loque Odesláno 9. listopad 2018 Odesláno 9. listopad 2018 (upraveno) A skúšal si nejaké auto s týmto motorom že ako sa s tým jazdí? Na skušobnej jazde sme boli v aute traja a išlo vynikajúco, vobec nebolo dychavičné. Jasné, pokiaľ je niekto zvyknutý na výkony cez 200k tak mu to bude možno pripadať slabé, ja jazdím na 163k 508čke a tento puretech je uplne v pohode, nechýba mu nič, ani ten 1 valec a už som ho skúšal aj v osadení 4x dospelí+dieťa a bez problémov. Motor roku vačšinou znamená niečo o jazdných vlastnostiach v danej kategórii, samozrejme o spoľahlivosti to nevypovie nič, pokiaľ by ale tie motory boli "prúserové" už by sa to ukázalo za tie 4 roky, čo sa vyrábajú, zatiaľ na ne nepočuť nič zlé. Upraveno 9. listopad 2018 uživatelem loque ozzy56, Charlie 1 a Ajap ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. listopad 2018 Odesláno 9. listopad 2018 jak už bylo zde psáno--může za to asi nějaký odpor vůči něčemu novému pamatuju jak tu -oddie- kdysi psal, že HDi je proti TD ludra, samé čidlo a elektrika a nakonec si ji koupil a chválil pak do nebes loque a MilanF1 ohodnotil 2 Citovat
loque Odesláno 9. listopad 2018 Odesláno 9. listopad 2018 @ozzy56 presne moja reč, je vo zvyku všetko nové zatracovať a lámať nad tým palicu, ale takým systémom by sme stále jazdili na koňoch, maximálne tak v koči s drevenými kolesami. Laďa a MilanF1 ohodnotil 2 Citovat
papas Odesláno 15. listopad 2018 Autor Odesláno 15. listopad 2018 V 9. 11. 2018 at 20:24, StibTo napsal: Promiň, "motor roku" je skutečně nic nevypovidajici ocenění. A akcelerace 9,5 na 100? Ale to je hodnota s 1 pasažérem (řidič) cca 80kg, poloprazdnou nádrží apod. Nic moc upřímně. V reálném provozu s běžným zatížením bude to pružné zrychlení dost tristní. Jasně, hlavně že to žere kombinovane asi jen 5.5L. To je hlavní pro české Pepíky spotřeba je kolem 7 - 8 litrů, auto jede krásně. český Pepík ozzy56, enikybeniky a brutall ohodnotil 3 Citovat
Pacho69 Odesláno 15. listopad 2018 Odesláno 15. listopad 2018 Kvůli spotřebě/emisním normám soft auta nechává motor běhat v co nejnižších možných otáčkám, takže i když nemáš spojku a dvouhmotu, které by to vadilo nejvíc, tak tento režim obvykle podporuje zvýšenou karbonizaci. Dělají to tak samozřejmě všichni. Takže mu občas vyžeň pavouky a sem tam aplikuj nějaké čistící aditivum a pak můžeš jen doufat, že někde neudělali soudruzi z Francie (i když bůh ví, jestli odtamtud) "chybu". Citovat
papas Odesláno 16. listopad 2018 Autor Odesláno 16. listopad 2018 (upraveno) jaké čistící aditivum bys používal, nebo používáš? nikdy jsem to neřešil..... Upraveno 16. listopad 2018 uživatelem MJSytic po sobě následující příspěvky se necitují Citovat
brutall Odesláno 16. listopad 2018 Odesláno 16. listopad 2018 Myslím, že tento motor je dostatečně odzkoušen v reálném provozu, když už se dával do MPV. Citovat
Pacho69 Odesláno 16. listopad 2018 Odesláno 16. listopad 2018 papas: Já nemám benzín, tak ti moc neporadím, aditiva do nafty jsou jiná. Čistící aditiva používám většinou od Liqui Moly. Ale zkusil jsem různé značky. Brutall: to sice ano, ale až do posledních verzí, tedy těsně před koncem výroby, 2015/2016. Tolik zkušeností zase není, 50tkm o životnosti moc nevypoví. Citovat
luki52 Odesláno 11. prosinec 2018 Odesláno 11. prosinec 2018 (upraveno) Ja používam stále VIF pri kazdom tankovaní. Keď idem menit olej po 15 tis. pridam do benzínu aditivum od PSA, slúži na nejake čistenie a pol nadrže 100 oktánového benzínu a idem sa poriadne previesť, motor točit a točit. Inak jazdím s ním normálne, ale stale vytáča do 3tis. ot. Upraveno 11. prosinec 2018 uživatelem luki52 Citovat
papas Odesláno 20. srpen 2019 Autor Odesláno 20. srpen 2019 jaké jsou poznatky a dojmy s touto motorizací? My po roce provozu a cca 17000km spokojeni, zatím bez jediného problému, což bych samozřejmě od nového auta čekal. jak jsem vyčetl občasné výtky na fóru, tak nám kufr zavírá dobře, parkovací kamera má dobrý obraz, motor neumřel, převodovka je ok. Je zde nějaký další uživatel, který by se podělil o info? Laďa ohodnotil 1 Citovat
