Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno

Tak to je jasný. Jsou lidi co mají EV a jedou z Ostravy do Prahy vlakem. Páč asi mají na všechno dost času a rozčilují se že jim na VŠB zatrhnou dobíjení soukromých aut zdarma😇
A pak lidi co ten čas úplně nemají a musí být na schůzce v daný čas a pak řešit pracovní aktivity

Mimochodem tohle je zajímavý rozhovor a okrajově se nakousne i GD a přechod na EV

https://www.datarun.cz/p/farkac-baterky-nejsou-systemove-reseni-cesko-ceka-fosil-za-fosil

Odesláno

Tak z Ostravy do prahy vlakem bych jel taky a lidi, co nutně "musí" být na schůzce v daný čas, jinak se zeměkoule přestane točit a peklo zmrzne, a jsou tak "důležití" jak ho.no a nemají ani na to si udělat nějakou rezervu na dopravu, jsou asi vůbec největším neštěstím téhle doby. 

Jestli jsem něco ocenil na jenom našem ostravském dodavateli, tak právě to, že když už jede do Prahy, jede vlakem a nevykládá, jak děsně "nestíhá" a jak kdyby přijel pozdě, Praha by se vypařila z mapy. 

Odesláno

Přemotivovanej blb, co někde nutně "musí" být a bere to pomalu jako poslání, bez kterého nastane konec světa, je vůbec ta nejhorší sorta, co lze na silnici potkat, a zejména D1 ve všední den je takových vynervovaných blbů ne plná, ale přeplněná. A ačkoliv si každej z nich myslí, že by měl mít pomalu modrej majáček ke splnění těch svých úkolů ke spasení světa a všichni ostatním by mu měli uhnout, samozřejmě je realita úplně jinde a za většinou z nich jsou jen blbě nastavené cíle a procesy. Takže pak děsně důležitej produktovej manažer piškotů vybržďuje děsně důležitého produktového manažera pamprsek, protože mu včas neuhnul na svém závodu, kdo bude dřív v hypermarketu, aby splnil ten životně důležitej úkol nenechat se odrbat o celý jeden halíř na balení. Fakt super. 

Zažil jsem jednání, kde se do krve zhádali členové týmu, jeden "zkazili jste mi Vánoce, já jsem kvůli vám pod stromečkem programoval!", druhej "zkazili jste mi Vánoce, já jsem kvůli vám pod stromečkem testoval!". Seděl jsem tam, koukal jsem na ně a měl jsem velký problém neříct nahlas "vy jste ale de-bilové, čemu jste pomohli, že jste si nechali pos.at vánoce? Že blbě zadanej a vedenej projekt zpožděnej o dva roky urychlíte o celé dva dny? Tak to za to teda fakt stálo".

Nevím, jestli jste si všimli o téma vedle, kde se probíralo, jak "mladí" mění paradigma pohledu na práci a work-life balance. Že už přesně nechtějí dělat ty de-bily lítající jak hadr na holi pod (mylným) dojmem nepostradatelnosti. Takže už za chvilku, ne-li už dnes, ty kydy, jak někdo nutně "musí" být hned hned na druhém konci republiky a lámat rychlostní a objemové rekordy nepřinesou onen dřívější obdiv, jaký že je to chlapák a úderník, ale spíš politování, jaký je to blb, že sebou takhle nechá zametat. Bohužel je to generační problém, ale naštěstí brzy pomine. Už aby to bylo, zlepší to atmosféru nejen na silnicích.

Odesláno
před 3 hodinami, BubakGS napsal:

