Rikic339 Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 https://tn.nova.cz/auto/clanek/530059-na-jizni-spojce-jel-kamion-v-protismeru-za-hazard-mu-hrozi-az-rocni-zakaz-rizeni nehodou to naštěstí neskončilo Citovat
sitler Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 Ja to nechapu, co to musi bejt za totalniho krypla za volantem? Prej profik... Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 "Až to bude možné, otočte se." Namor74 a Hafity ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 bude to jen horší--do penze se bude chodit později , takže jízda v protisměru bude celkem běžný jev pokuta 5--10 tisíc korun , to je méně, než kdyby jel 30 km po dálnici na příští otočku... Citovat
sitler Odesláno 24. listopad 2023 Odesláno 24. listopad 2023 https://www.novinky.cz/clanek/krimi-seniorka-si-na-dalnici-d6-vzpomnela-ze-nema-dalnicni-znamku-auto-otocila-do-protismeru-40451919 ty vole... tak ona vi, ze najela na dalnici a stejen to otoci do protismeru? Je tohle vubec mozny? Jako ja vim, ze meduza preziva bez mozku, ale ze i lidi.... Rikic339 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
P607Olda Odesláno 6. leden 2024 Odesláno 6. leden 2024 (upraveno) Přemýšlím, proč to dříve nebylo, a můj názor je toto: teď se připojení řeší nikoli čtyřlístkem, ale takto, viz obr. Úseky označené šipkou jsou obousměrné, a je velice snadné, např. v mlze, anebo když dělicí čára je pokryta sněhem, v noci, zazmatkovat "já jsem chtěl jinam" a strhnout to do levého pruhu - a neštěstí je hotové. Jsou tam značky zákazu, ale není tam taková ta svítící ruka STOP FALSCH. Přitom řešení by bylo snadné - na čáru dát aspoň zelené balisety, anebo jinou mechanickou zábranu, aby do protisměru prostě nešlo vjet. Podotýkám, že tak, jak jsou výjezdy z- a na kruháč, tak výjezd tě navede správně. Aby ses z kruháče dostal do protisměru, to by sis musel "volant zlomit". Dávám snímek z mapy, fotka výsledného stavu tam ještě není. Upraveno 6. leden 2024 uživatelem P607Olda Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 6. leden 2024 Odesláno 6. leden 2024 (upraveno) @P607Olda jj to je u Postřelmova. V pondělí tam pojedu poprvé, tak jsem zvědavý. Upraveno 6. leden 2024 uživatelem Pepito Doplňující info Citovat
sitler Odesláno 6. leden 2024 Odesláno 6. leden 2024 (upraveno) To je uplne stejnej princip jako tady treba: https://www.google.com/maps/@50.1228949,15.2799897,3a,48.7y,191h,84.47t/data=!3m6!1e1!3m4!1su-y4EXBJMywrGH-BnquPVw!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu A sorry, ale tam proste vjede jen slepej debil, co nema na silnici co delat. Dvoje znacky zakazu vjezdu, z toho jedny zvyrazneny. A kdyz te to nekopne tam, vsechny dalsi znacky vidis otoceny proti sobe rubem a nasledne - sakra kde se mimo obec pripojuje na rychlostku do rychlyho pruhu? Tzn. ze se radis "doprava"? Od toho ma clovek hlavu a v ni vetsinou mozek. Jestli to chybi, at tahne od volantu treba k lopate nebo na vlak, ale nesere se tam, kde je potreba myslet a myslet rychle. Upraveno 6. leden 2024 uživatelem sitler BubakGS ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 (upraveno) vzhledem k mému mládí bych měl být tolerantní, ale v tomto případě bych bral papíry na doživotí--jak píše sitler--pokud přejede ty zdvojené značky atd., tak se v řízení neorientuje , takže s volantem konec, šlus, papíry odevzdat Upraveno 7. leden 2024 uživatelem ozzy56 BubakGS, Pepito, sitler a 1 další ohodnotil 4 Citovat
