Guest Scratch Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 @Pepito kez by, je porad rozlozen a neni tak uplne na nej cas.... Citovat
BubakGS Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 (upraveno) ...jojo, taky jsem mel cca od 14ti par let v podstate to same - takoveho bilo-cerveneho bastarda s revma plechama a riditky s hrazdou a skosenym vyfukem - takovy pelech z toho, co se tehda sehnalo. Tata mi to pomohl zgenerálkovat a jezdilo to jak z praku... tedy nez kamos dostal simala S51 Enduro a pozavodili jsme .... Upraveno 16. leden 2024 uživatelem BubakGS Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 Bubák GS - mám pocit, že Pinďour ani Mustang Simsonovi nemohly stíhat. Jinak já cca od takových 12ti moc toužil po modrém Mustangovi (v Mototechně nad Štrossem měli Pionýry i Mustangy normálně za výlohou, Mustang stál asi 4500 Kčs), nicméně rodičové řekli, že "Jen přes jejich mrtvoly" a bylo jasno. No a já jsem za to dneska snad i rád - bůhví kde bych měl teď ustlano Citovat
Pepito Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 Já jsem v 16ti letech dostal Mustanga s oranžovou nádrží a byl jsem šťastný jako blecha. Tenkrát stál 3750,- Kčs. (Ten na fotce není můj, foto je použito z netu). Do té doby jsme s kamarády od 13ti let jezdili na všem co se naskytlo. Pařez, Manet, Stadion a dokonce i na motokrosové 125, kterou měl taťka od jednoho z kamarádů. Jó to byla doba. Co se týče Simsona,tak ten byl mnohem lepší a rychlejší díky i tomu že měl 4 rychlosti a lepší odpružení. ozzy56, OK406, miroska a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 já si na svou novou Jawu 21 Sport vydělal na brigádě u zedníků, bylo mi 15 a makal jsem měsíc 12 hodinové směny přes prázdniny, i soboty tam byly, na tu dřinu nikdy nezapomenu, dostal jsem nějak 3400 Kčs včetně diet, zbytek doložil tata, i tu brigádu mi zařídil (načerno) OK406 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 před 2 hodinami, Medvěd napsal: Bubák GS - mám pocit, že Pinďour ani Mustang Simsonovi nemohly stíhat. ..no to ani omylem... .... do kopce, na rovinkach a ani z kopce s větrem v zadech.... ..vsude byl simal prvni... ozzy56 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 Kdyz byl spravny tuning, ani simal se nechytal. Akorat to pak jezdilo jen chvili (a stalo to moc ). Ale fichtl, co leti skoro kilo , to proste chces BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 @sitler ..to sice jo, jenze pak se objevily kity i na ty simaly a bylo po srande.. ... Citovat
Medvěd Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 (upraveno) Oranžovýho pincka měl můj bratránek z Tábora (mám pocit že s těma ohromnýma krytama kolen, ale tím si nejsem jistej. Jistej si ale jsem příhodou, kdy se bratránek spolu se svým bratrem zjevili jednu sobotu u nás na Letný se slovy: "Ahoj teto, přijeli jsme na návštěvu, uděláš nám kafe?" a před barákem na ulici byl oranžovej pincek. Nějakou chvili u nás pobyli a ještě odpoledne vyjeli zpátky směr Tábor. Máti se projevila jako zvrhlá práskačka, páč jakmile odjeli, hned žhavila dráty a volala strejdovi, že Michal i s Honzou byli právě u nás a že jedou na motorce domů. Bratránek pak vyprávěl, že ho táta nejdřív seřval na tři doby, ale když vychladl, tak že se zajímal jak dlouho to jeli, jaký byly cestou zážitky a co je to vlastně napadlo Osobně si myslím, že je oba musela p*del bolet aspoň tejden - a ne, že by dostali takovej sekec. Stalo se cca kolem roku 75 - 78, bratránek byl ročník 1960 Upraveno 16. leden 2024 uživatelem Medvěd BubakGS a Pepito ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 Takhle rychle teda ten můj nejezdil (a to i když jsem měl o 30kg méně, než dnes) OK406, BubakGS, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 U nas se vedle v obci jezdi pravidelne Fichtel cup, tam jsou videt stroje . Takovy Stadion, co svisti 120, to je teprve silenost , splaseny trubky OK406, BubakGS a miroska ohodnotil 3 Citovat
