Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teda kolegové, jsem si dneska zajel do bazaru se na jednu C4 GP podívat, abych to prolezl zevnitř (to konkrétní auto jsem kupovat určitě nechtěl) a musím bohužel konstatovat, že velký zklamání... To auto je prostě mnohem menší, než jsem čekal. Dlouhý je skoro stejně, pro řidiče asi místa přiměřeně, ale já nad hlavou teda žádná sláva, navíc je promě nezvyk ten "nízký" posaz, v 807 jsem jak v dodávce na sesli. Ve druhý řadě na nohy místa dost ale je to úzký... tři dětský sedačky se tam sice vejdou ale jsou narvaný na sobě a blbě se zapínají, zkoušel jsem to (všechny tři MaxiCosi Rodi, představa, že tam cpu Tobi, co jsme ještě nedávno používali a která je obludně velká je už úplně mimo). V 807 je přes sedáky 140 cm na šířku, v C4 130.... Kufr je IMHO teda kratší o 10 cm (na podlaze) a po roletku je o 10cm nižší, to je taky o dost míň... 

Tak tohle teda za náhradu 807 já považovat nemůžu... a jsem v háji, asi mi nezbyde než to nějak udržovat při životě. Na Berlingo XL úplně nemám, na Travellera už vůbec ne... a kupovat ojetýho Jumpyho nevím, jestli je dobrý nápad...

Honza

Odesláno

@filoyof012000 no to je problém o kterém tady mluvíme už hodně dlouho. Důstojný nástupce za 807 prostě není. Když to vezmu ze svého pohledu tak já mám 807 kvůli vleku ( 1880kg) což mě stačí když si potřebuju odněkud stáhnout nějaké normální auto. Prostorově by mi stačil i Rifter v základní délce ale tam narážím na váhu vleku tuším že něco kolem 1300 kg což je málo na to abych za to mohl zacuknout plaťák a na něj dát normální auto. Když vezmu Travellera  tak jo ten má TZ na 2200 kg čímž bych si polepšil ale ve dvoulitru se jako nový momentálně nedodává a když se podíváš po inzerci tak jako dvouletý auto s kilem na hrbu a chtějí zato nekřesťanský prachy.  Když se podívám po minulém Expertovy tak abych si polepšil tak by to chtělo auto z konce jejich éry což je někde třeba 2016 výroba ale za normální peníz ( 160 - 220 kk) je to většinou dobyté ze všech stran na hrbu to má dvakrát na měsíc a zpátky a interiér je vybydlenej jak garsonka na Chánově. pokud to k něčemu vypadá tak za to chtějí takovej ranec že by člověk radši přemejšlel že si přidá a pořídí toho Riftera protože by měl jednou novou káru jenže tady se naráží na to co víme všichni že zkrátka jak Rifter tak Traveler jsou dost loterie co se týče spolehlivosti a jako dát za auto třičtvrtě míče nebo i víc a držet si doma ještě 807 protože je možné že to nové bude stát jednou za měsíc v servisu i několik dní  to mi nepřijde jakože normální. 

Odesláno

@filoyof012000: Však jsem říkal, že pokaždé, když se na C4 GP podívám, tak jsem na pochybách, jestli jsme nekoupili nějaké malé auto 😀. Je o 13 cm kratší a 11 cm nižší. Ale konečně mohu umýt střechu auta aniž bych potřeboval schůdky.

Odesláno

Tiez som sa docital ze konci era MPV a Alhambra/Sharan konci tymto modelom, neviem ci teda tento alebo buduci rok.
teda era priestrannych aut skonci uplne. ostane vari uz len mala, stredna a luxusna trieda, hnusne tereniaky suv a dodavky.

• O 4 měsíce později...
  • O 3 roky později...
Odesláno

Po letech jsem zase naplno zpět v plné parádě - Peugeot 5008 GT 2.0HDI. Co mohu zatím posoudit, tak Citroën C4 Grand Picasso byl uvnitř nepatrně prostornější (asi o 1 cm 😀), jinak mi to připadá stejné. V Peugeotu 5008 jsou navíc větší zrcátka, vyndavací sedačky ve třetí řadě a ten jízdní komfort je o třídu výš.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...