P607Olda Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 (upraveno) Dnes taky. Podle mapy vjela na nájezdu 131, tedy přesně ta situace, jak jsem popsal. Můžete nadávat, jak chcete, prostě je to situace, kde to lze udělat. Měli by to předělat tak, aby to nešlo, tzn. dát tam mechanické zábrany mezi pruhy. Kdopak neudělal za volantem ani jednu chybu? Ani odřeninku? Ani jedno nerespektování svislého či vodorovného značení, nebo zazmatkovat - v cizině, v noci, v mlze. Proto to tady píšu, že by nájezd měl být udělán tak, aby takovou chybu ani NEŠLO udělat (leda kdyby přeskočil svodidla) https://tydenikpolicie.cz/zamestnanec-karlovarske-zachranky-zastavil-na-dalnici-d6-ridice-ktery-jel-v-protismeru/ Upraveno 9. leden 2024 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 (upraveno) Uz podle mapy tam do protismeru bez povsimnuti najede proste jen kreten. Tecka. Za tim si stojim. A pokud to nekdo fakt udela, ma prijit o papiry. Tecka. Tohle neni o udelani chyby, tohle je o ignorovani nekolika znacek, absolutnimu nedavani pozor i na ty nejzakladnejsi veci. Musi do protismeru pres cary, musi minout dvojci zakazu vjezdu, musi uplne nelogicky a proti vsem zvyklostem absolvovat pripojeni "do rychleho" pruhu = koho to okamzite netrkne, nema za volantem nikdy co pohledavat. Svet nejde udelat tak, aby vsechno "neslo". Od toho je mzoek, aby premyslel, vyhodnocoval a resil. Jestli toho neni v provozu chopen, tak at neridi. Rizeni auta neni zadne zakaldni pravo pro kazdeho. Je potreba to ovladat a zvladat. A doslova nikdy jsem, ani v totalni mlze a snezeni, nenajel na dalnici do protismeru (ani na jinou silnici). Nejsem totiz nesvepravny dement. Upraveno 9. leden 2024 uživatelem sitler Weri 605 a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 za sebe napíšu, že jsem udělal mraky chyb, i odřenina byla, nehoda zatím žádná--ale kdoví co bude zítra ?? přesto si myslím, že kdo přejede do protisměru poruší tolik logických postupů, že by měl přestat jezdit , všichni bychom měli být připraveni na to, že jednou to už nepůjde..., jinak taky se mi stalo v cizině na šíleném křížení , že jsem málem do protisměru vjel, ale ty značky zákazu vjezdu přehlídnout nejde ani v zimě..., jinak jsem u nás někde viděl, že instalovali snad 100 metrů před vjezdem do protisměru kovové zábrany, bohužel lidi vjeli do protisměru už před těma zábranama, takže tak... , bez toho rozumu to nepůjde Pepito a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 Prichádzajú o papiere, napríklad, aj tí, ktorí riskantne predbiehajú v neprehľadnom úseku označenom značkou zákaz predbiehania a jednou, či dokonca dvomi plnými čiarami? Pritom počet nevinne zabitých pri takýchto nehodách sa nedá porovnávať s počtom nevinne zabitých autami v protismere na diaľniciach. A to na rozdiel od vodičov (či už s určitým stupňom demencie alebo totálnou nepozornosťou), ktorí vošli na diaľnicu v protismere neúmyselne, tí druhí ohrozujú svoj život a životy iných úmyselne. Citovat
Pepito Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 (upraveno) @P607Olda jak jsi vzpomínal ten nový sjezd na Postřelmov, tak jsem v pondělí při cestě zpátky ze Šumperka schválně sjel z obchvatu, projel kruháčem a vrátil se zpět na obchvat a je to tam v pohodě přehledné, tak fakt nechápu jak tam může někdo najet do protisměru. Upraveno 10. leden 2024 uživatelem Pepito Úprava textu Citovat
