Klemoň Odesláno 6. březen Odesláno 6. březen Ježiš, tak já také něco nahodím . . . Jsou to jen tak na rychlo mobilem naplácaná fota Ani nevím . . . Tu zadní řadu US trucků jsem sem už dával ??? OK406, radim.1008, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
petrinza Odesláno 13. březen Odesláno 13. březen Dva kousky - originály měly stejný rám, stejný motor, stejnou přepravní kapacitu, jen designem karoserie se lišily. OK406, radim.1008 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 13. březen Odesláno 13. březen tim "autobusem" nebo jeho jinym modelem jsme jeli na vylet do dukovan - nebudu kecat kdyz reknu ze nas v kopci predjel cyklista Pepito ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 24. březen Odesláno 24. březen Tak to vypadá, že mne Kůstka asi brzy vystěhuje . . . 1:18 Pepito, radim.1008, Milan+ a 3 další ohodnotil 6 Citovat
radim.1008 Odesláno 26. březen Odesláno 26. březen Poslední přírůstky do sbírky. Avia A31 Babosed a hasičská Karosa po které jsem hodně toužil. OK406, Hafity, Milan+ a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. březen Odesláno 26. březen Jo ve své době něco nevídaného ta " hasičská Karosa " taky se tomu říkalo skleník u spousty JSDHáček ještě slouží. Obří výhoda byl ten prostor v té kabině. Pamatuju si když otec dělal u podnikových hasičů na Poldovce tak měli tuším tři tyhle auta a i když to bylo jako CAS ( cisternová automobilová stříkačka) tak to se to dalo zároveň využít jako DÁčko(dopravní automobil) protože obsaditelnost byla 8+1 a to jen kvůli tomu aby strojník nemusel mít "Déčko" řidičák. Na Poldovce měli sedačku za velitelem posunutou kousek dozadu a byla po směru jízdy a byl tam malej pultík a dvě radiostanice a když se jelo na něco většího tak na vrátnici vyzvedávali bábu spojařku co vím tak to bylo první auto kde se dejchací přístroje vozili v kabině a prostorem se to nedá srovnat s dnešníma CASkama i s těma co maj dvojitou kabinu tak je to max 1+5 v tej velké boudě se dalo i tancovat co tam bylo placu a pokud s tím strojník trochu uměl tak to bylo daleko chodivější jako patnáctka Tatra a hlavně pro mančaft pohodlnější. Myslím si že doteď nikdo nedokázal postavit auto s tak velkou boudou jako byla tahle. Pepito, miroska, OK406 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Roman Bazi Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen Když už tu máme tohle vlákno, tak se zeptám. Třeba někdo poradí. Kdyby jste někdo věděl o modelu ZIL 131 valník 1:43 s plastovou kabinou, stavebnice nebo plastový model, budu rád za rady. Na Allegro se dá koupit stavebnice, ale má docela určitě kovovou kabinu. Citovat
Klemoň Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen Proč plastovou kabinu ? Chceš jí řezat ??? Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
Roman Bazi Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen (upraveno) Chci ho předělat na RC (za dlouhých zimních večerů) , tak nechci těžiště nahoře. Upraveno 31. březen uživatelem Roman Bazi Citovat
Klemoň Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen Ale 1:43 je dost maličké . . . To je rozměr těch mých modelů. Já mám RC Ural 1:16 a je to tak akorát . . . Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
Roman Bazi Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen (upraveno) Ural 1:16 je ven akorát. Sám ho mám. Ale do místnosti a na poličku bude 1:43 nebo max 1:35 skvělá velikost. @Klemoň jen taková drobnost. Ten ural, když přepočítáš podle skutečných rozměrů, tak to není měřítko 1:16, ale 1:18. Upraveno 1. duben uživatelem Roman Bazi Citovat
