6. prosinec 2022 Nějaké chrániče chci na dveře taky, né že bych omlátil auta kolem, ale před barákem stojím řidičovou stranou u kovového plotu a jak nechci stát moc do silnice, tak moc místa nezbývá a nechci si zbytečně orvat dveře. No platil jsem jí 16tis, ale evidenčka, přepis, povinko, čepy, žárovky, pneu a jsem v tom za 21,5. Ale stejně se to vyplatí. A když to v létě ještě jednou projde technickou (jako že projde) tak super a případné další budou příjemný bonus. Bylo to takové rychlé rozhodnutí, nijak jsem to nesledoval, mrknul na bazoš a byli tam 3kousky (plně pojizdné) do 20ti, všechno třídvířka, jedno 1.0 12V s robotickou převodovkou a 76tis km, ale obouchané a měl jsem obavy ze servisu robota kdyby se podělal. Pak 1.0 co jsem chtěl vzít, ale jednání prodávajícího bylo takové divoké až podezřelé a pak tahle 1.2 v pěkný výbavě a nebyla daleko, tak od zavolání na inzerát po koupi to byli 3hodiny. Zatím jsem s ní fakt spokojenej. Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 3. únor 2023 Autor Odesláno 3. únor 2023 (upraveno) Tak kilometry naskakujou bez větších problémů, pokořili jsme 160tis Objednal jsem z Velcaru koberečky, za 290kč supr investice. No na jaře ještě budu muset vyčistit koberec podlahy. A dneska jsem se konečně dostal k zjištění problému nesvítících couvaček. Žárovky jsem věděl že jsou dobré, pojistka taky, protože je společná se zapalovačem, tak jsem šel po čidle zpátečky, mrknu na konektor a uhnilej kablík, tak jsem to opravil a couvačky už fachaj. Spotřeba po 1600km 6,8l/100km Edit: A trošku jsem přeleštil levý světlo Sitolem (za 35kč) 2x 10minut leštění a rozdíl je znát. Upraveno 3. únor 2023 uživatelem Charlie 607 PaKr, BubakGS a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Charlie 607 Odesláno 5. květen 2023 Autor Odesláno 5. květen 2023 Dneska vyměněn olej GM10W-40 a olejový filtr Mann při nájezdu 163.333km. Ještě jsem si blbec nechtěně zamknul nastartovaný auto když jsem ho zahříval před výměnou oleje. No naštěstí to má ještě zevnitř zamykací kolíky který i při zamčení koukaj nad tapec, takže dostat se dovnitř otázka chvilky. Jinak auto šlape v pohodě. Citovat
Charlie 607 Odesláno 18. květen 2023 Autor Odesláno 18. květen 2023 O víkendu výměna levého spodního čepu, když bylo rameno venku,tak ještě zjištěn špatný zadní silentblok ramene. Až dorazí tak vyměním a udělám i druhou stranu. Taky bylo zatuhlé jedno vodítko brzdového třmenu, tak jsem přední brzdy rozhodil, rovnou na soustruhu přelíznul kotouče, zabrousil jsem destičky. Brzdí to perfektně. RichVa ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. červen 2023 Autor Odesláno 23. červen 2023 Včera jsem se konečně pustil do výměny silentbloků ramen. Přelisované byli zachvilku, celkově práce asi na 2hoďky (v klídku bez nějakého spěchu) a investice 300kč. Když už byli ramena venku tak jsem vyměnil i spodní čep na pravé straně který jsem měl už koupený. Na jízdě je to dost znát. Taky jsem vyměnil přední stěrače, dal jsem tam ploché Denckermann, oba za 200kč a stírá to pěkně. Máme před STK, tak uvidíme... Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. září 2023 Autor Odesláno 21. září 2023 STK jsem prošel bez ztráty kytičky, měl jsem trochu strach jak na tom bude na emisích, ale prý 100% stav, takže pohoda. Ale s čím si teď nevím rady, začalo podivně vrzat od pravého předního kola. Dělá to za jízdy, závislé na otáčkách kola, nejhorší to je při hodně pomalé jízdě. Jak kdyby se něco o sebe dřelo. Dneska jsem rozhodil brzdu, shodil kotouč, nic jsem nenašel. Zabrousil jsem hranu na destičce, očistil plochy v kterých chodí destičky, vše složil. Při točení kolem na heveru nic slyšet není, ale hned jak jsem se rozjel, tak to zas vrže. Dělá to při jízdě, ale přestává to při zatočení doleva, v plnym rejdu je ticho. Brzdy na to nemají vliv. Jinak auto jezdí normálně. Nemá někdo tucha co by to mohlo dělat? Citovat
radim.1008 Odesláno 21. září 2023 Odesláno 21. září 2023 Nevrže pružina v misce nebo horní uložení? Citovat
Hafity Odesláno 21. září 2023 Odesláno 21. září 2023 před 14 minutami, Charlie 607 napsal: začalo podivně vrzat od pravého předního kola Máš na tom nějaký poklice? Pokud ano, tak to vrže s nima i bez nich? Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. září 2023 Autor Odesláno 21. září 2023 Poklice nemám a jsou tam obyč plecháče. Při točení volantem na místě to nic nedělá, vrže to jen když se točí kolo. Citovat
Hafity Odesláno 21. září 2023 Odesláno 21. září 2023 (upraveno) před 55 minutami, Charlie 607 napsal: nejhorší to je při hodně pomalé jízdě Nastříkej nějaký spray (Konkor, Silkal) do míst kde se stýká ráfek a pneu a zkus znovu projet pomalu. Kolega může jít vedle auta a koukat, třeba ho něco trkne.... Další možnost je přefouknout pneu, jestli to nepřestane.... Soustřeď se na místo, kde je naklepnuté vyvažovací tělísko.... Upraveno 21. září 2023 uživatelem Hafity Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. září 2023 Autor Odesláno 21. září 2023 Zkusil jsem nahodit rezervu, pořád stejné. Ještě jsem to tu projížděl, a když prudčeji přidám, tak to přestane, když sjíždím pomalu z kopce a brzdím motorem, tak je taky klid, jakmile vyřadím, hned začne vrzat. Když jde rychle do rejdu tak to taky přestává. Že by poloosa? Citovat
oddie Odesláno 21. září 2023 Odesláno 21. září 2023 Vtipný a zákeřný zdroj vrzání bývá tepelný štít - plech kryjící spodní čep, že o něj skrtá kotouč. Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. září 2023 Autor Odesláno 21. září 2023 Myslíš plech co je za kotoučem? To jsem si právě myslel, že bude ono, ale když jsem sundal teď kotouč, tak jsem zjistil, že už tam není. Totálně uhnil a rozpadl se. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.