Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 17 hodinami, Pe.Tr napsal:

když už jsme u těch citaci , kdo ví skutečně , proč je/bylo zakázáno/dovoleno s rozumem , citovat předchozí příspěvek ? Jsem zvědav na pamětníky. Protože s nepřehledností fora , to nemá vůbec žádnou souvislost. 

nejsem pamětník, ale šlo o rychlost internetu, platformy a kapacitu serveru...
Ani dnes není server nekonečný.. a vlákno o 5ti příspěvcích nechci na mobilu rolovat půl dne... 😅

Petře když už si to nakousl.... tak co by se mělo změnit...? Mě ty pravidla příjdou srozumitelný, rozumný a v pohodě... možná sem retard, ale ....

1. Používat Hledání
Než položíte dotaz, použijte HLEDÁNÍ, naleznete jej v horní liště fóra - podívej se jak to vypadá na fb.. furt stejnej kolotoč a je tam akorát chaos, 150 komentů, ale odpověď pořádná žádná..., nevím jestli tady chceme takovej chaos...

2. Umisťovat příspěvky tam, kam patří
Své dotazy pište do příslušných sekcí, nepokládejte stejný dotaz ve více sekcích. Pokud se chcete zeptat na něco zcela jiného, založte nové téma. - opět.. když bude všude všechno, ztratíme přehlednost

3. Psát stručně a výstižně
Přemýšlejte při psaní dotazu. Volte výstižný nadpis (nadpis "Chladič" nikomu moc neřekne) a problém popište co nejpodrobněji. - "problém 307" - nic neříkající popis vlákna - sorry, ale "307 nezamyká klíčem ( případně nejde zamknout)" je o mnoho lepší a pokud neumím takovému člověku svojí radou pomoct, tak ani do jeho vlákna nelezu.

4. Odpovídat jedním příspěvkem a k věci
Pokud odpovídáte na dotaz, odpovídejte jedním příspěvkem, pokud na něco ve své odpovědi zapomenete, použijte funkci Editovat příspěvek. Snažte se psát opravdu jen to, co může pomoci při řešení problému. Pro zábavu máme POKEC. - přesně fejsbuk 150 komentů stylu - hm, to máš blbý...... zkus dálku....... vlez tam oknem... atp. - prostě věcně...! Nemáš jak poradit, tak neplácej... V POKECU je spousta vláken a když se žádný nehodí, založ si svoje vlastní, ale stále by se příspěvky měly týkat tématu... - nebo ne....? 

5. Citovat s rozvahou
Při odpovídání se vyhněte používání citací (tlačítko |citace| a |multicitace|). Citujte pouze v nutných případech a s rozumem. Zcela nepřípustné je citovat celý přímo předchozí příspěvek. Rovněž necitujte příspěvky spolu s vloženými obrázky. Když už se rozhodnete citaci použít, ponechejte v ní pouze tu část textu, na kterou reagujete. - tohle už sme probrali... viz výše...

6. Chovat se slušně
Dodržujte zásady přiměřeně slušného chování. Obecně je toto fórum spíše pohodové a věcné, a mělo by tomu tak být i nadále. Zejména nevhodné jsou příspěvky urážlivé, nevkusné či protizákonné. - nadávání je ok, ale na věc... ne na ostatní... Auto je z.... m.... zase se rozbilo - kuli tomu je tu filtr, ale chápu, že si člověk uleví nebo chce ulevit a postěžovat si... ale napsat to o někom...? - zase ten fb....

7. Nevyvolávat hádky
Zbytečné, nesmyslné a urážlivé příspěvky se budou bez upozornění mazat. Stejně tak zde není místo pro flame ani politiku. Dotazy na konkrétní osobu řešte zásadně přes SZ (u2u). - tak tady už se dá debatovat, co je zbytečný, ale jak píšu vejš...: hm, to máš blbý...... zkus dálku....... vlez tam oknem... atp. - prostě věcně...! pokud se debata strhne jinam, vlákno se oddělí.. to mi přijde v pohodě... a sz je snad jasná... 😉

8. Dodržovat zákony
Warez, linky na cracky programů a jiné odkazy na nelegální software či jiná autorsky chráněná díla jsou zakázány. - k tomu není co dodat.. na tom se snad shodneme

9. Neregistrovat se vícekrát
Je zakázáno vytváření vícenásobných uživatelských účtů. - a tohle je asi taky bez debat... :)

Tak ....? Nebo i ostatní....? pište... :) 

Odesláno

Weri díky za 1. krok , mrknu večer-ale jak píšeš nejde o všechny body ,ale rád bych i připomínky ostatních . plus určitě by bylo dobré rozjet i debatu ad ... 

