Medvěd Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 Kamarádova dcera si momentálně dodělává řidičák a on se na mě obrátil s žádostí o radu co by bylo možné a vhodné sehnat. Představa je, že za 200 tKč by se mělo dát vybrat už docela slušné auto - nehavarované, vybavené nějakými základními bezpečnostními prvky. Auto nemusí být velké (slečna je zatím sama a rodinu hned tak neplánuje), hlavně ale co nejmladší a s málem najetých km Protože holka bude začínat a ani kámoš není úplně fandou nafty, tak bych potřeboval poradit v otázce benzínů - co byste volili Vy, kdybyste měli dvě kila v ruce a vidinu něčeho velikosti Fóbie, 207, možná 308, Focuse, Fiesty, C4 ...... Existuje u Pažoutů nějaký takový vhodný kandidát? Citovat
P607Olda Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 Koupil bych 307 benzín, za nějakých 40 t. (Anebo dokonce Feldu). Mladá řidička potřebuje hlavně klid, nemít pořád strach, že kdyby to odřela, tak je velká škoda a zodpovědnost. Za ušetřené peníze, raději, ať denně jezdí, aby získala klid a návyky, bez obav a nervozity. Hafity, radim.1008, Rikic339 a 8 další ohodnotil 11 Citovat
Medvěd Odesláno 24. duben 2022 Autor Odesláno 24. duben 2022 (upraveno) Oldo - to jsem Martinovi říkal taky, ale on i dcera prostě chtějí radu co koupit v ceně, která je daná, aby to bylo aspoň relativně bezpečný a spolehlivý. Jo a ještě bych zmínil, že ne Dáčka ani Thálie ani 301 - to nemá šanci projít, je to mladá holka a chce, aby se v autě nemusela stydět před kamarádkama. Kdyby někdo z klubáků věděl nebo sám prodával něco vhodného, budu rád za tip. Upraveno 24. duben 2022 uživatelem Medvěd Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 Co Renault Captur s 0,9 tce turbo s nepřímým vstrikem motor svizny a spolehlivý jako slunce?vhodny i na městský cukačky? Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 To si ho musíte najít to byl jen tip na auto Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 24. duben 2022 Autor Odesláno 24. duben 2022 Díky, já myslel, že někdo z okolí nebo rodiny... Každopádně díky za tip, něco takovýho by asi bylo cajk Martin (její táta) měl asi 10 let Quasquai , teď má Tuscona - ale kupoval je jako funglovky. Nissan dál při koupi Hyundaie protiúčtem, tak myslím, že malej crossover by mohla být dobrá volba. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 Jako tohle je těžký. Něco radit. Protože co si budem ono dneska ani ty dvě kila v kešeni při výběru auta nejsou žádnej zázrak. Tím spíš když podle toho co píšeš bude slečna i její tatínek spíš z řad konzumentů než lidí který jsou schopný něco autu " obětovat ". Za mě má svatou pravdu @P607Olda na první rok dva bych koupil cokoliv co bude mít čtyři kola na co nejdýl platnou STK a trochu to jede. Protože v tomto případě platí dvojnásob "na starým kole se nejlíp naučíš jezdit". Na takový ty pocity aby se kamarádky nesmáli je nejlepší se vykašlat. Podle mě nemá smysl první auto kupovat s tím že si ho chci nechat řadu let raději koupit něco to obouchat a pak když budu trochu obouchaný koupit něco lepšího. Jasně mě se to mluví protože první auto mám dost dlouho za sebou možná že jsem jinej ale i když jsem začínal s Trabantem tak jsem si nevšimnul že by se mi někdo ze známých smál. Ale tyhle řeči tady asi stejně nepadnou na úrodnou zem. Takže já bych hledal něco v tom smyslu jako jsme se tuhle bavili po telefonu. Nějakou Fábii asi bych se když si nechce dělat ostudu vyhnul první generaci a hledal něco v druhé generaci nejsem sice škodovák tak nevím jestli tam byl některý motor vysloveně průšvih. Havlicek.Lukas ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 https://www.sauto.cz/osobni/detail/hyundai/i20/168480856 Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 24. duben 2022 Autor Odesláno 24. duben 2022 Asi blbě napsáno a tak blbě pochopeno. Ty dvě kila má holka v ruce a její táta pro ni chce co nejmladší (nejnovější) auto hlavně z důvodu bezpečnosti a druhak právě proto, že si na autě bez servisu nic neudělají a myslí si, že čím mladší, tím míň případných problémů. Ta věta o Dáčce a spol. je o tom, že Dachna má stran pasivní bezpečnosti dost minusovou pověst, Thálie a 301 jsou auta pro důchodce. Podle mě - co jsem teď namátkou koukal - se v tom limitů dají koupit auta s nájezdem do 50 tkm, tzn. že by to reálné být i mohlo. Jen tedy poradit jakýmu motoru se určitě vyhnout... Citovat
