Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Retro koutek, aneb vzpomínky nás dědků :D

Recommended Posts

Odesláno

@ozzy56 A bral jsi 1200. Dneska minimum cca 20 x víc, 2,40 x 20 = 48 takže je vlastně všechno úplně v cajku. 

@BubakGS Mlaďochu 🤣 do hospy se šlo s desetikorunou (papírovou). 3 kousky á 1,70 + startky za 4,40 a ještě zbyla kačka dýško.

No dobře, ať nekecám: s dvackou, bo kousků bylo šest a ještě nějakej rumík nebo za búra tláča s cíbou ...

Odesláno

@ozzy56 Čéče tak to se ty ceny celkem držely ... jestli jseš šestapadesátej a začal jsi jako já nejdýl v šestnácti tak to se nezdražovalo nejmíň osum let, a to mám pocit, že tu korunu sedmdesát to pivo stálo ještě někdy kolem půlky osmdesátek a to už byl benzín ze osmičku ....

V ´74 jsem si ještě kupoval Lipo a sypal šumák rovnou do huby, ale koncem dekády už byla ta tláča, držková za trojku, guláš devět. Když jsem chtěl bejt za frajera vzal jsem holku na Mělníku na zámek na smažáka a dvojku bílýho (12+12), za oba 48 a zas byla dvojka dýško - tam by kačka nestačila, hogo fogo pingl s utěrkou přes ruku v mírným předklonu 🤣

Odesláno

dyť se taky říkalo, že když zdraží pivo, padne vláda ..., dnes se pivo zdražuje po kvartálu a vláda se drží jak houno košile 😂, jojo desítka za 1.70 a dvanáctka za 2.80 se držela dlouho, ale na barevnou televizi jsem ofiko makal půl roku 🙈, takže v dnešních cenách televize za 200 tisíc--to by mlaďoši čuměli v prodejně 😂

Odesláno (upraveno)

...nojo no. Já jsem až ročník 72, tak ty "zlatý" časy nepamatuju. 🤣 Ale zdražení benálu na 8 vočí ano a co se tehdá dělo na pumpách...😄

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@rhinos Dneska bys neměl co upíjet, protože by tě s tím džbánkem vyhodili, nikde by ti nenačepovali.:bacha

Bóže .... kam jsem se to sakra zase dostal .... jeden sakra penzista co lil už za Novotnýho, ne-li za Tondy harmonikáře, další zase  Husákovo sakra dítě 😂

Odesláno (upraveno)
před 2 minutami, Sawoy napsal:

@rhinos Dneska bys neměl co upíjet, protože by tě s tím džbánkem vyhodili, nikde by ti nenačepovali.:bacha

Pavel nám pro pivko do spřátelené hopsody chodí už asi 10 let - ale pššššt 😀😀😀😀😀

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Sawoy hele, nestály startky 4,00 Kčs? Myslim, že 4,40 stály až těsně před sametem. 4,50 pak stály Marsky. Marsky se otevíraly nahoře, kdežto startovačky zboku, jinak to člověk vysypal. :D A my sme to jako kluci zapalovali od značky (od těch čárek), protože tak to dělali amíci, aby je vietkong neidentifikoval podle nedopalků

Odesláno
před 4 hodinami, Péťa napsal:

Dovolil jsem si oddělit vzpomínky od tankování ;)

No nevím.... Zrovna mně napadlo zavzpomínat na tankování.... :roker

U JAWA 50 Mustang byla nádrž na 8 litrů a musela být už hoooodně prázdná, aby se tam vešlo za pade.... To bylo "až ke špuntu".... To mně bylo caca 16.... V kterým roce to tak cákryš mohlo bejt :myslim

Odesláno

v kterém roce jsi měl 16 let ?  to by se dalo spočítat...🙂

já jezdil z ostravy do žiliny do tuzexu a pamatuju, že mi 21 pionýr vzal na tu cestu 5 litrů (plná nádrž) a 5 litrů zpět 😂, bylo to cca 100 km a pravá rukojeť furt nadoraz

kdybych byl doma, mám v sešitě ceny benzínu za posledních 50 let 🙈

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...