- stejnou rovinu pro jejich dodrzovani   (to je na modech, nastavit si nejakou spolecnou řeč a hranici - jestli si vytvořit nějaký mustr který by byl i pro přehled všech doplněn u pravidel fora)

- stejnou rovinu pro trestani jejich porusovani (to je na modech, nastavit si nejakou spolecnou řeč a hranici - jestli si vytvořit nějaký mustr který by byl i pro přehled všech doplněn u pravidel fora)

Guest Petr 3008
Odesláno

Jakej bodovej system, vždyť je to pravda, to je ten problém, někdo může, někdo ne, na každého jiný metr. Stokrát se o tom psalo, nezajímá to nikoho. A když se něco nehodí, prostě se to smázne aby si to náhodou někdo nepřečet..

A když tady dlouholetej člen napíše, že se raději neůčastní, aby náhodou...  tak to je spíš k pláči a někdo by se měl konečně zamyslet. Ale je to váš boj, tak dle libosti

@PaKrjá už to teda sundal  

Odesláno (upraveno)

No bodový systém, za určitý prohřešek dostaneš 1 nebo 2 či 3 body

Až nasbíráš určitý počet stane se to co bude nastavený 😋

Jinak teda vůbec nevím co pořád všichni máte s tím jiným metrem

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 55 minutami, Pe.Tr napsal:

- stejnou rovinu pro jejich dodrzovani

- stejnou rovinu pro trestani jejich porusovani

@Pe.Tr Vím, co tím myslíš, ale to opravdu nejde. Vem jako přirovnání zákony této (a kterékoli jiné) země a soudy. Také každý soudce má jiný výklad, byť stejných zákonů. My se opravdu snažíme být korektní a jsme jednotní, některé jednotlivosti konzultujeme. Vím, že @pavelu96 ležím mnohým v žaludku tím, že po opravě příspěvku ještě odpoví, kde žádá dodržování pravidel. Je to od něj takový bonus navíc, který má moji podporu a má za něj můj obdiv, že není líný ještě odpovědět.

Odesláno

Přemýšlím nad tím jiným metrem... nemám pocit, že by spolu modi nebyli jednotní v názoru na věc... do moderace vidím a dost často konzultují pokud už se prohřešky u jedné osoby neustále opakují, zda potrestat či ne... trestají i starý členy, viz Pepito třeba...

Pokud se někde spustí debata mimo téma, tak pár příspěvků asi nikdo neřeší.. ulítne to.., stane se.. 😅 ale pokud se to neustále opakuje a vždy to způsobí jedna a tatáž osoba, tak už to zavání...

Bodový systém... no budiž... pokud se na tom shodne většina, tak proč ne... 😃 já sem na něj zvyklá..., jen nevím zda by to fórum třeba zvládlo i technicky... třeba umazávání po měsíci klidu.. 😉 protože jinak se jednou vybodujem všichni... 😂 nedokážu si totiž představit, že by mod dal bod a hlídal kolik už kdo má v excelovský tabulce... 🤣

Odesláno (upraveno)

To bodování už je tam teď, jenom by se muselo nastavit, teď se využívá jenom 6 bodů ban na 7 dní nebo 12 bodů ban na 30 dní, 50 bodu navěky a jde to nastavit všelijak. Ale jde to dávat po jednom bodu. Takže by se musely jednotlivy prohřešky obodovat. Věřím tomu že za nějaký čas by nechyboval nikdo a ti nejhorší by se vyselektovali sami. Ale třeba je to jen utopie

Screenshot_20211103-162105_Samsung Internet.jpg

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Co zveřejnit tabulku kolik bodů za jaký prohřešek? :myslim  Jestli se má něco dodržovat, tak musí být vidět jaký je postih. Třeba já doteď nevěděl, že nějaké trestné body existují. Max červený šipky. A to tady nejsem krátce. :roll

