Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No třeba to že tvrdíš jak to chodí když auto veze servis na STK a při tom tvrdíš že jsi na STK jezdil vždycky sám.  Jestli si myslíš že servisák na tom vydělá těžký peníze když veze zákaznický auto na STK a že mu komplic pustí cokoliv jakejkoliv vrak nebo jakoukoli závadu tak to seš na těžkým omylu. Netvrdím že komplic na TK nedokáže přivřít oko nad banalitou se kterou dokáže vysypat člověka kterej to přiveze sám. Ale cokoli komplic řekne že je potřeba udělat se udělá a pokud je to něco většího tak to fotím a posílám mu fotku že to je hotové  protože když bych se na to vys.... a auto pustil do provozu a náhodou s toho byl problém tak už by komplic neudělal ani jedno auto.  

Odesláno

Ja to ke klukum do servisu vozim s tim, aby 1) udelali vse, co je pred STK potreba udelat a 2) pri te prilezitosti tu STK take udelali. Auto znaji, vedi co je potreba. Ze se tam znaji a vedi... o tom si nedelam iluze, ale auto neni ve stavu, kdy by bezne neproslo. Jen je pro me jednodussi to vyresit v ramci pred STK servisu v jednom, protoze to znamena rozdil asi 1500,- "za sluzbu", a ja tim neztratim minimalne pul dne tam jet, cekat, vyrizovat.

Odesláno (upraveno)
před 11 hodinami, Milan+ napsal:

Co se vám pánové @Medvěd

@Vena garážmistr na tomto příspěvku nelíbí? Já jsem třeba za celou dobu nedal auto nikomu aby to protáhl STK. Vždy sám.

Červeňáka jsi ode mě nedostal za plky o STK, který jsou mi tak nějak jedno (mám to nastavený podobně jako Sitler = vím, že je auto technicky v OuKeji a kdyby se našlo cokoli o čom bych nevěděl, tak to dílna udělá), ale za ten "zenit", viz. moje reakce včera odpoledne 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Milan+  No, že jsem o penězích začal sám protože by to u nich stejně skončilo.  A fotím věci o kterých mi komplic řekne že je nutné je opravit než se auto vrátí zákazníkovy a posílám je jemu aby viděl že jsem to opravil.  Protože jsou věci které prostě i při sebelepší kontrole neodhalíš že jsou špatně nebo začínají být špatně.  A samozřejmě že na auto na STK nečekám a nejsem u toho to by jaksi ztrácelo tu pointu.  Více se o tomto tématu rozepisovat nebudu za a) asi dost lidí už si všimla že mi dva na sebe v podobných otázkách narážíme za b) nechci to tu zbytečně zasí..... .

Odesláno

s tím technickým stavem to nebude až tak OK, protože všichni víme jak to na STK chodí :myslim, včetně emisí, a rovněž denně vidíme na silnicích co pořád jezdí..., řekl bych že za posledních 35 let jsme se od Západu nenaučili nic ohledně slušnosti, zato jsme Západ pořádně naočkovali našim svinstvem a korupcí v nevídaném rozsahu, ostatně třeba v oblasti autobazarů je to evidentní..., ano, na banány mít známé už nemusíme 🙈, myslím si, že se to tady nikdy nezmění, protože my jsme v tom našem bahně vlastně spokojení--brácha na bráchu, korupce vadí na hubě , ale nevadí pokud mi prospívá, už se zase mluví doma jinak než venku..., lžeme si do kapsy každý den a tady je výsledek, ti majitelé aut z odkazu přece dostali papír z STK, že mají auto vyhovující předpisům 🤠 https://www.autozive.cz/ridic-pokuta-stk-emise/ 

abych to uvolnil--rád se dívám na cestopisy-dokumenty z asijských zemí, kde za 35 let přešli z jízdních kol na auta, z hrozných barabizen na mrakodrapy, o dálnicích, rychlovlacích, infrastruktuře nemluvě 😯, my nemáme dokončenou  dálnici po republice, do Rakouska, Polska ani nemluvím, šinkanzeny leda na papíře... 😂

Odesláno

Ad emise: pokud mam funkcni FAP a za autem se mi nedymi po pridani plynu, tak jako laik nemam sanci poznat, ze je neco spatne. Jasne, kdyz z toho padaj brikety v celku, pak je to patrny, ale pokud se tohle nedeje? Nemam sanci. A jestl ito na emisich ojebou? Jak to poznam? Nijak.

Odesláno

Hele já byl nedávno na STK v Kolíně, kde jsou celkem přísní. Prošel jsem v pohodě. Ale když jsem pak po tejdnu lehl pod auto a našel v katu 4 díry, tak nechápu, jak naměřil emise :D Fučelo to do všech stran. A to jsem tam byl sám za sebe, žádnou známost tam nemám.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Tak dneska auto zase zlobi. Pri navratu z dovolene chyba dobijeni, podle diag nedobiji. Pohledem pod kapotu uplne volnu drazkovany remen, a asi odesla kladka na klimakompresoru (pri vypnute klime se remen na jeho kladce prokluzuje, aniz by se kladka hnula, pri zapnuti klimy se s rachotem zacne velmi neochotne pootacet a znacne rachtat...). otazkou je proc, jestli je pridreny kompresor, nebo jestli se proste jen vekem rozpadla. Tak nejak doufam, ze cely problem dobijeni je prave tady, ze volny remen neroztoci alternator... a neodesel i ten alternator.