@Radovanek  ...tvl... TO je fakt marny ...  :D  .... je fajn, ze Ty si muzes se svym barakem, firmou a zivotem delat uplne vsechno co chces... naprosto ok... mas kliku ...   ..ale velka vetsina lidi to tak nema ....  ..mno... a ja se treba rozvadet nechci ... rodina chce bydlet tam kde bydli ... prestehovat se jinam nechce .... ..a bohuzel, bydleni ve meste, ve vile z roku 1927 na hranici centra ....  holt s sebou nese i to, ze nam do vseho ruzne kecaji i urady......  ..a nemam se zle, ale na to abych vyhlasit valku uradum a zastupitelstvu krajskeho mesta a zacal si tu taky delat uplne co chci....  ... tak tolik penez jeste  nemam.... :D  ... nikdy jsem tady nepsal, ze jsem apriori  proti FVE ..jen na tenhle barak si ji hned tak nedam.... jestli vubec nekdy.  A az deti vypadnou do sveta a me zacne s.r.at moc cloveku na jednom miste ...    ..vidim jednoduchy modularni pasivni domek na decentnim pozemku s FVE i s tim BEV vcetne komplenti domaci automatizace na ej-ajku ve forme "skoro" ostrovniho systemu.... a dovedu to technicky poskladat a doprogramovat automatizaci osobne...  ... par veci vcetne bazenu s tep. cerpadlem uz takhle rizeny mam....

Ja jsem Ti nikdy nevycital, ze hystericky propagujes elektro ...  ..zpusob jakym to delas je na presdrzku..   :D 

Nikdo Ti nic nepropaguje. Většina spalovač Nafta patří do kaů, stejně jako když přicházelo LPG nebo nafta do osobních aut, se chová jako potrefení. Plyn dávali do aut jen Němci za války, a víme jak to dopadlo 😄 Nafta patří do kamen nebo do traktoru😄 Elektrika mi nesmí přes práh garáže. 😁 Chováte se pořád stejně hloupě. Dnes, když Vám sáhnu na oktáfku v dýzlu v turbu v metle na hlínách, tak se chcete prát. A tak to máte se vším. Plynovými kotli, elektrokotly, tepelnými čerpadly......... A vzájemně se v tom utvrzujete. No když se Vám to líbí...... Nikdo Vám nic nenutí. Asi máte dojem, že EU je nějak činná v Číně a USA, že, že tam ty elektriky jedou jak Baťa cvičky.....

Odesláno (upraveno)

@Radovanek   ???  .. uz zase?    🤣...  ...jestli  neco hulis nebo pijes... tak chci taky poslat  :D   ... kdo se chce prat kvuli  "oktáfce v dýzlu v turbu v metle na hlínách"? ... ja urcite ne....  ani kvuli tem dalsim vecem....  .. to uz Bohus Sobotku sveho casu kdysi prohlasil ze ... „Ty sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce".......    ...vetsiny obyvatel tehle zeme ... o to jde.,.. 

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@oddie twl ty jsi v důchodu? Když mám školení v 10h tak fakt tam asi nemůžu přijet v 12.30
Soukromě fotím lidi a když jim řeknu ,že mají přijít v 16h tak se mi fakt nehodí aby tam byla rodinka až v 18h takhle to v normálním životě nechodí.
Jako chápu ,že jsou lidi co jezdí exhibovat na srazy EVečkářu a čas je netrápí😂

Odesláno

@rhinos taky máme ve firmě pár lidí co jim to stačí po poradě sdělit, ale ti co tam musí být,tak tam jsou a o tom žádná, jináč to poznáš na účtu. Pokud je to státní sektor, tak o tom si nedělám žádné iluze.

Odesláno

@rhinos moje praxe je teda takova, ze do ty prahy dojedu spis tim vlakem nez autem :D  ... D11 pred prahou vecne stoji, D1 to samy, o prazskym okruhi radsi nemluve a o nejakem zajeti dovnitr je lepsi si nechat zdat. A to tam jsem pravidelne.

Odesláno

@rhinos Ale to vše jen o plánování. Dá se v klidu a v pohodě dorazit na tu desátou čímkoli, jen musím vyjet včas. To vůbec není o vlaku, autu nebo vrtulníku.