MotoMoto Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 Mě to čeká také, ale napřed musím najít autoškolu, protože je ve třídě nejstarší a nikdo jiný nebude autoškolu dělat už letos a tak to nebude v rámci třídy. Kdyby někdo věděl o dobré autoškole v Liberci budu rád. Auto pak budu řešit také. Citovat
P607Olda Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 (upraveno) Tak další bych radil 308, nebo pak už 2008 atd. Ale je to pro ni horší, to jí vzkaž. Vystřídal jsem auta (pro mne) vzácná, i auta za hubičku, a nejraději vzpomínám na Favorit, o který jsem se nemusel obávat. Ani např. otázka krádeže. Pokud to teda stojí tak, že aby se nemusela stydět (chápu), tak ať si vybere sama, co se jí líbí. A případně jí rozmluvit jen úplné nesmysly. Moje manželka např. stále ráda jezdí 1007, protože je to něco nezvyklé. Upraveno 24. duben 2022 uživatelem P607Olda Rikic339 a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
Mirek D Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c3/154753034 Já bych asi volil něco podobného... Citovat
Guest Scratch Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 https://www.aaaauto.cz/cz/alfa-romeo-giulietta/car.html?id=440535578&utm_source=sauto.cz&utm_medium=skarta&utm_campaign=skarta-recommender&bsw=95&dp-data=sauto-banner-recomm-alfa-romeo-giulietta&recommCar=1&recommType=recomCarFallback aby se nemusela stydet pred kamaradkama...... a pak si precteme jak mlada ridicka rozstrelila mergl o strom a zabila kamosku...... no tak ja bych se v te fabii asi i stydel, neni nic horsiho nez fabie, dachcije i s renaultem a sOplem, jo a hnujdaj...... skoda, ze ja nemel v 18 letech 200 tacu na karu Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 (upraveno) osobne za 200 ?? kdyz ne peugeot tak -2 nebo 3 fabie spolehlive - male - svizne holky budou zavidet - nebo neco v tomhel konceptu ten 3 hrnek jen v nehhorsi nouzi hlavne ne MINI a podobne nesmysly - na to na co si to hraje to ej drahy Upraveno 27. duben 2022 uživatelem Havlicek.Lukas Moral3z a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
ferinko2 Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 Moja mala prvé Peugeot 107.....po 80 000 km ho darovala tomu ,kto to potreboval. Dodnes je to jej zlatý Lyonko Citovat
ozzy56 Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 dal jsem dceři na naučení svoji 205 D, což v té době už taky nebylo bohviečo , ale byla ráda že je zadarmo a auto zná..., zadarmo byl k autu i servis a občas i plná nádrž , mohla si koupit nové auto, ale selský rozum je někdy víc než vysoká škola Charlie 1 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 (upraveno) já mám připravenou káru , neřešili jsme jestli se bude líbit , nebo za ni stydět . pro mne je důležité , že je funkční , vím co od ní čekat ad servis, má základní prvky bezpečnosti plus něco navíc . a dcera je ráda že bude mít káru . POVHAV ještě půjde za mnou + nějaká min spoluučást z její strany , palivo a další věci už si musí pořešit sama. V květnu má záverečky v AŠ , pak ji budu sám chvilku testovat ještě v něčem s manuálem a plynule přejdeme na to její v automatu. EDIT : doplním pro ty co neví, mám tu pro ni Hyundai i10 II generace rv 2014 1,2 čtyřvál atmo bez S&S 64Kw , 4kvalt hydro automat. Upraveno 27. duben 2022 uživatelem Pe.Tr Vena garážmistr, MotoMoto, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Guest Scratch Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 ja to mam tak, ze jsem si na kazde auto vydelal a musel si ho zaplatit a pak se k nemu tak choval. Ma sestra si nikdy nekoupila auto, tenkrat jako prvni do*neumím psát slušně*ila mitsubishi lancer, a od ty doby ma sluzebni, ted aktualne nissan juke a neco na lepsi parkovani po praze audi SQ7. Nevi, kolik stoji nove pneumatiky, ceny oprav neresi. Kdyz ji rodice na jeden cas darovali hyundai i30, tak ho akorat do*neumím psát slušně*ila, dorvala, rally leti gumy v zime apod., znicila baterii a nasledne cele auto neudrzbou, dluh na povinnem ruceni apod..... no a tak nejak mam z tohoto nejvetsi obavu, ze kdyz to ty deti dostavaji vsechno az pod nos, tak si toho nebudou proste vazit. Takze detem zaplatim ridicak, ale na autak si budou muset vydelat (treba jim chybejici obnos doplatim) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.