Odesláno

Dopadlo to vyborne... odesla "jen" napinaci kladka remenu, vsechno ostatni je ok, Jen jak se remen placal nenapnuty, tak proste nic nedokazal roztocit. Takze nova kladla, novy remen. A uz se zase jede dal. Rovnou vymena oleje, protoze za 2000km (cca mesic) by bylo zbytecny opakovat navstevu

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Za chvíli to budou 4 roky, co přistálo doma... A už se to preklopilo přes 120 000 společných kilometrů a nezadržitelně se blíží 350 000 na tachu. Děs 😄 , musím se mrknout, jakej interval maj rozvody, ale myslím že 160 nebo 180 tisíc, tak by mohly dojet "do konce", auto chci do roka a půl vyměnit.

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Tak konecna faze bude driv, nez jsem doufal. Autu zacina pomalu klouzat spojka, oprava je z meho pohledu znacne nerentabilni, takze bude nejaka nahrada. Dost mozna stejny model jen vyrazne mensim najezdem (a probehne kanibalizace soucasneho o vsechno, co za to stoji), uvidim. Dalsi varianta je 2011+ facelift, potom 5008...

Na novou plechofku neni. Ceny jsou tak nesmyslne vysoky, ze koupit neco, aby to sedlo potrebam je dalece pres pul mega v cashi a to proste neni k disposici.

Upraveno uživatelem sitler
  • O 2 týdny později...
Odesláno

No, tak situace vyresena. Doma pristala C4GP z roku 2009, se 185000km, v daleko lepsim tech stavu - komplet bez koroze, neorvana (samozrejme, nejaky parkovistni lisej ma, ale nic extra), po celkove druhem majiteli, po prvnim v cr, predtim italie. 

Ma par musek - nefunguji ostrikovace (cerpadlo, vymena za par kc), bude potreba poresit par veci na diagnostice (povoleni cd changeru, trvaly denni sviceni...), vymeni se PP svetlo, ktery je zasly (vezmu z moji, kde mam skoro novy), vymeni se ohmatany panel klimatizace (opet, vezmu ze sve kde po 350tis km je netknuty).

Auto bylo za dobrou cenu, byla k nemu komplet zimni sada pneu... Takze ted do nej z te sve soucasn prestrojim par veci, doplnim vybavu a starsi pak pujde nekam do frcu na dojeti a nova bude slouzit, snad da 3,5 roku - ob jednu technickou.

Nema tazny, ale bez toho se snad obejdu. Nejak si nejsem jisty, jestli ma cenu zkouset premontovat ze stare na novou...

Odesláno

Gratulace

Jinak předělat tažný, když na starým je, by přece neměl bejt nijak zásadní problém = já bych ho určo předělal (ať už prostřednictvím Trnkoše nebo Vény)

Odesláno

Přemontovat to jde. Ale. Musí být na TZ štítek, musíš mít nebo získat typový list, a hlavně musí být stejná motorizace. Chtěl jsem z 307 sw 1.6 hdi dát na 307 sw 1.6 nfu a nepochodil jsem. No a následně na STK, kde se to zkontroluje a pak na úřad, kde provedou zápis a smažou ho ze starého vozu. 

Odesláno
V 4. 6. 2025 at 9:50, Medvěd napsal:

Gratulace

Jinak předělat tažný, když na starým je, by přece neměl bejt nijak zásadní problém = já bych ho určo předělal (ať už prostřednictvím Trnkoše nebo Vény)

No kulantně řečeno když to dokážeš udělat sám nebo u nějakého kamaráda který má lepší vybavení než ty tak to možná dává smysl ale jak správně poznamenal @VojtouNerCZ tak to má i papírová úskalí.  Většina montážních středisek má cenu montáže paušální ale takovou věc by si myslím každý dělal v hodinovce (já určitě) a je to dvakrát tolik práce než montáž nového takže když řeknu že na C4 GP jsem minulí měsíc kalkuloval obyčejné TZ (nesundavací a 7 pin elektrika) nějakých 10 000 a časově to bylo cca 5 hod. tak přehození z jednoho auta na druhé bude něco kolem 10 spíš o něco víc hodin tak si to spočítej hodinovou cenu mám na webovkách. Nehledě k tomu že když nic jiného tak minimálně šrouby by se měli vyměnit a tam nejsou " obyčejné " z Hornbachu takže přihoď pár stovek na šrouby dvě stovky na novou zásuvku protože stará se při demontu téměř jistě rozpadne. Když si to nové necháš namontovat u autorizovaného montážníka tak dojdeš jen na magistrát s papírem který ti vystaví a za tuším 100 Kč to zapíšou do techničáku Když to bude přemontovávaný musíš na STK a pak na magistrát což je třeba další 500 Kč navrch. 

Odesláno

@Vena garážmistr presne proto premejslim, zda to ma vubec cenu resit a nebude jednodussi, az budu tazny realne potrebovat, tam nechat proste namontovat novy :)  . Doma to delat nechci. Proc? protoze to vidim v jasnejch barvach, 2 srouby urvu a treti ozvejkam, ze nakonec skoncim s vrtackou  vruce a lehky devy budu pocitat na vagony.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...