dodS12 Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 Caute, potrebujem poradit. Mam peugeot 508 SW GT 2,0 HDI 133 kW, r. v. 2017. V knizke od auta som nasiel, ze ako mam nabíjat autobateriu bez toho aby som ju odpojil, ale podla toho obrazku neviem zistit, kde presne mam zapojit minusovy pol nabijacky na obrazku je to pismeno C. Na 308 -ke r.v. 2020 som to mal vyznacene v motorovom priestore, kde mam zapojit minosovy pol bolo to tam prisposobene na to, ale moja 508 to tam nema este tak prisposobene. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 sroub - cokoliv kovoveho co je v motoru Citovat
MJSytic Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 Je to prostě držák motoru... Já na to kašlu a nabíjím několik let normálně na + pólu a na kabelu kousek za svorkou na - pólu. Na 508 je to dobře přístupné z obou stran Hafity ohodnotil 1 Citovat
dodS12 Odesláno 30. leden 2022 Autor Odesláno 30. leden 2022 Takze to mozem uchytit na drziak motoru, len na tom navode je to tak blbo vyznacene, a este je to dost daleko od + polu baterky, preto mi to neslo ani do hlavy, takze ten minosovy pol mozem uchytit na hocico kovove v blizskoti + polu, a malo by to bez problemov nabijat. Dakujem za rady Citovat
Milan+ Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 U e87 máme připojení v motorovém prostoru,jak +,tak- a baterie je vzadu v kufru. Nabíjí se naprosto bez problémů. Citovat
Akoc Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 @MJSyticKeď sa mínus pól externej nabíjačky pripojí priamo na - pól batérie, a tým nabíjací prúd neprechádza cez jednotku riadenia stavu nabitia batérie (BECB), neprichádza riadiaca jednotka auta o určité informácie o stavu batérie? Citovat
Agrafik Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 Pokud je vůbec ta jednotka při vypnutém zapalování v provozu, což si nemyslím. A pokud ano, dá se předpokládat, že toto extra nabití třeba použije proti tobě a o to míň ti bude baterii dobíjet za jízdy, aby uspořila? a budeš tam kde na začátku?. Připojil bych nabíječku jak píše @MJSytic. Citovat
MJSytic Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 Ta jednotka je přímo na - pólu baterie, já to dávám o pár čísel dál na kabel k baterii - tam kde končí svorka a začíná izolace kabelu. Takže v podstatě až za, jako by to bylo připojené kdekoliv jinde. Jak jsem psal. Už to takhle dávám Xlet a žádný problém nenastal. OK406 ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 @MJSyticTakže BECB máš v nabíjacom obvode. Asi to BECB bude mať nejakú funkciu aj počas externého nabíjania, keď sa v PSA manuáloch uvádza, že sa má mínus svorka nabíjačky pripojiť na kostru vozidla. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 (upraveno) kabel plus od nabíječky se připojuje na svorku plus na baterii, kabel minus od nabíječky se připojuje na kovovou část motoru (nebo auto má origo kostřící bod na karoserii v motorovém prostoru) a to proto, že kdyby se připojil kabel minus na svorku minus na baterii, mohlo by to zajiskřit a je teoretická možnost výbuchu baterie-- prostě svorku zapojit hlavně dále od baterie... Upraveno 31. leden 2022 uživatelem ozzy56 Citovat
gerlik Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 (upraveno) Ahoj chlapy, dnes jsem nabíjel baterii a po nabytí se stalo to že mi stále svíti přístrojová deska ale komplet po nastartování nejdou žádné přístroje i po zamknutí auta stále svítí komplet. pomozte někdo prosím auto potřebuji Upraveno 30. leden 2022 uživatelem gerlik Citovat
MJSytic Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 Jedině baterii odpojit, alespoň na 1/2hod, a pak připojit, a nechat auto v klidu 5min a potom otevřít a vyzkoušet, že je vše OK Citovat
Agrafik Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 před 27 minutami, gerlik napsal: dnes jsem nabíjel baterii V autě?, nebo byla venku. Pokud venku, tak nebyl dodržen správný postup. Citovat
gerlik Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 Byla v autě není tam někde nějaká pojistka. Citovat
ChouLu Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 Jednotka stavu nabití akumulátoru přii vypnutém zapalování a usnutých jednotkách nic nedělá nabíjení buď přímo na baterii, nebo kdekoliv na kostře Hlavně né na obalu jednotky motoru... Citovat
gerlik Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 To všechno jsem dodržel, ale je mi divné při zamknutí auta vše svítí a při nastartování také ale jinak otáčkoměr nejde tachometr taky ne a místo stavu kilometru jsou jen čárky. Jo a ještě nejde ani rádio. Citovat
MJSytic Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 A už jsi tu baterii odpojil, jak jsem ti psal? Tím se vyresetují jednotky a mohlo by se to vzpamatovat. Běžným nabíjením se tam nemá co rozbít Citovat
Vítek1 Odesláno 31. leden 2022 Odesláno 31. leden 2022 nabíječka byla jaká? Zkus nechat baterku odpojenou alespon přes noc. Pak už jen hledat pojistky a nebo diagnostika. Citovat
George97 Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 Zdar, dnes jsem měnil baterii a při dotahování - pólu se mi podařilo zlomit toto. Co je to a k čemu to je důležité? Můžu s autem jezdit? Diky moc Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.