Možná byste si měli to elektro vyzkoušet. Já se už těším, až zase budu nabíjet na superchargeru v Olomouci a dám si jejich vynikající klobásu. A klidně vyjedu o 1/2 hodiny dřív, abych byl na místě včas. Dokonce i jezdím pomaleji než dřív. Ne kvůli spotřebě, ale protože nemusím řešit ideální otáčky spalováku, aby se auto neklepalo, nekuckalo,... Je mi jedno, jestli jedu 30 nebo 60, to auto se chová pořád stejně :D

Odesláno (upraveno)

elektrem tam dojedu stejne jako spalovakem, tzn budu stat od Nehvizd na cernak, a pak od cernaku k jizni spojce a pak chvilku pojedu smerem na pankrac :D  ... akorat s elektrem nebo hybridem to bude o neco pohodlnejsi

Ale proste tvrdim, ze ta tranzice bude daleko delsi a FVE na domech bude taky trvat dlouhy, dlouhy roky. A vyplacet se lidem zacne jeste daleko pozdeji.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
před 9 hodinami, BubakGS napsal:

Ja jsem Ti nikdy nevycital, ze hystericky propagujes elektro ...  ..zpusob jakym to delas je na presdrzku..

Tím jeho způsobem to elektro moc nepropaguje, ale spíš odrazuje.... :roker  Těžko říci, zda si to ve své nestřízlivé zahleděnosti je schopen vůbec uvědomit....

Odesláno

Hele já to EV nerozporuju. Za mě to ale není hlavní technologie ,ale jedna z technologií.
Vadí mi ten jednostranný pohled jak je elektro strašně super. Za mě zatím a možná to ani jindy jinak nebude tak to po všech stránkách super není.
Zrovna dnes jsem musel zajet autem na sídliště do zasilkovny boxu. A koukal jsem na ty mraky aut. A já si to prostě nedokážu představit jak ty tisíce aut co tam stály...no možná vyšší stovky. Budou nabíjet u obchoďáků s hlavně jak to ti lidi vymění.
Jsem trochu možná specifický případ. Ale jak dělám v energetickém sektoru tak víc vnímám ty proměny v oblasti energetiky a s EV mi to příjde stejný. Nejdřív strašný humbuk jak je něco naprosto super a musíme na to všichni a nejlépe hned přejít.
Jakákoliv diskuze o bezpečnosti a zajištění dostatečné kapacity v čase je potlačována. No a pak třeba už za rok je vše jinak.

A vy víte s kým se tady dohadujeme už jak dlouho? A neříkám ,že se EV nerozvíjí ,ale že by to byl zrovna boom fakt necítím a nevidím. A dokonce ani u nás ve firmě. Veškeré služebáky klasické konstrukce a ani na zaměstnaneckým parkovištích EV jako šafránu.
No a na stavbách co máme po světě ani nemluvím.

Odesláno

Opět a dokola kecy o sídlištích. Až zmizí parkovací komunismus, tzn. že ti lidi na sídlišti budou za parkovací místo platiti tak jako já za místo u mého baráku na mém pozemku,. bude najednou dost místa pro všechny. Zatím jen křičí na zastupitele, aby jim zbudovali za daně všech další parkovací místa a zdarma je pak uklízeli a opravovali. Ale tom už jsme tu samozřejmě probírali, jen to opět další přispěvatel vytáhnul. Nebýt dostupnosti bazarovek a současně rozvratu MHD, nikdy by ti lidi ta auta neměli a jezdili dál MHD, která je jediná odpovědí na obsluhu sídliště, jakožto hromadného ubytování.

Jinak že firmy neumí počítat a nechápou filozofii EV jako ekosystému je při nízké inteligenci a mediální masáži ropnou lobby normální. Založili si na tom jistí Motoristé volební kampaň a dostali se do parlamentu. To hovoří za vše. Ale ono zase bude stačit pár poruch na vedení, kdy jediní lidé s pojízdným autem a fungujícím domem budou ti s EV a FVE s akumulací a postupně to všem začne docházet. I za povodní 2024 na Ostravsku nás bylo jen pár tisíc, co neměli problém, protože dům i auta jim jely. Ostatní hleděli, zda po vyjetí benzínu budou mít kde natankovat. Benzínky byly buď pod vodou nebo bez elektřiny. Prostě nevydávaly. 

