Medvěd Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Miloval jsem za totáče ty krásně mastný bramboráky prodávaný v hladovým okně tehdejší restaurace Plzeňský dvůr za 1,80 Kčs (později za 2,20 s uzeninou). Taky si pamatuju na rohu pasáže LUCERNA ve Vodičkově ulici smažený sýr jen tak do papíru za 2,10 Kčs a samozřejmě ARBAT a jeho hranolky s růžovou majonézou (snad smíchaná tatarka s kečupem, ale tam už cenu netuším). Těsně po revoluci se v horní polovině Vencaplacu objevil stánek s hamburgery, kde je podnikatel prodával za 11,99 Kčs a opravdu ty "jedníky" vracel. Nevím, kde k nim přišel, ale X lidí včetně mě tam právě kvůli nim na ty hambáče chodilo (možná jich ještě několik mám někde doma schovaných) Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červen 2022 Autor Odesláno 20. červen 2022 vzpomenu dobu, kdy strejda koupil novou Š 100 (asi 1971), byla to událost v celé familii, sešli jsme se všichni chlapi u nich na baráku a začali tu novou stovku rozebírat , teta chodila kolem se slzama v očích, protože za dvě hodiny byla kastle očesaná od dveří, blatníků, čelního i zad. okna atd., atd.--prostě zbyl takový vrak , já byl tehdá učeň, ale velice jsem před chlapama ,,vyrostl'', protože jsem v podstatě začal to rozebírání řídit, radit co a jak, jelikož jsme stovky a embéčka dělali v učení do zblbnutí--já měl všelijaké ty klíče jedenáctky, spec. téčka atd. snad přirostlé k rukám..., samozřejmě se to rozebíralo kvůli rezi na všech možných i nemožných místech, takže pak pět chlapů šmirglovalo, čistilo, natíralo, lepilo, abychom po obědě z toho zase udělali auto, dutiny se stříkly rozehřátou vazelínou z těžních lan, bo nic originálního stejnak nebylo v obchodech, nakonec se auto umylo a vyleštilo, takže večer bylo auto připraveno do provozu..., tak nějak to tehdá řešili všichni, aby jim auto co nejdéle vydrželo... Pepito, HonzaZ, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Sawoy Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 (upraveno) @Medvěd Ten smažák si pamatuju z '80 ... byly to takový trojúhelníky asi dvakrát obalovaný a lepší jsem dodnes nejedl, a že jsem sakra milovník téhle "Pohlreichovy" laskominy. Vedle Berjozky měli v okýnku hermelín se šunkou, to bylo number two. A v podloubíčku na rohu staromáku a Dlouhý prodávali ruský pirohy; většinou s tvarohem čili sladký ... nezájem. Ale jednou za čas byly masový a to byla lahůdka naprosto neskutečná. Standardní oběd byly tři párky v rohlíku za deset káčées vedle Prince, v Jizeře na Václaváku v suterénu měli luxusní sekanou a na "druhým břehu" (Jalta?) různý smažený ryby s hranolkama. Do profláknutejch podniků typu Arbat nebo Koruna pro venkovský rodinky na nákupní trase Labut-Kotva-Dětskej dům jsem asi nikdy nestrčil ani nos, to bylo pod úroveň bufetovýho šmekra. @morepower 80-82 existovaly jen dva druhy "školního" oběda: sekačka v bufáči na náměstí vedle trafiky a opečená klobása v podloubí na rohu vlastně mezi velkým náměstím a prasečákem (vpravo vedle vchodu byly vývěsky kina). A v létě měl Láďa Eder v rohový zahrádce vedle Rytířů naproti kostnici stánek s lahváčema a luxusníma bramborákama. Upraveno 20. červen 2022 uživatelem Sawoy OK406 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 OK406, BubakGS, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Sawoy Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Tsss .... zas ňáký novoty ... poctivou nastříhanou pásku nemáš? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Jo když jsem v 97 nastoupil k cestářům tak se výplata ještě dávala hotově tak to bylo v takových vreckách ale dost záhy to skončilo od té doby jsem výplatu bral vždy jen na účet myslím tím oficiální z různých melouchů a šmelin byly samozřejmě "kulatý" nebo naturálie. Citovat
