Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute, potrebujem poradit. Mam peugeot 508 SW GT 2,0 HDI 133 kW, r. v. 2017.  V knizke od auta som nasiel, ze ako mam nabíjat autobateriu bez toho aby som ju odpojil,

ale podla toho obrazku neviem zistit, kde presne mam zapojit minusovy pol nabijacky na obrazku je to pismeno C. 

Na 308 -ke r.v. 2020  som to mal vyznacene v motorovom priestore, kde mam zapojit minosovy pol bolo to tam prisposobene na to, ale moja 508 to tam nema este tak prisposobene.

image000000 (1).jpg

Odesláno

Je to prostě držák motoru... Já na to kašlu a nabíjím několik let normálně na + pólu a na kabelu kousek za svorkou na - pólu. Na 508 je to dobře přístupné z obou stran :nevim  

Odesláno

Takze to mozem uchytit na drziak motoru, len na tom navode je to tak blbo vyznacene, a este je to dost daleko od + polu baterky, preto mi to neslo ani do hlavy, takze ten minosovy pol mozem uchytit na hocico kovove v blizskoti + polu, a malo by to bez problemov nabijat.

Dakujem za rady

Odesláno

@MJSyticKeď sa mínus pól externej nabíjačky pripojí priamo na - pól batérie, a tým nabíjací prúd neprechádza cez jednotku riadenia stavu nabitia batérie (BECB), neprichádza riadiaca jednotka auta o určité informácie o stavu batérie?

Odesláno

Pokud je vůbec ta jednotka při vypnutém zapalování v provozu, což si nemyslím. A pokud ano, dá se předpokládat, že toto extra nabití třeba použije proti tobě a o to míň ti bude baterii dobíjet za jízdy, aby uspořila? a budeš tam kde na začátku?. Připojil bych nabíječku jak píše @MJSytic.

Odesláno

Ta jednotka je přímo na - pólu baterie, já to dávám o pár čísel dál na kabel k baterii - tam kde končí svorka a začíná izolace kabelu. Takže v podstatě až za, jako by to bylo připojené kdekoliv jinde. Jak jsem psal. Už to takhle dávám Xlet a žádný problém nenastal.

508.jpg

Odesláno

@MJSyticTakže BECB máš v nabíjacom obvode. Asi to BECB bude mať nejakú funkciu aj počas externého nabíjania, keď sa v PSA manuáloch uvádza, že sa má mínus svorka nabíjačky pripojiť na kostru vozidla.

Odesláno (upraveno)

kabel plus od nabíječky se připojuje na svorku plus na baterii, kabel minus od nabíječky se připojuje na kovovou část motoru (nebo auto má origo kostřící bod na karoserii v motorovém prostoru) a to proto, že kdyby se připojil kabel minus na svorku minus na baterii, mohlo by to zajiskřit a je teoretická možnost výbuchu baterie-- prostě svorku zapojit hlavně dále od baterie...:)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Ahoj chlapy, dnes  jsem nabíjel baterii a po nabytí se stalo to že mi stále svíti přístrojová deska ale komplet po nastartování nejdou žádné přístroje  i po zamknutí auta stále svítí komplet. pomozte někdo prosím auto potřebuji   

Upraveno uživatelem gerlik
Odesláno

Jedině baterii odpojit, alespoň na 1/2hod, a pak připojit, a nechat auto v klidu 5min a potom otevřít a vyzkoušet, že je vše OK :myslim

Odesláno

Jednotka stavu nabití akumulátoru přii vypnutém zapalování a usnutých jednotkách nic nedělá ;) nabíjení buď přímo na baterii, nebo kdekoliv na kostře ;) Hlavně né na obalu jednotky motoru... 

Odesláno

To všechno jsem dodržel, ale je mi divné při zamknutí auta vše svítí a při nastartování také ale jinak otáčkoměr nejde tachometr taky ne a místo stavu kilometru jsou jen čárky. Jo a ještě nejde ani rádio.

Odesláno

A už jsi tu baterii odpojil, jak jsem ti psal? Tím se vyresetují jednotky a mohlo by se to vzpamatovat. Běžným nabíjením se tam nemá co rozbít :nevim

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...