P607Olda Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 Jj, silných slov je dost... Proč vlastně existují svodidla? Proč se instalují na silnici nad strmý svah? Proč vlastně existují zábradlí před školou? Proč zábradlí na mostě? Přece každý ví, jak se má chovat, nemá tam bourat, běhat, skákat. Já prostě upozorňuju na nebezpečí, které by šlo odstranit. Nadávky nepomohou. @sitler: mohu s tebou souhlasit, že je to kretén a má přijít o papíry, ale jak vidíš každý den, tato rada a postup je neúčinný. Na dálnici jsi nevjel, věřím. Žádný jiný přestupek (zmatek) jsi neudělal? Odřenina, nehoda, přestupek, pokuta? V Istanbulu řeší jednosměrky takto: přes silnici je zabudovaný sklopný ozubený hřeben, který v nesprávném směru propíchá všechny pneu. Ve správném směru se sklopí. A je jasno. Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 tak určitě každá zábrana, která zamezí vjezdu auta do protisměru je dobrá, to je jasné a peníze na to určitě jsou, když jich tolik vyhazujeme z republiky Citovat
sitler Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 @P607Olda Zmatek jsem samozrejme udelal, to se stane naprosto kazdemu. Stejne jako kazdy zabloubi. Ale dotahnout ho az tak daleko, ze najedu do protismeru na dalnici? To neni o zmatku, to je o ignoraci. Tam je tech prehlidnutych faktoru daleko vic. A ja asi nechci zit ve svete, kde je uplne vsechno udelane protiidiotskym zpusobem. Ja nechci, aby ze me vsechno automaticky delalo nesvepravneho idiota, co ho vsude vse musi vodit za rucicku. A ani nechci, aby tyhle systemy takove lidi vychovavaly - se automaticky nauci, "ze blbe to nejde", tak ze nad tim nemusi myslet. Proste pojedou s tim, "ze to jde jen spravne" a slus... Medvěd a Pepito ohodnotil 2 Citovat
P607Olda Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 (upraveno) Braní řidičáku - klidně jo. Hlavně v případě, že to někdo udělá úmyslně, z agresivity. I tak není záruka, že nebude řídit bez řidičáku. Zmatkování - myslím, že provinilec to neudělal úmyslně, a dobře si zapamatuje - že raději nemá sedat za volant, že se má soustředit. Těch fyzických zábran je beztak dost kolem nás, a žiješ v nich bez problémů. Zábradlí na balkóně, u schodů. Přece by stačilo namalovat čáru, a kdo zazmatkuje, sám se potrestá... No nic, návrh na řešení nájezdů na dálnici jsem přednesl, možná si ho někdo všimne. Upraveno 10. leden 2024 uživatelem P607Olda Citovat
Medvěd Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 (upraveno) před 9 hodinami, sitler napsal: @P607Olda A ja asi nechci zit ve svete, kde je uplne vsechno udelane protiidiotskym zpusobem. Ja nechci, aby ze me vsechno automaticky delalo nesvepravneho idiota, co ho vsude vse musi vodit za rucicku. A ani nechci, aby tyhle systemy takove lidi vychovavaly - se automaticky nauci, "ze blbe to nejde", tak ze nad tim nemusi myslet. Proste pojedou s tim, "ze to jde jen spravne" a slus... Přesně proto jsem odpůrce drtivé většiny "asistentů", na které se spousta řidičů až nemístně spoléhá a díky nimž se za volantem míň a míň soustředí a zbývá jim čas na provozování pikačovin z nudy. Upraveno 10. leden 2024 uživatelem Medvěd Pepito a Dix1 ohodnotil 1 1 Citovat
sitler Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 Před hodinou, P607Olda napsal: No nic, návrh na řešení nájezdů na dálnici jsem přednesl, možná si ho někdo všimne. Jsou tam plny cary, jsou tam sipky, jsou tam znacky. Navic je oprit jakekoliv logice tam jet doleva. Nic tam nenavadi, nic tam cloveka nesmeruje. Uplne nesnasim, jak jsou vsude zabrany, vsude trci nejaky sloupky, vsude se vsechno dela tak, aby "blbec nemusel myslet". Doslova to vychovava totalni retardy. A stejne to ve finale nepomuze, protoze lecjakej kreten najede i do krukaku protismerem a vubec mu to neprijde divny, ze se musi tocit pres rameno za ostruvek... Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.