Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jawa 50 - typ 05, r.v. 1964

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

...jojo, taky jsem mel cca od 14ti par let v podstate to same - takoveho bilo-cerveneho bastarda s revma plechama a riditky s hrazdou a skosenym vyfukem - takovy pelech z toho, co se tehda sehnalo. Tata mi to pomohl zgenerálkovat a jezdilo to jak z praku... tedy nez kamos dostal simala S51 Enduro a pozavodili jsme ....  :D 

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Bubák GS - mám pocit, že Pinďour ani Mustang Simsonovi nemohly stíhat.

Jinak já cca od takových 12ti moc toužil po modrém Mustangovi (v Mototechně nad Štrossem měli Pionýry i Mustangy normálně za výlohou, Mustang stál asi 4500 Kčs), nicméně rodičové řekli, že "Jen přes jejich mrtvoly" a bylo jasno.

No a já jsem za to dneska snad i rád - bůhví kde bych měl teď ustlano 

Odesláno

Já jsem v 16ti letech dostal Mustanga s oranžovou nádrží a byl jsem šťastný jako blecha. Tenkrát stál 3750,- Kčs. (Ten na fotce není můj, foto je použito z netu). Do té doby jsme s kamarády od 13ti let jezdili na všem co se naskytlo. Pařez, Manet, Stadion a dokonce i na motokrosové 125, kterou měl taťka od jednoho z kamarádů. Jó to byla doba. :super Co se týče Simsona,tak ten byl mnohem lepší a rychlejší díky i tomu že měl 4 rychlosti a lepší odpružení. :papa

10.jpg

Odesláno

já si na svou novou Jawu 21 Sport vydělal na brigádě u zedníků, bylo mi 15 a makal jsem měsíc 12 hodinové směny přes prázdniny, i soboty tam byly, na tu dřinu nikdy nezapomenu, dostal jsem nějak 3400 Kčs včetně diet, zbytek doložil tata, i tu brigádu mi zařídil (načerno) ;) 

Odesláno
před 2 hodinami, Medvěd napsal:

Bubák GS - mám pocit, že Pinďour ani Mustang Simsonovi nemohly stíhat.

..no to ani omylem...  :D .... do kopce, na rovinkach a ani z kopce s větrem v zadech.... ..vsude byl simal prvni...

Odesláno (upraveno)

Oranžovýho pincka měl můj bratránek z Tábora (mám pocit že s těma ohromnýma krytama kolen, ale tím si nejsem jistej.

Jistej si ale jsem příhodou, kdy se bratránek spolu se svým bratrem zjevili jednu sobotu u nás na Letný se slovy: "Ahoj teto, přijeli jsme na návštěvu, uděláš nám kafe?" a před barákem na ulici byl oranžovej pincek.

Nějakou chvili u nás pobyli a ještě odpoledne vyjeli zpátky směr Tábor. Máti se projevila jako zvrhlá práskačka, páč jakmile odjeli, hned žhavila dráty a volala strejdovi, že Michal i s Honzou byli právě u nás a že jedou na motorce domů.

Bratránek pak vyprávěl, že ho táta nejdřív seřval na tři doby, ale když vychladl, tak že se zajímal jak dlouho to jeli, jaký byly cestou zážitky a co je to vlastně napadlo

Osobně si myslím, že je oba musela p*del bolet aspoň tejden - a ne, že by dostali takovej sekec.

Stalo se cca kolem roku 75 - 78, bratránek byl ročník 1960

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Jako kuriozita-měl jsem od nova z mototechny v PV úplně novou modrou  20,rv 87-88., úzká řídítka, rychlopal. Po nějaké době šli plechy dolů, ale stupačkový kříž zůstal původní, na ten jsem se vybodl měnit, a místo toho prsíčka. Pak jsem šel pryč a písta používal táta , jezdil s ním do práce. Pak jednou, když jsem byl doma si na něco stěžoval. tak jsem jej prohlédl a na jednom karteru vylomený nálitek-držák na stojánek-samo nějaký čas jezdil bez oleje!!. Hned jsem koupil nové, rozebral starý a skládám  "pajšl" do nových a ejhle nepasovala ložiska na kliku. reklamace v mototechně  a prý mám motor z nula pětky, tak zpět, techničák, starý karter číslem a fakt to byl karter co byl na 05-dle průměru uložení kliky na ložisko!!

Pak jsem jej měl V JH (při nějaké služebce jsem si jej dovezl na vejtřasce) pak jsem jej zase po letech vezl zpět , když segra udělala ŘP na písta a snad druhá její cesta a zadřený motor, koupil se celý. První TK a technik-vždyť to nemá číslo, já -byl měněn motor, chvíli špačkoval, pak odešel na dílnu přines raznice a kladívko, vyrazil číslo a bylo  to.

Odesláno

@radim.1008 a že jsi to nevybral z depozitu ještě loni? :myslim a jak a čím jsi odrezil nádrž? To mě asi taky čeká, určitě musím vyměnit benzínový kohout.

Ještě otázka pro všechny. Mají tyhle stroje funkční brzdové světlo? :myslim nemám nikde brzdový spínač, a dozadu vede jenom jeden drát ( na koncové světlo)

Odesláno
před 15 hodinami, sitler napsal:

U nas se vedle v obci jezdi pravidelne Fichtel cup, tam jsou videt stroje :D  . Takovy Stadion, co svisti 120, to je teprve silenost :D , splaseny trubky

Taky je u nás v okolí podobná tradice :) 

Odesláno
Před hodinou, PaKr napsal:

@radim.1008 a že jsi to nevybral z depozitu ještě loni? :myslim a jak a čím jsi odrezil nádrž? To mě asi taky čeká, určitě musím vyměnit benzínový kohout...

Odrezil jsem ji nějakým čističem a asi 20 matkami a poctivým hrkáním jako barman. :D A několikrát jsem ten postup opakoval. 

Značku už původní nemá ani VTP. Byla taková velká okresní jak na náklaďák, tu měnil děda, když ho na sebe přepisoval a mě ji vyměnili při přepisu bydliště za krajskou, když ji nemohli najít. :roll

Odesláno

@radim.1008 dík za návod :super já jsem chtěl zachránit hlavně VTP na 350, všechno ostatní ( i fichtla) jsem vyřídil "při jednom" ;) značku nemám tu miniaturní, je ve stejném rozměru jako na kývačku a obě ještě ty zkosené - na 350 je z roku 64, ze kdy je na fichtlu netuším...

Odesláno

jak píšu nahoře, měl jsem fichtla funglovku, ale bohužel z party motorkářů nejpomalejšího, i když jsem ho tunil od božího rána do noci, sborku rozborku motoru i poslepu, furt to nejelo tak dobře jako jim, i když jsem měl řetězové kolečko 13 zubů a oni 12zubů, dokonce jsem i snížil hlavu, složím to a roztlačím--jelo to snad 10 sec. a vyletěla svíčka z hlavy aj s káblem !! 😂, takový tam byl tlak 😯, po roce mě pincek přestal bavit a prodal jsem ho

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...