Péťa Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 @Sawoy To ale nejsou novoty "Poctivá nastříhaná páska" byla součástí a strčená do výplatního sáčku Ale to dobře víš Já ty svoje vyházel, stejně by byly asi nečitelný. Citovat
morepower Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 před 9 hodinami, Sawoy napsal: ... @morepower ... a opečená klobása v podloubí na rohu vlastně mezi velkým náměstím a prasečákem (vpravo vedle vchodu byly vývěsky kina).... no jasně, tam pak právě začli prodávat taky hranolky (chtěli konkurovat mastnýmu vlasu). Měli je o korunu levnější, když pak zdražil vlas na deset, měli je za 9. Ale vlas měl lepší tatarku. Citovat
Péťa Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 regius, ozzy56, Pepito a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Pepito Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Kdo pamatuje? OK406, HonzaZ a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Já nejsů pražák My měli měsíční (týdenní) průkazky na BUS. Vzpomínám na měsíční za 5,- Kčs Citovat
Pepito Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Já taky nejsu Pražák, ale učil jsem se tam a po vojně dva roky pracoval. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Jj, studentská za 35,- na měsíc. Také jsem míval. Koukám, že jsi se učil v Konstruktivě. Já nahoře nad ní na kopečku bydlel u rodičů. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Na Novodvorské? Tam bylo kino Moskva. Byl jsem tam na koncertě Olympic Prázdniny na Zemi. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 Na Novodvorské ne. Já bydlel nahoře na kopečku nad hřbitovem v Braníku. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 21. červen 2022 Odesláno 21. červen 2022 před 9 hodinami, Pepito napsal: Kdo pamatuje? Ten kupón jsem nikdy neměl, ale pamatuju že nás pár provozovalo takovej sport v metru: měli jsme tyhle pouzdra a v nich žaludský eso a tím jsme mávli na dozorčího v kukani. V době turniketů na korunu to bylo jediný místo, kde mohli v metru chytit černýho pasažéra. Na přelomu 70/80 stál studentskej měsíčák Nera-Mělník 14, pak do háku týdenka do Holešovic za 7. Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červen 2022 Autor Odesláno 21. červen 2022 nejvíc vzpomínám na cesty do práce MHD z jednoho konce města na druhý, dva přestupy a hlavně v zimě v mrazu super , hodinu na cestě , MHD netopí a narvané k prasknutí..., když se nedařilo, tak v 6.05 v práci --mistr samozřejmě kravál a poučka, v kolik začíná prac. doba..., síťové jízdenky nebyla třeba, tak brzy ráno revizoři nejezdili, jednou jsem byl svědkem, jak havířiska vyhodili revizora z vozu a jelo se dál dneska mladí řvou, když mají v dešti přeběhnout z paneláku k autu... Péťa a Sawoy ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 21. červen 2022 Odesláno 21. červen 2022 před 13 hodinami, HonzaZ napsal: Jj, studentská za 35,- na měsíc. Také jsem míval. Taky Ale jako učeň Dopravního podniku jenom v prváku, od druháku už jsem měl zaměstnaneckou grátis a ta platila na MHD ve všech městech ČSSR, kde MHD provozoval Dopravní podnik. Někde jezdilo MHD ČSAD a tam jsme museli platit. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 21. červen 2022 Odesláno 21. červen 2022 (upraveno) před 13 hodinami, Pepito napsal: Na Novodvorské? Tam bylo kino Moskva. Byl jsem tam na koncertě Olympic Prázdniny na Zemi. Nebylo kino MOSKVA čistě náhodou v Ďáblicích? https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/644283/kus-nostalgie-na-ladvi-jde-k-zemi-bouraji-legendarni-kino-moskva-chatralo-misto-nej-vyroste-supermarket.html Upraveno 21. červen 2022 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
HonzaZ Odesláno 21. červen 2022 Odesláno 21. červen 2022 Na Novodvorské bylo kino Kosmos. Pepito a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.