Klemoň Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben Dnes dorazily nové a asi už opravdu opravdu opravdu poslední přírustky 1:18 . Tedy pokud něco nevyhodím . . . Pepito a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Roman Bazi Odesláno 2. duben Odesláno 2. duben (upraveno) Já dnes objednal Kraz 255V 1:43. Krásný kousek. Těch detailů., kliky, stěrače atd. I kdyż bude mít kabinu z kovu a na přestavbu to nebude ideál. Ale nešlo odolat. Zil teď není v nabídce. Upraveno 2. duben uživatelem Roman Bazi ozzy56, OK406 a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. duben Odesláno 3. duben (upraveno) jezdil jsem s tím půl roku na vojně, byl na tom výškoměr (určuje výšku letu letadel) zbytek vojny URAL 375 K , super auta do terénu Upraveno 3. duben uživatelem ozzy56 Roman Bazi a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Roman Bazi Odesláno 3. duben Odesláno 3. duben @ozzy56Takže to byl Kraz s nástavbou? Já jezdil se Zil 131 valník. Ono se s benzíňáky moc nejezdilo, ale v době kdy jsem byl na vojně, byl nedostatek nafty, a tak jsem se Zilem jezdil hotovost, a to byla paráda. Měl jsem ještě Zil 131 KUB se třemi raketami a asi 2x UAZ. Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. duben Odesláno 3. duben (upraveno) @Roman Bazi vidím, že jsme byli asi u stejné zbraně , PVOS raketové vojsko, ten Kraz byl s origo nástavbou, když byla složená, tak asi 5 metrů na výšku a rozložená nástavba asi 20 ??, já jsem byl u toho jako řidič, obsluha výškoměru byla z jiné roty, sloužil jsem v Rožmitále p. Tř., měli jsme přehled o všech letadlech v okruhu 800 Km, pak mě převedli na ten URAL375, tahal jsem za sebou el. centrálu 10 tun, která zásobovala celý útvar včetně zbraní třeba na Doupově, celý útvar byl z ruské techniky, k tomu pár Tater148 a PV3S dílny, několik T813 a podvalníky, byli jsme i u Kaspického moře na střelbách 4 měsíce, odpalovací zařízení na pásech s 3 raketama..., nejhorší bylo leštit to a připravit na přehlídky v Praze dole 2 videa-- https://acr.mo.gov.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/_cil-znicen--spotreba-dve-_-hlasi-operator-radiolokatoru-surn-cz-98689/ Upraveno 3. duben uživatelem ozzy56 Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
Roman Bazi Odesláno 3. duben Odesláno 3. duben (upraveno) @ozzy56 Já byl u PVOS 3395 Pístov u Jihlavy. Měl jsem vozit 3 rakety k odpalovacímu zařízení SURN. Także stejná zbraň. U nás ten Kraz s nástavbou kluci převráili. Na malém buzeráku. Prostě se točili do kolečka až padl na bok. Velký malér. Jeřáb a rychle zvednout. Ale místo aby to gumy podvlékly pod celým autem a zvedly ho celé na kola, tak to uvázaly jen za podvozek, Kraz postavily na kola a bouda zůstala na zemi ležet. Stáli jsme kolem, a věděli, že to takhle nezvednou, že to utrhnou, ale nedali si říci. Právě jsem chtěl Zil 131 1:43. Ale teď nikde není. A když jsem narazil na Kraz 255V, tak jsem neodolal. Upraveno 3. duben uživatelem Roman Bazi ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 4. duben Odesláno 4. duben No tak už jsou ty 1:18 kompletní . Teď už jen našetřit těch 500 000 Kč a ten Lincoln Continental (zelený) či Cadillac Eldorado (červený) si koupit doopravdy. Pro rejpaly - kapota u Impaly už je srovnaná . . . Fotky jsou bleskovky mobilem při doručení - kvalita nic moc regius, OK406, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Pepito Odesláno 4. duben Odesláno 4. duben Ještě že máš tak široké poličky. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.