Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 cabrio 1.6 72kW z Ria de Žambéra - Probouzení ze spánku 🥱

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@Pepito

Není shop jako shop

Jsem vyléčen z těch levných kdy si někdo něco přinesl a udelas mi to. Pak to rozdelas a je to jiné, že . A já nejsem z těch abych hledal levné na netu a účtoval mu Kelly ,ale teď už dělám jen pro rodinu a kamarády.

Tělo už není tak ohebné.

Upraveno uživatelem Milan+
  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Ráno sednu do auta a po pár kilometrech cítím smrad, říkám si něco jsem natáhl cestou. Odpoledne otevřu auto na parkovišti, samozřejmě, že na slunci a smrad znovu. Tak jo... Vypadla litrovka oleje, co jsem vozil v kufru z úchytu, převrátila se a víčko jaksi netěsnilo. Jo a nevím proč jsem ten převoďák vozil sebou. :roll

Takže mám tak dvě, tři deci nasáklé v koberci. :bacha :roll :bacha

IMG20250828183657.jpg

A abych nebyl tak nasra štvanej tak jsme to z práce vzali oklikou domů. Ale smrad v autě fakt epesní. :nevim

IMG-20250828-WA0001.jpgIMG-20250828-WA0000.jpgIMG-20250828-WA0004.jpg

Odesláno

Tak mě se nic takového nepovedlo ( nebo si to aspoň nepamatuju :D ) ale jednou jsem hodil do 206 takový ten velký "hranatý/krychlový" žok. Ležel na cestě mezi poli. Akorát,  že byl pd hnojiva :mad: v autě se nedalo tak měsíc vůbec existovat... 

@radim.1008 zkusíš to nějak vyčistit nebo seženeš jiný koberec?

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

Myslím, že mám v paměti tu nejhorší variantu smradu. Je to spousta let. Popis situace. Nehoda vozu Škoda 120. Vyjádření našeho servisu. Nutná výměna karoserie. Cca měsíc havarované auto stálo na slunném parkovišti opravny než se sehnala nová karoserie. Podotýkám, že vůz neměl poškozená okna. Když jsme auto po té dlouhé době otevřeli tak se vyvalil takový smrad, že slovní obrat "smrad se dal krájet" zdaleka neodpovídal situaci. Ten smrad se dal snad i pytlovat a ty pytle na sebe skládat. 😃 Koberec jen kvetl plísní. Majitel auta nám později řekl, že se vracel od kamaráda ze zabíjačky a vezl si, jak to bývá, jitrnice jelítka a hlavně pár sklenic prdelačky. (pro ty co tento název neznají je to zabíjačková polévka) U té je základem krev z čuníka. Stres po nehodě zavinil, že nějaká ta jitrnice a jelítko zůstali zapomenuté pod sedadly vedle rozbitých sklenic po té polévce. Než šlo auto na dílnu tak jsme jej pár dní větrali, ale stejně to bylo dílo            

Odesláno (upraveno)

Tam bude potřeba nějaká chemie, technický benzín by to sice vyčistil ale moc ti to nedoporučuji, aby to nakonec neshořelo. Proto jsem radši doporučoval ten perchlorethylen, ale na ten plast dobrý nebude.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

smrad prevodovyho oleje je neprijemnej, ale furt lepsi, nez vyse popsane smrady ze zivocisnych produktu typu mliko, zlukly tuky apod. Ja bych to vzal taky tim perchloretylenem a tepovacim nebo prumyslovym vysavacem vysal na mokro co nejvice ven. Tam se nemusis bat, ze by to blaflo,jelikoz perchlor neni horlavej a nehrozi vzniceni, jako kdybys to bral technickym benzinem a pak vysaval. Pak po tehle prvni ociste teprve pouzit neco vonavejsiho na docisteni. Jeste me teda ted napadla chemie, kterou pouzivame na prani zasahovych veci, kdyz prijedem z pozaru. Ta je taky hodne ucinna. Muzu ti kdyztak poskytnout, ale jeslti mas nejakyho znamyho hasice, tak poptej  připravek KTH Chem F3 na prani zasahovych obleku kontaminovanych ropnymi produkty. Pak na dalsi dekontaminaci pripravek F5 a nejlepe fakt pouzit ten tepovaci mokrej vysavac, kterej to pekne do hloubky odstrani. 

Odesláno (upraveno)

V případě toho perchláku by to chtělo test jestli nerozpustí tu tlumici hmotu, to si myslím že hrozí. Donedávna se dal perchlor koupit v drogeriích, nevím jak je to teď. Každopádně doporučuji pracovat rukavicích a nedejchat to.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Všem zatím díky za rady. Koberec jsem včera pověsil a dnes je skoro vykapaný.  Mezi kobercem a tím tlumícím materiálem je po celé ploše guma, tak olej pomalu vykapává. Takže bude snad potom stačit vytepovat čisticím prostředkem. :myslim

IMG20250829171720.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...