Jinak mně osobně je jedno, jak se tady a jak dlouho se mnou dohadujete o realitě, která už dávno nastala. Přitom je to úplně jednoduché. Nikdo z Vás nemá ropný vrt, takže budete stále závislí na šejcích a putinech. Elektromobil Vám dává svobodu vyrábět si palivo sami. Čisté palivo. A jezdit čistě, tiše, bez jedů a vibrací. Plus používat auto jako baterku na kolech a případně s ním napájet dům.

Odesláno
před 44 minutami, Radovanek napsal:

Nebýt dostupnosti bazarovek a současně rozvratu MHD, nikdy by ti lidi ta auta neměli a jezdili dál MHD, která je jediná odpovědí na obsluhu sídliště, jakožto hromadného ubytování.

Jinymi slovy, na auto ma narok jen baracnicka slechta a ostatni at si trhnoiut? Bez uz do hajzlu. Elektorfasista v praxi.

Odesláno (upraveno)

... ted se slusne odkopal ten totalni deb.i.l .... ..me na tech sidlistich bydli v podstate cela blizka i vzdalena rodina. Ne jako ze by chteli a rvali tam stestim a zapalovali si z hecu plynovy sporaky smotanejma  5tilitrama  ... ...proste jejich ekonomicka realita se neslucuje s nicim, co tady ten kr.e.t.en furt vyrvava. Ja mel trochu vetsi kliku - jeste krome par hodne vzdalenejch pribuznejch, co kdysi davno zdrhli do Jizniho Reichu a Nizke Zeme..... 

EDIT:  Ale tenhle syndrom kupodivu znam (z okoli i osobne) ... vydelal jsem prachy, polibte mi p.rd.el vsichni, ted jsem tezkej frajer a jedinej  ja to mam vsechno spravne  ..a stal se ze me uplnej cu.r.ak....    ..malinko jsem si ho zazil taky, nez jsem kdysi padl uplne na  drzku a to me doslova ze dne na den  srovnalo.... 

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Vy jste pánové asi nepochopili základ toho, že za vše se platí. Já ten pozemek musel koupit, platím z něj daně a parkovací místo si na něm taky vystavěl a udržuji za svoje. Chápu, že komunistická nátura Vám velí toho buržousta ukamenovat a chtít vše zadarmo, ale nefunguje to. 

Takže opět se uklidníme a vrátíme se k jednoduché debatě čísel a ta čísla Vám řeknou, že tu máme 6,3 milionu registrovaných osobních aut a je to zcela v nepoměru s jejich nájezdem a využitím a že 23,5 hodiny v průměru denně parkují. Tedy máme tu statickou dopravu a musíme řešit kde a za co budou stát. Vy navrhujete zadarmo a všude, protože prostě máte byt na sídlišti a je to jekési Vaše právo. Není Máte na opici, musíte mít na banány. MHD také dotují všichni dańoví poplatníci proto, abyste měli problém přesunu jako člověk ze sídliště vyřešen. A to zcela pominu fakt, že většina těch aut u sídlišť je ještě firemních vozidel k osobnímu použití, kdy firmy takto řeší nutnost zajistit jejich parkování přes noc. Přehodili na zamětsnance a obce. Ve většině velkých měst už aspoň vypakovali z center a sídlišť dodávky, nyní by měli začít řešit firemní osobáky. Prostě ten prostor je jen jeden a strom nebo dětské hřiště má větší hodnotu pro život tam než parkoviště plná plechovek, co se drtivou většinu času nehnou.

Odesláno

A opět Vaše spalovací klišé, že se Vám někdo plete do života, že Vám někdo něco nutí atd. atd. Nepřipadáte si hloupě? Popíráním reality realitu nezměníte ani nevymlčíte. A fakta také ne. A opět hloupá námitka, že lidi by si za místa rádi připlatili, ale radnice není schopna je zajistiti. Vidíme to napříč ČR - jediné řešení těch mraků aut jsou patrové garáže na sídlištích. A je někdo ochotný za ně platit? Samozřejmě, není. Takže se nestaví nebo po postavení zejí prázdnotou. Dokud nezačne radnice v prvním roce volebního období dělat teror a tvrdě odtahovat denně všechna špatně parkující auta. A to si dovolí málokdo. Takže zase parkovací komunismus. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...