dýzl Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 Jako kuriozita-měl jsem od nova z mototechny v PV úplně novou modrou 20,rv 87-88., úzká řídítka, rychlopal. Po nějaké době šli plechy dolů, ale stupačkový kříž zůstal původní, na ten jsem se vybodl měnit, a místo toho prsíčka. Pak jsem šel pryč a písta používal táta , jezdil s ním do práce. Pak jednou, když jsem byl doma si na něco stěžoval. tak jsem jej prohlédl a na jednom karteru vylomený nálitek-držák na stojánek-samo nějaký čas jezdil bez oleje!!. Hned jsem koupil nové, rozebral starý a skládám "pajšl" do nových a ejhle nepasovala ložiska na kliku. reklamace v mototechně a prý mám motor z nula pětky, tak zpět, techničák, starý karter číslem a fakt to byl karter co byl na 05-dle průměru uložení kliky na ložisko!! Pak jsem jej měl V JH (při nějaké služebce jsem si jej dovezl na vejtřasce) pak jsem jej zase po letech vezl zpět , když segra udělala ŘP na písta a snad druhá její cesta a zadřený motor, koupil se celý. První TK a technik-vždyť to nemá číslo, já -byl měněn motor, chvíli špačkoval, pak odešel na dílnu přines raznice a kladívko, vyrazil číslo a bylo to. Medvěd, OK406 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 Jeden po dědovi mi stále stojí v garáži. Teď udělám povinný a vytáhnu značku z depozitu, až půjdu měnit řidičák. Nádrž mám odrezenou, vyčištěnou, vypláchnutou olejem. Ještě dát benzín a zkusit šlapnout. MJSytic, BubakGS, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
PaKr Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 @radim.1008 a že jsi to nevybral z depozitu ještě loni? a jak a čím jsi odrezil nádrž? To mě asi taky čeká, určitě musím vyměnit benzínový kohout. Ještě otázka pro všechny. Mají tyhle stroje funkční brzdové světlo? nemám nikde brzdový spínač, a dozadu vede jenom jeden drát ( na koncové světlo) Citovat
sitler Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 @PaKr brzdovy svetlo mely jen nektery vyvozni, standardne nebylo, leda dodelavka dýzl, PaKr a OK406 ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 před 15 hodinami, sitler napsal: U nas se vedle v obci jezdi pravidelne Fichtel cup, tam jsou videt stroje . Takovy Stadion, co svisti 120, to je teprve silenost , splaseny trubky Taky je u nás v okolí podobná tradice Citovat
radim.1008 Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 Před hodinou, PaKr napsal: @radim.1008 a že jsi to nevybral z depozitu ještě loni? a jak a čím jsi odrezil nádrž? To mě asi taky čeká, určitě musím vyměnit benzínový kohout... Odrezil jsem ji nějakým čističem a asi 20 matkami a poctivým hrkáním jako barman. A několikrát jsem ten postup opakoval. Značku už původní nemá ani VTP. Byla taková velká okresní jak na náklaďák, tu měnil děda, když ho na sebe přepisoval a mě ji vyměnili při přepisu bydliště za krajskou, když ji nemohli najít. PaKr ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 @radim.1008 dík za návod já jsem chtěl zachránit hlavně VTP na 350, všechno ostatní ( i fichtla) jsem vyřídil "při jednom" značku nemám tu miniaturní, je ve stejném rozměru jako na kývačku a obě ještě ty zkosené - na 350 je z roku 64, ze kdy je na fichtlu netuším... radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 jak píšu nahoře, měl jsem fichtla funglovku, ale bohužel z party motorkářů nejpomalejšího, i když jsem ho tunil od božího rána do noci, sborku rozborku motoru i poslepu, furt to nejelo tak dobře jako jim, i když jsem měl řetězové kolečko 13 zubů a oni 12zubů, dokonce jsem i snížil hlavu, složím to a roztlačím--jelo to snad 10 sec. a vyletěla svíčka z hlavy aj s káblem !! , takový tam byl tlak , po roce mě pincek přestal bavit a prodal jsem ho BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.