Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu. Chci si koupit bezpečností šrouby. Letní kola jsou elektrony, zimní kola obyčejné.

Musí být na každý typ kol jiný druh šroubů? A jaké? V nabídce jsem viděl několik.

díky

Pavel

Odesláno

Svatá pravda. A když to v pneuservisu kde se předpokládá že to mají v ruce tak to zarve při jiné servisní záležitosti mechanik v autoservisu. Za poslední tři týdny jsem tu měl asi pět takových aut z toho tři ke mě jezdí pravidelně ale majitelé si nechali něco dělat jinde to že nebyli spokojeni je věc jiná ale než jsem ty kola povolil tak jsem ohnul trhák a nakonec jsem musel říct tatíkovi aby mi to pomohl takže jako na náklaďáku jeden držel klíč na šroubu a druhý to rval dvoumetrovou trubkou až pak to povolilo.  Takže bezpečnostní šrouby nepoužívat a je klid. 

Odesláno (upraveno)

Tak nejsou šrouby jen s kolíky který se urvou že. Takový AEZ Sicurit, nebo Sicubloc či Sicustar nebo Sicuplus se dají dotahovat i povolovat dle libosti a  není s nimi problém, ty se jen tak nestrhnou.  https://www.autokseft.cz/Srouby-matice/Srouby-1/Bezpecnostni-4?zenid=efa4h22unmj5fpenhc9f8qkd80

Jen je potřeba vybrat správný typ a délku. Takže pokud máš originalní Peugeot kola na zimu i léto tak pořebuješ s rovnou dosedací plochou s podložkou a měli by stačit jen jedny, ale pokud maš každy kola jiný a je na jednech potřeba šroub s kuželem tak budeš potřebovat dvoje, to je i tvuj případ s plecháčema na zimu. Nebo pokud maš oboje kola na kužel tak zase budou stačit jedny

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

ono je to s těmi šrouby asi tak--pokud si to člověk přezouvá sám, není problém :super

ale jestli to nechává dělat jiným, je obvykle zle--protože ti klucíí radši šrouby dotáhnou více, než je třeba, protože co kdyby se šrouby povolily a kolo opustilo auto, že..., nikdy jsem v pneuservisu neviděl, že by použili momenťák, jooo, položený tam někde bývá, ale jen na okrasu...,nemluvě o tom, že tu psali majitelé, že nemohou najít klíč na bezp. šrouby, který někam založili  :)

a podle mého názoru jsou bezp. šrouby dnes zbytečné--jestli bude někdo chtít ukrást vaše krásná drahá kola, tak je ukrade--většinou na objednávku..., já to vyřešil tak, že aludisky už nechci, nemíním se o ně prostě starat, leštit a pucovat  :xvul

Odesláno (upraveno)

ozzy musis ich na to upozornit 

raz som to dal prezuvat ale bol som  u toho  nasadil kola(mlady chlapec) a vzduchova  utahovacka v ruke ,vravim mu neopovaz sa to dorvat tou pistolou ze ja si to podotahujem sam a on nie nie my na to mame momentovy kluc a odniekial ho vyhrabal :D  mali to tam pre take pripady ak by niekto vymyslal  

vzdy na to upozornim dopredu a neni problem a ked sa stalo ze to silno utiahol tak som to potom mimo servisu  hned vsetko povolil a utiahol svojim klucom 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Ja teda nevim, ale už asi 10 let dozadu se mi nestalo že by na hliniková kola nevytahl momenťák, a nastavuje si ho na 110 nm, Plechače na starý Š105 si pamatuju brali utahovakem běžně, ale na liťáky brali momenťák vždy a to ve vice pneuservisech.

Odesláno (upraveno)

Tady v Jopeco si za použití momenťáku účtují příplatek ;)

Jinak se přikláním k názoru @ozzy56 - bezpečáky jsou jen pro zlost. Sice je na jednom autě mám, ale jen proto, že si je tam předchozí majitelka nechala za nějaký obnos (@Pe.Tr by možná věděl za jaký) nechala dát. Z Mazdy jsem je tenkrát vyhodil. Ani tenkrát na Mazdě, ani teď na Mercedesu nemám ořech s kolíčky.

EDIT: Tak jsem to našel 😮

A0019901607.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

ty co postnul @Péťa mi přijdou blbuvzdorné, ale takové typické. na druhou stranu - jak už tu padlo. když někdo bude chtít, podaří se mu to ;) 

každopádně od nákupu mám na autě origo Peugeot (s válečky, obdobné jako na obrázku) a zatím musím zaklepat, že drží

Výsledek obrázku pro peugeot bezpeÄností Å¡rouby

Odesláno

Taky mám takové. Už 9 let a pořád jsou použitelné. Vždy když přijedu do servisu a musí se povolit kolo, tak je upozorňuji na bezpečnostní šrouby a aby se k ním chovali slušně. Sezonní výměnu kol si dělám sám.

Odesláno

Když jsem koupil auto, tak jsem přemýšlel o šroubech. Nakonec na ně nedošlo a už ani nedojde. Už mi k tomu ani nepřijde důvod. Měl jsem vybraný Sicustar a musel bych mít dvoje, na zimní i na letní. 

Jinak k pneuservisům (:xvul), tam kam jezdím vždy použili chlapci momenťák. Jezdím tam 15let, momentový klíč je normální výbava... Když jsem přijel s novým autem, tak se ptali na klíč (pořád mám krytky), teď už se neptají. Já si přezouvám sám, ale vždy nechávám převážit, takže sundaj, nandaj a utáhnout momenťákem. Když měním pneu, tak samozřejmě taky.

Jinak nechápu, kdo by řešil bezpečnostní šroub na rezervu?

Odesláno

Jasně že asi jo,  ale jaké, dneska už si i ty kola vybiraj. Já mám auto teď v garáži tak jednou za týden. A vůbec z toho nemam strach a že ty gumy zátěžový  slušný na autobus nějakou kačku stojí.  

Odesláno

@Pacho69 na rezervu je nidko neresi, ale to ze pichnes a davas tam dojezdovy kolo je normalni vec, takhle bys muse vozit sroub navic. Kdyz mas ty obojetny srouby, tak povolis 4 srouby, prehodis kolo a zase 4 srouby utahnes

Odesláno

Mojo2: Aha, jasně, já když vezu rezervu, tak s ní mám i 4 šrouby na ní. Protože v autě nebyla, koupil jsem jen kolo (nechtělo se mi dát ještě dalších cca 7tis za navíjecí mechanismus), vozím ji jen na dlouhé cesty, Mám to v "setu" i se šrouby.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...