Odesláno

Jen prodlužuj moje trápení Petře... 😂

@radim.1008 zatím se neřeklo, že něco takovýho bude... debatuje se nad nápady... (přičemž já sem mu nakloněna), ale co kdybys tu tabulku respektive třeba jen ňákej návrh.. teda zkusil vytvořit...? 🥰 věřím ti, si spravedlivej... a právě proto, že tu nejsi zrovna krátce, tak víš, i podle pravidel, co trestat a jak moc... 😃

1, 2 a 3 body ... řekněme tak max 12- 15...? Jinými slovy, 5x porušíš za 3 body a doživotní ban...? 😅🙊🙈 sem asi kruťák, ale.... 😂😂😂 zkus něco nastřelit.... 

Odesláno

Když mě přejde ten stav, ve kterým jsem, tak klidně... Popravdě mě to celkem v pondělí nakrklo. 

Ale dík za důvěru. Tohle by měli podle mě nejdřív vytvořit módi. Ty mají ty pravidla zažitý a ukázat tím, co vlastně chtějí. Vedoucí módů je pořád @Béďa? :myslim Pokud chcete dodržování pravidel, tak jako represivní složka fóra by si to měli před členy a uživateli umět obhájit. Potom se nad tím dá diskutovat a případně upravovat. Ale k tomu je potřeba trochu empatie. A ne to bouchat jako Baťa cvičky. ;)

Odesláno

A co tě nakrklo....? Napsanýho je tam toho vela... 

Naopak... tabulku by měli navrhnout lidi... vy tu chcete anarchii 😉 a chcete trochu volnosti v  porušování... 😅😅😅

já bych dala za každý "A" 4 body a max 8 😂😂😂 Kruťák no... 😅

Odesláno (upraveno)

Nakrkl mě styl oznámení toho "cvičného Banu" a jeho následná prezentace. Ale to by jsme byli :xvul

Proto bych chtěl tu tabulku nebo soupis trestných bodů, za co jsou. Žádnou anarchii nechci, jen aby bylo pro všechny jasný, kde je ta hranice. Citování předchozích příspěvků je jasný, další je napadání nebo urážení ostatních a co dál? Jasně, že je to v pravidlech fóra, ale kdo si je čte a hlavně pamatuje. 

Základ je chovat se slušně a umět vyslechnout i názor druhého a třeba i přiznat chybu nebo přijmout jeho názor. 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

Njn, když to je těžký. Chovat se slušně musejí obě strany :myslim  (manželka i tchýně :aut )
A vždycky záleží na tom, komu rupnou nervy, jako prvnímu. Když mi napíše Mod, že jsem udělal něco špatně, tak bych to měl respektovat, a když nevím, co jsem udělal špatně, tak se zeptám a poprosím o vysvětlení.
Není to přece o tom, že někdo udělá chybu a hned dostane nějaký flastr, nebo že je hned nějaký vyvrhel a trestanec :nevim  Je to stejné, jako když tě zastaví cajti a ty nevíš proč. Když budeš slušnej, vyřeší se to třeba domluvou. Ale když tam nebude respekt a nějaká ta pokora, tak se asi moc nedomluvíte a bude to "za draho".
Něco jiného je totiž "tvůj názor" a něco jiného je "tvoje činnost, která porušila pravidla" :myslim 
Když jsem už u té PČR, proč jsou lidi, kteří mají s policií pořád nějaký problém a věčně se někde přou? A pak jsou ostatní, kteří si na policajty stěžovat nemůžou, protože se k nim vždy chovají slušně. Já nevěřím, že je to jen náhoda :roll

Jo a Radime, pravidla fóra bychom měli znát všichni. Neznalost totiž neomlouvá ;) I když to tady není takový průšvih, jako v reálném světě...

Odesláno

@MJSytic Jo neznalost neomlouvá, ale kolikrát je kdo čte? Četl jsem je možná při registraci a asi jednou, když jsem byl ve vedení. Víckrát asi fakt ne. Proto bych byl pro připnutou tabulku nebo odkaz s trestním sazebníkem bodů. A s tím přirovnání k PČR naprosto souhlasím.

@Béďahele žije. :D Dík za odpověď. Měl jsem za to, že jsi ten, co má na starosti dohled. Tak sorry za mystifikaci. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...