Kadla Odesláno 7. říjen 2019 Odesláno 7. říjen 2019 Auto budeme mít rok. 5008 1,2 Pur tech Jeli jsme na hory 5 dospělích, rakev na střeše,plný auto věci.Ischgl 720km.Naprosto perfektní jízda. Spotřeba 7,2 a to jsme měli zapnutou klimu, které jsem si v automatu nevšiml. Měl jsem auto teprve 2 měsíce najeto 1500. kuldam1 ohodnotil 1 Citovat
papas Odesláno 5. leden 2021 Autor Odesláno 5. leden 2021 (upraveno) tak se připomenu s referencí, auto už se blíží k 50000km. Zatím nebyl jediný problém, pouze pravidelné servisní intervaly (Domanský Butovice). Opět k přidaným příspěvkům - pořád kufr zavírá dobře, parkovací kamera skvělý obraz, motor ještě vůbec neumřel, převodovka řadí, nic nevrže ani neklepe. Jsme 4 členná rodina, motor nás utáhne všechny úplně bez problémů a na horách vyjede ve sněhu vše lépe než Sharan, Octávka a Mondeo. Full led světla jsou opravdu perfektní, to byla dobrá volba a bezklíčový přístup si už taky nemohu vynachválit, automatické otevírání kufru je paráda. Start stop jsem se a i ženu naučil vypínat automaticky hned při startu, dvojklik na obrazovce, jen o zvyku. Upraveno 17. únor 2021 uživatelem papas Jarin011, HonzaC2, MJSytic a 2 další ohodnotil 5 Citovat
papas Odesláno 6. prosinec 2023 Autor Odesláno 6. prosinec 2023 po mnoha letech provozu 1,2 PURETECH. najeto 100000km. Motor zere olej cca 2-3dcl na 1000km. Jednou nás zastavila porucha motoru, auto nevyjelo ani na podval odtahovky, ale motor nějak běžel. Bál jsem se co z toho bude a nakonec nutná výměna svíček. Měl jsem strach, že umřelo turbo nebo kýho výra. JInak vše funguje bez problémů. KUfr zavírá, kamera ukazuje dobře. Převodovka funguje. Ale už mám nutkání to po 6 letech vyměnit. Co další uživatelé 5008 s touto motorizací v automatu? Ajap a Péťa ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 6. prosinec 2023 Odesláno 6. prosinec 2023 ..mno, to není úplně parádní výsledek... Když jsem prodával předchozí auto (Ford Galaxy), tak ten 2-litr SCTI EcoBoost měl 210.000 km, byl pořád v plné kondici (jednou čistěn karbon) a oleje nebral ani deci.... Citovat
davidse Odesláno 6. prosinec 2023 Odesláno 6. prosinec 2023 Puretech 1,2 vydrží max 200 000 km Citovat
ozzy56 Odesláno 6. prosinec 2023 Odesláno 6. prosinec 2023 (upraveno) od motoru 1.2 turbo bych ani více než 200 tisíc KM nečekal, vždyť je to při průměrném nájezdu 12 tisíc KM ročně motor na cca 15 let, tak dlouho má nové auto málokdo, zpravidla ho do 10 let vymění , jinak 3 deci oleje na tisíc KM nepotěší, ale taky to není žádná hrůza, pokud bude mít motor správnou údržbu dle výrobce tak no problem , osobně ale tříválec od PSA už nechci Upraveno 6. prosinec 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 3 hrnky stačí když turbo tlačí ale třeba Toyota má 2 hrnek 1,5l a není špatný... Citovat
ozzy56 Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 o tom dvouválci nevím, ale ten toyoťácký 1.5 benz. je tříválec (pro Yaris atd.) Citovat
MaiKeRoCK Odesláno 31. červenec 2024 Odesláno 31. červenec 2024 Ahoj, omlouvám se, že jsem sem takhle vpadl. Jsem co se týče Peugeotu nováček a tak poslední dny projíždím toto obsáhlé forum. Narazil jsem na tento příspěvek. Uvažujeme totiž o novém vozidle a líbí se nám 5008čka. Na Bazoši jsem narazil na tento inzerát. Je to rok 2019, ale EAT8. A docela mne začala děsit představa, že motor kolem 200tisíc km je už nic moc. Dle inzerátu má tamten najeto 167t km. Rád bych uvítal názor jestli konkrétně na tento inzerát dál koukat. Jsme 4členná rodina ale čas od času bychom využili všech sedm míst. Předem moc děkuju za vaše poznatky. Citovat
ozzy56 Odesláno 31. červenec 2024 Odesláno 31. červenec 2024 (upraveno) ahoj, auto koupené v ČR a první majitel s jasnou historií , v autorizáku zjistíš veškerý servis vozu od novoty , řekl bych solidní inzerát , samozřejmě je třeba auto prolézt a projet, zaměř se i na právní věci okolo koupě--zda nevázne dluh atd., atd., ovšem k motoru si musíš uvědomit, že obsah 1.2 turbo při tom nájezdu už má nejlepší dobu za sebou--tohle je můj osobní názor--takže uvaž i na jak dlouho si chceš auto koupit, 2.0 HDi by byla lepší koupě k takovému většímu autu , a k automatu--celkem nevím, neznám Upraveno 31. červenec 2024 uživatelem ozzy56 HonzaC2, OK406 a MaiKeRoCK ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.